FOK!forum / Slowchat Archief / Ziek van zelfgemaakte breezer [hellup!!!]
Lurkyzondag 2 juni 2002 @ 19:11
Bah. Heb ik uit slimheid, goedkoopte en wens naar hoger alc%
cocoslimonadesiroop gekocht
fles jenever (gin)
multitropicalsap
gemixt 1 deel siroop, 2 delen jenever 5 delen sap....
twee glazen van 30cl daarvan gedronken...

Ben nu ziek want ik voel mijn maag en mn spieren en bloedvaten

kan Generatie Blaat mij nog volgen ????
NEE niet navolgen!!! volgen wat ik concludeer!

Wat moet ik nu doen???
Zal ik even gaan liggen of er meer van maken en drinken?

deantoinezondag 2 juni 2002 @ 19:12
ZUIPEN KRENG! !!
Mikezondag 2 juni 2002 @ 19:13
quote:
Op zondag 02 juni 2002 19:11 schreef Lurky het volgende:
Wat moet ik nu doen???
Zal ik even gaan liggen of er meer van maken en drinken?
Volgens mij moet je het alcoholpercentage verdubbelen.
zovtyzondag 2 juni 2002 @ 19:14
D'r zit een beetje teveel siroop in.
ShagNaaTzondag 2 juni 2002 @ 19:18
gege...daarom maak ik nooit iets zelf :R
Jantje171282zondag 2 juni 2002 @ 19:18
breezer bestaat toch niet uit jenever maar uit rum?? (bacardi)
SurfDudezondag 2 juni 2002 @ 20:07
Je moet het wegspoelen met bier!
Meneer_Aartzondag 2 juni 2002 @ 20:09
Buig voorover en let it flow...
nehzondag 2 juni 2002 @ 20:16
geen idee wat je gemaakt hebt, maar als je een breezer wilt maken moet je de siroop en spa rood 1 op 1 mixen (ranzig sterk, maar je wilt een breezer he). daarna voeg je een druppel RUM toe. wil je een hoger alcoholpercentage (mar toch de authentieke breezersmaak handhaven) dan kan je tot een stuk of 3 druppels extra toevoegen.
Lurkyzondag 2 juni 2002 @ 20:34
Oooh het gaat al weer. Dus het moet Rum zijn! Bag jenever is veel lekkurder
Ik heb wel Bootz rum: even proberen dan...

3 druppels siroop
1 deel rum en
1 deel spa dus?
Die Spa smaakt toch nergens naar? dat doe ik gewoon met water. Moet wel economisch blijven: spa kost onnodig geld.

Smaakt wel erg cocosachtig En ik krijg het een betje warm...
moet ijsblokjes erin: buigruitje erbij
en gaan liggen

Lurkyzondag 2 juni 2002 @ 20:55
heh nou voel ik me weer katerig. komt dat nou door water of rum

Snap er nog steeds niks van. Ik kan prima tegen gedestilleerd maar nu krijg ik ineeens allemaal verschijnselen.

Misschien toch maar doen wat Meneer Aart zegt.
grmmmm bah hele avond verpest

Ik hou jullie op de hoogte

Brupjezondag 2 juni 2002 @ 21:04
quote:
Op zondag 02 juni 2002 20:55 schreef Lurky het volgende:
heh nou voel ik me weer katerig. komt dat nou door water of rum

Snap er nog steeds niks van. Ik kan prima tegen gedestilleerd maar nu krijg ik ineeens allemaal verschijnselen.

Misschien toch maar doen wat Meneer Aart zegt.
grmmmm bah hele avond verpest

Ik hou jullie op de hoogte


drank maakt meer kapot dan je liev is
Lurkyzondag 2 juni 2002 @ 22:38
Deze avond was me zo liev...

Volgens mn vriend komt het door het bier vanmiddag op het terras in de zon.
De thuisvlijt-breezer daarna viel verkeerd.
Mn mix met rum staat in de koelkast: geen trek meer
Ga ik morgen proberen of het best wel te drinken was. maar dan zonder bier.

Kassanovazondag 2 juni 2002 @ 22:41
quote:
Op zondag 02 juni 2002 22:38 schreef Lurky het volgende:
Deze avond was me zo liev...

Volgens mn vriend komt het door het bier vanmiddag op het terras in de zon.
De thuisvlijt-breezer daarna viel verkeerd.
Mn mix met rum staat in de koelkast: geen trek meer
Ga ik morgen proberen of het best wel te drinken was. maar dan zonder bier.


HOezo DriNk je NieT geWOon Bier-met-BrEEzer-MIx??
Viperdesignzondag 2 juni 2002 @ 22:44
quote:
Op zondag 02 juni 2002 22:38 schreef Lurky het volgende:
Deze avond was me zo liev...

Volgens mn vriend komt het door het bier vanmiddag op het terras in de zon.
De thuisvlijt-breezer daarna viel verkeerd.
Mn mix met rum staat in de koelkast: geen trek meer
Ga ik morgen proberen of het best wel te drinken was. maar dan zonder bier.


