FOK!forum / Culinesse à gogo / Meesterkok worden
richardrahldonderdag 16 december 2010 @ 23:07
Ik kreeg net een mailtje van mijn favoriete restaurant dat de kok daar meesterkok geworden is. Ik kende die term niet.

Is dit een lastige opleiding en wat is nu precies een meesterkok?
BonusLevelEindBaasdonderdag 16 december 2010 @ 23:08
Een meesterkok is iemand die een meester is in kokkerellen.
Djahanidonderdag 16 december 2010 @ 23:18
De doner zaak waar ik na het stappen kom heeft ook een meesterkok volgens de sticker op de ruit, geloof er niks van :')

Meezter cock aanwesig staat er
PiRANiAdonderdag 16 december 2010 @ 23:26
Die hebben allemaal een meester gekookt.
bas-beestdonderdag 16 december 2010 @ 23:33
Is Googlen te moeilijk voor je?
golferdonderdag 16 december 2010 @ 23:43
Iemand die geslaagd is voor de opleiding bij de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).
Erasmovrijdag 17 december 2010 @ 00:22
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 23:43 schreef golfer het volgende:
Iemand die geslaagd is voor de opleiding bij de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).
En dat is geen kattenpis.
_Lokivrijdag 17 december 2010 @ 10:00
http://nl.wikipedia.org/wiki/Meesterkok
Meer zeg ik niet.
Pietverdrietvrijdag 17 december 2010 @ 10:29
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 23:43 schreef golfer het volgende:
Iemand die geslaagd is voor de opleiding bij de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).
Ik dacht het stond voor Simpele Verpakking van Honig
http://www.honigprofessional.nl/gilde.php
_Lokivrijdag 17 december 2010 @ 10:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 december 2010 10:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik dacht het stond voor Simpele Verpakking van Honig
http://www.honigprofessional.nl/gilde.php
Honig voor professionals-meesterkok-Verse soep uit de automaat.
iets klopt niet aan die website. :')
Pietverdrietvrijdag 17 december 2010 @ 10:36
Lang geleden toen ik nog een jong pietje was en net een paar jaar in de keuken werkte vond mijn werkgever het belangrijk dat ik een vakopleiding ging doen, dus naast werk en studie ging ik naar het SVH in Apeldoorn. Aldaar werd me verteld een bouillon te maken, en de bedoeling van de leerstof was dus dat je wist om te rekenen hoeveel poeder je bij 15 liter water moest doen.
Daarna hoefde het voor mij niet meer
_Lokivrijdag 17 december 2010 @ 10:38
...wtf dat is echt raar.
bonkevrijdag 17 december 2010 @ 10:38
een meesterkok is iemand die zelfs een berg stront nog lekker kan maken :)
richardrahlvrijdag 17 december 2010 @ 12:54
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 december 2010 10:00 schreef _Loki het volgende:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Meesterkok
Meer zeg ik niet.
Ik zoek meer informatie dan daar staat, die wikipagina is echt te summier.

Is er geen studiegids of boek hierover? Welke proeves moet je bijvoorbeeld doen? Waarom mag een meesterkok alleen opleiden? Ik zoek wat meer diepgang, maar misschien is fok dan niet de juiste weg om dit te vinden.

Ik vraag het hem anders zelf wel even, ga er morgen eten :9~
Meesterkokvrijdag 10 juni 2011 @ 18:55
Meesterkok is een titel. Je moet minstens 10 jaar op niveau gekookt hebben en de aanbeveling van 2 meesterkoks.

Het staat allemaal op de site van svh.

En jij haalt leermeester en meesterkok door elkaar.