92Merel | dinsdag 28 december 2010 @ 18:19 |
Hooi ! Ik kan echt geen leuk toetje bedenken, iemand hier nog een idee? Met kerst heb ik al tiramisu en hemelse modder gemaakt, wat eigenlijk ook een beetje mijn standaard toetjes voor dit soort gelegenheden zijn, maar wil nu een keer wat anders, maar kan zelf dus nergens op komen. Het toetje is voor een man of 15 en is het liefst niet al te ingewikkeld ![]() Iemand die me hierbij kan helpen? | |
Lienekien | dinsdag 28 december 2010 @ 18:21 |
Een trifle. Die kun je in een grote glazen schaal maken en is dan ook geschikt voor een grote groep. | |
tim-elzinga | dinsdag 28 december 2010 @ 18:21 |
banana split of mischien milkshake | |
9611Niels | dinsdag 28 december 2010 @ 18:22 |
Deense Appelmoes met appelmoes, slagroom en geraspte chocola. | |
Bienelientjee | dinsdag 28 december 2010 @ 18:23 |
Apfelstrudel met vanille ijs! | |
golfer | dinsdag 28 december 2010 @ 18:38 |
Misschien staat hier wel wat tussen? [FOK!-kookboek] Toetjes | |
Trekfiets | dinsdag 28 december 2010 @ 18:39 |
Creme Brulee. 1 liter room Halve liter melk 240 gram dooier 220 gram suiker Suiker oplossen in de room, dooier en melk bij mekaar dunken, hierin de room gieten, goed roeren anders heb je roerei ![]() | |
Perruche | dinsdag 28 december 2010 @ 18:49 |
Je kan ook panna cotta maken, als je 3 (glazen) schalen gebruikt is dat zeker genoeg ![]() | |
92Merel | dinsdag 28 december 2010 @ 19:09 |
Dat is wel een goed idee ja, laatst nog op en was erg lekker ![]() Oh dankje, ik zal het even gaan doorspitten ![]() Dat was mijn idee ook, probleem is alleen dat ik een zusje heb die geen creme brulee wil eten ![]() | |
travelman | dinsdag 28 december 2010 @ 19:14 |
Vesuvio!! ijs uit de oven!! Verrassend en spectaculair!! ![]() Recept oa.hier: http://www.smulweb.nl/494302/koken/recept/Ijs-uit-de-oven | |
Staal | dinsdag 28 december 2010 @ 20:35 |
Zou je probleem eerder verwachten in de vijftien bakjes. Ga jij serieus rekening houden met alle wensjes van 15 mensen? Dan wordt dit een reeks. | |
92Merel | dinsdag 28 december 2010 @ 20:41 |
Die 15 bakjes moeten wel te regelen zijn, we maken vaker crème brûlée, gasbrander voor de suiker is ook aanwezig ![]() Tja, een beetje rekening houden mag wel vind ik, zeker als het al een bekend gegeven is. | |
Trusten | dinsdag 28 december 2010 @ 20:45 |
Gefrituurd ijs?![]() http://www.ah.nl/recepten/recept?id=462524 | |
92Merel | dinsdag 28 december 2010 @ 20:49 |
Oh dat ziet er best leuk uit ![]() Ga er vanuit dat het ook met pecannoten kan, 2 mensen zijn allergisch voor hazelnoten ![]() | |
n105 | woensdag 29 december 2010 @ 10:12 |
Uit het boek van Nigella: citroen merinugues: Haal meringues, of maak ze zelf. Roer een half potje lemoncurd los met 2 el citroensap Klopt 250 ml slagroom niet helmaal stijf, doe er een half potje lemoncurd door heen. Doe dit samen met een meringues, die je kapot breekt, in een leuk glas. Versier met was citroenrasp. Een fris maar tegelijkertijd ook zoet toetje, was zeer geslaagd bij mijn kerstdiner. | |
allesmetkaas | woensdag 29 december 2010 @ 22:02 |
smelt dat ijs dan niet ? ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 29 december 2010 @ 22:28 |
Flan Caramel? Maak caramel van suiker en blus het met wat water tot een caramelsaus Meng eieren, suiker, echte vanille en melk Doe de caramelsaus in een timbaaltje, giet het eiermengsel er voorzichtig op (houd een lepel in de straal) en gaar het in een waterbad in de oven. Je krijgt dan kleine puddingen met een prachtig laagje caramel als je ze stort. Als je het wilt gaan maken post ik wel een beter recept. | |
Pietverdriet | woensdag 29 december 2010 @ 22:34 |
of een pavlova? | |
92Merel | woensdag 29 december 2010 @ 22:35 |
Klinkt lekker, al ben ik geen ster met caramel ![]() Wat was pavlova ook alweer? | |
Pietverdriet | woensdag 29 december 2010 @ 22:43 |
een taart gemaakt van eischuim, met fruit gedecoreerd (kiwi, want het is een Nieuw Zeelandse taart), ken je het schuim uit negerzoenen? Heel licht en lekker | |
travelman | donderdag 30 december 2010 @ 12:27 |
nope, dat is juist het verrassende ![]() | |
LukaLaban | donderdag 30 december 2010 @ 19:15 |
Misschien is dit wat voor je Merel, heb het eigenlijk altijd al willen maken, ziet er erg lekker uit en niet al te moeilijk http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-caramel-nirvana | |
MotorCitySoul | donderdag 30 december 2010 @ 19:16 |
In welk achtergesteld gebied is "hemelse modder" dan een begrip? | |
Tieszo | donderdag 30 december 2010 @ 19:17 |
iets met chocolade > werkt altijd | |
92Merel | donderdag 30 december 2010 @ 19:17 |
Het is een soort zware chocolademousse. Heb de naam zelf ook niet bedacht ![]() | |
MotorCitySoul | donderdag 30 december 2010 @ 19:18 |
Ah, ok. Is toch heerlijk man. | |
92Merel | donderdag 30 december 2010 @ 19:19 |
Oh ziet er ook lekker uit ![]() |