rubje | vrijdag 7 januari 2011 @ 15:42 |
![]() Ooit beweerde de kale kok Herman den Blijker die eind jaren 90 nog een Michellinster behaalde met zijn restaurant De Engel dat zijn eerste restaurant,De Engel,nooit verkocht zou worden en als het verkocht zou worden dan Enkel wanneer een gek een groot genoeg bedrag roept, gaan we over verkopen denken. ![]() ![]() Nu blijkt dat na de splitsing tussen Herman Den Blijker en David Crouwel Herman Den Blijker uit noodzaak nog televisiewerk doet om zich staande te houden aangezien hij in financiële problemen zit. ![]() Zijn eerste restaurant De Engel is inmiddels verkocht aan zijn chefkok en voormalig winnaar van het programma Herrie,Lars Litz,en zijn laatste restaurant in Rotterdam,Las Palmas,is allang niet neer van hem alleen, en deelt hij nu met 5 verschillende 'aandeelhouders' ![]() Het is in de Rotterdamse horeca algemeen bekend dat Den Blijker meest opmerkelijk uitspraak tijdens een nieuwjaarsborrel was: Ik ben blij dat we Las Palmas nog draaiende houden. ![]() | |
treintje5 | vrijdag 7 januari 2011 @ 15:44 |
nou snap ik waarom ie zo geel is, hij heeft geen geld om medicijnen voor zn hepatitis te kopen | |
pussywillow | vrijdag 7 januari 2011 @ 15:45 |
Genoteerd! | |
boem-dikkie | vrijdag 7 januari 2011 @ 15:46 |
In geldnood. Right. Gewoon werken in een ander restaurant voor hetzelfde loon als een normale chefkok. Kun je prima van leven lijkt me. | |
BasEnAad | vrijdag 7 januari 2011 @ 15:49 |
Restaurants zijn doorgaans niet zo winstgevend. Als je alles niet strak in de gaten houdt, stijgen de kosten als een gek. | |
rekenwonder | vrijdag 7 januari 2011 @ 15:59 |
De TT is wel erg Story. | |
RobinOok | vrijdag 7 januari 2011 @ 16:10 |
Oud nieuws toch ook, dat de Engel verkocht is? Wist ik allang. Maar dat dat Las Palmas geen goudmijn is kan ik me voorstellen. Vind het ook meer een vreetschuur. Hoewel dat dus mijn vooroordeel is, want ik ben er nog nooit geweest. Maar het trekt me dus ook voor geen meter. | |
Pietverdriet | vrijdag 7 januari 2011 @ 19:18 |
En dat is de man die andere verteld hoe het moet? Those who can, do, those who can't, teach... Goed, wellicht wat sarcastisch, maar wat het wel laat zien is hoe moeilijk het is geld te verdienen in de Hoereca. Het is een zeer risicovolle tak van sport, en de risicos staan eigenlijk niet goed tegenover de mogelijke winsten die je kan maken. Dit is alleen maar mogelijk omdat er zoveel mensen geld in verbranden omdat ze een droom hebben van een eigen zaak. Ken er genoeg, tijdens een solicitatie gesprek ooit gehoord van de verse eigenaren, nee, je hoeft ons niets te vertellen van de horeca, wij zijn zo vaak uit eten geweest. We hebben 30 jaar een brillenwinkelketen gehad, en die hebben we verkocht en gaan we doen wat we altijd wilden, een restaurant beginnen. Heb toen beleeft bedankt. | |
Pietverdriet | vrijdag 7 januari 2011 @ 19:20 |
Het is maar wat je gewend bent. | |
golfer | vrijdag 7 januari 2011 @ 21:02 |
Waarom dit oude nieuws? | |
Beardy | vrijdag 7 januari 2011 @ 22:46 |
Ik snap het niet, chefkoks die meerdere restaurants hebben waar ze dus bijna nooit komen, omdat ze met andere dingen bezig zijn; als gast ga je dus naar 'het restaurant van' terwijl die er gewoon niet IS, laat staan aan jouw dode stukkie beest werkt. Het is niet alleen die wat onsmakelijke Den Blijker, ook die Gordon Ramsey en zo doen dat. Dus euh ..... waarom ga je daar dan voor veel geld zitten eten? | |
Gert | zaterdag 8 januari 2011 @ 00:38 |
Hoe zit dat nou precies dan? Want op de site van Herman den Blijker staat gewoon De Engel nog: http://www.hermandenblijker.nl/de-engel | |
Pietverdriet | zaterdag 8 januari 2011 @ 13:10 |
Iemand die vlees dode stukkie beest noemt zal sowieso weinig snappen van goed eten. | |
steve2003 | zondag 9 januari 2011 @ 18:31 |
Omdat die chefs wel degelijk een vinger in de pap houden, en daardoor kwaliteit garanderen. Als je bij de Lijbrije gaat eten laat je toch ook niet je voorgerecht staan omdat Jonnie Boer daar niet zelf even in heeft geroerd? | |
RobinOok | zondag 9 januari 2011 @ 18:40 |
Louis vuitton zet zijn tassen ook niet zelf in elkaar. | |
golfer | zondag 9 januari 2011 @ 20:19 |
Maar Jonnie staat wel zelf in de keuken mee te werken en controleert aan de pass alles wat er uit gaat en dat doet Den Blijker niet. Die was zelden zelf aanwezig. | |
borisz | zondag 9 januari 2011 @ 23:06 |
![]() | |
rubje | dinsdag 25 januari 2011 @ 13:03 |
En het grote verschil is en blijft natuurlijk dat Herman ooit 1 ster maar had en Jonnie al tijden 3. @ Gert: Lars is voorlopig nog wel even bezig zijn nieuwe restaurant af te betalen en tot dan is het dus nog van Herman en de Bank. ![]() Daarbij lift Lars nog even mee op de welbekende naamsbekendheid van Herman wat hem alleen maar ten goede kan komen als het gaat om het aantrekken van nieuwe klanten. ![]() | |
Staal | zaterdag 29 januari 2011 @ 20:57 |
TS heeft wat issues m.b.t. Den Blijker. Liet hij ook al zien in in subforum TV. De Engel is niet verkocht. | |
utrecht1970 | maandag 31 januari 2011 @ 09:59 |
Om welke reden zijn crouwel en den blijker uit elkaar gegaan? Ruzie? | |
RobinOok | maandag 31 januari 2011 @ 13:00 |
Crouwel wilde volgens mij gewoon eens wat anders: Den Blijker en Crouwel uit elkaar maandag 28 september 2009 !!! AMSTERDAM (ANP) - Na een samenwerking van zestien jaar hebben zakenpartners Herman den Blijker en David Crouwel besloten uit elkaar te gaan. Dat is volgens Crouwel overigens in goed overleg gegaan. ,,Het leek ons alletwee wel zinvol eens over de schutting te kijken. En ik ga wat dingen voor mezelf doen'', aldus Crouwel maandag. Beide heren hebben veel projecten in de horeca samen opgezet. Den Blijker gaat nu alleen door met restaurant De Engel en visrestaurant Las Palmas in Rotterdam en blijft zich toeleggen op cateraar Den Blijker Proof. Crouwel blijft zich bezighouden met consultancy-activiteiten en adviezen in de zakelijke horecamarkt. Ook is hij van plan een keten van 'afhaalkiprestaurantjes' in Nederland op te zetten. ,,Het gaat om Portugese kip, halalgeslacht en op de barbecue geroosterd. Heerlijk!'' De eerste vestigingen moeten komen in Den Haag, Delft, Gouda en Breda. Crouwel: ,,Dan komt Herman straks bij mij een kippetje eten en ik bij hem een patatje. Want ik begrijp dat hij in Limburg een cafetaria start met topkok Hans van Wolde.'' Bron: http://www.barneveldsekra(...)t-elkaar.426072.news | |
RobinOok | maandag 31 januari 2011 @ 13:03 |
Maar het is wel weer typisch, heeft ie veel restaurants loopt iedereen te zeiken dat ie teveel restaurants heeft en nooit overal achter de kachel kan staan. Heeft ie er 2 is ook niet goed, want dan is het een loser die zijn restaurants niet draaiende kan houden. Maar dat ie met zijn high-end restaurants gewoon last heeft van de crisis schijnt geen optie te zijn. | |
Staal | maandag 31 januari 2011 @ 16:49 |
Precies en wat je al aangaf is inderdaad al in 2009 gebeurd maar nergens sprake van geldnood en ook is De Engel niet verkocht. Blijkbaar afgunst. En men zegt altijd dat Den Blijker nooit kookt, maar dit is ook al niet waar. Naast zijn programma's waarin hij mensen helpt kookt hij op bijv. op events e.d. Het is gewoon weer geouwehoer van Rubje. Blijkbaar is er geen middenweg of je mag Herman of helemaal niet en dat geeft helemaal niets maar om dan dit soort dingen maar te gaan verzinnen? Dubieus. | |
Heufje | woensdag 2 februari 2011 @ 13:53 |
De Engel is dus wel verkocht, stond in vorig jaar nog in het Rotterdams Dagblad, inclusief reactie van Den Blijker. Het verhaal er achter is dat Lars anders niet te houden was, die wil doorgroeien, dat lukte niet in loondienst bij Herman, anders was hij weggegaan. Het restaurant is verkocht, alleen het pand niet, dat blijft van Den Blijker. Lars huurt het pand van hem. Eerste kerstdag hebben we bij De Engel gegeten en toen Lars nog gefeliciteerd met de koop van De Engel. | |
galtfactory | woensdag 2 februari 2011 @ 20:27 |
Als ik de reactie van Staal zo lees,en de opvolgende reactie hierboven, dan kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat Staal iemand is die namens Den Blijker spreekt of een hele goede vriend is die alles in het werk stelt om zijn vriend Den Blijker in een goed daglicht neer te zetten,ongeacht de waarheid. | |
Staal | woensdag 2 februari 2011 @ 21:18 |
Absoluut niet. Echt niet. Laat je niet misleiden door mijn avatar. Die heb ik genomen omdat het blijkbaar in CUL not done is waardering te hebben voor Hermpje en daar heb ik gewoon schijt aan. | |
rubje | maandag 7 februari 2011 @ 16:45 |
maar hoe dan ook je verhaal is al weerlegt door mij en door anderen. Hoe nu verder? ![]() ![]() |