dandybleu | zaterdag 5 februari 2011 @ 21:44 |
Ja zelf ontdekt soort van "koken met zilverpapier" Echt een jaar lang gedaan en het beviel me heel goed.... Ten eerste "het gerecht wat je gaat bereiden maak je dus met zilverfolie....je legt een reep folie in de koekenpan...ruimschoots genoeg dus....en daar gooi je je ingredienten op ...." Om een voorbeeld te geven van een gerecht? "men gooit er stukjes kip in....verse knoflook en bijv chinese kool...en dan volgt iets wat een beetje hoort bij mij afwijkende smaakgevoel ...maar u bent vrij om af te wijken van dit recept : ik besprenkel dan de kip met ruime hoeveelheid boter en sprenkel er dan wat verse sinasappeljus over en een klontertje pindakaas en rode scheut wijn of perzikkenbier.....of allebij.... en ook nog wat verse nootjes " Nu komt het leuke van het koken met zilverpapier : voor de rest is het echt lekker lui....je zet het vuur op een bepaalde stand.. ( natte vingerwerk ) en vouwt het zilverpapier in een gesloten vogelnestje..... Dan laat je dat een tijd staan ( hoelang weet ik niet maar flink lang dus....en al de melanches in het gesloten pakketje die vermengen zich..... )....zelf kies ik voor een tijd die gewoon is bij een ovenschotel....zodat er flink wat knapperige stukjes kip ontstaan...maar mag natuurlijk ook korter als je niet van "bourgondisch houd....." Daarna is het een kwestie van lekker peuzelen.. En dan is er nog een heel leuk aspect aan deze methode....er is totaal geen afwas behalve de vork....namelijk als het gerecht klaar is dan leg je het pakketje op een bord ( wat dus niet vies word en je hoeft het niet af te wassen ) en ook de koekenpan die is totaal schoon gebleven..... ) ha ja luier bestaat bijna niet dus....... Na het eten gooi je de zilverfolie ( wat er nog van over is dus ) in de prulenmand.... en is heel het feest voorbij.... Nu weet ik nix meer maar hoop dat u het een leuk idee vond.... Ook lekker te serveren met een "perzikkenbiertje" ala Pecheresse Lindemans..... | |
Chef_M | zaterdag 5 februari 2011 @ 21:54 |
Lol, dat is zo'n middeleeuwse methode, heb dat wel eens in Congo en Nigeria gezien. | |
IrCute | zaterdag 5 februari 2011 @ 21:56 |
Zelf ontdekt ![]() | |
Civilian | zaterdag 5 februari 2011 @ 21:58 |
| |
dandybleu | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:00 |
nou ja ha het zal wel eens eerder gedaan zijn door iemand..... maar meestal op de barbekjoe..... en ik pas het toe als een techniek in huis in de keuken dus..... | |
Kandijfijn | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:00 |
Ownee, die is totaal vernieuwend ![]() Zulke methodes staan in elk kookboek. | |
Kandijfijn | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:00 |
barbekjoe ![]() ![]() ![]() | |
dandybleu | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:02 |
staat gewoon op google hoor Barbekjoe Ongeveer 405 resultaten (0,17 seconden) | |
Kandijfijn | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:04 |
Dat bewijst alleen maar dat er meerdere idioten zijn geweest die het zo gespeld hebben. Ongeveer 22.800.000 resultaten (0,18 seconden) | |
Microtubuli | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:10 |
Dit is net zo afstandelijk als sex met condoom. Contact tussen pan en voedsel is wat het koken juist zo mooi maakt! | |
Dhaha | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:12 |
![]() dus als een woord op google staat bestaat het? ![]() | |
Skv | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:12 |
TS blijft het meest zwakzinnige stuk onkunde op dit hele forum. | |
dandybleu | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:15 |
ha nee dat ontken ik stellig dus ja ik kook ook wel eens in een pan....maar ja ovenschotels zijn ook wel heel erg lekker....en juist met het zilverfolie word je vlees enzo heel knapperig...... | |
