De tekst een margin-bottom geven even groot als je footer.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 13:17 schreef RenRen- het volgende:
Nu mijn footer groter moet, gaat hij zelfs over text heen. En je kunt dan niet naar beneden scrollen zodat je alsnog de text ziet.
Echt niemand die een oplossing weet?
Dat is de enige goeie manier ja. De rest geeft allemaal rare glitches of op zijn minst onnodig veel codequote:Op vrijdag 25 maart 2011 12:37 schreef minibeer het volgende:
met margin: auto; of op een andere manier?
Ja, is het ook.quote:beetje jammer van dat horizontaal centreren vind ik, jammer dat top:-50% opeens niet werkt
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 | ul li { textalign: center; line-height: 400px; vertical-align: middle; width: 200px; height: 200px; display: inline-block; } ul li img { max-width: 200px; max-height: 200px; } |
De tekst niet verticaal centreren maar met line-height of een padding werkenquote:Op vrijdag 1 april 2011 16:00 schreef ursel het volgende:
Ik moet her en der (en achteraf) nog bij bepaalde teksten het registered trademark plaatsen.
Op zich geen probleem, maar dat ding moet een beetje vliegen.
Heb hem al een tag sup meegegeven en deze gestyled. Alleen kom ik op sommige plaatsen tegen dat dan het betreffende tekst naar beneden zakt, omdat de tekst vertikaal gecentreerd is.
Iemand enig idee hoe ik snel en simpel dat trademarkje kan plaatsen, zodat die wel hoog staat?
Had al met position absolute geprobeerd, dat werke wel, maar als ik dan de pagina scroll blijft hij mooi staan.
Zie screen:
[ afbeelding ]
Zie geen reden waarom, met name voor formules. In het geval van ursel is de sub desalniettemin optisch en hoeft niet als afwijkend geïnterpreteerd te worden, ik vind het dan ook niet semantisch correct om hier een <sup>-element in te zetten. Zou zelf denk ik voor een span.registered gaan. (is daar geen TM voor trouwens?)quote:Op vrijdag 1 april 2011 16:23 schreef PimD het volgende:
Sowieso zijn <sup> en <sub> volgens mij deprecated? Hoewel in HTML5 weer alles zowat mag
Gewoon een screenshot?quote:
Sorry ik ben nogal een nitwit dus daarom dat ik vroeg wat jullie willen zien. Ik zal even het HTML bestandje uploaden.quote:Op zaterdag 16 april 2011 17:11 schreef KomtTijd... het volgende:
De meesten van ons hebben geen kristallen bol waarin we kunnen zien hoe jij je website opgebouwd hebt. Dus ja, kom eens over de brug met wat je gemaakt hebt.
in principe wel (voor zover ik weet). Volgens mij was daarvoor een css-reset bedacht, wat alles op 0 of een andere acceptabele standaardwaarde zet. Zou je even moeten googelen.quote:Op dinsdag 19 april 2011 14:00 schreef Onnoman het volgende:
Om te garanderen dat alle posities in zowel internet explorer als firefox hetzelfde zijn, moet je dan elk element uitgebreid gaan uitschrijven? waaronder padding, margin, e.d.?
Húúúú nee alsjeblieft, niet van die "resets"quote:Op dinsdag 19 april 2011 14:14 schreef minibeer het volgende:
[..]
in principe wel (voor zover ik weet). Volgens mij was daarvoor een css-reset bedacht, wat alles op 0 of een andere acceptabele standaardwaarde zet. Zou je even moeten googelen.
Heb ik nog nooit last van gehad?quote:Op dinsdag 19 april 2011 16:02 schreef Onnoman het volgende:
standaard submit buttons worden in IE en Firefox altijd anders weergegeven schijnt het!
de font binnen buttons zijn altijd ongelijk.. de enige manier is om de font bold te maken zoals als volgt:
font: bold small Arial, Verdana, Sans-serif;
Toch jammer dat die er in iig in Opera en FF wel hetzelfde uitziet.quote:Op dinsdag 19 april 2011 20:41 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Heb ik nog nooit last van gehad?