Het is een vrouw! Eng!
Faatmaandag 3 juni 2002 @ 07:01
Lurky in de bocht hoor!

Zeg Breezers heten toch ook Bacardi Breezers?? Hoe kom jij dan op gin, jenever of Bootz??
Of is dat louter eigen creatieve inbreng geweest, die je nu dus hebt moeten bezuren?

Lurkymaandag 3 juni 2002 @ 11:43
Ik, enge vrouw die zelf nog dingen durft te maken, probeer het gewoon vanavond weer maar dan zonder eerst bier te drinken.
Breezer is een type mix die niet persee iets met rum laat staan Bacardi te maken heeft. Het is pure luiheid van het barpersoneel dat het nu in flesjes wordt verkocht. Zelf maken is normaal. Al eeuwen:

Citrus breezer: 1 1/2 deel wodka, 5 delen grapefruitsap, 3 delen cranberrysap, met ijsblokjes mixen in gekoeld glas en versieren met limoenschijfje.

Caraibische breezer: 2 scheuten oranjebitter, 12 cl ananassap, 4 cl bruine rum, 1 cl bananenlikeur, mixen in shaker, uitschenken in glas met ijsblokjes en versieren met kers en schijfje ananas.

Sunset breezer: 8 cl bessensap, 4 cl sinasappelsap en een scheutje citroensap, roeren met ijsschilfers en dan gemberbier erbij doen, uitschenken en versieren met schijfje sinasappel

Tropische breezer: 1 deel perziklikeur, 1 deel wodka en 1 deel jenever

Die laatste lijkt me erg sterk, daar zou ik nog 6 delen sinas bij doen.
Het is maar een verzamelnaam van Zuid-Amerikaanse cocktailrecepten. Er zijn er nog veel meer! Ik zal die met meloen eens zoeken...

-Sum-maandag 3 juni 2002 @ 11:57
quote:
Op maandag 03 juni 2002 11:43 schreef Lurky het volgende:
Ik, enge vrouw die zelf nog dingen durft te maken, probeer het gewoon vanavond weer maar dan zonder eerst bier te drinken.
Breezer is een type mix die niet persee iets met rum laat staan Bacardi te maken heeft. Het is pure luiheid van het barpersoneel dat het nu in flesjes wordt verkocht. Zelf maken is normaal. Al eeuwen:

Citrus breezer: 1 1/2 deel wodka, 5 delen grapefruitsap, 3 delen cranberrysap, met ijsblokjes mixen in gekoeld glas en versieren met limoenschijfje.

Caraibische breezer: 2 scheuten oranjebitter, 12 cl ananassap, 4 cl bruine rum, 1 cl bananenlikeur, mixen in shaker, uitschenken in glas met ijsblokjes en versieren met kers en schijfje ananas.

Sunset breezer: 8 cl bessensap, 4 cl sinasappelsap en een scheutje citroensap, roeren met ijsschilfers en dan gemberbier erbij doen, uitschenken en versieren met schijfje sinasappel

Tropische breezer: 1 deel perziklikeur, 1 deel wodka en 1 deel jenever

Die laatste lijkt me erg sterk, daar zou ik nog 6 delen sinas bij doen.
Het is maar een verzamelnaam van Zuid-Amerikaanse cocktailrecepten. Er zijn er nog veel meer! Ik zal die met meloen eens zoeken...


oew hou op
Lurkymaandag 3 juni 2002 @ 12:10
quote:
Op maandag 03 juni 2002 11:57 schreef -Sum- het volgende:

[..]

oew hou op


NEEEEE
Melon Breezer: Cider, meloenlikeur, mousserende wijn, grenadine- en limonadesiroop
Lijkt dit een beetje de mierzoete breezer die nu zo populair is?
Lurkydinsdag 4 juni 2002 @ 09:38
* Nagekomen bericht:

Wat blijkt nou: ik werd gisteren nog zieker van een glas sap zonder alcohol en vandaag nog veeeeeel zieker van een glaasje water: het lag niet aan de breezer.

* Lurky gaat weer naar bed en proberen veel water te drinken om ziekte uit te zweten.

Maar die breezerrecepten daar is niks mis mee hoor

-Sum-dinsdag 4 juni 2002 @ 10:42
quote:
Op dinsdag 04 juni 2002 09:38 schreef Lurky het volgende:
* Nagekomen bericht:

Wat blijkt nou: ik werd gisteren nog zieker van een glas sap zonder alcohol en vandaag nog veeeeeel zieker van een glaasje water: het lag niet aan de breezer.

* Lurky gaat weer naar bed en proberen veel water te drinken om ziekte uit te zweten.

Maar die breezerrecepten daar is niks mis mee hoor


neej, neej
Docvrijdag 5 juli 2002 @ 19:49
Het wordt een mooie zomer!