abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_92263945
Dank jullie wel!

Ik ben zelf 29 (word 30 in mei) en mijn vriend is ook 29.

Raantje, zo hè 4 jaar niet ongesteld, lekker zeg haha
Ik slik de pil altijd 3 strips door, gelukkig nooit last van doorbraakbloedingen, en zo ben ik ook niet vaak ongesteld :p
Hopelijk is je cyclus straks weer mooi regelmatig.
Succes ook met het verbouwen!

Bellelena, 3 jaar rammelen, dat is een hele tijd!
Wel lekker dat je vriend er nu ook zelf over begint!
Ik heb ook best lang gerammeld, heb er toen even niet meer over gesproken en een maand later zei hij, dat ik de pil weg mocht gooien :)
Dat zegt hij nu ook al, maar dat wil ik nu nog niet. Eerst nog wat kilootjes kwijt.
En ons derde wonder Lucas!!
Onze zoon Kevin!
Sarah is al zo oud!!!
pi_92290969
Ik ben 23 en vriendlief 25 :)

Eigenlijk vind ik ons ook nog vrij jong.. maar we zijn al helemaal "gesettled", hebben een koophuis (met slaapkamer over ;) ) we hebben allebei een leuke vaste baan (en zijn beide daarnaast nog aan het leren, cursussen e.d.) pffff

Veel mensen van mijn leeftijd studeren echt nog fulltime, dat heb ik soort van een beetje overgeslagen en heb het idee dat ik daardoor ook al vroeger ben gaan rammelen. (ik werk vanaf mijn 18e en ben tegelijkertijd gaan studeren, nu hbo communicatie)
Hooked ;)
pi_92290993
En CrazyMoon welkom terug tuurlijk!
Hooked ;)
pi_92307053
Crazymoon: Jij bent dus ook een lekker jonge moeder! Ik zie dat je dochtertje al 4 is! hopelijk gaan de kilo's vlot en kun je de strip de deur uit doen :)
Over het rammelen: Zelfs tegenover m'n vriendje ben ik eigenlijk elke keer heel voorzichtig geweest over m'n gerammel, puur om hem niet af te schrikken en hem rustig op zijn eigen tempo aan het idee te wennen. Behalve tot laatst, toen ik er echt even helemaal verdrietig over was. Gelukkig was dat gesprek toen zo fijn. Sindsdien heb ik er ook niets over gezegd ;) Even hem ook zijn ruimte geven en over een paar weken ben ik jarig, dus dan ga ik wel weer beginnen over een baby als cadeau, hihi! Ben benieuwd hoe dat allemaal gaat verlopen!

femsss: De eerste vrienden hier binnen de vriendengroep die vorig jaar een kindje kregen, waren ook het eerste stel die helemaal gesettled waren. Koophuisje, allebei fulltime baan, etc. Andere vrienden zijn allemaal nog aan het studeren, of 1 van de 2 aan het studeren e.d. Die willen ook wachten tot ze dan klaar zijn. Als je zo gesettled bent, dan ga je ook wel een andere fase van je leven in een soort van, dus het is ook best logisch dat je je dan met zulke dingen als kinderen bezig gaat houden. Ik heb ook best lang getwijfeld, veel uitgaan en allemaal studerende mensen om me heen (zelf ook nog studerend), maar nu zijn we weer een paar jaar verder en ik merk dat ik er gewoon klaar voor ben. Al blijft het ook gewoon super spannend, zo'n sprong in het onbekende.
pi_92327542
Ik kom mij hier ook voorzichtig aan eens melden! Vriend en ik hebben samen besloten om de huidige pilvoorraad op te maken en daarna niet meer aan te vullen. Ik heb nog 2,5 strips te gaan...
De grap is dat hij al veel eerder aan het "rammelen" was dan ik. Maar toen hij er serieuzer en vaker over begon, ben ik wel aan het idee gewend. Ik ben vrij carrieregericht, dus mijn omgeving zal wel opkijken straks!
We worden allebei 30 dit jaar, ruime koopwoning, voldoende (financiële) ademruimte... dus, waarom zouden we nog wachten, toch?
Iedereen hier veel plezier met alle rammelvoorpret!

Ik lees op internet het advies om 3 maanden 'voor de start' al te beginnen met foliumzuur. Hoe denken jullie daarover?
  vrijdag 4 februari 2011 @ 15:47:56 #281
171422 LadyBlack
paint it black
pi_92327852
Welkom mangostine!

Foliumzuur is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje, maar ik lees eigenlijk vaker over 4 weken dan 3 maanden.... maar het kan sowieso nooit kwaad, ik heb van die mama-multi-pillen gekocht, daar zit alles in :)
pi_92328107
Nou ja, vriendje is arts, vanavond maar eens voorleggen.
Ik realiseer me net, nav een post eerder in dit topic, dat als wij in augustus conform planning naar Tanzania gaan, ik natuurlijk wel rekening moet houden met vaccinaties e.d.

