abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_92121924
quote:
14s.gif Op maandag 31 januari 2011 13:02 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Doe ik een housewarmingcadeau voor je op de post.

[ afbeelding ]
Wat een goede vloer is dat toch. Komt er in Noord ook een gietvloer?
Aldus.
pi_92122367
Het is alleen geen gietvloer! Ik Noord komt er vermoedelijk Marmoleum. We moeten eerst nog even een showroom bezoeken om te bekijken of meubels er geen afdrukken in achterlaten.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_92122793
quote:
11s.gif Op maandag 31 januari 2011 13:14 schreef k_man het volgende:
Ik dacht dat met felbegeerde aan zodiakk gerefereerd werd.
Het was dan een ongemeen gevatte opmerking van Gellius. Thisbe bevindt zich thans nog steeds (spartelend) in mijn gespierde armen.
pi_92123161
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 14:31 schreef Claudia_x het volgende:
Het is alleen geen gietvloer! Ik Noord komt er vermoedelijk Marmoleum. We moeten eerst nog even een showroom bezoeken om te bekijken of meubels er geen afdrukken in achterlaten.
Sieht aus wie ein ...!
Aldus.
pi_92123900
quote:
2s.gif Op maandag 31 januari 2011 14:53 schreef Z het volgende:

[..]

Sieht aus wie ein ...!
Krijgen we veel te horen! Maar je ziet helaas steeds meer bobbels omdat de vloer niet verlijmd is. En je moet niet te veel met meubels willen schuiven.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  maandag 31 januari 2011 @ 15:13:43 #156
15967 Frollo
You know I am a righteous man
pi_92123967
Mijn god, heeft er niemand een stoer zuipverhaal of zo? :{
pi_92124178
Ik heb vorige week elke dag gedronken.
Aldus.
pi_92124231
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 15:13 schreef Frollo het volgende:
Mijn god, heeft er niemand een stoer zuipverhaal of zo? :{
Ja, nee, Frollo, zo'n vloer is geen sinecure hoor. Ik heb zelf een mooie buisframetafel met houten tafelblad en die moet ik binnenkort gaan schuren en in de meubelolie zetten. Maar waar haal je meubelolie vandaan, vraag ik je!
  maandag 31 januari 2011 @ 15:22:14 #159
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_92124283
Een granieten vloer, daar kan je tenminste nog netjes overheen pissen als je dronken bent. Een mooie verlaagde afvoer in de hoek van je kamer en je hebt geen pisbak meer nodig.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_92124629
Lena heeft vannacht drie keer gedronken en daarna d'r bed ondergeplast.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  maandag 31 januari 2011 @ 15:32:49 #161
15967 Frollo
You know I am a righteous man
pi_92124737
quote:
14s.gif Op maandag 31 januari 2011 15:19 schreef Z het volgende:
Ik heb vorige week elke dag gedronken.
Ik juist niet. *O*

De vrouw heeft een maagslijmvliesontsteking en mag (onder meer) geen koffie en alcohol.
Van de koffie afblijven is iets te veel gevraagd voor mij, maar qua bier en wijn ben ik solidair geweest.
pi_92124829
Ik heb zaterdag weer genoeg gedronken voor een paar maanden. ;( .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  maandag 31 januari 2011 @ 15:35:09 #163
15967 Frollo
You know I am a righteous man
pi_92124847
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 15:34 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik heb zaterdag weer genoeg gedronken voor een paar maanden. ;( .
Vertel! :9~
pi_92124930
Frollo, was jij niet die kerel die z'n trappist koud drinkt? :'( .
  maandag 31 januari 2011 @ 15:41:41 #165
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_92125120
quote:
Trappist schenken

7 wenken om te schenken

Door de aanwezigheid van gist in de fles is het absoluut noodzakelijk enkele regels te volgen bij het behandelen en het schenken van het Trappistenbier.

1. Schenk steeds bier dat ten minste 8 dagen heeft gerust. Op die manier is de gist volledig op de bodem van de fles uitgezonken.
2. Bewaar het Trappistenbier bij een constante temperatuur van 12 à 14 °C. Zo kan het langzaam rijpen.
3. Verplaats en open de fles niet te brutaal om gistopwerping en verlies van koolzuurgas te vermijden.
4. Schenk het bier op keldertemperatuur. Zo kan de temperatuur in het glas nog een paar graden stijgen en geeft het bier na enkele minuten zijn rijk aroma in geur en smaak ten volle prijs.
5. Giet het bier voorzichtig in een zuiver glas. Zorg er voor dat u een mooie schuimkraag krijgt door te beginnen met schenken langs de wand en te eindigen in het midden van het glas.
6. Schenk het bier zeker niet te brutaal, anders kan de gist loskomen van de bodem. Laat deze 'fond' in het flesje. Zo krijgt u een mooi, helder en aangenaam bier. De vitaminen van de gist kan u zich achteraf nog altijd laten welgevallen.
7. Bewaar het bier bij voorkeur niet in de koelkast. Er vormt zich dan immers een eiwittroebel. Deze lost opnieuw op na een poosje op kamertemperatuur, maar gaat wel uitzinken na wekenlange bewaring in de koelkast. Geef dus steeds het bier de tijd om zich aan te passen aan de lagere temperatuur.

http://www.trappistglas.nl/Schenktips.aspx
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_92125709
Zondag na de training heb ik ouderwets gedronken omdat een teamgenoot jarig was.
De dag daarvoor, zaterdad dus, heb ik allerhande speciale biertjes ingeslagen.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_92125758
Ja, leuk, maar waar is het constant 12 à 14 graden?
pi_92125814
Overigens staat op mijn fles port de aanbeveling om 'm chilled te serveren. Koude port? Ridicuul.

[ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 31-01-2011 15:57:11 ]
pi_92125908
Welke kleur is die port? Sommige rode wijn kan je prima enigszins chilled drinken (Pinot Noirs), al gaat daar niet mijn voorkeur naar uit.
Aldus.
  maandag 31 januari 2011 @ 15:58:43 #170
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_92125921
quote:
5s.gif Op maandag 31 januari 2011 15:55 schreef k_man het volgende:
Ja, leuk, maar waar is het constant 12 à 14 graden?
In je geklimatiseerde bierkelder.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  maandag 31 januari 2011 @ 15:59:26 #171
15967 Frollo
You know I am a righteous man
pi_92125950
quote:
11s.gif Op maandag 31 januari 2011 15:36 schreef Gellius het volgende:
Frollo, was jij niet die kerel die z'n trappist koud drinkt? :'( .
Ik ben die kerel die dat allemaal niet interesseert, zolang het maar lekker is.
pi_92126102
quote:
2s.gif Op maandag 31 januari 2011 15:58 schreef Z het volgende:
Welke kleur is die port? Sommige rode wijn kan je prima enigszins chilled drinken (Pinot Noirs), al gaat daar niet mijn voorkeur naar uit.
Het is 10 jaar oude tawny, dus vaal roodbruin.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-01-2011 16:02:50 ]
pi_92126325
Port hoort toch nooit gekoeld?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_92126416
Witte port kan wel gekoeld.
pi_92126419
"With the exception of white port, which can be served chilled, port should be served at between 15 to 20 degrees Celsius. Tawny port may also be served slightly cooler."

Aldus wiki.
Aldus.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')