abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 28 april 2011 @ 14:55:49 #276
35189 Troel
scherp en bot
pi_96090298
Hier trouwens de intake gehad :)

Verdere gesprekken zijn er nog niet echt geweest, maar naast de gesprekken die er al gepland staan, komt er nog een huisbezoek bij, een bezoek op de kinderopvang, gaan we hier thuis videomateriaal opnemen (de afstand is te groot voor een huisbezoek ;) ) en komen er nog extra gesprekken en onderzoeken bij.

Aantal opvallende dingen bij het intakegesprek, niet zozeer alleen reacties van Ruben, maar ook ook van anderen.

(En hoe stom het ook klinkt, het feit dat er dus extra gesprekken en dergelijke komen en extra onderzoeken, geeft mij het gevoel dat ik de juiste weg heb gekozen voor Ruben, dat ik niet iets wilde zien dat er niet wat, maar dat er echt iets is en dat ze hem ermee kunnen helpen uiteindelijk O+ )
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 28 april 2011 @ 15:39:15 #277
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_96091910
fijn dat een en ander nu eindelijk in gang gezet is/wordt, troel. succes!
in de haak.
pi_96094254
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2011 14:45 schreef trui het volgende:
zoonkloon, hier was dat ook een moeizame bedoening. we hebben het leerproces in kleine tussenstapjes opgedeeld en dat heeft uiteindelijk goed gewerkt. onze dochter was ook niet gevoelig voor beloningen als stickers e.d.

hier was vooral poepen op de wc een probleem. plassen is min of meer 'vanzelf' goed gegaan, al heeft ook dat lang geduurd hoor, en heeft ze nog steeds af en toe de neiging om te lang te wachten. maar omdat ze toen bijna naar de basisschool zou gaan knepen wij 'm wel een beetje of 't met dat poepen wel op tijd goed zou komen.

het op de wc leren poepen schema:

regels/stappen zijn zodanig gesteld dat je eerst de vorige stap/regel moet beheersen voor je verder kunt gaan naar de volgende.

regel 1. (stellig brengen:) vanaf nu mag poepen alleen nog in de ruimte van de wc. dus: het mag best in de luier, maar je moet wel in het kamertje van de wc zijn als je gaat poepen.

regel 2: poepen mag alleen zittend op de wc. de luier mag nog aanblijven, maar wel altijd op de wc zitten als je aan 't poepen bent.

dit is vaak de moeilijkste overgang, omdat ze zo gewend zijn staand te poepen. dan is zittend wel ineens een heel andere houding, hetgeen ook een wat andere beweging vereist. eventueel tussenstap inbouwen dat jij (of iemand anders) op de wc gaat zitten, en zij bij jou mogen 'hangen', bijvoorbeeld. liefst zoveel mogelijk door de knieën.

regel 3: luier uit tijdens 't poepen, maar om het veiliger te maken voor ze kun je de luier onder de wc bril plakken, zodat ze er nog wel vrij direct tegenaan kunnen poepen.

eventueel tussenstap 4: leg luier onderin de pot

stap 5: helemaal zonder luier op de wc poepen *O*

hier was toen stap 3 lukte ook heel snel stap 5 bereikt.
Dank voor je antwoord :*
Nu is alleen de vraag hoe we dit kunnen controleren bij plassen...
En wat deden jullie als ze wel buiten de wc-ruimte poepte?

Als het mooi weer blijft willen we hem ook zonder luier in de tuin laten lopen, maar het een sluit het ander niet uit, nietwaar?

(en hebben jullie rekening gehouden met schoolkeuze?)
Kloon voor een (autistische) zoon
pi_96094340
troel, fijn dat er nu actie is. Hopelijk is er snel duidelijkheid. :*
Kloon voor een (autistische) zoon
  donderdag 28 april 2011 @ 16:48:45 #280
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_96094777
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2011 16:36 schreef zoonkloon het volgende:
Dank voor je antwoord :*
Nu is alleen de vraag hoe we dit kunnen controleren bij plassen...
En wat deden jullie als ze wel buiten de wc-ruimte poepte?
(en hebben jullie rekening gehouden met schoolkeuze?)
ik denk dat je qua plassen gewoon door kunt gaan zoals je 't nu doet. regelmatig even erop laten zitten, en als er niks gebeurt dan niks, maar als hij er wel een plasje uit weet te persen positief benoemen (maar ook weer niet al te overdreven prijzen, anders wordt het wat te bijzonder, terwijl het iets gewoons moet blijven). dus ik zou dan iets zeggen als "hey, goed zo, dat is hoe grote jongens plassen!" met een high five erbij ofzo.

wij straften niet als 't mis ging, maar herhaalden alleen dat dat niet de bedoeling was. breng het in termen van stellige regels; zo is het nu en niet anders. kies wel even een goed moment uit om de nieuwe regel goed uit te leggen, zodat je zeker weet dat hij 'm gehoord en begrepen heeft. blijf hem geduldig herhalen en je zoon waar mogelijk een beetje bijsturen als hij er zelf niet aan denkt. succes!

tot nu toe zit onze dochter nog op het reguliere basisonderwijs. we houden 't nauwlettend in de gaten, maar vooralsnog zijn er te weinig/geen redenen om haar al aan te melden voor speciaal onderwijs. (ze zit nu nog in groep 2).
in de haak.
pi_96099601
Troel ik hoop dat er snel meer duidelijkheid is.

Ik kwam nog even melden dat Kim definitief aangemeld wordt voor het sbo.
We hebben papieren van school gehad die we moeten nalezen en deels zelf invullen.
  donderdag 28 april 2011 @ 19:15:44 #282
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_96100702
Zoonkloon, wij hebben ook veel moeite gehad met de zindelijkheid bij onze zoon. De tijd begon ook bij ons aardig te dringen in verband met school. Belonen en stickers was hij niet gevoelig voor en hij weigerde gewoon pertinent om op een potje of de wc te gaan zitten.

Uiteindelijk ben ik met iemand van het kdv om de tafel gaan zitten en hebben we afgesproken om gezamenlijk geen luiers meer te geven. We hebben het gepresenteerd als voldongen feit, zonder verder drama of iets dergelijks. Het ging vanaf het eerste moment goed. Hij ging gewoon naar de wc en was meteen dag-en-nacht zindelijk. Hij kon het dus waarschijnlijk allang, maar heeft ons aardig wanhopig gemaakt door de strijd die er aan vooraf ging.
Het werkte trouwens alleen op het moment dat het kdv en wij één front vormden. Ik weet niet of jouw kind ook op een kdv zit, maar dat was wel echt belangrijk.

Verder hebben wij in de schoolkeuze hier geen rekening mee gehouden. School is wel vanaf het begin af aan heel moeizaam geweest.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  donderdag 28 april 2011 @ 19:18:43 #283
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_96100856
Troel, ik herken het gevoel heel goed. Naast alle belasting van alle gesprekken, bezoeken en dergelijke toch het idee dat je serieus wordt genomen en geen spoken ziet. Sterkte voor de komende tijd :*

Ingrid, ook weer een hele stap voor jullie en voor Kim :*
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_96103730
Kim was ook maar net op tijd zindelijk voor school. Stickers etc hielpen niet veel. Ineens ging het goed.

Livelink het is wel een grote stap, maar wel het beste denk ik.
Je kunt steeds meer merken hoe ze op haar tenen moet lopen. De uitslag van de psych/iq test bevestigt dat.
En ineens willen er veel minder kinderen spelen met haar. Juf denkt dat het mede door haar niveau en pdd komt. En sommigen zijn een jaar ouder. Dan is het verschil wel heel groot.
De klas maakt grote sprongen vooruit met alles en Kim ienieminie zeg maar. Sociale omgang met anderen is nog erg lastig. Dat gaat botsen.
Ze krijgt nu een soort sova training, de rupsenclub bij Boddaert. Wie weet helpt dat.
Vanmorgen was er overleg daar, met juf en ib-er, gezinshulp en verschillende mensen van Boddaert erbij. We zitten duidelijk op 1 lijn, dat is fijn.
pi_96482354
Ik werd net gebeld door Lukas' woonvorm. Hij had een batterij open gebeten :X
Begeleidster had lichtelijk in paniek meteen de huisartsenpost gebeld, die het Vergiftigingscentrum (wat op zich al een verbetering was vergeleken bij die keer dat hij een hap had genomen uit een aanmaakblokje en de miep aan de andere kant van de lijn "zo snel niet wist" of dat gevaarlijk was) en dat centrum wist GELUKKIG te melden dat dit type batterij niet direct erg gevaarlijk was. Als hij het vaker doet dan zou het pas gevaarlijk worden.

