_MejIk | donderdag 10 februari 2011 @ 19:59 |
Ik heb geleerd dat als chips/koekjes oud worden, en dus beetje slappig en taai, dat je dat "slof" noemt. Hoe noemen jullie dat? | |
Haque | donderdag 10 februari 2011 @ 20:00 |
Ehm, gewoon oud. of zacht. | |
Taartjeh | donderdag 10 februari 2011 @ 20:00 |
Over datum | |
SpecialK | donderdag 10 februari 2011 @ 20:00 |
Rijp | |
Stokstaart | donderdag 10 februari 2011 @ 20:01 |
| |
08gnoT. | donderdag 10 februari 2011 @ 20:01 |
slappig en taai | |
Felixa | donderdag 10 februari 2011 @ 20:01 |
Oudbakken. ![]() | |
pro2call | donderdag 10 februari 2011 @ 20:02 |
kliko-voer | |
gebruikersnaam | donderdag 10 februari 2011 @ 20:02 |
Ik noem het niet lekker meer, en gooi het weg | |
Butterfly91 | donderdag 10 februari 2011 @ 20:04 |
| |
plunk | donderdag 10 februari 2011 @ 20:05 |
Slof. | |
denaamishenk | donderdag 10 februari 2011 @ 20:05 |
Slof http://nl.wikipedia.org/wiki/Slof | |
erikkll | donderdag 10 februari 2011 @ 20:06 |
oudbakken of slof | |
ry4life | donderdag 10 februari 2011 @ 20:06 |
| |
DaMart | donderdag 10 februari 2011 @ 20:10 |
Van 'slof' heb ik nog nooit gehoord ![]() Ik noem het gewoon 'oud'. | |
wuuht | donderdag 10 februari 2011 @ 20:14 |
Mensen die met dialect spreken ![]() | |
_GdR_ | donderdag 10 februari 2011 @ 20:20 |
aids | |
boem-dikkie | donderdag 10 februari 2011 @ 20:34 |
Niet? Ik noem 't ook gewoon slof. | |
gebruikersnaam | donderdag 10 februari 2011 @ 23:19 |
Bij slof denk ik meer aan sigaretten | |
erikkll | vrijdag 11 februari 2011 @ 00:17 |
dat is een slof, niet slof. | |
_Arual_ | vrijdag 11 februari 2011 @ 14:51 |
Dat lukt mij dus nooit. Chips oud laten worden. Misschien ook dat ik het woord slof daarom niet ken. | |
Rucky | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:05 |
Dat zat ik ook te denken. Chips/koekjes oud laten worden. ![]() | |
freako | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:07 |
Kom jij (of komen je ouders) uit Twente? | |
FlinkeNaam | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:10 |
Verrot | |
LilDutchPrincess | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:16 |
sloffe koekjes? BAH! ![]() | |
Dastan | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:54 |
Mooi woord. | |
Nadine26 | zaterdag 12 februari 2011 @ 13:33 |
Slof? Serieus? Wordt het dan 'sloffe chips'? Ik zeg: taai. | |
XcUZ_Me | zaterdag 12 februari 2011 @ 13:36 |
Slof ![]() | |
Kabolter | zaterdag 12 februari 2011 @ 13:37 |
Slof natuurlijk. Wist niet dat het dialect was. Wat een geweldige woorden zijn dat ook: krokant en slof. Geeft precies aan wat de staat van de producten is door klank-gebruik. Al heeft krokant nog een kleine aanpassing nodig, zoals: kro-kant-kg-k. | |
Dastan | zaterdag 12 februari 2011 @ 14:18 |
Anders kijk je even naar het bericht dat ik citeerde. ![]() | |
sc00p | zaterdag 12 februari 2011 @ 14:19 |
Bol! | |
Nadine26 | zaterdag 12 februari 2011 @ 14:56 |
Te snel gereageerd ![]() ![]() ![]() | |
Dastan | zaterdag 12 februari 2011 @ 14:59 |
![]() 't Is al goed. ![]() | |
