FOK!forum / Culinesse à gogo / Toetje voor Oud & Nieuw
92Mereldinsdag 28 december 2010 @ 18:19
Hooi !

Ik kan echt geen leuk toetje bedenken, iemand hier nog een idee?
Met kerst heb ik al tiramisu en hemelse modder gemaakt, wat eigenlijk ook een beetje mijn standaard toetjes voor dit soort gelegenheden zijn, maar wil nu een keer wat anders, maar kan zelf dus nergens op komen.
Het toetje is voor een man of 15 en is het liefst niet al te ingewikkeld O-)

Iemand die me hierbij kan helpen?
Lienekiendinsdag 28 december 2010 @ 18:21
Een trifle. Die kun je in een grote glazen schaal maken en is dan ook geschikt voor een grote groep.
tim-elzingadinsdag 28 december 2010 @ 18:21
banana split of mischien milkshake
9611Nielsdinsdag 28 december 2010 @ 18:22
Deense Appelmoes met appelmoes, slagroom en geraspte chocola.
Bienelientjeedinsdag 28 december 2010 @ 18:23
Apfelstrudel met vanille ijs!
golferdinsdag 28 december 2010 @ 18:38
Misschien staat hier wel wat tussen?
[FOK!-kookboek] Toetjes
Trekfietsdinsdag 28 december 2010 @ 18:39
Creme Brulee.

1 liter room
Halve liter melk
240 gram dooier
220 gram suiker


Suiker oplossen in de room, dooier en melk bij mekaar dunken, hierin de room gieten, goed roeren anders heb je roerei :P Daarna in bakkies en au bain marie gaarmaken in de oven. 30 minuten op 120 graden. Op laten stijven in de koeling, suiker overheen doen en afbranden. Eetsmakelijk!
Perruchedinsdag 28 december 2010 @ 18:49
Je kan ook panna cotta maken, als je 3 (glazen) schalen gebruikt is dat zeker genoeg :)
92Mereldinsdag 28 december 2010 @ 19:09
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 december 2010 18:21 schreef Lienekien het volgende:
Een trifle. Die kun je in een grote glazen schaal maken en is dan ook geschikt voor een grote groep.
Dat is wel een goed idee ja, laatst nog op en was erg lekker :D
quote:
3s.gif Op dinsdag 28 december 2010 18:38 schreef golfer het volgende:
Misschien staat hier wel wat tussen?
[FOK!-kookboek] Toetjes
Oh dankje, ik zal het even gaan doorspitten :)
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 december 2010 18:39 schreef Trekfiets het volgende:
Creme Brulee.

1 liter room
Halve liter melk
240 gram dooier
220 gram suiker


Suiker oplossen in de room, dooier en melk bij mekaar dunken, hierin de room gieten, goed roeren anders heb je roerei :P Daarna in bakkies en au bain marie gaarmaken in de oven. 30 minuten op 120 graden. Op laten stijven in de koeling, suiker overheen doen en afbranden. Eetsmakelijk!
Dat was mijn idee ook, probleem is alleen dat ik een zusje heb die geen creme brulee wil eten :(
travelmandinsdag 28 december 2010 @ 19:14
Vesuvio!! ijs uit de oven!! Verrassend en spectaculair!! ;)

Recept oa.hier: http://www.smulweb.nl/494302/koken/recept/Ijs-uit-de-oven
Staaldinsdag 28 december 2010 @ 20:35
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 december 2010 19:09 schreef 92Merel het volgende:

[..]

Dat is wel een goed idee ja, laatst nog op en was erg lekker :D

[..]

Oh dankje, ik zal het even gaan doorspitten :)

[..]

Dat was mijn idee ook, probleem is alleen dat ik een zusje heb die geen creme brulee wil eten :(
Zou je probleem eerder verwachten in de vijftien bakjes.

Ga jij serieus rekening houden met alle wensjes van 15 mensen? Dan wordt dit een reeks.
92Mereldinsdag 28 december 2010 @ 20:41
quote:
7s.gif Op dinsdag 28 december 2010 20:35 schreef Staal het volgende:

[..]

Zou je probleem eerder verwachten in de vijftien bakjes.

