abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_88872717
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 18:52 schreef RobinOok het volgende:
*knip*

Ik zag het wel. :P .
  donderdag 18 november 2010 @ 19:07:59 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88873243
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 18 november 2010 @ 19:10:10 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88873329
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 18:23 schreef golfer het volgende:
Zweer tegenwoordig bij de grote maat molenmes van Robert Herder, gewoon als koksmes dus:
[ afbeelding ]
Hij is goed, heb hem ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88873354
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
7s.gif Op donderdag 18 november 2010 18:46 schreef Stali het volgende:

[..]



Zelfs een sinaasappel halveren gaat al veel beter dan met een klein mesje.

Waarom leen je niet van iemand zon groot mes? Of probeer het eens bij iemand uit?
Zie OP - ik ken niemand die wťl een koksmes heeft. Tenminste, niet dat ik weet. Anders was dat inderdaad een betere optie geweest dan zo vragen, denk ik.

quote:
7s.gif Op donderdag 18 november 2010 18:54 schreef Stali het volgende:
Sig, nu ik daar zo even wat langer over nadenk. Het is maar net wat je gewend bent.
Ik heb jarenlang alles met een scherp groentenmes gedaan. Dat is een wat langer formaat dan het schilmesje. Heb alleen lopen vloeken bij het snijden van lappen vlees.

Denk niet dat je iets ernstig mist in je keuken. Wel heb ik gelezen dat je zelf je dieren slacht en met de bewerking ervan lijkt het me wel weer een gemis. Zou het gewoon eens proberen bij iemand of voor je verjaardag vragen.
Nee malle, die beesten slacht ik niet zelf (nou ja, de haantjes wel).
Voor het uitsnijden van de geslachte beesten heb ik wel een goed uitbeenmes, da's inderdaad lastig met zo'n molenmes.

Misschien vraag ik het inderdaad wel eens cadeau, maar dan alleen als ik het graag wil hebben - vandaar de orientatie. Ik heb nog zowat een jaar om erover na te denken dan :D.
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
pi_88873579
quote:
Precies, en dat kan niet met zo'n aardappelschilmesje uit de OP.

Nadeel van een koksmes is dat de groente nog wel eens aan het lemmet blijft plakken. Voor bv. courgette vind ik daarom een goed aardappelschilmesje handiger. Maar voor prei, paksoi, kip etc. is toch echt een koksmes tien keer zo fijn.
pi_88874023
quote:
Oei.

Die eerste meneer kost mij 5 vingers.
Die tweede plaatst z'n vrije hand veiliger, maar dat vergt goede techniek.

Hmm. Ik denk toch dat het mij meer vingers kost dan groente oplevert.
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
  donderdag 18 november 2010 @ 20:27:42 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88876741
registreer om deze reclame te verbergen
Die meneer in t tweede filmpje weet niet hoe je een aanzetstaal gebruikt.
Meteen afgezet. Loser.
  donderdag 18 november 2010 @ 20:41:05 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88877293
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 20:27 schreef RobinOok het volgende:
Die meneer in t tweede filmpje weet niet hoe je een aanzetstaal gebruikt.
Meteen afgezet. Loser.
O+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88878577
Een goed koksmes en een goed 'schilmesje' voldoen voor vrijwel alles. Misschien nog een mooi vleesmes of fileermes, maar je koopt beter 1 heel goed koksmes en een scherp schilmes, dan 10 slechte messen in alle maten.

Mij bevalt de zwilling twin erg goed (lijkt op hun 5*) ik heb een zwilling 4* officemes, schilmes en vleesmes+ fileermes. Voldoet prima. Maar je koksmes is het liefst van de best mogelijk kwaliteit. Heerlijk snijdt dat!
Whatever...
pi_88879169
Voor mij gaat het snijwerk veel makkelijker met een groot mes, je kunt veel beter kracht zetten, ik zou niet meer willen werken met zo een klein mes, bovendien kun je het gesnedene ook makkelijk met de zijkant van het mes naar de pan transporteren zonder eerst je hele plank op te pakken.