Meneer zelf snapt de commotie natuurlijk niet. Wat zitten ze toch steeds in mijn mond te kijken? :{w

Begeleidster die me belde voelde zich natuurlijk ontzettend schuldig, begon me bijna af te vragen of ik nog boos moest worden ofzo, maar gezien hoe watervlug hij is en wat een radar hij heeft voor Zeer Interessante Gevaarlijke Objecten moet het zo nu en dan gebeuren dat hij zoiets flikt denk ik dan. Ze hadden net alles gedweild en opgeruimd want ze weten dat hij gemiddeld anderhalve nanoseconde nodig heeft om de batterijen uit een speeltje te peuren, dus het is ook niet dat hij zonder toezicht in een Walhalla van mogelijk gevaar zit te spelen.

Bel straks nog eens, wordt vervolgd...
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  zaterdag 7 mei 2011 @ 21:15:49 #286
35189 Troel
scherp en bot
pi_96484874
Mwana, dat is best schrikken!

Ook wij kregen de vraag voor bloed-, urine- en dna-onderzoek. Maandag de boel inleveren.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_96488715
Mwana wat een schrik.

030 274 88 88 het nummer van het RIVM (voor proffesionele hulpverleners eigenlijk) voor acute en chronische vergiftigingen. Misschien handig om te hebben voor als er weer zo'n miep van niets weet.

Ik ben er via die route in de afgelopen weken inmiddels achter dat je blijkbaar redelijk ongevaarlijk aanzienlijke hoeveelheden dettol, aftershave en luchtverfrisser kan drinken, sigarettenpeuken kan eten etc. Best leerzaam zo'n stage ;)
  zaterdag 7 mei 2011 @ 22:59:31 #288
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_96488923
ah, ik had net trek in een hartige snack, piglet. :+
in de haak.
pi_96501342
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2011 22:54 schreef p_iglet het volgende:
Mwana wat een schrik.

030 274 88 88 het nummer van het RIVM (voor proffesionele hulpverleners eigenlijk) voor acute en chronische vergiftigingen. Misschien handig om te hebben voor als er weer zo'n miep van niets weet.

Ik ben er via die route in de afgelopen weken inmiddels achter dat je blijkbaar redelijk ongevaarlijk aanzienlijke hoeveelheden dettol, aftershave en luchtverfrisser kan drinken, sigarettenpeuken kan eten etc. Best leerzaam zo'n stage ;)
:o Weer wat geleerd! Moet je allemaal ook niet aan denken :X
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  † In Memoriam † zondag 8 mei 2011 @ 13:02:12 #290
43556 miss_dynastie
pi_96501998
Jee, wat een schrik weer mwana :o Heb je inderdaad nog gebeld? Lag 'ie lekker te slapen?
pi_96534821
Yup, heb nog gebeld. Lag gewoon lekker te maffen en is gister helemaal 100% hier moederdag komen vieren. Kreeg een beschilderd theeglas (nee, niet met batterijvloeistof). :P
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  maandag 9 mei 2011 @ 09:57:57 #292
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_96536807
Pfft heftig Mwana! Gelukkig kon het weinig kwaad die batterijvloeistof.

Oudste mag hier over 2 dagen z`n fietsexamen gaan rijden. Ik denk dat ik hem die dag maar ziekmeld.
Hij wil zo graag hetzelfde als z`n klasgenoten maar hij kan het gewoon niet. Ik stelde hem gisteren voor dat hij het rondje alleen zou rijden maar daar schoot hij van in paniek. Is geen doen dus om dat ff snel voor elkaar te krijgen.
Hij kent het rondje nu wel uit zijn hoofd maar zodra we een andere straat inslaan weet hij niet meer wat hij moet doen. Absoluut niet verkeersveilig dus.
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_96537040
Heftig zeg Mwana!

TF sneu voor oudste dat hij dan in paniek raakt.

Kim was vanmorgen van slag. We waren aan de late kant en er was nog 1 tafel over. Alleen lag daar niks op. Mocht ze het zelf pakken, is anders nooit. Ze stond er maar verloren bij. Gelukkig kreeg ze snel hulp van een klasgenootje.
  dinsdag 10 mei 2011 @ 10:53:25 #294
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_96588507
we hebben een oplossing *O*
Hij gaat toch wel gewoon de route rijden maar meester rijdt op veilige afstand achter hem mee *O*
Whoohoo! Kind zelf is ook dolblij dat het op deze manier opgelost kan worden :s)
Zo hoeft hij toch niet buiten de boot te vallen maar is het toch veilig om mee te doen *blij*
I`m not weird. I`m limited edition.
  dinsdag 10 mei 2011 @ 11:09:56 #295
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_96589171
wat fijn TF! ^O^
in de haak.
pi_96604184
wow, mwana, wat heftig! Heft hij er nog last van gekregen?

livelink, is job nog in observatie?

TF, wat fijn dat jullie een oplossing hebben gevonden voor het fietsexamen!

Hier is de diagnostiek rond. Meneer heeft een (lichte) spraaktaalachterstand, maar scoort wel "hoogbegaafd" in de categorie 'puzzels leggen'. (17pt, max 18 of zo) Ze hebben geen totaalIQ uitgerekend, omdat hij een andere puzzel niet deed. Was met blokjes, en na 3 opdrachten zag meneer het licht en riep de combinatie rood-wit-rood-blokje uit tot de lichten van de ambulance. Einde oefening :D
Conclusie: hoogstwaarschijnlijk naar een SBO. daar leggen ze dingen veel visueler uit, en de groepen zijn een stuk kleiner.

Qua zindelijkheid doen we dit weekend een nwe gooi. Op basis van oa het schema van trui proberen we een nwe tactiek. Zonder luier lopen, als hij aandrang voelt, mag hij op de wc een luier aan, plasje doen, en luier weer uit. Als het lukt een sticker, danwel directe beloning. Ik ben erg benieuwd.
Kloon voor een (autistische) zoon
  dinsdag 10 mei 2011 @ 20:38:56 #297
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_96615724
Goed geregeld, TF *O*
Fijn dat de meester dat voor hem wil doen. Ik ben echt blij voor je oudste.

Zoonkloon, alvast succes met de nieuwe poging tot zindelijkheid. Je zoon is nog geen vier jaar, toch? Gaat het lukken om hem direct al naar het SBO te krijgen?
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  woensdag 11 mei 2011 @ 07:41:28 #298
35189 Troel
scherp en bot
pi_96635638
Wat fijn dat hij zo gewoon examen kan doen!

zoonkloon, succes inderdaad :)
(en wat grappig dat jullie zoontje ook zo'n puzzelaar is!)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_96687037
Livelink, we proberen hem idd meteen naar een sbo te sturen.

TF, je inbox is vol.
Deze kloon is alleen voor de privacy van meneer. Mijn eigen user name is mijn voornaam en ik noem de kids bij naam, dus eea is heel makkelijk terug gevonden. Eigenlijk dezelfde reden dat trui haar kids Willem en cato noemt.
Ik schaam me er verser niet voor. Is niet om je voor te schamen, vind ik.
Kloon voor een (autistische) zoon
  donderdag 12 mei 2011 @ 10:57:48 #300
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_96689116
Ik heb weer plek ;)

Oudste heeft het fietsexamen gereden en toen hij binnenkwam stond de hele klas op hem te wachten en ze haalden hem onder luid applaus en gejoel binnen.
Toen moest ik janken :')
Vind het zo geweldig dat hij volledig geaccepteerd wordt door alle 33 kinderen in zijn klas!
Als het goed is hoort hij vandaag of hij geslaagd is :)
I`m not weird. I`m limited edition.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')