abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_90889621


Het vorige deel: Slank # 1289 - Oh help, ik weet geen titel!

De Slankreeks

De Slank-topics zijn bedoeld voor wie wel wat kilootjes kwijt wil raken, maar geen overgewicht heeft, en voor wie probeert een goed gewicht te behouden, kortom, voor wie bezig is met goed eten en goed leven.

Algemeen uitgangspunt om af te vallen / goed gewicht te houden

• Eet genoeg! Meestal is dat méér dan je denkt: veel mensen die willen afvallen eten te weinig om te kunnen afvallen. Wie te weinig eet geeft z'n lichaam onvoldoende energie om vet af te breken, en daarnaast krijgt het lichaam signalen dat het heel verstandig is om elke overblijvende calorie ergens op te slaan. Op je buik, kont of heupen.

• Eet meer broccoli! Toevallig is broccoli héél gezond. Zegt loveli, dus het zal zo zijn. Iets algemener: eet meer groente. Veel meer groente.

• Sport! Goed voor je lijf, voor de stofwisseling, voor vetverbranding en voor spieropbouw. Niet iedereen kan of wil sporten, sommige mensen wérken echt (huuh), anderen hebben een kwetsbaar lichaam, maar hoe meer je inspanning toevoegt aan je dagelijkse bezigheden, hoe beter dat is voor je lijf. Niet overdrijven natuurlijk.

• Wees duurzaam! Je kunt een laag gewicht bereiken met een extreme aanpak. Dan is het echter heel moeilijk vast te houden. Probeer een aanpak te kiezen die je kan en wil blijven volhouden. In het algemeen is het beter om maximaal een halve kilo per week af te vallen.

• Kijk niet uitsluitend naar calorieën en hecht niet teveel waarde aan een weegschaal. Een eenzijdig menu kan je voorzien van de juiste hoeveelheid calorieën, maar voorziet niet in alle stoffen die je nodig hebt. Een veelzijdig menu bestaat niet zozeer uit de ene dag italiaans en de volgende sushi en de derde hollandse pot, maar uit een verzameling van groente (veel), brood etc (volkoren), vlees (mager) en vet (van de juiste soort). De weegschaal vertelt je hoe zwaar je bent, maar als je een kilo vet verwerkt tot 2 kilo spieren ben je zwaarder.. maar slanker.

Meedoen!

Doen! Welkom! Vertel, wat wil je, wat is je plan, wat doe je? De meeste van ons posten regelmatig een eetlijstje, met daarop: • O Ontbijt • T Tussendoortje • L Lunch • D Diner • S Sport

Soms volgt daarop ongevraagd commentaar, niet altijd, schroom niet expliciet om commentaar te vragen, dan krijg je een hoop op- en aanmerkingen (of complimenten natuurlijk, kan ook).

Details (BMI is een handvat om overgewicht vast te stellen. De slankreeks is bedoeld voor mensen zonder overgewicht, met overgewicht (BMI > 27) ben je van harte welkom in het zustertopic Dieetclub.

BMR is een statistische berekening van de hoeveel calorieën die je lichaam nodig heeft om bedlegerig te zijn zonder je organen te beschadigen.

Dieetweb Op dieetweb wordt een lijstje bijgehouden dat hier geplaatst wordt. Wil je in dat lijstje komen, ga dan naar Dieet-web en maak daar een account aan. Met je eigen account kun je zelf je updates doorgeven. Nadat je een account hebt aangemaakt en een eerste update hebt ingevoerd, moet je Troel even een PM sturen dat je in het lijstje wilt van dit topic, want die zorgt ervoor dat je aan het juiste lijstje gekoppeld wordt. Stuur je geen PM, dan kom je niet in de lijst. Verder een kleine tip: zet in het onderwerp van de PM of het gaat om SLANK, zodat daar geen twijfel over is, waardoor het nog langer kan duren. Mocht het echt ontzettend lang duren, stuur dan rustig nog een keer een PM. Update minmaal eens per maand om in het lijstje te blijven staan. Dit lijstje is niet verplicht hoor!!



Linkjes Heel heel vroeger hadden we een hele lijst met linkjes, ik denk dat niemand hier meer kijkt, geef anders een gil, ben wel benieuwd; deze linkjes en vele andere (incl. alle oude dieetclublinkjes) zijn hier te vinden: Dieetclub Linksite. Weet je nog een leuke link die er niet tussen staat, geef hem even door in het topic!

Slowchat In deze reeks wordt veel geslowchat, mocht jouw vraag niet meteen beantwoord worden/ondersneeuwen, stel hem dan gerust nog een keer!

Mocht je de laatste zijn die in een topic post, open dan even een nieuwe! De OP is hier te vinden
  woensdag 5 januari 2011 @ 17:31:56 #2
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_90889645
Kom maar door met dat recept :Y.
Niet meer actief op Fok!
pi_90889704
inderdaad! en krijgen we je filmpje nog te zien pief? O-)
but I am broken too, and spoken for, do not tempt me
pi_90889975
deze is ook erg lekker

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=420028&rq=risotto&slim=on

(doe er zelf altijd wel nog wat knoflook bij)
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
  woensdag 5 januari 2011 @ 17:36:30 #5
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_90890025
Die wilde ik eens maken, maar toen werd er hier gezegd dat er betere recepten waren oid :P.
Niet meer actief op Fok!
  woensdag 5 januari 2011 @ 17:37:35 #6
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_90890088
Mjam progje :9 al dacht ik dat risotto drekkig 'hoort'?

Spinazie krijg ik er bij het vriendje helaasch ook niet in :')
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_90890121
ik vind dat broccoli ook wat vochtig moet zijn nog.

Wij eten ook broccoli. Met pasta carbonara. mmmm...
pi_90890137
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=668510&rq=risotto
Zo ongeveer maak ik hem ook regelmatig, al doe ik er dan wel tuinerwtjes bij :)
en natuurlijk de pompoenrisotto :9~ http://www.ah.nl/recepten/recept?id=680152&rq=risotto
en altijd meer knoflook dan de AH ;)
pi_90890312
http://www.jamieoliver.co(...)led-mushroom-risotto
ingredients
• 1.5 litres hot chicken stock
a handful of dried porcini mushrooms
• olive oil
• 1 small onion, peeled and finely chopped
• 2 sticks of celery, trimmed and finely chopped
• 400g risotto rice
• 150ml vermouth or white wine
• sea salt and freshly ground black pepper
• 4 large handfuls of wild mushrooms (try shiitake, girolle, chestnut or oyster – definitely no button mushrooms, please!), cleaned and sliced
• a few sprigs of fresh chervil, tarragon or parsley, leaves picked and chopped
• juice of 1 lemon
• 25g butter
• 2 nice handfuls of freshly grated Parmesan cheese, plus extra for serving
• extra virgin olive oil .

grilled mushroom risotto
main courses | serves 4-6
A mushroom risotto can be taken in many different ways, depending on what kind of mushrooms you have and whether they are introduced at the very beginning of cooking or just added at the end, as I’m going to do here. The inspiration for this recipe came when I was in Japan and saw mushrooms being cooked completely dry on a barbecue or griddle pan. This way of cooking brings out a really fresh and nutty flavour in them; perfect for being dressed lightly with olive oil, salt and lemon juice or stirred into a risotto at the last minute before serving.

Heat your stock in a saucepan and keep it on a low simmer. Place the porcini mushrooms in a bowl and pour in just enough hot stock to cover. Leave for a couple of minutes until they’ve softened. Fish them out of the stock and chop them, reserving the soaking liquid.

In a large pan, heat a glug of olive oil and add the onion and celery. Slowly fry without colouring them for at least 10 minutes, then turn the heat up and add the rice. Give it a stir. Stir in the vermouth or wine – it’ll smell fantastic! Keep stirring until the liquid has cooked into the rice. Now pour the porcini soaking liquid through a sieve into the pan and add the chopped porcini, a good pinch of salt and your first ladle of hot stock. Turn the heat down to a simmer and keep adding ladlefuls of stock, stirring and massaging the starch out of the rice, allowing each ladleful to be absorbed before adding the next.

Carry on adding stock until the rice is soft but with a slight bite. This will take about 30 minutes. Meanwhile, get a dry griddle pan hot and grill the wild mushrooms until soft. If your pan isn’t big enough, do this in batches. Put them into a bowl and add the chopped herbs, a pinch of salt and the lemon juice. Using your hands, get stuck in and toss everything together – this is going to be incredible!

