Als het gaat om nieuwsgaring bijvoorbeeld wel. Ik gok dat TS dingen wil verkopen, en dan is gebruik van een logo niet zonder meer toegestaan.quote:Op woensdag 29 december 2010 11:55 schreef Juicyhil het volgende:
Logo's mag je niet zomaar zonder toestemming op je website plaatsen.
Of je wel of niet linkt is hier niet zo heel erg van belang. Het gaat erom of je overname van het logo onder beeldcitaat valt. Als je een informatieve site maakt, dan is overname van een logo om de informatie (over het bedrijf waar het logo aan toebehoort) te illustreren, geen inbreuk op merk- of auteursrechten.quote:Op woensdag 29 december 2010 12:01 schreef Pr0xQuist het volgende:
Tnks voor het antwoord, ik wil eigenlijk eens startpagina voor me zelf en wat vrienden maken.
Voor sites die we veel bezoeken.
Denk aan nieuws, games, voetbal site....etc
Dus je mag ook geen logo plaatsen als er een link onderstaat naar de daadwerkelijke site 'firma'?
Als je een informatieve site maakt, zonder dat je daar geld mee verdient, en je schrijft daar iets over een bedrijf (of je linkt er naar toe), dan mag je het logo van een bedrijf overnemen onder beeldcitaat.quote:
Trieste post he?quote:Op woensdag 29 december 2010 12:19 schreef Sander het volgende:
De Internetpolitie pakt je op met een arrestatieteam dat via de kelder naar binnensluipt, je huisdieren doodschiet en je computer in beslag neemt.
En je hebt ook netjes antwoord gekregen toch? Die positieve gedachte aan jouw bezoek aan WGR moet blijven plakken, niet het geblaat van een verdwaalde no-no.quote:Op woensdag 29 december 2010 12:19 schreef Pr0xQuist het volgende:
[..]
Trieste post he?
Ik vraag toch gewoon iets netjes....
Dat zal allemaal wel, maar je kunt als rechthebbende niet zomaar eisen stellen aan gebruik van het logo (beeldmerk) onder beeldcitaat (nou ja, je kunt het wel eisen, maar het is vernietigbaar). Hetzelfde geldt voor handelsnamen of woordmerken.quote:Op woensdag 29 december 2010 13:16 schreef Ikzanik het volgende:
Ik zag deze vraag een week geleden ook.
Ook toen gaf ik al het voorbeeld van de Stichting Hoogvliegers die toch strikte voorwaarden stelt aan het gebruiken van hun beeldmerk en het linken naar ze. In bepaalde gevallen zien zij dat (mogelijk terecht) als meeliften op hun naamsbekendheid.
Vraag de eigenaar van de site toestemming, als deze niet zelf "link to us" materiaal ter beschikking stelt.
Precies. Het laatste geval is precies de reden waarvoor het hele merkenrecht is ontwikkeld: zorgen dat consumenten niet in verwarring worden gebracht.quote:Op woensdag 29 december 2010 13:39 schreef Fes1-2 het volgende:
Stel je is voor dat jij dat bedrijf bent. Als er een net stukje tekst staat op een website met mijn logo daarbij en een goede link naar mijn site zal ik niet snel klagen, zou ik zelfs blij mee zijn! Staan er echter een hoop onwaarheden in zal ik wel gaan klagen en eisen dat het verwijderd wordt. Bijvoorbeeld als jij jezelf voordoet als vertegenwoordiger van dat logo of merk maar dat officieel niet bent.
Met parallelle import mag je dan weer wel het logo voeren van het bedrijf geloof ik, maar niet zeggen dat je een officiële dealer bent.. Beetje grijs gebied toch?quote:Op woensdag 29 december 2010 13:41 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Precies. Het laatste geval is precies de reden waarvoor het hele merkenrecht is ontwikkeld: zorgen dat consumenten niet in verwarring worden gebracht.
Zolang het binnen de Europese Unie is aangeschaft, mag je merken gebruiken om je producten te beschrijven. Je mag dus wel zeggen 'Hier iPhones (geregistreerd merk van Apple Inc.) te koop' (en een afbeelding van een iPhone gebruiken). Maar je mag niet de consument in verwarring brengen: het moet direct duidelijke zijn dat je niet Apple of een officiële dealer bent. Je mag ook niet merken van derden gebruiken als algemene aanprijzing van je winkel: het merk moet direct van toepassing zijn op de aangeboden producten.quote:Op woensdag 29 december 2010 13:44 schreef Fes1-2 het volgende:
[..]
Met parallelle import mag je dan weer wel het logo voeren van het bedrijf geloof ik, maar niet zeggen dat je een officiële dealer bent.. Beetje grijs gebied toch?
Ik snap dat alles al dan niet met succes aan te vechten is. Vraag twee is of je dat wilt.quote:Op woensdag 29 december 2010 13:24 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Dat zal allemaal wel, maar je kunt als rechthebbende niet zomaar eisen stellen aan gebruik van het logo (beeldmerk) onder beeldcitaat (nou ja, je kunt het wel eisen, maar het is vernietigbaar). Hetzelfde geldt voor handelsnamen of woordmerken.
Dus, als ik een stuk typ over een bepaalde rechtspersoon en dat is een informatieve of journalistieke tekst, dan mag ik, wat ze allemaal ook op hun website neerzetten, hun logo gewoon gebruiken.
Overigens zijn in casu Hoogvliegers sommige bepalingen best verstandig als je als gebruiker problemen wilt voorkomen en sommige dingen zijn zelfs al wettelijk vastgelegd. Andere bepalingen zijn belachelijk.
Geen tijd om in contact te komen?quote:Op woensdag 29 december 2010 15:09 schreef Ikzanik het volgende:
[..]
Ik snap dat alles al dan niet met succes aan te vechten is. Vraag twee is of je dat wilt.
En wat is er nu zo moeilijk om even contact te zoeken? Dan heb je je zelf ingedekt, en ben je niet afhankelijk van interpretaties van regels door allerlei mensen.
En wil een organisatie of persoon met (onterechte) regeltjes geen link op de site, prima dan niet. Denk je dat ik daar de ellende van gezwaai met juristen aan ga wagen?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |