abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_92125736
als je ketchup wilt gebruiken, dan kan je nog beter pastasaus gebruiken....
  † In Memoriam † maandag 31 januari 2011 @ 16:25:25 #202
91830 MaximusTG
pi_92127168
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 14:17 schreef reclamedoos het volgende:

[..]

Maak je geen illusies over de kwaliteit van de Ferrari. Ik heb de mazzel gehad dat ik er bij de supermarkt 1 op het prikbord zag staan (bijna ongebruikt) voor 5 tientjes, maar de kwaliteit is echt italiaans :)
Zeker als er veel vocht vrij komt bij het bakken van de pizza dan weet je nooit wat het resultaat gaat worden. De thermostaat is niet het sterkste punt van het ding. Als de oven op temperatuur is, dan gaan de elementen uit, en dan komt dus de warmte uit de steen. Dat maakt dus een krokant gebakken bodem en een witte bovenkant-korst (wel gaar overigens). ik zit er over te denken om het bovenste element met de hand aan/uit te maken. Dan kan ik het element aanzetten als ik er een pizza in het gestopt. Op het pizzamaking.com forum staan gelukkig al heel wat mensen die me voor zijn gegaan met het aanpassen van hun pizza-oventje :)
Hmm, interessant. Dus die Ferrari is ook niet zo perfect? Dan wordt het nog wel interessant om die Bestron te modden :D.
pi_92130410
Over de Bestron zijn er best veel lovende recensies. Ik gebruik trouwens de oude versie en volgens velen is deze ook nog beter. Af en toe denk ik er wel over na om een kleine pizzaoven te gaan kopen.
pi_92144482
quote:
Op maandag 31 januari 2011 17:28 schreef Terpentin07 het volgende:
. Af en toe denk ik er wel over na om een kleine pizzaoven te gaan kopen.
Ik denk daar niet alleen over, ik droom er van. Maar dan wel een houtoventje ( enige nadeel is dan de winter). Helaas krijg ik geen toestemming van mijn prive welstandscomissie ;(
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92146636
Ik heb een Ferrari pizza-oven en ik vind het _O_
Maar kan me best voorstellen dat je met een Bestron helemaal niet minder resultaat hebt.
Als ie maar goed heet wordt ;)
pi_92193334
Ik kwam een leuke serie filmpjes tegen over eten uit Italie die ik toch even moet delen. In het laatste deel gaat het voornamelijk over pizza en de ingredienten die er voor worden gebruikt. Wel leuk om naar te kijken. Maar LET OP: niet kijken als je nog niet gegeten hebt, want je krijgt er enorme trek van

Deel 4:
De andere delen zijn ook het kijken waard overigens:

Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92194641
Ah, fantastisch, het echte werk. Mooie clipjes. Je krijgt bijna zin even snel richting Napels te vertrekken. Ook de buffels komen mooi aan bod.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 22:16:52 #208
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_92198296
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 15:19 schreef reclamedoos het volgende:
Volgens mij zijn oregano (mag op mijn pizza nooit ontbreken, jummie) en majoraan hetzelfde. Dubbele portie is niet erg :)
Ow, nooit geweten. Ik zal er eens mee experimenteren. Kan in mijn hoofd zitten dat majoraan anders smaakt :P
pi_92203999
Oregano en marjoraan zijn inderdaad ongeveer hetzelfde en toch een beetje anders. Verschil staat hier wel goed uitgelegd: http://www.kruidjes.be/kruiden/kruiden.php?recipeid=70
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_92227795
Was vanmiddag bij de Albert Heijn XL maar helaas geen Meel met typo 00.. wel bloem. Nu ben ik naar de bakker gegaan voor verse gist en men vertelde mij dat het niet uitmaakte of het meel of bloem was. Het merk van de bloem was Farina (voor verse pasta stond derop). Ook was er een pizzamix (met meel typo 00 maar met gist eral in)

Ben erna begonnen met het recept van MaximusTG.. Hij staat nu al een half uur in de koelkast en moet nog anderhalf uur.. Zou het iets worden? Mijn deeg was heel erg plakkerig en elastisch, maar met genoeg bloem kwam het toch goed! Hoop alleen dat de bollen goed genoeg rijzen :@

De tomatensaus is gemaakt met gezeefde tomaten, tomatenpuree, knoflook, oregano, tijm, basilicum en worcestersaus. De tomatensaus smaakt tot nu toe al heel goed!

Foto's volgens vanavond als de pizza lukt!
  † In Memoriam † woensdag 2 februari 2011 @ 16:36:56 #211
91830 MaximusTG
pi_92229911
Euhm, heb je het recept wel goed gelezen? Het is of een nacht in de koelkast (of langer) en dan 1 tot 1,5/2 uur rijzen bij kamertemperatuur. Of je laat het deeg na kneden meteen 1 tot 1,5/2 uur rijzen bij kamertemperatuur. Dus ik weet niet waarom je het nu in de koelkast hebt staan?
En het deeg hoort plakkerig en elastisch he.. Je mengt het in een kom tot alle bloem erbij zit, dan is het nog steeds een plakkerige massa, maar dan stort je het uit op een werkblad met wat bloem, zodat de buitenkant bedekt is met een klein beetje bloem. Dan snij je het in het benodigd aantal stukken en vorm je die tot ballen. Maar je hoeft het dus niet verder te kneden met de hand.