Take the risotto off the heat and check the seasoning carefully. Stir in the butter and the Parmesan. You want it to be creamy and oozy in texture, so add a bit more stock if you think it needs it. Put a lid on and leave the risotto to relax for about 3 minutes.

Take your risotto and add a little more seasoning or Parmesan if you like. Serve a good dollop of risotto topped with some grilled dressed mushrooms, a sprinkling of freshly grated Parmesan and a drizzle of extra virgin olive oil.
pi_90890459
Risotto moet ik ook nog altijd eens maken :Y Vraag me nu alleen af in welke doos ik het kleine flesje wijn hebt gedouwd bij de verhuizing :'), ik hoef er nog maar een paar uit te pakken.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_90890505
en thuis O+ *O*
Ja doei.
  woensdag 5 januari 2011 @ 17:58:27 #12
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_90891363
Dank voor het recept, Pief! Zijn er nog gekke dingen bij? (dingen die niet zijn wat ze lijken? Zoals die pepers van DaD? :P).

Waarom eet ik patat als ik het niet eens lekker vind? -O-.
Niet meer actief op Fok!
  woensdag 5 januari 2011 @ 17:59:08 #13
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_90891409
Oh DaD, hoe gaat het met je nieuwe klassen? (en hoe ging het gisteren toen je niks had voorbereid? :))
Niet meer actief op Fok!
pi_90891635
Goedenavond!
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_90891641
Lijstje

O: boterham met serrano salami, halfvolle melk
T: activia start
L: goulash soep van Unox
D: taco's met gehakt, mais, paprika + rauwkost salade, halfvolle melk
T: verse sinaasappelsap
"Wat is liefde? De behoefte aan zichzelf te ontsnappen."
pi_90891937
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 17:58 schreef Viking84 het volgende:
Dank voor het recept, Pief! Zijn er nog gekke dingen bij? (dingen die niet zijn wat ze lijken? Zoals die pepers van DaD? :P).

Waarom eet ik patat als ik het niet eens lekker vind? -O-.
Omdat het niet van het Hoekje is, vind je het niet lekker, doh!
  woensdag 5 januari 2011 @ 18:09:59 #17
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_90892046
quote:
3s.gif Op woensdag 5 januari 2011 18:08 schreef conleche het volgende:

[..]

Omdat het niet van het Hoekje is, vind je het niet lekker, doh!
Ja dat zal het zijn.

* Viking84 restantje wegmietert.

Morgen weer m'n oude vertrouwde pasta O+.
Niet meer actief op Fok!
pi_90892177
quote:
Op woensdag 5 januari 2011 17:36 schreef Viking84 het volgende:
Die wilde ik eens maken, maar toen werd er hier gezegd dat er betere recepten waren oid :P.
oh dat zal best! Deze is ook echt uber simpel kan vast een stuk uitgebreider!
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
  woensdag 5 januari 2011 @ 18:13:04 #19
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_90892218
Niet meer actief op Fok!
  woensdag 5 januari 2011 @ 18:13:55 #20
331 Merel
Be here now.
pi_90892268
Vanavond uit eten met een goede vriend :9 (dat slaat op het eten hč, niet die vriend)
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
  woensdag 5 januari 2011 @ 18:16:24 #21
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_90892450
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 18:13 schreef Merel het volgende:
Vanavond uit eten met een goede vriend :9 (dat slaat op het eten hč, niet die vriend)
Goeie toevoeging :P.

Wat ga je eten? :).
Niet meer actief op Fok!
  woensdag 5 januari 2011 @ 18:19:05 #22
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_90892618
Yo. Etentje maar gecancelled. Ik heb een knallende (stress)koppijn en Duvel is ook niet fit. Maar, we hebben wel jubileum, dus we gaan pizza bestellen :9.
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_90892702
quote:
11s.gif Op woensdag 5 januari 2011 18:13 schreef Viking84 het volgende:
[Upd] Ramp rond brand chemiebedrijf Moerdijk

Jezus, heftig!
:o
pi_90892716
Jeuh voor pizza jubileum :)

Zo maar beginnen met m'n broccoli-party. In m'n eentje :+
Indrukwekkende champignon :o
  woensdag 5 januari 2011 @ 18:23:19 #25
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_90892900
Nare fik :X
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')