pos | vrijdag 7 juni 2002 @ 15:40 |
Ik ben op zoek naar het recept van chinese nasi en bami, dus echt precies zoals je het bij de chinees krijgt. Internet al afgestruind maar niet te vinden. Iemand?? | |
Erosjuhhh | vrijdag 7 juni 2002 @ 15:44 |
[offtopic: bami en nasi, die komen uit china toch???? duz waarom, chinese bami en nasi???? ] ehh staan die niet op van die conimex pakjes??? (is zoon indisch/chinees voedsel merk dat altyd in de supermarkt ligt) | |
Koffieboon | vrijdag 7 juni 2002 @ 15:46 |
Kan ik aan me ma vrage want die kan het heel goed koke maar dies er nu niet.. | |
pos | vrijdag 7 juni 2002 @ 15:57 |
quote:Nou graag, ben er al een tijd naar opzoek ![]() | |
pos | vrijdag 7 juni 2002 @ 16:02 |
quote:Bami en Nasikruiden van conimex zijn echt niet lekker, zit een raar smaakje aan. Indische nasi kan ik prima zelf maken maar ben nu echt op zoek naar het recept van nasi en bami die je in een chinees restaurant eet. | |
snoeki | vrijdag 7 juni 2002 @ 16:15 |
Hier is het recept van Nasi: Gebruik rijst die je over hebt van de vorige dag. Vers gekookte rijst kan ook, maar zorg dan dat je weinig water gebruikt. De rijst mag namelijk niet te zacht zijn (juist hard). Anders wordt de Nasi niet lekker. Gebruik NOOOOOOIT nasigoreng kruiden of iets dergelijks! Grote troep! En denk maar niet dat de chinezen dat gebruiken. Allereerst wat algemene tips: Ok, hier het recept: Vet heet laten worden, uitjes knoflook en lombok fruiten. Uitjes geel? Dan de eieren 1 voor 1 in de pan en roeren door de sambal en uien. Als de stukjes ei goed gaar en droog gebakken zijn, dan vlees erin en ham. die ook meebakken. Gebruik je rauw vlees, dan eerst voorbakken! Nu gas laag en de rijst losmaken als die aan elkaar vastzit. beetje voor beetje in pan en mengen. Afmaken met zout , eventueel wat vetsin en desgewenst kaas en peper erdoor. Op klein vur mengen. voor de bami moet je iemand anders proberen te strikken, ik moet met de afwas verder | |
pos | vrijdag 7 juni 2002 @ 16:52 |
Bedankt snoeki ik ga het zeker proberen. ![]() Dacht alleen dat de chinesen in een bepaalt soort olie hun rijst bakte? | |
snoeki | vrijdag 7 juni 2002 @ 16:55 |
reuzel bedoel je vast, te koop bij de toko | |
O.D.Smolik | vrijdag 7 juni 2002 @ 23:30 |
quote:WTF sinds wanneer kan bak jij rijst. | |
pos | zondag 9 juni 2002 @ 17:58 |
quote:Als je je rijst niet bakt wordt het nooit nasi ![]() ![]() | |
Citroentje | zondag 9 juni 2002 @ 22:44 |
quote:-mierenneuk-mode on- nasi is rijst en nasi goreng is gebakken rijst -mierenneuk-mode off- Mijn moeder maakt de heerlijkste bami. Ik weet niet waar je woont, maar in Amsterdam ZO is er een chinese groothandel. Daar kan je allerlei verschillende soorten bami kopen en vervolgens zelf je eigen ding mee doen. | |
pos | maandag 10 juni 2002 @ 07:52 |
quote:Als je het adres voor me hebt graag ![]() ![]() | |
Oscar. | maandag 10 juni 2002 @ 07:56 |
-mierenneuk-mode on- amsterdam ZO moet duivendrecht zijn.... het is bij de makro..kan niet missen ![]() -mierenneuk-mode off- | |
Witchfynder | maandag 10 juni 2002 @ 10:21 |
quote:Die je bij de aangepaste Chinees krijgt (die dikke dus) of echt de Chinese bami, die dunne? Just making sure. | |