Edit: Hoe kom je er trouwens bij dat je meel nodig hebt? Kan wel natuurlijk, maar de meeste recepten gebruiken gewoon bloem (bloem is gezeefd meel).
pi_92231037
Ooh dat meen je niet! Nouja ik laat het nu nog een uurtje op kamertemperatuur rijzen en kijken wat het doet! Zal waarschijnlijk wel geen leven meer inzitten he haha.
Anders wordt het iets voor morgen helaas..

Mmm zweerde toch echt dat ik overal meel zag staan maar staat inderdaad bloem overal haha
  † In Memoriam † woensdag 2 februari 2011 @ 17:05:38 #213
91830 MaximusTG
pi_92231697
Ach, welnee, die gist gaat niet dood in de koelkast hoor, als je het er nu uithaalt moet je gewoon nog wat langer wachten. Je hebt wel instantgist gebruikt he? Of anders een naar rato goede hoeveelheid verse gist? Als je het gewicht zoals in het recept met verse gist hebt gebruikt dan is dat iets te weinig.
Ben alleen bang dat je deeg nu te droog is? Hoeveel extra bloem heb je gebruikt?
pi_92231973
Hahaha die pizza wordt niets meer.. In de PDF staat gewoon gist, dus dacht dat is verse gist (nog speciaal voor naar de bakker geweest :'()

Voor de rest alles volgens recept (dus ook maar 3 gram gist :'( :'( :'( :'( :'()

[ Bericht 0% gewijzigd door AkTje op 02-02-2011 17:20:45 ]
  † In Memoriam † woensdag 2 februari 2011 @ 17:24:15 #215
91830 MaximusTG
pi_92232661
Hmm, ja, begrijp de verwarring.. Heb die PDF oorspronkelijk (de eerste versie iig) niet specifiek geschreven om te verspreiden. Ik gebruik altijd instant gist. Het is makkelijker, geconcentreerder en langer houdbaar.
Wat je nog kan doen is wat extra gist door je deeg heen doen.. Als je nog instant gist hebt (makkelijker erdoorheen te kneden) moet je nog 2/3 van de hoeveelheid toevoegen. Anders nog 2 keer zoveel verse gist dan er al inzit. En dan ff op een warme plek. Kan je alsnog pizza eten..
Zal alleen niet perfect worden ;).
pi_92232893
Haha bedankt voor de tip.. Heb helaas geen instant gist en verse gist lijkt me niet meer makkelijk om erin te voegen. Ga kijken wat de pizza over een half uur doet, of ik hem dan nog kan uittrekken tot een mooi formaat ja of nee. Anders wordt het morgen opnieuw bloem halen en morgenavond maar pizzadag!
pi_92238062
Oke.. ondanks door de miscommunicatie met de PDF is mijn pizza toch gelukt! Vooral voor de eerste keer :7 De pizza die het mooiste werd, was ook meteen de eerste.

Voor


Tijdens


Na


Omdat ik genoeg deeg had, heb ik nog een pizza quattro formaggi gemaakt (met pecorino, gorgonzola, belegen en mozarella) maar helaas was deze in het midden te dun en liep alles door mijn splinternieuwe pizzamaker |:( Dit einigde in een walm van verbrande lucht maarja, we leren ervan!
Denk ook doordat mijn deeg niet goed gegist is dat het deeg te strak was en het makkelijk scheurde

Toen had ik nog pizzadeeg over voor anderhalve pizza dus heb maar wat verschillend gemaakt met ham, champignon en verschillende kazen. Smaakte perfect!

MaximusTG bedankt voor het perfecte recept!
  † In Memoriam † woensdag 2 februari 2011 @ 21:00:10 #218
91830 MaximusTG
pi_92244067
Iig fijn dat ze toch nog gesmaakt hebben! Heb het pdfje geupdate met instantgist. Maar dat van de koelkast stond er goed in hoor ;).
  woensdag 2 februari 2011 @ 22:10:37 #219
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92249226
Heb je wel goed gekneed? Omdat het snel scheurde.
  donderdag 3 februari 2011 @ 01:35:50 #220
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_92259201
Ik ga zondag die methode van de voorgenoemde site proberen om Mini pizzatjes maken :D
Ben erg benieuwd hoe het gaat werken.
  donderdag 3 februari 2011 @ 01:41:13 #221
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_92259341
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 23:45 schreef Naamah het volgende:
Oregano en marjoraan zijn inderdaad ongeveer hetzelfde en toch een beetje anders. Verschil staat hier wel goed uitgelegd: http://www.kruidjes.be/kruiden/kruiden.php?recipeid=70
Toffe site!
pi_92269752
Als ik hier bij de turk een italiaanse pizza bestel is de onderkant v/d bodem vaak geruit.

Welk gereedschap/techniek laat deze afdruk na?
  † In Memoriam † donderdag 3 februari 2011 @ 14:28:08 #223
91830 MaximusTG
pi_92273318
Een rooster :+ .

Volgens mij worden die dingen in zulke ovens gebakken:


Stop ze aan de ene kant erin, en ze komen er aan de andere kant gebakken uit.
pi_92298467
Nee nee, het is echt een gedrukt motief
  † In Memoriam † donderdag 3 februari 2011 @ 22:31:20 #225
91830 MaximusTG
pi_92299019
Tja, dan zou ik dat maar aan die turk vragen. Misschien gebruikt ie wel een pizzavorm of zo. Maar dit topic gaat over zelf pizza maken. En die bakken we het liefst op een steen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')