Ferran Adrià (48), chefkok van het wereldvermaarde El Bulli, zal samen met zijn broer Alberto een nieuw restaurant openen in hartje Barcelona. Vanaf januari serveren ze er menu's die vier keer goedkoper zijn dan bij El Bulli.
![adria-interview.jpg]()
In januari opent de nieuwe zaak in een omgebouwde Citroëngarage met plaats voor tachtig mensen, op een boogscheut van de tapasbar Inopia van broer Alberto.
'Het wordt minder gesofisticeerd dan bij El Bulli', zei Ferran Adrià eerder aan de Spaanse televisie.
'Een eettent waar je met je vrienden naartoe gaat.' De keuken zal nog steeds gebruikmaken van de moleculaire technieken waarmee Ferran Adrià tot vijf keer toe werd uitgeroepen tot beste chef ter wereld. 'Ook de producten zullen van dezelfde uitzonderlijke kwaliteit zijn', verzekert broer Alberto. 'Zowel de producten als de bereiding zullen honderd procent Spaans zijn. Er komt ook een creatieve cocktailbar, met voor elke cocktail een originele en aangepaste tapa.'
Stilzitten doet Ferran Adrià dus niet. Hij zal ook een culinaire blog starten, doceren aan de prestigieuze universiteit van Harvard en een culinair laboratorium ontwikkelen..