Witchfynder | maandag 10 juni 2002 @ 10:23 |
quote:En dan noemen wij het Nasi Putih. ![]() Nasi betekent trouwens "gekookte rijst". Ongekookte rijst (rauw dus in principe) noemt men "beras". | |
pos | maandag 10 juni 2002 @ 15:02 |
quote:Het gaat me meer om de smaak. Ik kan best goed bami en nasi op z'n indisch maken maar vind het bij de chinees ook erg lekker dus dat wil ik ook eens maken. Maar als je het mocht weten dan graag alletwee de bami soorten en het hele recept ![]() [Dit bericht is gewijzigd door pos op 10-06-2002 15:07] | |
doemaardrie | maandag 24 januari 2005 @ 17:07 |
Nasi ![]() | |
Silmarwen | maandag 24 januari 2005 @ 17:09 |
Schopje naar culinesse | |
vdo28 | maandag 24 januari 2005 @ 17:24 |
De nasi en bami van de Chinees zijn heerlijk, van conimex ook best wel eigenlijk. Ben benieuwd naar de recepten hier. | |
Marietje_ | maandag 24 januari 2005 @ 18:45 |
大米 (dàmǐ) is rijst in het Chinees, dus ik weet niet waarom je het Indonesische woord nasi gebruikt ![]() En je wil dus weten hoe je rijst kookt? ![]() | |
Martijn_77 | maandag 24 januari 2005 @ 22:30 |
quote:Sorry, maar Nasi is gebakken rijst. | |
krakkemieke | maandag 24 januari 2005 @ 22:34 |
Nasi of bami goreng: kook rijst of bami. Bak vlees en groente gaar, bak de rijst of bami mee. Maak evt op smaak met ketjap. | |
Dskedar | maandag 24 januari 2005 @ 22:59 |
leuke kick doemaardrie | |
Marietje_ | maandag 24 januari 2005 @ 23:57 |
quote:Sorrie, maar nasi betekent gewoon rijst. Nasi goreng is gebakken rijst. ![]() | |
Oblivion | dinsdag 25 januari 2005 @ 00:22 |
Ontopic alsjeblieft. ![]() Ondanks dat het topic gekickt is, wil niet zeggen dat de info niet interessant is. ![]() | |
doemaardrie | dinsdag 25 januari 2005 @ 08:22 |
quote:Precies het is nog steeds relevant ![]() | |
Libris | dinsdag 25 januari 2005 @ 08:27 |
Nasi en Bami zijn beide niet Chinees, maar Maleisisch / Indonesisch... Ongeveer alle 'Chinese' Restaurants in Nederland zijn meer op Indonesische gerechten gebaseerd dan op Chinese.. Dus bij de Chinees eet je over het algemeen geen Chinees... (ook bijvoorbeeld Babi Pangang is geen Chinees gerecht...) Ontopic, ik maakte mijn nasi altijd volgens het recept in het Margriet kookboek.. | |
Sorella | dinsdag 25 januari 2005 @ 08:37 |
Ik gooi altijd trassie in mijn nasi ![]() arachide olie in wok gooien trassie erbij doen prei (in kleine stukjes) erbij doen katenspek (in stukjes) erbij doen eieren breken en er bij doen ham ( in kleine stukjes) erbij doen Bij elke handeling een minuut of twee wachten tot je het volgende erbij doet. roeren tot het ei gestold is. gekookte rijst erbij doen. | |
Libris | dinsdag 25 januari 2005 @ 08:40 |
quote:lijkt op de manier waarop ik het klaarmaak, maar doe je er geen kruiden en sambal bij? | |
Libris | dinsdag 25 januari 2005 @ 08:44 |
Even goed denken, is al een tijd geleden: Eerst rijst koken (kleeft minder als je het koud toevoegt) Spekblokjes in de wok, beetje uitbakken, stukjes kip erbij Dit alles uit de wok halen, beetje olijfolie en dan 1 prui en 2 uien, wat knoflook roerbakken (evt trassi) vlees (spek en kip) weer toevoegen kwak sambal, wat djintan (?), ketoembar, en nog een kruid dan een ei erdoorheen rijst toevoegen, ketjap erbij, nog even doorbakken. Serveren met sateetje, atjar, gebakken ei, gebakken uitjes, augurk, en die kokos met pinda's... Zoiets | |