En: Wat maakt het uit? Standaard formulier-elementen zijn sowieso besturingssysteem en browser afhankelijk en zien er dus nooit het zelfde uit, maar altijd zoals de gebruiker graag wil dat het eruit ziet. Moet je niet aan gaan lopen kloten dus.
-edit-
Zeer informatieve website over ditsoort issues:
http://dowebsitesneedtolookexactlythesameineverybrowser.com/
Ik weet ook heel zeker dat die in jouw firefox er anders uitzien als in mijn firefox.quote:Op dinsdag 19 april 2011 21:51 schreef ursel het volgende:
[..]
Toch jammer dat die er in iig in Opera en FF wel hetzelfde uitziet.
1 2 3 4 5 6 7 | div#wrapper { color: black; font: normal 11/12px verdana, helvetica, sans serif; width: 900px; position: relative; } |
Ik gebruik altijd een reset, werkt prima. De standaarden vallen nog steeds terug op standaard waarden maar dan in elke browser hetzelfde.quote:Op dinsdag 19 april 2011 20:40 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Húúúú nee alsjeblieft, niet van die "resets"Die verneuken het alleen maar verder.
Gewoon defineren wat je nodig hebt en verder niets. De standaard stylesheet is juist hardstikke handig om als fallback te hebben.
Zag net op W3C ook dat em's aangeraden worden.quote:Op dinsdag 26 april 2011 21:00 schreef n8n het volgende:
Nog een extragratis tip voor wie met em's werkt: zet de font-size van het body-element op 62.5%, een em is nu overal 10px groot
Wat is het nou danquote:1em is equal to the current font size. The default text size in browsers is 16px. So, the default size of 1em is 16px.
Die waarden zijn misschien wel overal hetzelfde, maar ze zijn over het algemeen niet wat je wilt. Dan moet je dus alsnog vanalles specificeren. Kun je het net zo goed in 1 keer doen, meteen naar de waarden die je wel wilt.quote:Op dinsdag 26 april 2011 21:00 schreef n8n het volgende:
[..]
Ik gebruik altijd een reset, werkt prima. De standaarden vallen nog steeds terug op standaard waarden maar dan in elke browser hetzelfde.
Dat geldt alleen als de standaard lettergrootte in de browser op 16px staat. Meestal wel de standaardwaarde, maar er volledig op vertrouwen is misschien wat link. Overigens levert een font-size van 75% op de body dan 12px op.quote:Nog een extragratis tip voor wie met em's werkt: zet de font-size van het body-element op 62.5%, een em is nu overal 10px groot
1em is 10px als de fontgrootte 10px is, en 12px als de fontgrootte 12px is. Hoe groot het precies is, ligt dus aan de situatie. Als je em's gebruikt voor het instellen van de font-size, wordt als uitgangspunt de font-size van het parent-element genomen. Voor andere dingen (margins bijv.) wordt de font-size van het element zelf als uitgangspunt genomen.quote:Op dinsdag 26 april 2011 21:06 schreef DaFan het volgende:
[..]
Zag net op W3C ook dat em's aangeraden worden.
Maar 14px <> 1.4em maar ook niet 0.875em (volgens W3C)
[..]
Wat is het nou dan
Edit; lijkt erop dat 14px = 1.3em in Chrome en IE8, maar 11px is wel 0.6875em. Wordt er niet veel duidelijker op.
Edit2; is het aan te raden dat ik ALLE px verander in em?
Ok ingewikkeld.quote:Op dinsdag 26 april 2011 21:21 schreef Light het volgende:
[..]
1em is 10px als de fontgrootte 10px is, en 12px als de fontgrootte 12px is. Hoe groot het precies is, ligt dus aan de situatie. Als je em's gebruikt voor het instellen van de font-size, wordt als uitgangspunt de font-size van het parent-element genomen. Voor andere dingen (margins bijv.) wordt de font-size van het element zelf als uitgangspunt genomen.
1 | body {font-size:100%;} |
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |