Bij rotondes geldt volgens mij ook rechtdoorgaande verkeer heeft voorrang op verkeer die afslaat, dus die fietsers hebben volgens mij altijd voorrang.quote:Op donderdag 3 februari 2011 14:35 schreef Eenskijken het volgende:
Dat bij sommige rotondes fietsers voorang hebben (meestal) en bij andere moet je als fietser stoppen. erg frusterend voor automobilisten omdat je nooit weet wat fietsers dan doen.
Er is een verschil met binnen de bebouwde kom en erbuiten. Binnen de bebouwde kom hebben fietsers voorrang erbuiten niet. Dan staan er ook haaietanden voor de fietsers.quote:Op donderdag 3 februari 2011 14:35 schreef Eenskijken het volgende:
Dat bij sommige rotondes fietsers voorang hebben (meestal) en bij andere moet je als fietser stoppen. erg frusterend voor automobilisten omdat je nooit weet wat fietsers dan doen.
Die haaientanden staan er omdat ze voorrang regelen t.o.v. een kruisende weg. Maar aangezien jij niet op een kruisende weg rijdt met je auto (was immers dezelfde weg), gelden ze in deze situatie niet..quote:Op donderdag 3 februari 2011 14:29 schreef FoolWithMokey het volgende: Meestal hebben die fietsers haaientanden. Dit werkt verwarrend, want zij hebben haaientanden maar ik moet ze toch voor laten gaan? Meeste mensen weten het niet eens, zelfs mijn rij-instructeur dacht dat wij gewoon voorrang hadden op de fietsers. Die haaientanden staan er waarschijnlijk omdat de zijweg wel voorrang heeft op de fietser. Maar het blijft een vreemde regel.
Jij bent onjuist geďnformeerd. Mensen die zichtbaar slecht ter been zijn of blinden/slechtzienden die met hun stok aangeven dat ze willen oversteken hebben voorrang bij oversteken. Iemand in een rolstoel zit daar prima en kan rustig even wachten net als een gezonde voetganger, en heeft daarom geen voorrang. Iemand die met krukken of een rollator loopt heeft wel voorrang.quote:Op donderdag 3 februari 2011 14:34 schreef FreezePop het volgende:
Mensen in rolstoelen hebben voorrang, alsof ze niet kunnen wachten om over kunnen steken. Weet je hoe snel die krengen gaan?
Tja, maar wat is de definitie van een ''rustige'' weg?quote:Op donderdag 3 februari 2011 17:07 schreef DS4 het volgende:
Meest onlogisch: maximum snelheid op snelwegen als het rustig is.
Gewoon: geen spits.quote:Op donderdag 3 februari 2011 17:26 schreef FalleNk810i het volgende:
Tja, maar wat is de definitie van een ''rustige'' weg?
Neem aan dat je niet uit je nek lult dat daar gevaarlijke situaties ontstaan, ik geloof je gelijk.quote:Op donderdag 3 februari 2011 14:29 schreef FoolWithMokey het volgende:
Hier in mijn dorp is er een 50-km weg waar rechts voorrang heeft.
hier
en hier
Nergens staat dat rechts voorrang heeft, en die kruispunten lijken niet op gelijkwaardige kruispunten. Alleen bewoners weten dat het gelijkwaardige kruispunten zijn, mensen die toevallig daar rijden veroorzaken altijd gevaarlijke situaties.
Maak de hoofdrijbaan gewoon een voorangsweg.
Zo is het nooit bedoeld geweest, maar je hebt inderdaad gelijk: linkquote:Op donderdag 3 februari 2011 15:00 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Hetzelfde zie je als je met je auto een rotonde verlaat. Dan kan het fietspad ook haaientanden hebben. Toch hebben de fietsers voorrang (ligt wel een beetje aan de afstand rotonde-fietspad), omdat hier weer de rechtdoor op dezelfde weg geldt.
Als je de rotonde nadert/oprijdt en dan kruis je dat fietspad, dan ben je wel kruisend verkeer en heb je wel voorrang op de fietser.
Je moet maar eens een keer daar rijden, dan weet je wat ik bedoel.quote:Op donderdag 3 februari 2011 18:14 schreef ShizzleMyDizzle het volgende:
[..]