[ Bericht 6% gewijzigd door Zana op 18-11-2010 21:22:13 ]
pi_88879559
quote:
14s.gif Op donderdag 18 november 2010 17:15 schreef sigme het volgende:

[..]


:o
Kijk, nu nog de overtuiging dat ik zo'n ding moet - en dan neem ik natuurlijk zo een!

Dat je met zo'n koksmes kan hakken, dat snap ik. Dat gaat sneller - vermits je het onder de knie hebt. Maar ik heb geen haast bij het koken.
En dat "onder de knie krijgen" baart me zorgen, zo makkelijk lijkt me dat niet, dat hakken met de punt van het lemmet op de snijplank.
Laten koks nou vaak wel onder tijdsdruk moeten koken. :')
pi_88881068
Hakken is echt onzin, hakken doet een slager met de karbonades. Of de houthakker met een boom.

Koks snijden meestal, snel snijden gaat alleen met een goed scherp mes. Verder helpt het als je mes niet van een uitje afglijdt, dus het mes moet scherp zijn.
Whatever...
  Moderator vrijdag 19 november 2010 @ 01:40:14 #38
10763 crew  popolon
Fetchez la vache!
pi_88889353
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 20:27 schreef RobinOok het volgende:
Die meneer in t tweede filmpje weet niet hoe je een aanzetstaal gebruikt.
Meteen afgezet. Loser.
Wat is dat? Ik vind 't wel leuke filmpjes.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_88889401
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 01:40 schreef popolon het volgende:

[..]



Wat is dat? Ik vind 't wel leuke filmpjes.
Men moet hier niet zo overdrijven hoor.

Dat is dat lansje om je mes mee scherp te houden.
  Moderator vrijdag 19 november 2010 @ 01:51:29 #40
10763 crew  popolon
Fetchez la vache!
pi_88889461
Oh is dat het.

Ben nog wel op zoek naar echt een paar goede messen voor op een houten snijplank. Als je je er in verdiept wordt je eigenlijk ook van het kastje naar de muur gestuurf.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_88889533
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 01:51 schreef popolon het volgende:
Oh is dat het.

Ben nog wel op zoek naar echt een paar goede messen voor op een houten snijplank. Als je je er in verdiept wordt je eigenlijk ook van het kastje naar de muur gestuurf.
Je moet je ook niet gek laten maken, voordat je het weet zit je met een veel te duur messenset waarvan je de meeste niet zal gebruiken.

Begin met het kopen van 1 goed multifunctioneel mes. Daarna kom je vanzelf tegen dat je denkt dat het vervelend is dat je zus of zo er niet goed mee kunt en dan koop je nog een mes waarmee je dat klusje wel kunt.

Neem in ieder geval geen plastic snijplank want die zijn slecht voor je messen.
pi_88889545
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 20:27 schreef RobinOok het volgende:
Die meneer in t tweede filmpje weet niet hoe je een aanzetstaal gebruikt.
Meteen afgezet. Loser.
Haalt hij het mes nou in de verkeerde richting van het aanzetstaal of doe ik het altijd fout? En kraakt die wortel van de kracht die hij moet zetten omdat dat mes zo extreem bot is?
hula
  vrijdag 19 november 2010 @ 02:23:09 #43
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_88889703
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 november 2010 01:58 schreef Stali het volgende:

[..]



Je moet je ook niet gek laten maken, voordat je het weet zit je met een veel te duur messenset waarvan je de meeste niet zal gebruiken.

Begin met het kopen van 1 goed multifunctioneel mes. Daarna kom je vanzelf tegen dat je denkt dat het vervelend is dat je zus of zo er niet goed mee kunt en dan koop je nog een mes waarmee je dat klusje wel kunt.

Neem in ieder geval geen plastic snijplank want die zijn slecht voor je messen.
Plastic is nog altijd beter dan glas, het beste is natuurlijk hout (kopse-kant naar boven) maar plastic kan ook nog wel.
Je mes sloop je er niet mee maar qua bacteriŽn is plastic wel minder dan hout (groeven blijven open staan waar vuil in kan blijven zitten)
  Moderator vrijdag 19 november 2010 @ 02:26:05 #44
10763 crew  popolon
Fetchez la vache!
pi_88889718
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 02:23 schreef SiGNe het volgende:

[..]


Plastic is nog altijd beter dan glas, het beste is natuurlijk hout (kopse-kant naar boven) maar plastic kan ook nog wel.
Je mes sloop je er niet mee maar qua bacteriŽn is plastic wel minder dan hout (groeven blijven open staan waar vuil in kan blijven zitten)
Dat neem ik op de koop toe. ;) Beetje bacteriŽn hoort erbij, 't is persoonlijk, ik vind snijden op een stuk kunststof gewoon niet fijn.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_88890294
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 20:27 schreef RobinOok het volgende:
Die meneer in t tweede filmpje weet niet hoe je een aanzetstaal gebruikt.
Meteen afgezet. Loser.
Ik heb jou ook wel eens complete onzin zien uitslaan. Het kost wat moeite, maar niettemin ben ik toch je posts blijven lezen.

Maar goed, ik zie het al, voor de snelheid kan ik een bosje bieslook beter knippen, nietwaar?
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
pi_88890357
quote:
11s.gif Op donderdag 18 november 2010 19:26 schreef sigme het volgende:
Oei.

Die eerste meneer kost mij 5 vingers.
Die tweede plaatst z'n vrije hand veiliger, maar dat vergt goede techniek.

Hmm. Ik denk toch dat het mij meer vingers kost dan groente oplevert.
Bij mijn weten houdt die meneer zijn vingers ook niet krom genoeg; hij loopt zo het risico toch in z'n klauwen te snijden. Zelf zorg ik dat het puntje van m'n vingers verder weg is bij het mes dan m'n knokkens en het middelste kootje. Daarmee heb ik een geleiding voor het mes die meeschuift met het opschuiven van m'n hand.

Zelf gebruik ik overigens eigenlijk alleen een koksmes en een klein mes. Samen zijn ze aardig allround. Met name het gewicht van het koksmes vind ik fijn werken en natuurlijk het feit dat het lemmet langer is dan het heft (zie eerste reply als verdere uitleg nodig is :P). Als ik zou gaan fileren dan moet ik natuurlijk wel een fileermes hebben, maar dat is niet iets wat ik dagelijks doe.
  vrijdag 19 november 2010 @ 17:10:10 #47
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_88908753
Ik heb zelf 1 koksmes waar ik alles mee doe. Het snijdt veel fijner dan zo'n klein ding. Ik heb wel een klein aardappelschilmesje, maar die gebruik ik dan ook echt alleen om aardappels te schillen. Een scherp klein mesje mis ik ook niet echt.

Ik zou nog wel graag een goed fileermes willen want ik loop altijd enorm te kutten met vis.

Zo'n groot molenmes hierboven he, wat kost dat nou en wat is het voordeel t.o.v. een koksmes? Blijft beter scherp?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 19 november 2010 @ 17:26:20 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88909434
Ik heb een stuk of 40 messen, het is een tick van me. Maar het molenmesje is een favoriet, net als het molenkoksmes. Verder gebruik ik de japanse messen vaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 19 november 2010 @ 17:27:59 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88909499
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 17:10 schreef -Mellow- het volgende:

Zo'n groot molenmes hierboven he, wat kost dat nou en wat is het voordeel t.o.v. een koksmes? Blijft beter scherp?
Is van zichzelf al een stuk scherper dan andere fabrieksmessen en blijft bij goed gebruik vlijmscherp.
Kost ca. 80 euro.
Poef.....gone! ©golfer
pi_88910694
Ik gebruik sinds kort een Sakai Takayuki uit Japan..

Resultaat is dat ik spijt heb dat ik zo lang aan het kloten ben geweest met die botte zooi van de blokker.

Slijpen doe ik zelf met een naniwa watersteen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')