abonnement Unibet Coolblue
pi_89975562
Die vlekken zijn nu nog het meest irritant ja :P Dat ken lang duren specops, bij mij zijn ze er ook nog na 3+ maanden
pi_89977167
Ja zeker irritant. Maja nu gezicht s ochtends en s avonds insmeren en hopelijk geen nieuwe puisten meer! Plekjes doe ik s avonds beetje insmeren met sudocreme eens kijken hoe dat helpt
pi_89978599
Wat doet sudocreme precies? En waar kun je het kopen?
pi_89981262
sudocreme is voor babybilletjes
pi_89981527
hoo dat was een beetje te snel! ook gewoon voor een erg schrale, droge, gevoelige huid. helpt bij rode vlekjes maar is wel redelijk vet. ik moet morgen naar de derma, maar eens vragen of hij nog iets weet wat echt helpt bij de rode vlekjes!! hebben jullie nog tips voor de lippen, mijne scheuren echt hele tijd uit en de vellen hangen eraan, ga ik ze eraf trekken (wel beter ipv puistjes knijpen en lekker therapeutisch hihi!) en worden de lippen alleen maar pijnlijker ;)
pi_89981785
Ja dat ga ik ook vragen als ik 4 jan naar de derma moet. Deze week denk wel f bloedprikken of begin volgende week. Eens kijken hoe de waardes ervoor staan.


Hoop dat alles goed is zodat ik gewoon door kan gaan. Ja voor droge lippen hoor ik veel over aquaphor. Heb dat meisje van die Roaccutane site gemaild voor zo een tube alleen heb nog niks gehoord van haar. Vandaag begonnen met cetaphil. Misschien dat het het herstel van het gezicht bevordert als het gewoon goed gehydrateerd is...?
pi_89981846
voor lippen gebruik ik uierzalf
pi_89982455
Ik red het gelukkig nog met vaseline en purol. Maximaal smeren.
pi_89982493
Heb jij geen uitbraken meer stie? En op welke dosis zat jij nou ook alweer?
pi_90006962
Nee geen meer, 60mg ed
pi_90006993
Ja het is sowieso omdat je nu zo'n dunne huid hebt slim om goed te smeren, creme/zalf/etc. beschermt je huid voor invloeden van buitenaf. Verder zorgt hydratatie dat je huid 'vochtig' blijft en zo minder geirriteerd is. Heb verder niet meer naar iets specifieks gevraagd voor de roodheid. Moet idd ook weer eens 'nuchter' bloed prikken, cholestrol beetje hoog. Niet te vet eten zegt ie, lekker met de feestdagen en voor een chocoladefreakkkk:)
pi_90016156
Ja ik erger me aan die rode vlekken. Probeer er nu maar eens echt van af te blijven...ja ben sinds gisteren begonnen met smeren. Misschien ga ik morgenochtend vroeg wel f bloedprikken. Heb er inmiddels maand opzitten. Krijg nog steeds puisten maar ook op me achterhoofd ..tenminste is er maar een maar wel pijnlijk. Nouja hopen dat die hydratatie een beetje helpt. Is gelukkig niet zo schilfers en droog meer. Goed spul die cetaphil.
pi_90043376
Hoi,

