abonnement Unibet Coolblue
pi_88749511
Volgens mij hebben de Russen zich helemaal niet na een paar dagen gewonnen gegeven, ze hebben daar weken gezeten.
Toch een aardige stunt moet ik zeggen. :)
Daarnaast kwam het commando om het commando van Clark te negeren onmiddelijk van Jackson dus het is niet zo dat Blunt daar zo heel veel over te zeggen had, luister ook naar het interview op:
http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/pienaar

En nu ga ik weer op Militaryphotos verder lezen over hoe de Russen een Britse jihadi "journalist" tussen twee voertuigen kapot hebben getrokken te Tsetsjenie :9

[ Bericht 23% gewijzigd door WammesWaggel op 15-11-2010 19:30:08 ]
  Moderator maandag 15 november 2010 @ 19:35:38 #27
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_88750203
je had er 2 verschillende eenheden he, een gemotoriseerde eenheid en de para's

we hebben het dus over de para's op het vliegveld die waren eerst en werden verder compleet genegeert tot ze honger kregen _O-
geweldige stunt idd
:D

een van de mods op mp.net was erbij btw
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 15 november 2010 @ 23:39:19 #28
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_88763634
CDU voor afschaffen dienstplicht

KARLSRUHE - Een meerderheid van de gedelegeerden op het partijcongres van de Christen-Democratische Unie van Duitsland (CDU) heeft zich maandag uitgesproken voor het afschaffen van de dienstplicht. Dat heeft de leiding van het partijcongres laten weten.

CDU-functionarissen stelden dat een behoorlijk aantal christendemocraten tegen het afschaffen van de dienstplicht stemde of zich van stemming onthield.

De afschaffing van de dienstplicht maakt deel uit van de bezuinigingsplannen van minister van Defensie Karl-Theodor zu Guttenberg (CSU). Die maatregelen waren in de zomer uitgelekt. Guttenberg wil ook het leger inkrimpen van 250.000 tot ongeveer 180.000 mensen.

De liberale FDP, in de Duitse regering de coalitiepartner van de CDU/CSU, vindt de dienstplicht al veel langer gedateerd. De Groenen en groepen binnen de sociaaldemocratische SPD delen die opvatting.

Toch zijn er nog altijd veel Duitsers die een krijgsmacht met dienstplichtigen beschouwen als garantie dat de strijdkrachten nooit meer in handen vallen van een op macht beluste elite. In de nazitijd was dat het geval.

bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator dinsdag 16 november 2010 @ 16:41:24 #29
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_88783985
oeh, kijk wat cool :D



Uploaded with ImageShack.us

wmb kopen we een paar van die modules (met die 35mm torens van de CV90?) en plaatsen we die bij de logistieke brigades ...kunnen ze mooi zelf hun konvooien beschermen, dan kunnen de offensieve eenheden offensieve dingetjes gaan doen.

lijkt me vandaag de dag geen overbodige luxe

als er geld was dan he

[ Bericht 1% gewijzigd door sp3c op 18-11-2010 18:47:37 ]
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 17 november 2010 @ 19:03:23 #30
15258 Eraser127
Nijkerk Hardcore!!!
pi_88831029
Nederlandse militair overleden in Tarin Kowt

Afgelopen nacht is een 56-jarige Nederlandse militair overleden in zijn slaapcontainer. De militair was werkzaam in het Role 2-hospitaal op multinational base Tarin Kowt in Uruzgan.

De taken van het hospitaal zijn sinds 28 oktober overgedragen aan de Amerikanen. Het chirurgisch team waar deze militair onderdeel van uitmaakte, was gepland tot 1 december het hospitaal te ondersteunen.

De familie van de overledene is geïnformeerd. Zijn lichaam wordt zo snel mogelijk overgebracht naar Nederland.

Bron: http://www.defensie.nl/
pi_88871509
quote:
1s.gif Op maandag 15 november 2010 16:47 schreef Lightning_NL het volgende:
Met andere woorden: Die kerel heeft een beetje heel erg last van 'grootheidswaanzin'.
Of Telegraaf-berichtgeving geschreven door journalisten die zich niet laten tegenhouden door enige vorm van kennis. Ook niet onaannemelijk.
Death is just another state of mind.
  Moderator donderdag 18 november 2010 @ 18:47:07 #32
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_88872397
rust in vrede
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 18 november 2010 @ 20:11:14 #33
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_88875970
Nederland kan instemmen met hoger NAVO-budget

DEN HAAG - Het kabinet kan akkoord gaan met een verhoging van het budget van de NAVO voor volgend jaar. Een poging van de PvdA en de ChristenUnie in de Tweede Kamer om dit te blokkeren, is donderdag mislukt.
De twee partijen kregen de SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren mee in hun oproep aan het kabinet om de komende dagen tijdens de NAVO-top in Lissabon gebruik te maken van het vetorecht en zo tegen de budgetverhoging te stemmen. Maar regeringspartijen VVD en CDA, hun gedoogpartner PVV en D66 en SGP zien daar geen heil in, zo bleek bij de stemming in de Tweede Kamer.

