abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_91644823
quote:
vrijdag 21 januari 2011 01:29 schreef Diabox het volgende:[/b]

[..]

Is een vitamine A derivaat.

En tuurlijk kunnen er bijwerkingen optreden, staat ook gewoon in de bijsluiter. Alleen de media geeft 'n beetje het idee dat het spul puur vergif is, terwijl het gruwelijk meevalt.
Tuurlijk, toen het enkele dagen later op Geenstijl.nl stond was t ook duidelijk dat ze die dag even niks te posten hadden.

Roa moet echter niet onderschat worden en het is zeker geen huis-tuin-en-keuken medicijn.
Sommige mensen praten er wel erg makkelijk over, er zijn er zat die het bijv. op eigen houtje op internet bestellen. Maargoed, de resultaten wegen imo veruit op tegen de nadelen.

Edit: Dan nog een "persoonlijk" vraagje, gezien je sig. Heb jij ook t idee dat bepaalde bodybuild supps acne stimuleren? Ik heb t idee dat pre-workouts zoals No Xplode en Crack t behoorlijk in de hand werken namelijk. Maar het is aan de andere kant zo makkelijk om ergens spoken te zien.

[ Bericht 17% gewijzigd door CylonNL op 21-01-2011 01:40:52 ]
pi_91646778
Ja ik vind dat ook zo klote..ben ook weer begonnen met proteines en veel eten. Ook gebruik ik supercharge als pre workout...zit in week 10 en sinds 3 dagen op 50 mg ed. Gewoon om te proberen. Krijg ook nog steeds puistjes..echt klote! En ja de vraag is..komt het door die middeltjes of gewoon door de roa zelf...:s echt zo klote als je niet weet waardoor het komt!
pi_91697464
Leeft er nog iemand ? :p
pi_91703409
Nauwelijks.
Vermoeidheid hakt er aardig in.

Ik weet niets over die supplementen.
Voorheen gebruikte in weleens stackers en ik vraag me af of ik dat tijdens de Roa ook zou kunnen doen.
Van spierpijn e.d. heb ik na het trainen helemaal geen last maar door die vermoeidheid kan ik me er niet meer toe zetten. Misschien dat ik door de stackers wat meer energie krijg?
pi_91703511
Op het viva (niet slaan ;-)) Roa topic lees ik telkens berichten van dermatologen die zeggen dat de 120mg per kilo hartstikke achterhaald is. Je zou kunnen stoppen wanneer je huid er goed uitziet.

Iemand anders ook zulke berichten opgevangen?
pi_91704086
Kon ik maar weer gewoon gelijk aan de Roa.
Ik begon met 2 pilletjes doxycycline maandag en de volgende dag had ik er opeens 8 nieuwe puistjes bij, dit heb ik echt in maanden niet meegemaakt :{ . Van Roa wist ik dat je in het begin een uitbraak kan hebben. Weet iemand of mijn uitbraak van nu wat te maken kan hebben met mijn doxycyline gebruik?
pi_91705553
Geen idee, ik heb al dat spul niet gebruikt.
Staat er niets in de bijsluiter?

Kan goed zijn maar of het nu wel of niet door die AB komt, je moet er even doorheen. Dat zul je ook met de Roa hebben.

[ Bericht 43% gewijzigd door Noahtd op 22-01-2011 14:35:14 ]
pi_91706252
Met de Roa had ik het niet vorige keer. In de bijsluiter staat eigenlijk helemaal niks over acné dus daar word ik ook niet veel wijzer van. Maargoed, dit is een Roa topic dus ik zal niet meer over de doxy beginnen :P
pi_91715085
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 13:50 schreef ktk het volgende:
Kon ik maar weer gewoon gelijk aan de Roa.
Ik begon met 2 pilletjes doxycycline maandag en de volgende dag had ik er opeens 8 nieuwe puistjes bij, dit heb ik echt in maanden niet meegemaakt :{ . Van Roa wist ik dat je in het begin een uitbraak kan hebben. Weet iemand of mijn uitbraak van nu wat te maken kan hebben met mijn doxycyline gebruik?
Ik geloof dat doxy in geen enkel opzicht veroorzaker kan zijn van acné. Lijkt me dus toeval.
pi_91717768
@ Noahtd (viva deel)
Mijn post van 18 januari even gekopieerd:

Dermatoloog zegt telkens tegen mij dat die rode vlekjes geleidelijk aan wel minder worden.. Over het verhogen moet je bij je dermatoloog zijn. Ik snap dat je voor de zomer klaar wilt zijn, maar in principe kun je na twee weken gestopt te zijn mits je goed insmeert etc al weer in de zon.. Met jou gewicht zou ik niet weten waarom je niet zou kunnen verhogen en een uitbraak hoeft helemaal niet bij verhogen! Verder zei de dermatoloog tegen mij dat die 120 mg echt een indicatie is. Beter is om te kijken hoelang je huid echt 'rustig' is. Als er nog steeds puistjes blijven ontstaan moet je blijven slikken, ben je echt 2 maanden clean dan zou het genoeg moeten zijn (zeg maar als je aan de 100 mg zit). Zelf wil ik ook wel liever voor de zekerheid hier toch echt aan dan dat het afdoende werkt, maar hij is de specialist natuurlijk..

Hoe is het verder met jouw huid?

En Specops ik leef nog wel ;) , hoe is het verder, krijg je wel minder puistjes die nu nog ontstaan?
pi_91722609
update:

13 weken gehad, nog 7 te gaan.
60 mg per dag.
5500 van de 9000 mg binnen nu.

borst en rug en vrijwel schoon. gezicht veel rode plekken die maar niet weggaan. nieuwe ontstekingen heb ik er niet echt bijgekregen in de laatste 2 weken.

VRAAG: ik zou graag naar een huidsalon of iets dergelijks gaan om mijn gezicht goed schoon te laten maken en eventueel wat beter uit te laten zien.

Kan dit helemaal niet gedurende de kuur? of zijn er behandelingen die je wel mag ondergaan bij een schoonheidsspecialist?
pi_91738993
Alloa.

@ Likeylike

Ey nouja ik krijg soms nog weleens een puistjes maar eigenlijk nooit meer als 2 of 3. Zit vanaf vandaag op dag 6 dat ik 50 mg ed slik. Moet zeggen dat me huid niet echt veel droger is. Dus als ik in februari zou beginnen met 60 mg ed dan ben ik eind mei klaar. Wel heb ik elke dag wel lichte koppijjn en toch wel wat meer vermoeid. Probleem is dat ik niet van de puistjes af kan blijven. En die rode vlekjes probeer ik elke avond wat sudocreme te smeren. Volgens mij helpt het wel enigszins. Maar inmiddels wel dag 68! Schiet al op :) hoe is het bij jou?
pi_91814769
Overzichtje van mij

Voor de kuur: lichte acne, 3 a 4 ontstekingen per week, wel veel invloed op zelfvertrouwen, na een aantal jaren strijden tegen acné terwijl niets hielp besloten om een roakuur te starten. Ik weeg 80kg.

Op 29 september gestart op 20mg/dag, merkte nagenoeg niets, geen bijwerkingen/geen resultaat
Op 7 november verhoogd naar 40mg/dag, uitbraak, acne werd minder, weer een uitbraakje, toen weer minder.
Op 1 januari verhoogd naar 60mg/dag, geen uitbraak, sindsdien 2 grote en rare ontstekingen op mijn wang (rare plek voor mij, want normaal had ik altijd onder mijn mondhoeken/kin), daarna helemaal clean.

Bijwerkingen vallen me alleszins mee. Sinds ik naar 40mg ging begon ik wat drogere lippen te krijgen (paar x per dag labello volstaat), nu en dan een korte bloedneus of lichte hoofdpijn of iets droge ogen, maar over het algemeen voel ik me gewoon prima.

Dus momenteel gaat het zeker de goede kant op, al 2 of 3 weken geen enkel puistje meer gehad. Mijn huid wordt ook duidelijk een stuk gladder. Normaal had ik altijd als ik een weekje 'clean' was, nog wel veel hele kleine huidkleurige bultjes waarvan ik dacht dat het ooit puistjes zouden worden, nu krijg ik echt een gladde huid :) erg goed voor mijn zelfvertrouwen en ga met goede moed de kuur afmaken. Nog wel veel rode vlekjes maar die verdwijnen pas op langere termijn (6-9 maanden wat ik gehoord heb).

