Heb ik wel gelezen maar of het literatuur is, geen idee eigenlijk, het boeit me ook niet zo, ik vind het veel belangrijker dat mensen boeken lezen dan dat het literatuur is. Dan Brown is het niet, maar er zijn miljoenen die zijn boeken kopen, daadwerkelijk lezen (!) en er plezier van hebben, en ja, ik vind het zelf niets, maar vrienden van mij wel. Vond Eye of the Needle van Follett beter trouwensquote:Op zondag 2 januari 2011 17:57 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Beter voorbeeld, dan? Ken Follett? Pillars of the Earth?
De term 'literaire thriller' is gewoon een marketingtruc: juist omdat niet iedereen gezien wil worden met een Dan Brown, is de uitgeefwereld op de proppen gekomen met dit ei van Columbus. Maar ach, inmiddels is de truc alweer achterhaald, want zelfs de doelgroep van de 'literaire thriller' (zichzelf serieus nemende vrouwen die eigenlijk geen zin hebben om echte literatuur te lezen) weet dat je op de leesclub niet kunt aankomen met Saskia Noort.quote:Op zondag 2 januari 2011 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat vinden jullie ervan? Moet een thriller een Literaire Thriller zijn voor je er aan begint? Heb je er lak aan? Wil je absoluut niet met een Dan Brown, of andere vliegveldpockets gezien worden? jaja ik weet het Dan Brown is erg, het soort schrijver dat je aangeraden wordt door mensen waarvan je niet wist dat ze boeken lazen
Dat is waar. Veel erger is natuurlijk de terreur van uitgeverijen, die met de literaire thriller een top-selling trick hebben uitgevonden. Hele boekenwinkels liggen er mee vol, er danst een gansch marketingcircus omheen, alle media-aandacht gaat naar het type lauwe format-schrijvers die de ene na de andere mooiverpakte whodunnit eruit poepen. Van onafhankelijke lezers worden trouwe consumenten gemaakt. Een boek moet nu eenmaal verkocht als warme broodjes.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 09:47 schreef simmu het volgende:
och, er zijn ook mensen die onder de indruk zijn van de dikte van een boek. boeienzolang mensen met plezier lezen maakt het toch allemaal niet uit. opleiding daargelaten lees je voor jezelf en niet voor een ander
Er is natuurlijk ook gewoon een markt voor, en van zoete broodjes verkoop je er meer dan van zwaar volkoren.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 09:58 schreef Ringo het volgende:
[..]
Dat is waar. Veel erger is natuurlijk de terreur van uitgeverijen, die met de literaire thriller een top-selling trick hebben uitgevonden. Hele boekenwinkels liggen er mee vol, er danst een gansch marketingcircus omheen, alle media-aandacht gaat naar het type lauwe format-schrijvers die de ene na de andere mooiverpakte whodunnit eruit poepen. Van onafhankelijke lezers worden trouwe consumenten gemaakt. Een boek moet nu eenmaal verkocht als warme broodjes.
niet alle marketing is onterecht. zo heb ik alvast een order staan voor het aller-aller-allerlaatste deel van the wheel of timequote:Op dinsdag 4 januari 2011 10:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er is natuurlijk ook gewoon een markt voor, en van zoete broodjes verkoop je er meer dan van zwaar volkoren.
LOLquote:Op dinsdag 4 januari 2011 09:47 schreef simmu het volgende:
och, er zijn ook mensen die onder de indruk zijn van de dikte van een boek. boeienzolang mensen met plezier lezen maakt het toch allemaal niet uit. opleiding daargelaten lees je voor jezelf en niet voor een ander
De meeste markten worden gemaakt. Literatuur is big business, veel meer dan vroeger, en veel (literaire) uitgevers gaat het alleen nog om de pegels; de literatuur zelf roest hen aan de reet.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 10:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er is natuurlijk ook gewoon een markt voor, en van zoete broodjes verkoop je er meer dan van zwaar volkoren.
ik heb het zelf niet gedaan, maar bij ons mochtie bij engels wel hoorquote:Op dinsdag 4 januari 2011 10:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
LOL
Ja, dat had ik laatst met een kapster uit de salon van mijn zwager.
Kan me ook een klasgenootje herinneren die beledigd was dat stam van de holenbeer niet op haar boekenlijst voor Nederlands mocht, het was toch zo een dik boek. Ze had zo haar best gedaan het uit te lezen.
