abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_90384598
Voor mijn vissoep deze kerst wil ik Rode Mul gebruiken, nu is dat helaas niet altijd aanwezig bij de visboer. Vorige keer heb ik Rode Poon gebruikt, maar dat was echt een shitvis om schoon te maken (graten overal, weinig vlees). Wat is qua smaak een goede vervanger voor Rode Mul?
pi_90387043
Van de makkelijk te krijgen vissen staat Zeebaars het dichtst bij op de phylogenetische boom :)
pi_90387691
Thanks! :)
pi_90389167
Rode poon fileren is peanuts in vergelijking met rode mul. Wees blij dat je niet aan rode mul bent begonnen ;)
  vrijdag 24 december 2010 @ 15:29:01 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90394887
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 13:17 schreef rhubarb het volgende:
Rode poon fileren is peanuts in vergelijking met rode mul. Wees blij dat je niet aan rode mul bent begonnen ;)
Correct
En een poon heeft een mooie grote kop op de bouillon van te trekken.

TS moet anders gewoon wat vissenkoppen halen op de markt/visboer, daar een stevige visbouillon van trekken, door een zeef halen en met wat filetjes soep maken.

Verder is rode mul erg aan de prijs voor vissoep. Ik de filet liever door de bloem en bak ze even in de boter of maak ze heel in folie klaar met witte wijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90395036
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 13:17 schreef rhubarb het volgende:
Rode poon fileren is peanuts in vergelijking met rode mul. Wees blij dat je niet aan rode mul bent begonnen ;)
Helaas ben je net te laat, kon toch de hand leggen op 5 rode mul... ;( En inmiddels zijn die schoon... ;(

Wat een klote werk.
  vrijdag 24 december 2010 @ 15:35:46 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90395131
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 15:32 schreef Aneurism het volgende:

[..]

Helaas ben je net te laat, kon toch de hand leggen op 5 rode mul... ;( En inmiddels zijn die schoon... ;(

Wat een klote werk.
LOL
Als je de ingewanden had verwijderd, ze gegaard in de boullion, er uit gehaald, even af laten koelen had je het vlees zo van de graat kunnen trekken. Van de koppen en graten de bouillon verder versterkt, zeven en je vis er weer bij.
Maar vertel, waarom gebruik je een edelvis als rode mul voor een vissoep?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90395466
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

LOL
Als je de ingewanden had verwijderd, ze gegaard in de boullion, er uit gehaald, even af laten koelen had je het vlees zo van de graat kunnen trekken. Van de koppen en graten de bouillon verder versterkt, zeven en je vis er weer bij.
Maar vertel, waarom gebruik je een edelvis als rode mul voor een vissoep?
Edelvis? Het was de goedkoopste vis in het geheel... :')
  vrijdag 24 december 2010 @ 15:57:29 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90395958
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 15:45 schreef Aneurism het volgende:

[..]

Edelvis? Het was de goedkoopste vis in het geheel... :')
Dan was ie niet vers en moest de visboer er vanaf.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90396004
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan was ie niet vers en moest de visboer er vanaf.
weet niet, is zeeduivel goedkoper dan?
  vrijdag 24 december 2010 @ 16:53:42 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90398318
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 15:59 schreef Aneurism het volgende:

[..]

weet niet, is zeeduivel goedkoper dan?
Zeeduivel is ook vrij prijzig en zonde om soep van te maken, mooie stevige vis.
Bij vissoep denk ik aan vissenkoppen voor de bouillon, en dan wat mossels, filet van wijting, harder, wat garnalen (de koppen, graten, karkasjes van deze uiteraard gebruiken om de bouillon van te trekken, mosselnat, dus waar je mossels in hebt gekook zijn ook een mooie basis)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 24 december 2010 @ 17:20:32 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90399616
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar vertel, waarom gebruik je een edelvis als rode mul voor een vissoep?
Het is toch niet gezegd dat ie daar de bouillon van trekt?
Ik zou denken, bouillon maak je van die koppen en graten, maar daarna, bij het opdienen wil je toch een lekker visje erin?
  vrijdag 24 december 2010 @ 17:32:43 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90400164
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 17:20 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Het is toch niet gezegd dat ie daar de bouillon van trekt?
Ik zou denken, bouillon maak je van die koppen en graten, maar daarna, bij het opdienen wil je toch een lekker visje erin?
Maak jij ook soep van ossehaas of reerug?
Je mag van mij prima rode mul door de vissoep doen, maar ik vind het een beetje zonde van de mul.
Je kan daar zulke mooie dingen mee doen.

Zeepokken (als je een zee bent kan je die witte dingen van stenen of palen steken) geven trouwens een heerlijk aroma aan vissoep. Net als Mosselnat een prachtige basis vormt (vries het na het mosselkoken in en bewaar het voor je vissoep)

[ Bericht 24% gewijzigd door Pietverdriet op 24-12-2010 17:38:40 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')