Neem aan dat je niet uit je nek lult dat daar gevaarlijke situaties ontstaan, ik geloof je gelijk.
Maar wat een kneus van een automobilist ben je als je niet door hebt dat je voorrang moet verlenen aan verkeer van rechts daar. Lijkt me hartstikke duidelijk namelijk.
Dat is natuurlijk ook de reden om het zo te doen. Die bedrijven worden zo met dwingende hand verplicht om wel die nieuwe wagen te kopen, of om er mee op te houden.quote:Op vrijdag 4 februari 2011 05:02 schreef blup het volgende:
(niet elk bedrijf heeft even 2ton over voor een nieuwe euro5 wagen)
Had ik dus ook. Moest ik in Den Haag lossen, bij Centraal station. En de bouwwerf lag midden in zo'n milieuzone. Toch maar gelost (met m'n MAN F2000 Euro2-hok). Terugrijden was iig geen optie.quote:Op vrijdag 4 februari 2011 05:02 schreef blup het volgende:
Weinig zullen er last van hebben maar,
[ afbeelding ]
Complete bullshit regel, vrachtwagen mag er alleen in met een euro5 motor.. Zie je het bord over t hoofd ben je 160 euro armer. (met name in Amsterdam)
Die vrachtwagen rijdt daar met een duidelijk doel en soms ook noodzaak. Er zijn bijna geen andere mogelijkheden om goederen bij B te krijgen als het binnen een zone ligt. (niet elk bedrijf heeft even 2ton over voor een nieuwe euro5 wagen)
Daarintegen mogen automobilisten met hun ronkende diesels gewoon rond blijven rijden terwijl daar wel andere vervoers mogelijkheden voor bestaan.
xx kilometer moeten omrijden omdat er een stukje mileuzone op de route ligt is ook van de zotte.
Dat zou wat mij betreft ook 2.500 euro mogen kosten. Of meer!quote:Op vrijdag 4 februari 2011 10:31 schreef blup het volgende:
Maar die bekeuring staat helemaal niet in lijn met de soort overtreding. Je motorolie lossen in een put is denk ik nog goedkoper..![]()
Met dat laatste heb je een punt: de overheid moet zich minimaal aan de regels houden die ze anderen wil opleggen. Dus die bussen zouden vervangen moeten worden.quote:160,- euro voor een vrachtauto die niet aan de emissie voldoet terwijl 90% van het verkeer in de stad gewone automobilisten zijn die het verdomme andere vervoersmiddelen gebruiken.. En dan nog die oude stadsbussen in Amsterdam, die zijn euro3 zonder roetfilter en rijden de hele dag rond daar..
Ja, dat zijn ze wel...quote:Op donderdag 3 februari 2011 17:39 schreef DS4 het volgende:
[..]
En nee, de snelwegen in Duitsland zijn niet beter dan in NL, eerder integendeel!
Ze zijn wat breder, maar het wegdek is (veel) minder goed, wat op (zeer) hoge snelheid van veel groter belang is.quote:
Ja, daarom gaat een duits wegdek +25 jaar mee, en is een nederlandse na 10 jaar (of één strenge winter) totaal aan gort gereden...quote:Op vrijdag 4 februari 2011 10:48 schreef DS4 het volgende:
[..]
Ze zijn wat breder, maar het wegdek is (veel) minder goed, wat op (zeer) hoge snelheid van veel groter belang is.
Zoab heeft nadelen, maar ik heb het niet over de voordelen in de regen. Ik heb het gewoon over het wegdek.quote:Op vrijdag 4 februari 2011 10:53 schreef 100% Tukker het volgende:
Ja, daarom gaat een duits wegdek +25 jaar mee, en is een nederlandse na 10 jaar (of één strenge winter) totaal aan gort gereden...
ZOAB is leuk met regen, maar daarom niet per definitie 'beter' dan conventioneel asfalt.
... Älle wegen muv de Nürburgring?quote:Op vrijdag 4 februari 2011 11:24 schreef DS4 het volgende:
en er zijn genoeg snelwegen in Duitsland waar 300 km/u onverantwoord is vanwege
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |