Aambeienkweker | maandag 17 januari 2011 @ 10:24 |
En dat wil ik weten omdat het voor mij een van de vaagste nederlandse benamingen voor broodbeleg is ![]() Beloning voor dit topic voor als ik t snap: Tieten ![]() | |
Razor21 | maandag 17 januari 2011 @ 10:25 |
#Goeievraag #durftevragen ![]() | |
zovty | maandag 17 januari 2011 @ 10:26 |
Het mag geen worst heten, want het is geen worst. Net als pindaboter geen boter mag heten, want het is geen boter. | |
Aambeienkweker | maandag 17 januari 2011 @ 10:26 |
maar wat is leverkaas dan? | |
zovty | maandag 17 januari 2011 @ 10:27 |
Gemalenvlees in een plastic velletje. (En geen organisch velletje zoals bij een worst.) | |
Aambeienkweker | maandag 17 januari 2011 @ 10:29 |
En ze noemen t kaas omdat? | |
Stokstaart | maandag 17 januari 2011 @ 10:31 |
Om leverkaas, dat blokvormig is, zit vaak een karakteristiek laagje spekvet. De aanduiding kaas slaat op de snijdbaarheid. Een ronde variant op leverkaas is de Berliner leverworst. Leverkaas is voornamelijk gemaakt van varkenslever en -vlees. In Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kent men een vleesproduct met bijna dezelfde naam, de Leberkäse; deze heeft een vergelijkbare vorm als leverkaas, maar bevat veel minder lever, in Beieren zelfs geen. Aldus Wikipedia | |
Lindstrøm. | maandag 17 januari 2011 @ 10:31 |
Kaas = melk Er zit melk door de smurrie en het moet naar lever smaken. = lever+ kaas | |
Stokstaart | maandag 17 januari 2011 @ 10:31 |
Nee dat is leverworst. Lever kaas heeft wel degelijk een eetbaar velletje. | |
V. | maandag 17 januari 2011 @ 10:32 |
Maar zit er ook melk in pindakaas? En als het om de snijdbaarheid gaaat, waarom heet kokosbrood dan kokosbrood en geen kokoskaas? En theeworst... er zit helemaal geen thee in ![]() V. | |
zovty | maandag 17 januari 2011 @ 10:33 |
Verdoemd ja, ik was in de war. | |
Aambeienkweker | maandag 17 januari 2011 @ 10:37 |
You sir, are a genius ![]() Iemand een goeie plaatjessite weten waar ik deze lieverdjes kan uploaden? | |
Crutch | maandag 17 januari 2011 @ 10:37 |
Deze man zegt precies wat ik denk. | |
Aambeienkweker | maandag 17 januari 2011 @ 10:42 |
Tinypic is geblokt bij mij op de zaak dus iemand een goeie uploadsite weten die tieten tolereert? ![]() | |
Aambeienkweker | maandag 17 januari 2011 @ 10:47 |
Is GC dan zo nobel me weg te laten komen zonder jullie hardverdiende prijs? | |
Gravedigger | maandag 17 januari 2011 @ 10:47 |
Komt oorspronkelijk uit het Duits, waar het Leberkäs heet. Dus geen Käse! Een foutieve vertaling naar het Nederlands dus waarschijnlijk. | |
Jumparound | maandag 17 januari 2011 @ 10:49 |
over pindakaas, het mocht geen boter heten zoals de amerikaanse tegenhanger (waar het vandaan komt) omdat in die tijd (jaren 50) boter nog een beschermde naam was (of nog steeds is). | |
Jumparound | maandag 17 januari 2011 @ 10:49 |
rapid share? | |
Aambeienkweker | maandag 17 januari 2011 @ 10:50 |
thanks ik ga gelijk even proberen ... ook niet ![]() | |
P8 | maandag 17 januari 2011 @ 10:51 |
Hetzelfde over kopkaas. Dat is eigenlijk ook gewoon onderdeel van een smeuige worst. | |
Jumparound | maandag 17 januari 2011 @ 11:09 |
zet de foto in je fok fotoboek, dan kan je hem hier neerzetten ![]() | |
Frollo | maandag 17 januari 2011 @ 11:11 |
imgur.com |