Sorella | dinsdag 25 januari 2005 @ 08:45 |
Nee, zout zit al in de rijst van het koken en sambal kan maar wij houden er niet van ![]() | |
Ashram | dinsdag 25 januari 2005 @ 10:42 |
Ik neem gewoon altijd oude rijst, die zijn meestel goed los en korrelig. Olie verhitten, afhankelijk van smaak, een eitje erin. Zonder smaakt beter, maar de kans op aanbak is veel groter voor de "ongeoefenden". Zout, peper en een combinatie van lichte en donkere sojasaus erdoor. Eventueel een half theelepel suiker. Een druppeltje sesamolie is ook lekker. Op het laatst wat bosuitjes fijnsnijden en erdoor roeren. Dit is nogal kale nasi, maar meer moet er niet zien als bijgerecht. Helaas is het voor de meeste huishoudens niet mogelijk om makkelijk nasi te maken, want ik doe het uitsluitend op vuurpitten waar een steekvlam uitkomt. Zo eentje die de wok in staat stelt om op temperatuur te blijven als je nieuwe ingredienten erin gooit. DAT is erg belangrijk voor die specifieke wokgeur. | |
Charmian | dinsdag 25 januari 2005 @ 11:19 |
quote:mijn nasi zonder trassie is geen nasi ![]() ik maak 'm net iets anders dan jij olie in de wok gesneden ui erin een lepel sambal, trassie en knoflook erbij door elkaar roeren (of zoals mijn moeder zegt 'even gonseng gonseng') corned beef erbij doen weer roeren gekookte rijst erbij beetje ketjap alles weer door elkaar roeren een plekje vrij maken in de wok om wat eitjes te roerbakken en dat er meteen weer doorheen roeren. | |
Troel | donderdag 27 januari 2005 @ 07:55 |
corned beef door de nasi goreng? Ik ben niet echt een corned beef fan, maar is een varkenslapje niet veeeeeel lekkerder? | |
Charmian | donderdag 27 januari 2005 @ 11:05 |
quote:Het is uit gemakzucht en weinig in huis hebben ontstaan. We noemen dit eigenlijk ook nasi kampoeng (made out of scratch), weinig in huis maar toch een lekker warm maaltje. Maar tuurlijk kun je de corned beef ook door vlees (ik doe dan meestal een kipfiletje) vervangen. | |
krakkemieke | donderdag 27 januari 2005 @ 22:53 |
Mijn ex kreeg altijd nasi goreng als ontbijt, om 6 uur 's ochtends. Het was gewoon restverwerking van de resten van het avondeten. Dus gewoon vlees,groenten en rijst roerbakken. Kruiden zaten er dan al wat in, maar weinig. En dat vind ik het lekkerst, gewoon vlees, groenten en rijst roerbakken, met een scheutje ketjap voor het zout. | |
Oscar. | vrijdag 28 januari 2005 @ 00:53 |
quote:nee die troep dat je bij de 'chinees' haalt is een combo van chinees etenen indonesisch | |
Ballebek | vrijdag 28 januari 2005 @ 23:47 |
Misschien een stom antwoord maar: Waarom zelf maken als bij de Chinees om de hoek het maar 1,50 kost? Als ik nasi of bami wil haal ik het ook gewoon... Net als Roti, kost 3 euro aan de overkant en is lekkerder + gezonder (groentes!) dan dat je het zelf maakt ![]() | |
Erosjuhhh | vrijdag 28 januari 2005 @ 23:51 |
omdat die chinees hier, hollandse bami heeft? compleet anders dan daar? ![]() |