Op 10 februari weer naar de derma, dan als het aan mij ligt verhogen naar 80mg en dan ben ik 15 april klaar (130mg/kg)
pi_91847996
Gisteren met de derma gesproken. Mag lekker op 50 mg blijven. Lippen gaan nu wel aardig vervellen. Nog meer smeren dus. En ja klein puistjes bij me lip..proberen er af te blijven. Verder 3 korstjes. Zo goed als geen meeeter meer te zien. Is allemaal glad. Van de week f bloedprikken en dan als.dat goed is in februari naar 60 mg ed. En dan maar voorlopig die dosis aanhouden. Na vandaag 10 weken bezig. Hoop dat nu snel het punt bereikt is dat ik geen puistjes meer erbij krijg..zal toch wel ongeveer rond deze periode?? Dit is al dag 70. Dan ben ik eind mei klaar en zit ik rond de 10.000 mg in totaal. Wil mayb eind juni weekje op vakantie. Tegen de tijd mag ik toch wel de zon in..?! En is jet nu wel of niet goed je huid in te smeren? Ik heb cetaphil hydraterende lotion.
pi_91903615
Zou fijn zijn als je in mei klaar bent en in juni dan naar de zon, heerlijk! Of je in de zon kan, hangt gewoon af van hoe dun je huid is geworden. Een dosis van 60 mg is wel hoog maar denk dat je na een maandje wel in de zon kan maar zeker goed op moet passen. Denk aan goed insmeren en langzaam opbouwen. Niet meteen een dag blooot in de zon gaan liggen. Ik merk namelijk zelf wel dat mijn huid heeel dun is, word echt megasnel rood en krijg ik het warm en dan zeggen mensen ook: je heb t echt een knalrode kop, warm? Mijn huid is echt heel gevoelig. Verder qua puistjes gaat het redelijk. Heb op mijn linkerwang nog 3 kleine ontstekingen maar die zie je niet megagoed. Verder rode plekjes en paar hele kleine puistjes op mijn wangen maar zijn met foundation goed te dekken. Gaat wel prima dus buiten de knalrode kop.
pi_91908693
Ja dat zou zeker rlx zijn! Ja maargoed weeg rond de 81 kg dus moet ik wel kunnen hebben. Merk wel dat het s ochtends rondom mond en kin erg droog is. Maar wil zo weinig mogelijk smeren eigenlijk...die cetaphil lotion glimt ook behoorlijk. Ja ik heb soms ook weleens een rode gloed op mn gezicht en warm gevoel. Krijg nu zo lijkt het steeds minder puistjes. Heb nu f geen actieve puistjes meer..zal het afkloppen. Zit te denken om morgen bloed te laten prikken maar wil ook f keer uitslapen haha. Hoeveel mg slik jij dan Likeylike en hoelang al? Gelukkig kan ik nog steeds volop fitnessen! Valt me wel op dat het laatste tijd rustig is met posten van andere gebruikers..en had jij echt erge acne toen je begon?
pi_91909720
Ik post niet i.v.m. weinig tijd, maar lees wel mee. :)
pi_91925414
Hoe is het met jou huid diabox na je kuur TOT heden?
pi_92002281
Ben er ook weer even! Idd rustig met posten van andere gebruikers.. Het is echt op en af he met het krijgen en weggaan van puistjes,arg. Ik zelf ben nu op week 6,1ste maand 30mg per dag en sindsdien 50mg pdg.Uitbraak viel mee,drie nieuwe op mn wang die nu alweer aan het uitdrogen zijn. Vandaag voor het eerst collegas die zeiden dat ze mn gezicht er beter uit vinden zien,YAY!!! Dat was echt gaaf om te horen!
Waar ik wel beetje moe van wordt zijn die rode vlekken op plaatsen waar eerst pukkels zaten,dat kan echt niet zonder foundation! 1 goeie regenbui en dan denk ik dat mn collegas toch iets anders piepen haha.
17 februari ga ik een week naar Oostenrijk snowboarden,moet echt oppassen voor de zon,wel jammer want wat zou het heerlijk zijn een bruin kleurtje op te doen nu!!
pi_92004223
Als acne spontaan of na behandeling verdwijnt, zijn er nog een rode of paarse verkleuring van de voormalige ontstekingen op de huid te zien. Dit zijn de kenmerken van de huid die zich aan het herstellen is. Deze verkleuringen worden postinflammatoir erytheem genoemd.