Dat heb ik ook nooit gesnapt. Ik heb een oudere broer en zus, dus las vrolijk hun boeken mee. Leraren en biebjuffen deden idd altijd moeilijk.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 10:40 schreef simmu het volgende:
soms gaat het zo raar en sommige mensen hebben vreemde ideeen over lezen. ik kan me nog herinneren dat ik een jaar of 8,9 zoiets was en door de kinderbieb heen was. ik ging altijd samen met mijn pap naar de bieb, dus was allang daarboven bij de volwassenen aan het neuzen. maar die biebjuffen deden me daar toch moeilijk toen ik volwassen boeken wilde! dat mocht gewoon niet. toen deden we het maar stiekum op paps abo.
Grappig is dat soms. Ik zou mezelf ook zo omschrijven, en ik vond het juist een fantastisch boek.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 09:42 schreef simmu het volgende:
ik ben een fanatiek (en divers) lezer, maar donna tart kom ik niet doorheen. is een van de 5 ofzo boeken die ik zonder uitgelzen te hebben weggelegd heb.
Mooier nog, ik had laatst iemand over de vloer die niet geloofde dat een paar boeken uit de Gouden Reeks die ik in de kast heb staan 'echte boeken' waren.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 10:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
LOL
Ja, dat had ik laatst met een kapster uit de salon van mijn zwager.
Kan me ook een klasgenootje herinneren die beledigd was dat stam van de holenbeer niet op haar boekenlijst voor Nederlands mocht, het was toch zo een dik boek. Ze had zo haar best gedaan het uit te lezen.
Je bedoeld die serie van Atheneum?quote:Op dinsdag 4 januari 2011 13:02 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Mooier nog, ik had laatst iemand over de vloer die niet geloofde dat een paar boeken uit de Gouden Reeks die ik in de kast heb staan 'echte boeken' waren.
Ik had dat met Pynchon, zijn Rainbow had ik 3 aanlopen voor nodig om hem uit te lezen, en het derde deel van the Baroque cycle, The System of the World daar had ik het halverwege gehad.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 09:42 schreef simmu het volgende:
ik ben een fanatiek (en divers) lezer, maar donna tart kom ik niet doorheen. is een van de 5 ofzo boeken die ik zonder uitgelzen te hebben weggelegd heb.
Als ze wat ouder zijn kan je harry potter gaan voorlezen.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 13:08 schreef simmu het volgende:
ik lees trouwens ook elke dag een boek over hazeltje![]()
eerst hadden we pieter konijn, maar die bleek een beetje bruut (papa konijn verdwijnt in de stoofpot van meneer verhoef)
sorrie, geintje, kon het niet latenik merk wel dat ik veeeeeeeeeeeeel minder lees nu ik kinders heb. da's het enige wat ik betreur (maar niet zo heel erg hoor)
ja, dat zal wel moeten hequote:Op dinsdag 4 januari 2011 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ze wat ouder zijn kan je harry potter gaan voorlezen.
Die ja. Ze dacht dat het boekenkastversiering was. Dat is het in zekere zin ook wel, maar niet zoals ze bedoelde. En inderdaad, Athenaeum geeft prachtig uit. Zowel de gouden reeks als de perpetua reeks zijn echt juweeltjes voor mensen die ook belang hechten aan de uiterlijke aspecten van boeken (bladspiegel bijvoorbeeld, daarvan wordt zo vaak het belang voor de leesbaarheid onderschat...).quote:Op dinsdag 4 januari 2011 13:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je bedoeld die serie van Atheneum?
Heb daar Don Quichot van La Mancha van
Een van de weinige uitgevers die echt mooi uitgaven trouwens.
En gebonden ipv hardcover, juiste looprichting van het papier, zuur en houtvrij papier, goed lettertype, etc etcquote:Op dinsdag 4 januari 2011 15:31 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Die ja. Ze dacht dat het boekenkastversiering was. Dat is het in zekere zin ook wel, maar niet zoals ze bedoelde. En inderdaad, Athenaeum geeft prachtig uit. Zowel de gouden reeks als de perpetua reeks zijn echt juweeltjes voor mensen die ook belang hechten aan de uiterlijke aspecten van boeken (bladspiegel bijvoorbeeld, daarvan wordt zo vaak het belang voor de leesbaarheid onderschat...).
* Dunckie knikt instemmendquote:Op dinsdag 4 januari 2011 15:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En gebonden ipv hardcover, juiste looprichting van het papier, zuur en houtvrij papier, goed lettertype, etc etc
Gelukkig dat Cervantes niet uit zijn band scheurde. Dat zou zonde zijn.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Damn, pak net even Servantes uit de kast valt er een ander boek uit en de scheurt uit zijn band.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |