ikweethetookniet | woensdag 9 februari 2011 @ 00:18 |
Deze dus voor 60 euri bij de Aldi ![]() Getest met een rest stukje kaas en kan er prima dunne plakjes mee snijden, zelfs dunner dan met de kaasschaaf ![]() Wat is nu de gouden tip ![]() Kilootje ham halen ergens en zelf snijden ![]() Of misschien iets anders ![]() | |
Socios | woensdag 9 februari 2011 @ 00:19 |
Ik weet het ook niet. | |
PKfotografie | woensdag 9 februari 2011 @ 00:20 |
ik maak mijn eigen vleeswaren voor op brood en ram ze door zo'n ding. maar waar je hem thuis verder voor zou gebruiken geen idee... ja met kerst voor carpaccio | |
mschol | woensdag 9 februari 2011 @ 00:24 |
je eigen vleeswaren snijden kan prettig zijn.. maak je de plakken zo dun (of dik) als dat je wilt.. idem voor idd kaas, en zelf brood bakken.. (of een heel brood kopen en dan zelf snijden, wellicht blijft hij dan wat langer vers oid?) | |
ikweethetookniet | woensdag 9 februari 2011 @ 00:29 |
Broodbakmachine ? Check ![]() ![]() Eigen vleeswaren snijden ![]() ![]() | |
MASD | woensdag 9 februari 2011 @ 00:36 |
Slager of groothandel. | |
Poepoog | woensdag 9 februari 2011 @ 00:38 |
Je eigen Rosbief. ![]() ![]() ![]() | |
pfefferkatze | woensdag 9 februari 2011 @ 00:38 |
Over een maand is ie bot ![]() Op m'n vorige werk sneed ik er van alles mee. Hele kilo's oude en jonge kaas, ham, worsten, en het kutst van alles: carpaccio. Moest iets onder de 0 graden zitten anders worden de plakjes niet dun genoeg. Bevroren rechterhand na 2 van die hompen dus. | |
Kandijfijn | woensdag 9 februari 2011 @ 00:42 |
Die dingen zijn leuk voor een professionele keuken maar voor thuis? Weet je wat een werk het is die krengen goed schoon te maken ![]() | |
golfer | woensdag 9 februari 2011 @ 01:13 |
En nu?? Je geld wat je er voor betaald hebt terug vragen en het stupide apparaat weer terug inleveren. | |
Lienekien | woensdag 9 februari 2011 @ 08:04 |
Of voor een groot gezin. Mijn oma had er vroeger een. | |
#ANONIEM | woensdag 9 februari 2011 @ 11:30 |
dat dus, ik heb de snijmachine van mijn oma gekregen, oerdegelijk ding. Ik gebruik 'm om zelfgebakken brood mee te snijden. Of als ik een stuk rollade, fricandeau of rosbief over heb de dag erna mooie plakjes snijden voor op brood ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2011 11:30:59 ] | |
WaywardOne | woensdag 9 februari 2011 @ 12:16 |
Dit. | |
Pietverdriet | woensdag 9 februari 2011 @ 13:04 |
Je had beter voor 89 euro de 2TB externe USB 3.0 Harddisk kunnen kopen | |
Weltschmerz | woensdag 9 februari 2011 @ 14:07 |
Zolders zijn er ook niet voor niks. | |
Kandijfijn | woensdag 9 februari 2011 @ 20:37 |
Ik denk dat mijn messenset vrijwel altijd sneller is deze snijmachine als je de schoonmaaktijd erbij rekent. | |
Pietverdriet | woensdag 9 februari 2011 @ 20:49 |
Daar snij je niet zulke mooie dunne plakjes mee als met een goede snijmachine | |
Tinkepink | woensdag 9 februari 2011 @ 20:52 |
Wij hebben ook een snijmachine (niet zo'n luxe en dure trouwens) en ik snij er brood mee,cake, vlees(waren) en soms zelfs groente. Kaas doen we met de kaasschaaf. Overigens gaan de messen van de snijmachine wel langer mee dan een maand,zoals iemand hierboven beweert. Ik werk er al een jaar of 5 mee. | |
