abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 25 januari 2005 @ 08:22:20 #26
74196 doemaardrie
of toch vier???
pi_24736516
quote:
Op dinsdag 25 januari 2005 00:22 schreef Oblivion het volgende:
Ontopic alsjeblieft.
Ondanks dat het topic gekickt is, wil niet zeggen dat de info niet interessant is.
Precies het is nog steeds relevant
  dinsdag 25 januari 2005 @ 08:27:54 #27
19840 Libris
Live from Singapore
pi_24736546
Nasi en Bami zijn beide niet Chinees, maar Maleisisch / Indonesisch...

Ongeveer alle 'Chinese' Restaurants in Nederland zijn meer op Indonesische gerechten gebaseerd dan op Chinese.. Dus bij de Chinees eet je over het algemeen geen Chinees... (ook bijvoorbeeld Babi Pangang is geen Chinees gerecht...)

Ontopic, ik maakte mijn nasi altijd volgens het recept in het Margriet kookboek..
pi_24736582
Ik gooi altijd trassie in mijn nasi

arachide olie in wok gooien
trassie erbij doen
prei (in kleine stukjes) erbij doen
katenspek (in stukjes) erbij doen
eieren breken en er bij doen
ham ( in kleine stukjes) erbij doen
Bij elke handeling een minuut of twee wachten tot je het volgende erbij doet.
roeren tot het ei gestold is.
gekookte rijst erbij doen.
  dinsdag 25 januari 2005 @ 08:40:20 #29
19840 Libris
Live from Singapore
pi_24736602
quote:
Op dinsdag 25 januari 2005 08:37 schreef Sorella het volgende:
Ik gooi altijd trassie in mijn nasi

arachide olie in wok gooien
trassie erbij doen
prei (in kleine stukjes) erbij doen
katenspek (in stukjes) erbij doen
eieren breken en er bij doen
ham ( in kleine stukjes) erbij doen
Bij elke handeling een minuut of twee wachten tot je het volgende erbij doet.
roeren tot het ei gestold is.
gekookte rijst erbij doen.
lijkt op de manier waarop ik het klaarmaak, maar doe je er geen kruiden en sambal bij?
  dinsdag 25 januari 2005 @ 08:44:39 #30
19840 Libris
Live from Singapore
pi_24736625
Even goed denken, is al een tijd geleden:

Eerst rijst koken (kleeft minder als je het koud toevoegt)
Spekblokjes in de wok, beetje uitbakken, stukjes kip erbij
Dit alles uit de wok halen, beetje olijfolie en dan 1 prui en 2 uien, wat knoflook roerbakken (evt trassi)
vlees (spek en kip) weer toevoegen
kwak sambal, wat djintan (?), ketoembar, en nog een kruid
dan een ei erdoorheen
rijst toevoegen, ketjap erbij, nog even doorbakken.

Serveren met sateetje, atjar, gebakken ei, gebakken uitjes, augurk, en die kokos met pinda's...

Zoiets
pi_24736627
Nee, zout zit al in de rijst van het koken en sambal kan maar wij houden er niet van
  dinsdag 25 januari 2005 @ 10:42:00 #32
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_24738059
Ik neem gewoon altijd oude rijst, die zijn meestel goed los en korrelig.
Olie verhitten, afhankelijk van smaak, een eitje erin. Zonder smaakt beter, maar de kans op aanbak is veel groter voor de "ongeoefenden". Zout, peper en een combinatie van lichte en donkere sojasaus erdoor. Eventueel een half theelepel suiker. Een druppeltje sesamolie is ook lekker.

Op het laatst wat bosuitjes fijnsnijden en erdoor roeren.

Dit is nogal kale nasi, maar meer moet er niet zien als bijgerecht. Helaas is het voor de meeste huishoudens niet mogelijk om makkelijk nasi te maken, want ik doe het uitsluitend op vuurpitten waar een steekvlam uitkomt. Zo eentje die de wok in staat stelt om op temperatuur te blijven als je nieuwe ingredienten erin gooit. DAT is erg belangrijk voor die specifieke wokgeur.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  dinsdag 25 januari 2005 @ 11:19:19 #33
111260 Charmian
a little joy
pi_24738649
quote:
Op dinsdag 25 januari 2005 08:37 schreef Sorella het volgende:
Ik gooi altijd trassie in mijn nasi

arachide olie in wok gooien
trassie erbij doen
prei (in kleine stukjes) erbij doen
katenspek (in stukjes) erbij doen
eieren breken en er bij doen
ham ( in kleine stukjes) erbij doen
Bij elke handeling een minuut of twee wachten tot je het volgende erbij doet.
roeren tot het ei gestold is.
gekookte rijst erbij doen.
mijn nasi zonder trassie is geen nasi
ik maak 'm net iets anders dan jij

olie in de wok
gesneden ui erin
een lepel sambal, trassie en knoflook erbij
door elkaar roeren (of zoals mijn moeder zegt 'even gonseng gonseng')
corned beef erbij doen
weer roeren
gekookte rijst erbij
beetje ketjap
alles weer door elkaar roeren
een plekje vrij maken in de wok om wat eitjes te roerbakken en dat er meteen weer doorheen roeren.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  donderdag 27 januari 2005 @ 07:55:07 #34
35189 Troel
scherp en bot
pi_24772862
corned beef door de nasi goreng? Ik ben niet echt een corned beef fan, maar is een varkenslapje niet veeeeeel lekkerder?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_24775024
quote:
Op donderdag 27 januari 2005 07:55 schreef Troel het volgende:
corned beef door de nasi goreng? Ik ben niet echt een corned beef fan, maar is een varkenslapje niet veeeeeel lekkerder?
Het is uit gemakzucht en weinig in huis hebben ontstaan. We noemen dit eigenlijk ook nasi kampoeng (made out of scratch), weinig in huis maar toch een lekker warm maaltje.
Maar tuurlijk kun je de corned beef ook door vlees (ik doe dan meestal een kipfiletje) vervangen.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_24787808
Mijn ex kreeg altijd nasi goreng als ontbijt, om 6 uur 's ochtends. Het was gewoon restverwerking van de resten van het avondeten. Dus gewoon vlees,groenten en rijst roerbakken. Kruiden zaten er dan al wat in, maar weinig.
En dat vind ik het lekkerst, gewoon vlees, groenten en rijst roerbakken, met een scheutje ketjap voor het zout.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Eindredactie Games vrijdag 28 januari 2005 @ 00:53:19 #37
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_24790534
quote:
Op vrijdag 7 juni 2002 15:44 schreef Erosjuhhh het volgende:
nee die troep dat je bij de 'chinees' haalt is een combo van chinees etenen indonesisch
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_24807565
Misschien een stom antwoord maar: Waarom zelf maken als bij de Chinees om de hoek het maar 1,50 kost? Als ik nasi of bami wil haal ik het ook gewoon... Net als Roti, kost 3 euro aan de overkant en is lekkerder + gezonder (groentes!) dan dat je het zelf maakt
Why Fart And Waste It When You Can Burp And Taste It?
  vrijdag 28 januari 2005 @ 23:51:29 #39
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_24807641
omdat die chinees hier, hollandse bami heeft? compleet anders dan daar?
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')