FOK!forum / Culinesse à gogo / Waarom mogen knakworsten niet koken?
Pikhoofdzondag 12 december 2010 @ 18:49
De TT dekt mijn vraag wel voldoende. Alvast bedankt, lieve fokkers! Ik hou van jullie, stuk voor stuk.
troveyzondag 12 december 2010 @ 18:51
Waarschijnlijk omdat je ze dan aan gort kookt. :') Gewoon opwarmen in heet water. ^O^
Broertiezondag 12 december 2010 @ 18:53
Aan gort? De hele vulling is al 5 keer gemalen prut.... Het enige dat ik kan verzinnen dat je het omhulsel kapot kookt.... Ik doe ze altijd een minuutje op een bord in de nucleaire reactor die ik in de keuken heb staan, voldoet prima! :Y)
troveyzondag 12 december 2010 @ 18:53
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 18:53 schreef Broertie het volgende:
Aan gort? De hele vulling is al 5 keer gemalen prut.... Het enige dat ik kan verzinnen dat je het omhulsel kapot kookt....
Dat bedoel ik ook. :P
Antariszondag 12 december 2010 @ 19:00
Anders knakt je knakworst
porsche1zondag 12 december 2010 @ 19:06
Ik laat ze altijd koken.
Daar krijg je zeker kanker ofzo van? :') Tegenwoordig krijg je van alles kanker.
cinnamongirlzondag 12 december 2010 @ 19:19
Als je ze kookt, dan loopt al het vet eruit. Dat kun je ook zien, van die witte vlokken krijg je dan.
Weird-zondag 12 december 2010 @ 20:04
quote:
ls je ze kookt, dan loopt al het vet eruit. Dat kun je ook zien, van die witte vlokken krijg je dan.
Is dat geen bindmiddel/eiwit dat stolt door de hitte?
Phaelanx_NLzondag 12 december 2010 @ 21:20
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 20:04 schreef Weird- het volgende:

[..]

Is dat geen bindmiddel/eiwit dat stolt door de hitte?
Stollen door hitte?
Weird-zondag 12 december 2010 @ 23:27
Yup, hetzelfde wat er gebeurt met een ei als je het kookt; of je bloed als je hoge koorts hebt
Phaelanx_NLzondag 12 december 2010 @ 23:36
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 23:27 schreef Weird- het volgende:
Yup, hetzelfde wat er gebeurt met een ei als je het kookt; of je bloed als je hoge koorts hebt
Ah ik ziet het inderdaad, doordat het eiwit zicht ontrolt en apolair is zoekt het verbinding met andere eiwitten en slaat het neer :D.

Weer wat geleerd.
monic27maandag 13 december 2010 @ 20:04
doordat het eiwit zicht ontrolt en apolair is :X ikke nie begrijpe nie
MalaCocineramaandag 13 december 2010 @ 22:07
quote:
Op maandag 13 december 2010 20:04 schreef monic27 het volgende:
doordat het eiwit zicht ontrolt en apolair is :X ikke nie begrijpe nie
Jij domme varken zijn.
kenosisdinsdag 14 december 2010 @ 20:50
Het eiwit ontvouwt zich waardoor hydrofobe groepen elkaar kunnen vinden, aggregeren en hierdoor uiteindelijk een gel vormen. Ook kunnen er allerlei zwavelbruggen gevormd worden als de pH voldoende hoog is
slashdotter3woensdag 15 december 2010 @ 02:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2010 20:50 schreef kenosis het volgende:
Het eiwit ontvouwt zich waardoor hydrofobe groepen elkaar kunnen vinden, aggregeren en hierdoor uiteindelijk een gel vormen. Ook kunnen er allerlei zwavelbruggen gevormd worden als de pH voldoende hoog is
Farmacie/scheikunde student I presume?
dWc_RuffRyderwoensdag 15 december 2010 @ 03:04
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2010 20:50 schreef kenosis het volgende:
Het eiwit ontvouwt zich waardoor hydrofobe groepen elkaar kunnen vinden, aggregeren en hierdoor uiteindelijk een gel vormen. Ook kunnen er allerlei zwavelbruggen gevormd worden als de pH voldoende hoog is
Je gaat wel diep over knakworsten, propz _O_.
kenosiswoensdag 15 december 2010 @ 22:42
quote:
10s.gif Op woensdag 15 december 2010 03:04 schreef dWc_RuffRyder het volgende:

[..]

Je gaat wel diep over knakworsten, propz _O_.
Een goede knakwurst verdient serieuze aandacht van een fysisch-chemicus
Maestro16donderdag 23 december 2010 @ 23:23
quote:
6s.gif Op maandag 13 december 2010 22:07 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

Jij domme varken zijn.
jij dikke zwijn worden