ik kom me hier ook maar eens melden... Zit er echt doorheen namelijk en ben een beetje aan het googlen geslagen. Ik slik vanaf 1 sept 30 mg per dag, dus ik zit al bijna op 4 maanden. Ik heb veel minder eetlust, dat vind ik niet zo'n probleem. Ik heb ook droge lippen/ogen, ook geen problemen mee. Wat me wel tegenvalt is het effect. Pas kort begint mijn huid ook op de plaatsen waar het altijd het ergst is gaver te worden. Maar goed, dat begint daar nu dus ook eindelijk te werken. Wat is dan wel m'n probleem? Ik ben hopeloos zwaarmoedig/somber/depressief. Als ik wil kan ik zo de hele dag door huilen. Mijn hele leven loopt objectief gezien min of meer op rolletjes, afgezien van wat onzekerheden die bij mijn levensfase horen (bijna afgestudeerd). Relatie is dik in orde, alles in orde, maar ik kan nergens het positieve van inzien. Ben al 5 keer bij de psycholoog geweest omdat dit ook wel met mijn denkpatronen te maken heeft. Maar vaak merk ik gewoon dat ik zonder aanleiding, en zonder dat ik mezelf de negativiteit in help met mijn gedachten, moet huilen, of het niet meer zie zitten, en me gewoon diep ongelukkig voel. Mijn vriend wordt hier soms radeloos van, zegt dat ik me moet vermannen en/of met die troep moet stoppen. Rationeel gezien schaam ik me ook gewoon waar ik het vandaan haal om ongelukkig te zijn met zo'n leven. Als ik dan ergens een dakloze krantjes zie uitdelen, of een zwerver met 3 tassen zie bij de drogist kan ik mezelf wel voor m'n kop slaan. Het hoogte-(diepte)punt toen ik op een zondag achter de balie moest werken (openlijk dus), en ik gewoon moest huilen, de rest van de dag gevochten met de tranen in mijn ogen om de uitzichtloosheid, kon het niet stoppen want het is zo'n abstracte uitzichtloosheid dat geen rationeel feitelijk argument ermee levelt omdat de golflengte elkaar misloopt. Maar ik heb het idee dat ik er ook nauwelijks invloed op heb en ik erken lichtpuntjes niet als zodanig, dat is het ergste. Het idee dat ik me niet uit zo'n stemming kan krijgen levert frictie op met mijn vriend, die veel sterker in elkaar zit terwijl je mij soms als een dweil bij elkaar kan vegen. Nouja goed, al met al overweeg ik dus om te stoppen. Sowieso is het bij Roa niet zo dat het meteen terugkeert als je stopt, toch? Heb namelijk ook 10 maanden o.i.d. minocycline geslikt, en dan kwam het gewoon hevig terug als ik stopte (wat een onzin dat ze dat voorschrijven maar goed, dat is weer een ander verhaal). Kan ik dan concluderen dat het blijft zoals het nu is als ik stop? Want dat is op zich wel acceptabel, al had ik het wel fijn gevonden om een gave huid te hebben.

Ik ben van mezelf ook wel gevoelig voor depressie trouwens, moet ik er misschien wel bij zeggen voor evt. meelezers. Ik weet ook niet in hoeverre het met mijn denkpatronen te maken heeft, of met het feit dat ik nog steeds moet wennen aan het feit dat het uit is met mijn vorige vriend waarmee ik 4,5 jaar samenwoonde, en ik nu alleen woon, ofja op kamers met mannelijke onsympathieke huisgenoten waar ik niks mee heb. Dat is een beetje het probleem denk ik, dat ik niet weet of ik mijn somberheid 100% aan die Roa kan wijten. Als ik daar 'ja' op kon zeggen zou ik het wel weten (stoppen dus), maar als dat niet zo is vind ik het zonde en krijg ik misschien spijt. Het zijn tenslotte nog 'maar' 2,5 maanden (ik doe tegen mezelf alsof dat kort is haha). Nouja, rommelig verhaal maar weinig puf om het te ordenen sorry...
pi_90043989
Ik zit er nog eens over na te denken en ik denk dat ik maar gewoon stop.

Ik ben eraan gewend geraakt, maar het is eigenlijk echt niet normaal om niet alleen te kunnen zijn omdat je dan de hele dag tegen een stortvloed van tranen loopt te vechten. Ik ben onderhand gewoon bang om alleen te zijn, alleen al van het vooruitzicht breekt me het zweet uit. Gisteren moest ik huilen omdat ik zag dat mijn vriend in maart(!) een weekend weg gaat met vrienden, en ik zo bang was voor dat weekend. De optie dat ik dat weekend moeiteloos zou doorkomen is gewoon niet denkbaar en reëel als ik me zo voel. 's Avonds voorkom ik het altijd door altijd te zorgen dat ik niet thuis ben, maar overdag moet dat soms nu eenmaal, al is het maar om de was te doen zoals vandaag. Maarja ik hop maar van hot naar haar als afleiding, en nu ik erover nadenk is dit eigenlijk niet normaal. Al zou de somberheid maar 50% verbeteren door met ROA te stoppen, dan is dat al mooi meegenomen want dit is echt niet normaal eigenlijk. Heb ook echt de kracht niet meer om continu positiviteit te moeten leveren om ertegenover te zetten.

Poeh lang leve de anonimiteit van een forum haha...
pi_90050593
Pfoe wat een heftig verhaal hee! Of je wilt stoppen met de roa moet je uiteraard helemaal zelf bepalen, dat kan niemand voor jou doen. Aan de andere kant is het natuurlijk de vraag of de depressie totaal te wijten valt aan de roa of aan je huidproblemen zelf. Het is niet aannemelijk dat een dosis van 30 mg/dag jou zo depressief maakt, al is dit natuurlijk verschillend per persoon en vermeldt je zelf al hier gevoelig voor te zijn. Ga bij jezelf te raden wat de oorzaak is van je depressiviteit, is het je huid, is het je privé-situatie (huisgenoten). Natuurlijk kan de roa het effect versterken, maar of dit nou echt de oorzaak is of slechts een aanleiding voor verergering van het er helemaal doorheen zitten? Ik ben geen psycholoog, ik ben geen specialist, maar ik weet wel dat huidproblemen je leven ook flink kunnen vergallen. Je zegt zelf nog 2,5 maand te moeten slikken, is dit nog vol te houden voor jou, dat is het belangrijkste, je bent nu al zo ver!

Ik zit er zelf niet totaal doorheen, als in 24/7, maar heb zo ook weleens mijn baaldagen, geen zin om naar buiten te gaan, me willen verstoppen, denken dat mijn huid er veel erger uitziet dan dat daadwerkelijk is etc. Ben ik compleet bang dat mijn acne weer zo erg wordt als het ooit geweest is, dat het terugkomt etc. en zeker ruzies en stressperiodes leiden hiertoe. Als jij lekker in je vel zit en fijne mensen om je heen hebt en leuke dingen doet, voel je je al snel beter!! Denk aan de leuke kanten, je studie bijna afgerond, nog een wereld vol aan mogelijkheden!

Oftewel weg met die somberheid en positief denken, je kan het! Sterkte!! ^O^

p.s: misschien makkelijk gezegd voor iemand die zich niet in precies dezelfde situatie verkeerd, maar qua huid zal ik me (en iedereen hier) goed in je kunnen verplaatsen
pi_90087851
Ik moet vandaag f me beklag doen. Ik word echt schijtziek van die puistjes..! Ik heb het af en toe echt f gehad met die zooi! Zit nu in week 5 waarvan 2 weken op 30 mg ed. Wanneer is het nu zo dat het eens ophoudt van die puistjes? Wil in januari naar 40 mg maar heb dus echt weer geen zin in een uitbraak! Of zal dit wel meevalle? Aub stimuleer en motiveer mij..ben het zat!
pi_90087901
Kleine maar pijnlijke puist op m'n neus.
  zaterdag 18 december 2010 @ 19:48:18 #168
310522 lieveliesje90
http://tinyurl.com/weblogROA
pi_90094519
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 14:51 schreef Specops85 het volgende:
Maar had je die pijnen ook al voordat je roa gebruikte?

En is dat op je rug ook rond je 14 e op komen zetten? Hebben je ouders vroeger ook net als jij last gehad van erge acne?
Jah ik had al pijn voor ik met ROA begon, want ik heb die grote plekken al sinds mijn 14e.. Maar ze zijn nu wel heel erg... Maar komt ook omdat ik nu griep heb denk ik...

Op mijn rug is later begonnen, rond mijn 16e of 17e ofzo denk ik... Niemand verder in mijn familie heeft vroeger last van gehad, mijn moeder alleen een klein beetje, die had 1 of 2 plekken in haar hele jeugd ofzo...
Lees ook mijn weblog : http://lisetterozenberg.web-log.nl
pi_90096052
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 december 2010 16:28 schreef Specops85 het volgende:
Ik moet vandaag f me beklag doen. Ik word echt schijtziek van die puistjes..! Ik heb het af en toe echt f gehad met die zooi! Zit nu in week 5 waarvan 2 weken op 30 mg ed. Wanneer is het nu zo dat het eens ophoudt van die puistjes? Wil in januari naar 40 mg maar heb dus echt weer geen zin in een uitbraak! Of zal dit wel meevalle? Aub stimuleer en motiveer mij..ben het zat!
Het is echt bij veeeel meer mensen dat het pas na 2/3 maanden duidelijk zichtbaar gaat werken, uiteindelijk gaat het sowieso werken (lees ervaringen van andere, bijna alléén maar positief en kan me niet voorstellen dat jij de uitzondering bent!). Verder zal die uitbraak bij verhoging zeker meevallen aangezien dat in het begin zo is omdat je lichaam eraan moet wennen en zo alle troep eruit gooit, jouw lichaam is al gewend aan het medicijn!! Kop op, positief denken, dingen moeten vaak eerst slechter worden voor ze beter worden! Laat je feestdagen niet verpesten door dit, positief denken en je goed voelen bevorderd je genezing!!
pi_90096256
quote:
15s.gif Op zaterdag 18 december 2010 16:30 schreef Diabox het volgende:
Kleine maar pijnlijke puist op m'n neus.
:+
is dit alles, goed beziiiiigggggggg
pi_90103213
Halloa!

Ik heb even een vraagje tussendoor, hebben jullie voor de Roaccutane ook altijd een crème gebruikt? En mensen die inmiddels geen Roaccutane meer slikken; gebruiken jullie nog steeds een crème? Of zijn jullie van plan om in de toekomst geen crème meer te gebruiken?

Ik heb namelijk zoiets van, ja ik kan m'n geld wel uit blijven geven aan crème's, maar kan het uiteindelijk ook wel zonder naarmate je ouder wordt? Er zijn natuurlijk mensen die bijna niks gebruiken namelijk..
pi_90115968
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 december 2010 23:11 schreef southboy het volgende:
Halloa!

Ik heb even een vraagje tussendoor, hebben jullie voor de Roaccutane ook altijd een crème gebruikt? En mensen die inmiddels geen Roaccutane meer slikken; gebruiken jullie nog steeds een crème? Of zijn jullie van plan om in de toekomst geen crème meer te gebruiken?

Ik heb namelijk zoiets van, ja ik kan m'n geld wel uit blijven geven aan crème's, maar kan het uiteindelijk ook wel zonder naarmate je ouder wordt? Er zijn natuurlijk mensen die bijna niks gebruiken namelijk..
In mijn tijd voor de ROA heb ik echt van alles gebruikt. Begonnen met drogisterijproducten en later duurdere producten van een parfumerie. En dat die tijd van de vele middeltjes straks voorbij is ben ik wel heel erg blij mee.
Maar ik denk dat ik na de ROA wel iets blijf gebruiken voor een gezonde huid. Iets hydraterends of iets dergelijks kan nooit kwaad. Ook als je geen last meer hebt van acné heeft je huid nog genoeg te verdragen. En l'Oreal (niet zo duur dus) heeft een hele lijn met producten voor mannen die niet zozeer op acné gericht zijn, maar gewoon voor een frisse energieke huid tegen vermoeidheid etc. etc. Dus zoiets blijf ik wel gebruiken denk ik.
pi_90119268
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 december 2010 20:30 schreef likelylike het volgende:

[..]

:+
is dit alles, goed beziiiiigggggggg
Is niet de bedoeling als je net 3 weken klaar bent met zo'n kuur. :P
pi_90128475
Likeylike Thanks voor je peptalk. Het valt soms niet mee..maar daarentegen is het idd al aan het werken want heel me neus is glad en wangen ook al aardig. Verder wat korstjes. Komt geloof wel een nieuwe bij me lip. Vervelende is dat er bij mij altijd een witte kop opkomt. De verleiding om er dan aan te zitten is groter dan.

Vandaag wel weer me gereinigd met cetaphil en ook met hydraterende lotion van cetaphil. In principe maar een keer per dag nodig. Word het lekker zacht van. Verder valt het me op dat er bij me haargrens ook paar zitten. Dus op me hoofdhuid. gelukkig bijna niet te zien omdat ze bij me haar zitten. Morgen denk echt f bloedprikken. Hopen dat alles goed is.
pi_90131519
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 13:04 schreef Diabox het volgende:

[..]

Is niet de bedoeling als je net 3 weken klaar bent met zo'n kuur. :P
Ik kan me voorstellen dat het dan wel even een baalmomentje is, maar ik heb ook weleens gehoord of gelezen dat er de eerste twee maanden na de kuur nog steeds verbetering op kan treden en dat je het absolute eindresultaat dan pas mag beoordelen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')