Pietverdriet | woensdag 9 februari 2011 @ 20:56 |
Mijn schoonouders hebben een hele mooie Berkel snijmachine, daar heb ik al vaker naar lopen liefogen, maar ik heb hem nog steeds niet![]() | |
Kandijfijn | woensdag 9 februari 2011 @ 20:56 |
Carpaccio-dun is wel mogelijk met een goed mes. Maar dat is waarschijnlijk ook het enige product waar je tijd mee verliest. | |
Pietverdriet | woensdag 9 februari 2011 @ 22:20 |
Sure Ga jij maar eens een droge ham lekker dun snijden met een mes, dat gaat echt veel beter met een snijmachine. | |
Fixers | woensdag 9 februari 2011 @ 22:49 |
TS, heb je er ook een glad mes bij? Kartelmessen zijn niet zo lekker voor de fijne vleeswaren.Berkel Rotterdam of gewoon Berkel? 't Is tegenwoordig een italiaans bedrijf, maar de originele Rotterdamse handsnijders zijn verzamelobjecten. Handsnijders worden nog wel gemaakt, vraag alleen niet wat ze kosten... | |
ikweethetookniet | woensdag 9 februari 2011 @ 22:58 |
![]() Zojuist wel een boterham met hele dunne plakjes leidse kaas gegeten ![]() Dat was me zonder die machine niet gelukt ![]() Van de week maar eens een hammetje of zoiets scoren ![]() | |
Nembrionic | woensdag 9 februari 2011 @ 23:00 |
De gouden tip is: eerst denken, dan kopen. Oftewel, had je niet kunnen bedenken wat je er mee zou gaan snijden(en OF je ds wel zo'n ding nodig hebt)?. Dit lijkt me zo'n actie van een Tell Sell "Magic Bullet" kopen en dan jezelf afvragen wat je nou moet gaan pureren ![]() | |
Weltschmerz | donderdag 10 februari 2011 @ 09:08 |
Je kunt snijden of je kunt het niet natuurlijk. Ik vind het een mooi werkje, leuk om zeer aandachtig en geconcentreerd te doen. Bovendien zie ik niet waarom alle plakjes overal precies even dik zouden moeten zijn. Is dat een doel op zich, of heeft dat nog voordelen? | |
Riann | donderdag 10 februari 2011 @ 10:29 |
bij spap en smam thuis staan nog 2 snijmachines worden eigenlijk nooit meer gebruikt. Vroeger toen ik nog klein was sneden wij altijd kaas ermee. | |
Pietverdriet | donderdag 10 februari 2011 @ 10:41 |
Ja natuurlijk snij jij vliesdunne plakjes van droge ham of van nagelhout, coppa en bundnerfleisch met de hand. | |
Weltschmerz | donderdag 10 februari 2011 @ 11:12 |
Ik vind snijden leuk, en het schoonmaken van snijmachines helemaal niet leuk. En je kunt met de hand heel dun snijden ja, je moet alleen niet bang zijn voor halve plakjes die aan de ene kant wat dikker zijn dan aan de andere kant. En waarom zou je ook? Maar goed, het lijkt me zo'n aankoop die ik ook had kunnen doen wanneer ik er tegenaan gelopen was wanneer ik zin had in mooie plakjes vlees. Dan heb je zin in eten en daardoor koop je een apparaat, terwijl je eigenijk beter iets te eten had kunnen kopen. | |
Pietverdriet | donderdag 10 februari 2011 @ 11:21 |
Dat is sowieso waar, veel mensen besteden kapitalen aan apparatuur en kookboeken, geld wat je beter kan besteden aan echt goed eten. Ik geef liever 10 euro uit aan een mooi stukje vlees dan aan een glossy met fotos, liever 30 euro aan een flink stuk foie gras dan aan het zoveelste kookboek. | |
Curiosity | donderdag 10 februari 2011 @ 11:29 |
Ik had er graag 1 gehad toen ik een parmahammetje gewonnen had met een loterij. |