Oke,goed nieuws dus,die vlekken: De huid is aan het herstellen!!
pi_92014265
Ik meld me hier maar ook eens. ik ben nu 59 dagen bezig met 30 mg per dag. Ik heb totaal geen uitbraak gehad ofzo, maar ik denk dat het bij mijn er allemaal een beetje geleidelijk uit komt. na die 8 weken heb ik gewoon haast nog elke dag een puistje... en me Derma heeft het er over om te gaan stoppen omdat het zo goed gaat.. Ik wel alleen echt nog niet stoppen! ik wil er zeker van zijn dat het nooit maar ook nooit meer terug komt ;)
pi_92050631
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 22:30 schreef Gigantmaroon het volgende:
Ik meld me hier maar ook eens. ik ben nu 59 dagen bezig met 30 mg per dag. Ik heb totaal geen uitbraak gehad ofzo, maar ik denk dat het bij mijn er allemaal een beetje geleidelijk uit komt. na die 8 weken heb ik gewoon haast nog elke dag een puistje... en me Derma heeft het er over om te gaan stoppen omdat het zo goed gaat.. Ik wel alleen echt nog niet stoppen! ik wil er zeker van zijn dat het nooit maar ook nooit meer terug komt ;)
Weet niet waarom je dermatoloog dat zei,maar je moet niet stoppen hoor,je zit nog lang niet op je benodigde dosis!Denk als je nu zou stoppen het weer terug komt.Neem aan dat je derma dat wel begrijpt!?
pi_92052550
Hallo Hallo mensen,

Vandaag even mn beklag doen. Door die jou echt veel velletjes dan mn gezicht..zag er niet echt uit. Zou dit door de kou kunnen komen? Brandde ook een beetje mijn gezicht..en het was rood. Ben gaan douchen en meteen ingesmeerd met cetaphil. Hoop dat het helpt. Heb een klein puistje erbij gekregen helaas. Verder best veel rode vlekken. En nu de zon veel schijnt ben ik ook niet echt blij mee. Kan ik het beste s ochtends en s avonds insmeren? ben altiid bang dat oo het dichtsmeer :s dit is inmiddels 74 waarvan dag 13 op 50 mg ed. Begin het wel zat te worden eigenlijk..kan iemand mij even motiveren!?
pi_92058025
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 20:16 schreef Diabox het volgende:
Ik post niet i.v.m. weinig tijd, maar lees wel mee. :)
Same here.
pi_92058371
@Spec: Die velletjes kunnen door de kou komen maar ook een bijwerking zijn. Sommige bijwerkingen komen pas later.

Het beste is om je huid écht 2 keer per dag in te smeren, na het reinigen. Dichtsmeren zal niet zo gauw gebeuren.
Vandaag heb ik een tijdje achter het glas in de zon gezeten en mijn gezicht was hartstikke aangefikt, had geen idee dat ik zo gevoelig was voor de zon.
Als het even lukt dus ook 's ochtends met een SPF smeren, een lippenspulletje met SPF is ook aan te raden in de zon (bijv. Blistex).

Hier week 17/18 inmiddels, het is een tijdje goed gegaan maar de afgelopen week heb ik ineens weer last van mee-eters en kleine puistjes (begrijp je frustratie dus, Spec) Gek genoeg heb ik op mijn rug ineens grote ontstekingen, terwijl ik daar voorheen niets had. Stom.

Algemene vraag: ik word komende week geopereerd en heb even geen zin in de Roa. Zou ik een paar dagen kunnen stoppen zonder dat ik meteen weer onderzit?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')