Staren idd, kan ik ook niet tegen...quote:Op vrijdag 18 februari 2011 16:55 schreef Haque het volgende:
Mensen die je constant vol in de ogen kijken als je praat, dat is pas irritant!
Waarom precies?quote:Op zaterdag 19 februari 2011 18:04 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Maar helemaal geen oogcontact is ook vervelend.
Omdat je dan niet het gevoel hebt met iemand te praten. Oogcontact is toch contact maken met de ander.quote:
Dat heb ik vaker gehoord, maar iets dieper graag dus.. Wat voel je precies als ik niet naar je kijk? Praten doe je immers met je mond en kun je ook met je ogen dicht doen..quote:Op zaterdag 19 februari 2011 20:06 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Omdat je dan niet het gevoel hebt met iemand te praten. Oogcontact is toch contact maken met de ander.
Je bent autistisch en begrijpt het nut er niet van rechtstreeks contact te maken met anderen tegen wie je praat?quote:Op zaterdag 19 februari 2011 20:14 schreef fs180 het volgende:
[..]
Dat heb ik vaker gehoord, maar iets dieper graag dus.. Wat voel je precies als ik niet naar je kijk? Praten doe je immers met je mond en kun je ook met je ogen dicht doen..
Wat voel je precies, wanneer iemand je niet aankijkt?
Nee. Ik hecht weinig waarde aan sociale conformering. Als ik tegen iemand praat zal dat mij ook niet beletten iets anders te doen.. Toch hebben veel mensen daar problemen mee, ik denk zelf dat dit komt door onzekerheid; constant op zoek naar bevestiging dat je gesprekspartner naar je luisterrd en het leuk vindt wat jij te vertellen hebt.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 20:16 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Je bent autistisch en begrijpt het nut er niet van rechtstreeks contact te maken met anderen tegen wie je praat?
Ik snap het nut er ook niet van. Sterker nog, het verbaast me dat mensen zich hierom druk maken.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 20:16 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Je bent autistisch en begrijpt het nut er niet van rechtstreeks contact te maken met anderen tegen wie je praat?
Nee. Een appel valt door de zwaartekracht, zo gaat dat. Mensen aankijken behoor je te doen.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 21:44 schreef Lienekien het volgende:
Het patroon van elkaar aankijken als je met elkaar een gesprek voert, is niet zozeer omdat het zo hoort, maar omdat het zo gaat. Het is een automatisme en als iemand hiervan afwijkt, dan levert dat een ongemakkelijk gevoel op.
Voor jou is het niet aankijken een doel op zich?quote:Op zaterdag 19 februari 2011 22:31 schreef fs180 het volgende:
ik kijk ze niet aan en bevestig dus niet hoe geweldig ze zijn.
De conclusie dat het hier om een gebruik gaat, trek je wat mij betreft zonder verdere kennis van zaken, en lijkt alleen gebaseerd op wat psychologische aannames van de koude grond. In de taalbeheersing, c.q. de conversatieanalyse en de interactionele sociolinguïstiek kun je hierover wel e.e.a. terugvinden.Het patroon van aankijken en wegkijken (het wegkijken dan met name door de spreker) is terug te vinden bijv. als het gaat om de beurtwisseling in een gesprek. Daarnaast, als je elkaar als gesprekspartners met opzet niet aankijkt, mis je dus ook de communicatie door de gezichtsuitdrukkingen.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 22:31 schreef fs180 het volgende:
[..]
Nee. Een appel valt door de zwaartekracht, zo gaat dat. Mensen aankijken behoor je te doen.
Ik kan het ook ander stellen. Ik kan ook bij mijn gesprekparter steeds zijn of haar hand vasthouden, alleen dit wordt als raar gezien, en niet aankijken ook. Dit is dus een gebruik en geen biologisch nut. Persoonlijk vind ik het dus ook frappant dat mensen hier zelfs boos en beledigd om kunnen worden, wat mij de indruk geeft dat die mensen constant op zoek zijn naar bevestiging, ik kijk ze niet aan en bevestig dus niet hoe geweldig ze zijn. Ingevolge voelen zij zich ongemakkelijk en verwijten mij van ongemakkelijk/verlegen te zijn
Het maken van oogcontact is wel degelijk een gebruik, wat bovendien niet overal in elke situatie op dezelfde manier toegepast wordt.quote:Op zondag 20 februari 2011 08:21 schreef Lienekien het volgende:
[..]
De conclusie dat het hier om een gebruik gaat, trek je wat mij betreft zonder verdere kennis van zaken, en lijkt alleen gebaseerd op wat psychologische aannames van de koude grond. In de taalbeheersing, c.q. de conversatieanalyse en de interactionele sociolinguïstiek kun je hierover wel e.e.a. terugvinden.Het patroon van aankijken en wegkijken (het wegkijken dan met name door de spreker) is terug te vinden bijv. als het gaat om de beurtwisseling in een gesprek. Daarnaast, als je elkaar als gesprekspartners met opzet niet aankijkt, mis je dus ook de communicatie door de gezichtsuitdrukkingen.
weet je wat erger is? Tieners waartegen je praat en weer met hun blackberry bezig zijn.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 16:52 schreef Woto1980 het volgende:
Dat vind ik zo verschrikkelijk irritant!
Maar wat is er af te leiden van dit gedrag? Is het desinteresse? Voelen ze zich geintimideerd? Zijn ze niet te vertrouwen?
Wat denken jullie??
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |