rubje | zaterdag 20 november 2010 @ 14:36 |
Ferran Adrią (48), chefkok van het wereldvermaarde El Bulli, zal samen met zijn broer Alberto een nieuw restaurant openen in hartje Barcelona. Vanaf januari serveren ze er menu's die vier keer goedkoper zijn dan bij El Bulli. ![]() In januari opent de nieuwe zaak in een omgebouwde Citroėngarage met plaats voor tachtig mensen, op een boogscheut van de tapasbar Inopia van broer Alberto. 'Het wordt minder gesofisticeerd dan bij El Bulli', zei Ferran Adrią eerder aan de Spaanse televisie. 'Een eettent waar je met je vrienden naartoe gaat.' De keuken zal nog steeds gebruikmaken van de moleculaire technieken waarmee Ferran Adrią tot vijf keer toe werd uitgeroepen tot beste chef ter wereld. 'Ook de producten zullen van dezelfde uitzonderlijke kwaliteit zijn', verzekert broer Alberto. 'Zowel de producten als de bereiding zullen honderd procent Spaans zijn. Er komt ook een creatieve cocktailbar, met voor elke cocktail een originele en aangepaste tapa.' Stilzitten doet Ferran Adrią dus niet. Hij zal ook een culinaire blog starten, doceren aan de prestigieuze universiteit van Harvard en een culinair laboratorium ontwikkelen.. | |
rijsttafel | zaterdag 20 november 2010 @ 14:52 |
Die TT, m'n ogen ![]() | |
LieLie | zaterdag 20 november 2010 @ 18:17 |
Ja ![]() | |
golfer | zaterdag 20 november 2010 @ 21:42 |
Auw. ![]() | |
steve2003 | zondag 21 november 2010 @ 22:53 |
MAAAAAAARRRRRR, wel gaaf dat ie een nieuw restaurant opent! En dus voor een nieuwe uitdaging kiest! Nemen ze al reserveringen aan! | |
MissHobje | maandag 22 november 2010 @ 13:43 |
Opgelost ![]() | |
rubje | maandag 22 november 2010 @ 13:56 |
![]() | |
bl_henkie2 | maandag 22 november 2010 @ 23:22 |
En hoe denk 'ie winst te maken als hij met El Bulli met 200 euro per couvert half miljoen verlies lijdt per jaar? Oh ja, gewoon elke dag open zijn ![]() | |
rubje | zaterdag 27 november 2010 @ 13:32 |
Ik blijf het ook een raar verhaal vinden dat hij ondanks alles zoveel verlies heeft geleden. ![]() ![]() Maar goed, begrijp zijn stap nu wel naar het eenvoudige als je zolang aan de top hebt gestaan en nu gewoon weer normale gerechten wil bereiden, aka back to basics ![]() benieuwd naar de eerste eetreacties uit zijn nieuwe toko. ![]() | |
Stansfield | dinsdag 30 november 2010 @ 13:22 |
Ik denk wel dat het stamvol zit, aangezien voor veel mensen eten van hem nu wel bereikbaar is. | |
rubje | donderdag 2 december 2010 @ 13:07 |
Tuurlijk het zal de eerste maanden stampvol zitten omdat hij het is. ![]() ![]() | |
Gert | vrijdag 3 december 2010 @ 12:06 |
Nou ja, "gewend zijn"... hoeveel mensen hebben daadwerkelijk bij El Bulli gegeten? Daarbij: reken maar dat het heel bijzonder en van hoog niveau wordt. Zo te lezen wat minder spectaculair dan El Bulli, maar niet "slechter". Effe daar binnen lopen om een veurkje te prikken als je toch in Barcelona bent, dat zal wel niet tot de mogelijkheden gaan behoren. ![]() | |
rubje | vrijdag 3 december 2010 @ 15:48 |
Ik denk dat je dat het eerste jaar sowieso op je buik zal kunnen schrijven tenzij je alvast voor de deur gaat liggen elke dag. ![]() ![]() | |
golfer | vrijdag 3 december 2010 @ 16:09 |
Ik denk dat je bij Tickets ook gewoon kunt reserveren. | |
Xlarge | zondag 22 mei 2011 @ 13:06 |
Klopt , gedaan ![]() Nu een goedkope vlucht uitzoeken voor volgende maand. Ik zit ook een beetje hotels te bekijken in Barcelona, mocht iemand een tip hebben (mag ook wat buiten het centrum zijn) voor een hotel +- 100 euro per nacht , hoor ik het graag. Heb er zin in ![]() |