bas-beest | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:21 |
Gebruik jij zilverfolie? Waar haal je dat dan? | |
Chef_M | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:22 |
Ik wil mijn frietjes knapperig en mijn vlees gewoon lekker mals. ![]() | |
RobinOok | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:23 |
Is dit je eerste psychose? | |
dandybleu | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:30 |
westerse mensen vinden vaak alles gek "tenzij het op tv is geweest in full color door een "erg mooi fotomodel" .....helaas heb ik geen camera ploeg om mijn kooktechniek te filmen..... | |
bas-beest | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:51 |
Geef ook eens antwoord op mijn vraag... | |
dandybleu | zaterdag 5 februari 2011 @ 22:53 |
ik heb een goed adresje in parijs.... | |
bas-beest | zaterdag 5 februari 2011 @ 23:10 |
Cool... Trouwens, zou je hetzelfde resultaat bereiken als je aluminiumfolie gebruikt? Of is dat te min voor die methode van jou? | |
LostFormat | zaterdag 5 februari 2011 @ 23:13 |
En wat drink je daar bij? | |
vosss | zaterdag 5 februari 2011 @ 23:15 |
Pecheresse Lindemans gok ik ![]() | |
golfer | zaterdag 5 februari 2011 @ 23:37 |
TS heeft hopelijk toch wel patent aangevraagd op deze ontdekking? ![]() | |
stavromulabeta | zaterdag 5 februari 2011 @ 23:42 |
Ik heb een enigszins vergelijkbare methode in de jaren '80 en '90 regelmatig op station Heerlen mogen bewonderen. | |
Saarbarbaar | zondag 6 februari 2011 @ 00:14 |
Maar die zilverfolie/aluminiumfolie bekrast die pan toch? Kan op lange termijn nooit echt goed zijn... (als het ondertussen een beetje verschuift ofzo) | |
technofreak86 | zondag 6 februari 2011 @ 04:44 |
Ik hou niet zo van bourgondisch, hoeveel korter moet het dan? | |
Rapaille | zondag 6 februari 2011 @ 04:53 |
TS, ben je op dit idee gekomen tijdens het roken van heroïne? | |
dandybleu | zondag 6 februari 2011 @ 05:03 |
ja dat kwam door het radio programma van de avro "opium" maar wat lekker is is bijna onbetwistbaar......oven schotels of zilverpapier schotels zijn jummie jummie | |
Deliah | zondag 6 februari 2011 @ 09:56 |
Ik deed dit vroeger wel eens maar dan in een oven. | |
ErkendFokker | zondag 6 februari 2011 @ 10:36 |
Kom jij uit Groningen? Er loopt altijd iemand zijn kat uit te laten, en hij lijkt op jou ![]() | |
Fixers | maandag 7 februari 2011 @ 13:58 |
TS heeft de papillotte ontdekt. Doen ze al eeuwen met bananenblad, papier, folie en anders zuks... "Zelf ontdekt" ![]() Pan zonder laagjes nemen: krassen zoveel je wilt. | |
RobinOok | maandag 7 februari 2011 @ 14:04 |
Nah, En Papillote is meer gaar stomen, hij bakt het echt en krijgt knapperige stukjes kip. | |
ErkendFokker | maandag 7 februari 2011 @ 15:25 |
Dat iemand anders het al heeft gedaan betekent toch niet dat hij het niet zelf ontdekt heeft. Zelf ontdekken is toch als je nog niet weet dat het kan en dat je geen hulp erbij hebt gehad? | |
MarcelR | maandag 7 februari 2011 @ 16:10 |
De combinatie aluminiumfolie, sinaasappelsap/rode wijn en langdurig bereiden, lijkt mij voor veelvuldig gebruik niet echt bevorderlijk voor je gezondheid. Het zuur lost namelijk het aluminium op... | |
dandybleu | maandag 7 februari 2011 @ 18:32 |
ja oke...ha ha ja ik heb bij mn campingset ook nog steeds een alu pannetje.....en die gebruik ik ook elke zomer weer..... ja weet dat het afgeraden word...maar is een stukje nostalgie..... | |
ErkendFokker | maandag 7 februari 2011 @ 18:33 |
| |
dandybleu | maandag 7 februari 2011 @ 18:49 |
ha ja stomen is heel in de mode hey? maar ik vind dat zo saai eten zonder krokante stukjes.....ja at wel vast staat is dat stomen goed is voor de gezondheid..... | |
seasushi | woensdag 9 februari 2011 @ 14:42 |
Ach, als je iets besprenkelt met, én rode wijn, én sinasappelsap, én pindakaas...... ![]() |