Hmm, het wordt zo wel echt ineens, hè?
  Moderator vrijdag 4 februari 2011 @ 15:57:09 #283
5428 crew  miss_sly
pi_92328352
Er word taan geraden om eerder te starten met foliumzuur, omdat je daar een buffer van aan zou moeten leggen in je lichaam en daarom moet je het wat langer slikken.

Zie ook hier, al wordt daar ook gesproken over 4 weken en geen 3 maanden.
http://www.kindjeopkomst.nl/zwanger-worden/foliumzuur.htm
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_92328618
Ik las 3 mnd in een van de links in het tweede-streepje-topic. Maar de meningen zijn verdeeld, kennelijk. Ik laat jullie wel weten wat mijn Doc ervan zegt, als die daar iets zinnigs van vindt.
pi_92328698
Ik heb gisteren voor een jaar anticonceptie opgehaald, dus hier duurt het nog wel even :')

Leuk Mangostine!
  vrijdag 4 februari 2011 @ 16:05:29 #286
171422 LadyBlack
paint it black
pi_92328781
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 16:03 schreef Inu het volgende:
Ik heb gisteren voor een jaar anticonceptie opgehaald, dus hier duurt het nog wel even :')

Leuk Mangostine!
Die kun je ook best weggeven aan vriendinnen :+
Dat heb ik gedaan toen ik mijn spiraaltje had laten plaatsen :Y
pi_92328891
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 16:05 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

Die kun je ook best weggeven aan vriendinnen :+
Dat heb ik gedaan toen ik mijn spiraaltje had laten plaatsen :Y
Toen ik het net heel snel laas, dacht ik bijna dat je je spiraaltje had weggegeven aan vriendinnen :+ ... iewl!

Mangostine, welkom en wat leuk dat jullie dus al bijna van start gaan!
Bij vaccinaties wordt geloof ik wel geinformeerd naar zwangerschap of wens daarvoor. Ik dacht dat hier laatst ook iemand was die iets dergelijks had gedaan...
pi_92328922
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 16:05 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

Die kun je ook best weggeven aan vriendinnen :+
Dat heb ik gedaan toen ik mijn spiraaltje had laten plaatsen :Y
Ja of het blijft ook vast wel 9 maanden houdbaar O-)
pi_92329366
Het leukste vind ik dat het ècht ons geheimpje is! Om mij heen bevallen ze met bosjes bij wijze van, dus iedereen vraagt me dan of het bij ons nog lang gaat duren. Jaaa, zeg ik dan, nou pff, ik word al moe bij de gedachte, eerst nog eens wat mooie reizen met zijn 2en etc. etc. Maar in werkelijkheid word ik al helemaal wooshy bij de gedachte aan een minimensje wat wij dan samen gemaakt hebben!
Maar goed, het hoeft natuurlijk allemaal niet gelijk te lukken, dus ik bouw gewoon alvast een buffer in.
pi_92330132
Welkom Mangostine!
Wat leuk om zo samen een geheimpje te hebben O+ Spannend dat je met je laatste voorraadje pil bezig bent! En jullie omstandigheden klinken helemaal prima voor een klein babietje :)

Inu: De jaarvoorraad hoeft zeker niet in 1 keer op hoor, daar ben ik het helemaal mee eens ;)
En anders is die voorraad vast weer op voor je het weet.

LB met het spiraaltje er d'r vriendinnen hihihi. Ik moest het ook even twee keer lezen :P

En ondertussen rammel klapper ik vrolijk verder. Aankomende week wordt het kindje van onze vrienden alweer 1 jaar :o Daar moeten we natuurlijk wel even heen en hopelijk kan vriendje dan weer even zien hoe leuk en lief het allemaal is ;) En kan ik deze week een leuk kadootje gaan maken, ik zit te denken aan een knuffeltje in dezelfde stofjes als ik het jurkje maakte als kraamkado vorig jaar. Misschien een konijntje met van die lange oren O+
  Moderator vrijdag 4 februari 2011 @ 16:32:48 #291
5428 crew  miss_sly
pi_92330137
Waar je vooral op moet letten als je naar bijv Tanzania gaat, is of je in malaria-gebied komt. Je mag namelijk heel weinig malaria-tabletten hebben als je zwanger bent.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_92335367
quote:
Op vrijdag 4 februari 2011 16:32 schreef miss_sly het volgende:
Waar je vooral op moet letten als je naar bijv Tanzania gaat, is of je in malaria-gebied komt. Je mag namelijk heel weinig malaria-tabletten hebben als je zwanger bent.
Dit inderdaad. Er wordt aangeraden om 2 menstruaties af te wachten na afloop van de malariakuur. Verder zijn er vaccinaties die (bij voorkeur) niet worden gegeven tijdens de zwangerschap. Persoonlijk zou ik het risico niet willen lopen. Je zou dan moeten kiezen tussen wel vaccineren met risico voor een ongeboren kindje of niet vaccineren, maar daar zijn natuurlijk ook risico's aan verbonden.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_92335517
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_92337612
Toch nog maar eens overwegen dan: wachten met actief proberen zwanger te raken... of niet gaan. Iig dank jullie wel voor de info!
pi_92349594
En we zijn eruit! We stellen het uit tot september. Eerst deze misschien voorlopig wel laatste verre reis met zijn tweeën. En daarna mag het gewoon gebeuren. Tot die tijd, heel flauw, oefenen :) Het risico is inderdaad te groot aangezien we zeker een safari willen ondernemen en dus aan de medicatie moeten. En ik wil toch wel graag naar Tanzania, dus ik wacht nog even braaf af...
pi_92366124
Fijn dat jullie eruit zijn Mangostine! Veel plezier met de voorbereidingen van de reis O+ . En rammelen is veel beter uit te houden met een datum in het vooruitzicht :Y .
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_92376479
Helemaal waar ja Phaidra, ook al heb ik nog geen specifieke datum, als er een uitzichtpunt is dan is het zeker makkelijker vol te houden!