Ga jij serieus rekening houden met alle wensjes van 15 mensen? Dan wordt dit een reeks.
Die 15 bakjes moeten wel te regelen zijn, we maken vaker crème brûlée, gasbrander voor de suiker is ook aanwezig :)

Tja, een beetje rekening houden mag wel vind ik, zeker als het al een bekend gegeven is.
Trustendinsdag 28 december 2010 @ 20:45
Gefrituurd ijs?

gefrituurd-ijs-met-appelchips.jpg

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=462524

92Mereldinsdag 28 december 2010 @ 20:49
quote:
Oh dat ziet er best leuk uit :D
Ga er vanuit dat het ook met pecannoten kan, 2 mensen zijn allergisch voor hazelnoten :')
n105woensdag 29 december 2010 @ 10:12
Uit het boek van Nigella: citroen merinugues:
Haal meringues, of maak ze zelf. Roer een half potje lemoncurd los met 2 el citroensap
Klopt 250 ml slagroom niet helmaal stijf, doe er een half potje lemoncurd door heen.
Doe dit samen met een meringues, die je kapot breekt, in een leuk glas.
Versier met was citroenrasp.

Een fris maar tegelijkertijd ook zoet toetje, was zeer geslaagd bij mijn kerstdiner.
allesmetkaaswoensdag 29 december 2010 @ 22:02
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 december 2010 19:14 schreef travelman het volgende:
Vesuvio!! ijs uit de oven!! Verrassend en spectaculair!! ;)

Recept oa.hier: http://www.smulweb.nl/494302/koken/recept/Ijs-uit-de-oven
smelt dat ijs dan niet ? -O-
Pietverdrietwoensdag 29 december 2010 @ 22:28
Flan Caramel?
Maak caramel van suiker en blus het met wat water tot een caramelsaus
Meng eieren, suiker, echte vanille en melk
Doe de caramelsaus in een timbaaltje, giet het eiermengsel er voorzichtig op (houd een lepel in de straal) en gaar het in een waterbad in de oven.
Je krijgt dan kleine puddingen met een prachtig laagje caramel als je ze stort.
Als je het wilt gaan maken post ik wel een beter recept.
Pietverdrietwoensdag 29 december 2010 @ 22:34
of een pavlova?
92Merelwoensdag 29 december 2010 @ 22:35
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 22:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Flan Caramel?
Maak caramel van suiker en blus het met wat water tot een caramelsaus
Meng eieren, suiker, echte vanille en melk
Doe de caramelsaus in een timbaaltje, giet het eiermengsel er voorzichtig op (houd een lepel in de straal) en gaar het in een waterbad in de oven.
Je krijgt dan kleine puddingen met een prachtig laagje caramel als je ze stort.
Als je het wilt gaan maken post ik wel een beter recept.
Klinkt lekker, al ben ik geen ster met caramel :') Maar goed, oefening baart kunst.

Wat was pavlova ook alweer?
Pietverdrietwoensdag 29 december 2010 @ 22:43
quote:
10s.gif Op woensdag 29 december 2010 22:35 schreef 92Merel het volgende:

[..]

Klinkt lekker, al ben ik geen ster met caramel :') Maar goed, oefening baart kunst.

Wat was pavlova ook alweer?
een taart gemaakt van eischuim, met fruit gedecoreerd (kiwi, want het is een Nieuw Zeelandse taart), ken je het schuim uit negerzoenen?
Heel licht en lekker
travelmandonderdag 30 december 2010 @ 12:27
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 22:02 schreef allesmetkaas het volgende:

[..]

smelt dat ijs dan niet ? -O-
nope, dat is juist het verrassende ;)
LukaLabandonderdag 30 december 2010 @ 19:15
Misschien is dit wat voor je Merel, heb het eigenlijk altijd al willen maken, ziet er erg lekker uit en niet al te moeilijk

http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-caramel-nirvana
MotorCitySouldonderdag 30 december 2010 @ 19:16
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 december 2010 18:19 schreef 92Merel het volgende:
Met kerst heb ik al tiramisu en hemelse modder gemaakt, wat eigenlijk ook een beetje mijn
In welk achtergesteld gebied is "hemelse modder" dan een begrip?
Tieszodonderdag 30 december 2010 @ 19:17
iets met chocolade > werkt altijd
92Mereldonderdag 30 december 2010 @ 19:17
quote:
15s.gif Op donderdag 30 december 2010 19:16 schreef MotorCitySoul het volgende:

[..]

In welk achtergesteld gebied is "hemelse modder" dan een begrip?
Het is een soort zware chocolademousse. Heb de naam zelf ook niet bedacht :')
MotorCitySouldonderdag 30 december 2010 @ 19:18
quote:
10s.gif Op donderdag 30 december 2010 19:17 schreef 92Merel het volgende:

[..]

Het is een soort zware chocolademousse. Heb de naam zelf ook niet bedacht :')
Ah, ok. Is toch heerlijk man.
92Mereldonderdag 30 december 2010 @ 19:19
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 19:15 schreef LukaLaban het volgende:
Misschien is dit wat voor je Merel, heb het eigenlijk altijd al willen maken, ziet er erg lekker uit en niet al te moeilijk

http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-caramel-nirvana
Oh ziet er ook lekker uit :D