_MejIk | zondag 13 februari 2011 @ 12:50 |
Ouders van mn moeder komen uit friesland. Mijn moeder zelf uit Zwolle. Mn vader, die ook het woord kent en gebruikt, komt uit Kampen.. | |
Soempie | zondag 13 februari 2011 @ 17:21 |
Bol. Oud brood en oude koekjes heten in Noord-Holland 'bol brood' en 'bolle koek'. http://nl.wikipedia.org/wiki/Broodpap Als de chips niet meer knapperig is noem ik het ook 'bol'. | |
Kabolter | zondag 13 februari 2011 @ 17:24 |
Wat wel een leuk weetje is is dat de structuur bepaalt hoe het eten smaakt. Als je bijvoorbeeld sloffe chocoladekoekjes hebt en krokante chocoladekoekjes dan smaken de krokante chocoladekoekjes zoeter, terwijl er natuurlijk evenveel suiker in zit. | |
cinnamongirl | zondag 13 februari 2011 @ 17:34 |
![]() Als ik dit aangeef krijg ik glazige blikken. Niemand van buiten Noord-Holland heeft ooit van dit woord gehoord. Terwijl ik het juist vreemd vind dat zij er geen speciaal woord voor hebben. 'Oudbakken', 'taai', 'zacht' of 'oud' dekken i.m.o. de lading niet. Er is in de Engelse taal ook een speciaal woord voor: 'stale'. | |
MonkeyBack | zondag 13 februari 2011 @ 17:39 |
Ik noem het ook altijd bol. | |
Markster | zondag 13 februari 2011 @ 17:39 |
| |
freako | zondag 13 februari 2011 @ 18:24 |
OK, Overijsselse roots dus. Ik ken 'slof' namelijk uit het Twents. Dan is het waarschijnlijk een wat wijder verspreid Oost-Nederlands dialectwoord. | |
Gellius | zondag 13 februari 2011 @ 18:31 |
Wij gebruiken het woord slof voor die toestand. Oudbakken is natuurlijk iets geheel anders. Oudbakken brood is hard en droog. Slof is zacht en muffig. | |
Trusten | dinsdag 15 februari 2011 @ 10:56 |
Volgens mij hebben wij er geen speciaal woord voor....ik noem het zelf oud of taai | |
Kandijfijn | dinsdag 15 februari 2011 @ 10:57 |
Gewoon slof, maar heb het gevoel dat dit meer gebruik word in Noorden des lands. | |
zyx1981 | woensdag 16 februari 2011 @ 01:24 |
Nee man, dan heet het natuurlijk slof ![]() *denkt aan hoelang terug we die discussie al hadden ![]() | |
BlaZ | woensdag 16 februari 2011 @ 02:26 |
gaar | |
Soempie | woensdag 16 februari 2011 @ 09:42 |
Met de Van Dale en een woordenboek Sallands op schoot. ![]() | |
DaMart | woensdag 16 februari 2011 @ 09:54 |
Ik kom uit Noord-Holland en ik heb er ook nog nooit van gehoord hoor. | |
zyx1981 | donderdag 17 februari 2011 @ 21:02 |
Die details was ik alweer vergeten ![]() We worden oud ![]() | |
Schenkstroop | donderdag 17 februari 2011 @ 21:04 |
En oud. | |
Taartjeh | donderdag 17 februari 2011 @ 21:05 |
ik heb nog nooit in mijn leven van dat woord gehoord | |
EricOscuro | zondag 20 februari 2011 @ 02:24 |
Ik noem het gewoon slof. | |
eigendeegcookie | zondag 20 februari 2011 @ 02:54 |
Maar op het bonnetje van de supermarkt staat : chips pap of :chips nat | |
pinquit | zondag 20 februari 2011 @ 15:36 |
![]() | |
PIETR | zondag 20 februari 2011 @ 17:25 |
bros, broos | |
snoekiesnoeksnoek | zondag 20 februari 2011 @ 22:09 |
Ik heb er geen woord voor, koekjes en chips krijgen hier geen tijd om niet meer eetbaar te worden ![]() |