Ze steunen de lijn van de ministers Hans Hillen (Defensie) en Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken). Die willen eigenlijk ook geen hoger budget van het militaire bondgenootschap. Maar het is niet verstandig om op voorhand een veto uit te spreken over plannen die nog niet bekend zijn, stelde Rosenthal donderdagochtend in de Kamer. Volgens hem is Nederland slechts enkele miljoenen (ruim 5 miljoen euro) meer kwijt als de verhoging doorgaat.

Hillen had dinsdag al toegezegd zich krachtig te zullen verweren tegen een verhoging. Volgens hem zou het echter niet goed zijn als Nederland daarover een veto uitspreekt, omdat dat nadelig zal zijn voor de totale onderhandelingsruimte.

PvdA-Kamerlid Frans Timmermans meent dat een verhoging van het NAVO-budget onverantwoord en onnodig is, vooral ook omdat op veel andere terreinen flink wordt bezuinigd. Hij vindt ook dat veel NAVO-lidstaten veel belastinggeld verspillen door dat in achterhaald militair materieel te steken. Het bondgenootschap moet eerst intern orde op zaken stellen, aldus Timmermans.

bron: www.telegraaf.nl

Militairen voeren actie voor nieuwe cao

DEN HAAG - Militairen gaan binnenkort publieksvriendelijke acties voeren. Volgens de CNV-vakbond ACOM en de FNV-bonden AFMP en Marver is dat onvermijdelijk, omdat het overleg met minister Hans Hillen van Defensie over een nieuwe cao is mislukt.

Dat hebben deze militaire vakbonden donderdag laten weten nadat ze met Hillen hadden gesproken. Het steekt hen dat het personeel er vorig jaar niets bij heeft gekregen en Defensie ook dit jaar en volgend jaar geen loonsverhoging wil geven. Met de acties willen de bonden de druk op de bewindsman opvoeren om eindelijk eens met een fatsoenlijk voorstel te komen.

Welke acties er zijn te verwachten, laten de vakbonden nog in het midden. Ze zijn in elk geval verrasssend en publieksvriendelijk.

De minister zegt door het tekort in de schatkist niet in staat te zijn de lonen te verhogen. Defensie moet in verband met de crisis flink bezuinigen bovenop de tekorten die er al waren. De komende jaren verdwijnen er mogelijk 10.000 arbeidsplaatsen, zo heeft Hillen de bonden donderdag aangekondigd.

Militairen voeren niet zo snel actie. In 2000 demonstreerden ze wel op het Malieveld in Den Haag. Ook is er een kaarten- en schoenenactie geweest.

De vakbonden beschouwen de starre houding van Defensie als een volkomen respectloze benadering. Ze wijzen erop dat militairen zwaar en soms erg riskant werk doen waar de samenleving baat bij heeft.

bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_88876081
Publieksvriendelijk zegt 'ie? Ik wil wel eens een stukje in een tank rijden.
pi_88889947
quote:
6s.gif Op donderdag 18 november 2010 20:13 schreef Sloggi het volgende:
Publieksvriendelijk zegt 'ie? Ik wil wel eens een stukje in een tank rijden.
was jij niet anti defensie(kan het fout hebben hoor, tis nog vroeg)?

Wel typisch nederlands, allemaal tegen defensie en t kan best minder enz enz en toch zijn de open dagen altijd zo ongeveer de drukst bezochte evenementen van nederland :X
pi_88891139
Waarom staan in dit topic niet de berichten over de bezuinigingen? Het bericht dat wellicht 10000 banen zullen verdwijnen bij defensie is interessanter dan alle vorige nieuwsberichten bij elkaar.
pi_88893524
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 03:45 schreef Bouke-p het volgende:

[..]



was jij niet anti defensie(kan het fout hebben hoor, tis nog vroeg)?
Nee, niet bepaald. Wat mij betreft is Defensie samen met onderwijs het enige departement waar geld bij komt.
pi_88894470
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 03:45 schreef Bouke-p het volgende:

[..]



was jij niet anti defensie(kan het fout hebben hoor, tis nog vroeg)?

Wel typisch nederlands, allemaal tegen defensie en t kan best minder enz enz en toch zijn de open dagen altijd zo ongeveer de drukst bezochte evenementen van nederland :X
Was dat niet die northface? Of hoe die naam ook alweer was.

In ieder geval, de meeste mensen snappen ook niet dat het levensgevaarlijk is om continue geld weg te blijven halen bij defensie, maar dan komen ze weer met het argument "Nou, dan zend je ze toch niet meer uit?"