Mangostine: Fijn dat jullie er zo samen snel uit zijn gekomen :) Nu lekker naar je reis en daarna de baby plannen toe leven!

En die foto's van Huup d'r Elin.. *rammeldebammel* O+

Trouwens, ik heb het idee dat mijn vriendje zichzelf hier razend snel aan het klaarstomen is om papa te willen worden :o
Hij maakt opeens allemaal 'rammelende-vrouwen' opmerkingen, bijvoorbeeld als ie een kindje op een foto ziet zegt ie: 'Ohh wat een leuk kindje, issie ook te koop?'
En dat soort ongein ;) Of gisteren was een vriendin hier, het gesprek kwam op haar gerammel terecht:
Zij: 'Ja ik heb echt al best wel moedergevoelens, ik wil ook echt geen 5 jaar meer wachten.'
Mijn vriendje: 'Oh ja, moedergevoelens.'
Zij: 'Ja heb jij die ook al dan?'
Mijn vriendje: 'Ja, ik heb echt ook al een heleboel moedergevoelens, dan ga ik telkens maar kroelen met de katten enzo.' ;)
Hij gaat zo onderhand zelf op een rammelende vrouw lijken.. Maar de condooms zijn nog wel in omloop. Hij weet dat ie die van mij niet om hoeft te doen, maar hij pakt ze telkens toch erbij als het puntje bij paaltje komt. Ben benieuwd binnenkort rond m'n verjaardag wat dat allemaal gaat brengen, of dat ie zomaar spontaan de condooms links laat liggen binnenkort!

[ Bericht 56% gewijzigd door bellelena op 05-02-2011 17:52:50 ]
  zaterdag 5 februari 2011 @ 23:25:51 #298
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_92391875
Ik denk dat ik nog niet zo hard rammel als ik zelf dacht....door omstandigheden meende ik misschien zwanger te zijn. En dit baarde mij toch eigenlijk best wel veel zorgen, want wat zouden onze ouders vinden, waar zou ik t kindje moete laten en hoe moet t dan met mijn studie...enzo...
Nu geeft de test maar 1 streepje aan en ik vind t eerlijk gezegd wel een opluchting... :@ ik lees hier wel nog gewoon overal mee, maar tis denk ik verstandig om nog ff te wachten....
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
pi_92392163
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 23:25 schreef Tyler-Girl het volgende:
Ik denk dat ik nog niet zo hard rammel als ik zelf dacht....door omstandigheden meende ik misschien zwanger te zijn. En dit baarde mij toch eigenlijk best wel veel zorgen, want wat zouden onze ouders vinden, waar zou ik t kindje moete laten en hoe moet t dan met mijn studie...enzo...
Nu geeft de test maar 1 streepje aan en ik vind t eerlijk gezegd wel een opluchting... :@ ik lees hier wel nog gewoon overal mee, maar tis denk ik verstandig om nog ff te wachten....
Gelukkig dat er 1 streepje verscheen, stress is nooit leuk, dus gewoon nog lekker even 'veilig' rammelen en dan komt de tijd vanzelf!

Hier een knappend ei, dus dat rammelt weer lekker extra!
  zaterdag 5 februari 2011 @ 23:51:23 #300
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_92393159
Nee idd stress is nooit leuk, maar t erge is nog dat je steeds meer dingen gaat voelen die er dan zo genaamd bij horen...ik rook vanmiddag vanalles (anders bijna nooit...) en in Z&G hebben ze t vaak over een versterkt reukvermogen enzo. En toen kreeg ik ook nog buikpijn, moest ik ineens denken aan t verhaal van een vriendin van mij...haar collega kreeg buikpijn en een aantal uren later had ze een zoon...ze wist dus niet dat ze zwanger was....drama!!! :P

Hopenlijk gooit je vriend de condooms nog voor je verjaardag de raam uit! :D
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')