Vind dat ook altijd droog om te lezen op nu.nl "AFSCHAFFEN DAT DEFENSIE" etc..
Ik beeld me dan altijd een of andere bomenneuker in die al sinds de jaren 60 niet meer buiten Nederland komt, denkt dat Amerika de grote satan is en gelooft in zo'n utopie waar wij allemaal hand in hand lopen. :')
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
pi_88895037
Ik heb altijd het idee dat dat die lui zijn, die zodra de dijken doorbreken, het hardst om defensie schreeuwen dat ze gered moeten worden en dat we zandzakken moeten plaatsen.. :')
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 19 november 2010 @ 11:43:16 #40
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_88895761
vr 19 nov. 0:10
PvdA wil enquête naar problemen bij Defensie

De PvdA wil een parlementaire enquête naar het "wanbeleid" bij het ministerie van Defensie. Donderdag bleek dat de bezuinigingen daar de komende jaren op zullen lopen tot zeker 1 miljard euro en dat er 10.000 banen moeten verdwijnen.
PvdA-Tweede Kamerlid Angelien Eijsink is onthutst over de „lijken die nu uit de kast komen bij Defensie”. Ze prijst de lef van minister Hans Hillen van Defensie, omdat die nu openheid van zaken geeft.

„De PvdA heeft jaren gewaarschuwd voor de gevolgen van het financiële wanbeleid bij Defensie. Het personeel moet nu bloeden voor dat beleid. Wie is verantwoordelijk voor dit bijna-failliet?”, aldus Eijsink. Ze zal haar plannen maandag op tafel leggen bij een wetgevingsoverleg in de Kamer over het personeelsbeleid bij Defensie.

In het regeerakkoord is sprake van een bedrag van 635 miljoen euro dat bezuinigd moest worden bij Defensie, bovenop de bezuiniging van 350 miljoen euro die al eerder nodig was. Eijsink voorspelt dat het nog wel hoger gaat worden. Volgens haar is er veel te veel geld verspild aan het nieuwe administratieve systeem Speer bij Defensie; de afgelopen acht jaar al een half miljard euro. Ook ging er in haar ogen te veel geld naar ondersteuning van diensten, staf en bureaucratie. „Alles om de militairen heen kost klauwen met geld.”

Volgens minister Hillen heeft de krijgsmacht de afgelopen jaren roofbouw gepleegd op zichzelf. De inspanningen waren hoog om aan de hoge verwachtingen te voldoen. Hillen wil de ambities, activiteiten en de middelen van Defensie in evenwicht brengen. Dat is volgens hem noodzakelijk om weer een energieke organisatie te krijgen met gemotiveerde mensen.

Eijsink zegt dat ze voor haar pleidooi voor een parlementaire enquête de steun heeft van in elk geval de vakbonden ACOM en AFMP. Een enquête is het zwaarste onderzoeksmiddel van de Tweede Kamer. De Kamer kan dan mensen onder ede horen. In het verleden waren er onder meer enquêtes naar de vliegramp Bijlmermeer, de bouwnijverheid en Srebrenica. Momenteel bevindt de parlementaire enquête financieel stelsel zich in de beginfase.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_88895843
quote:
Wie is verantwoordelijk voor dit bijna-failliet?
A) De minister
B) De minister
C) De minister

Wie van de drie?

:s)
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 19 november 2010 @ 11:45:58 #42
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_88895864
Wat een stelletje hufters in die Tweede Kamer. Eerst decennia lang bezuinigen op Defensie en vervolgens "onthutst" zijn over de gevolgen. :r
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_88895889
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 11:45 schreef Sloggi het volgende:

[..]

A) De het ministerie
B) De het ministerie
C) De het ministerie

Wie van de drie?

:s)
Ik denk dat Hans Hillen er niet zoveel aan kan doen..
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 19 november 2010 @ 11:48:21 #44
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_88895949
quote:
Op vrijdag 19 november 2010 11:46 schreef jankaas020 het volgende:

[..]


Ik denk dat Hans Hillen er niet zoveel aan kan doen..
Maar hij geeft wel Defensie de schuld van de problemen.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_88896143
Zijne excellente paardelul dus... }:|
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 19 november 2010 @ 11:56:19 #46
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_88896258
Maar zullen we wedden dat de enquete zich dan alleen richt op de financien binnen Defensie. En dat de opgelegde bezuinigingen buiten schot blijven.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_88896428
Dan moeten we wel iemand vinden die er anders over denkt, om te wedden. ;) Maarja, het gaat natuurlijk inderdaad over waar we wat aan uit gegeven hebben.. Hopelijk worden de financiën wel een stuk beter, want elk ander bedrijf was allang en breed failliet..
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
pi_88896811
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 11:46 schreef jankaas020 het volgende:

[..]


Ik denk dat Hans Hillen er niet zoveel aan kan doen..
De minister als in: alle ministers van Defensie onder wie dit heeft plaatsgevonden. En ook Hillen is verantwoordelijk, hoewel niet schuldig; hij is politiek verantwoordelijk voor het beleid en falen van zijn voorgangers.
pi_88897715
Daarom zei ik ook ministerie. ;)
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  Moderator vrijdag 19 november 2010 @ 12:44:46 #50
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_88897857
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 08:40 schreef Lightning_NL het volgende:
Waarom staan in dit topic niet de berichten over de bezuinigingen? Het bericht dat wellicht 10000 banen zullen verdwijnen bij defensie is interessanter dan alle vorige nieuwsberichten bij elkaar.
omdat je ze nog niet geplaatst hebt
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')