Grappig is dat, ik zou niet weten hoe het kanquote:Op zaterdag 6 november 2010 18:44 schreef Cherna het volgende:
[..]
Hmmm, hoe kan het dan zijn dat juist punt 2) getallenreeksen bij mij erg slecht is, ik zie het nooit
maar toch goed in wiskunde/natuurkunde was en een heel goed technisch inzicht en creatief ben. Heb 18 jaar op een tekenkamer gewerkt als constructeur en mijn 3d inzicht was juist mijn sterkste punt.
Als ik een IQ test moest doen eindigde ik misschien tussen de 80 en 90. Juist die testen gaan bij mij altijd mis. Waar kan dat mee te maken hebben
Als je die getallenreeksen niet kunt dan ben je blijkbaar niet zo goed in wiskunde als je altijd gedacht hebt.quote:Op zaterdag 6 november 2010 18:44 schreef Cherna het volgende:
[..]
Hmmm, hoe kan het dan zijn dat juist punt 2) getallenreeksen bij mij erg slecht is, ik zie het nooit
maar toch goed in wiskunde/natuurkunde was en een heel goed technisch inzicht en creatief ben. Heb 18 jaar op een tekenkamer gewerkt als constructeur en mijn 3d inzicht was juist mijn sterkste punt.
Als ik een IQ test moest doen eindigde ik misschien tussen de 80 en 90. Juist die testen gaan bij mij altijd mis. Waar kan dat mee te maken hebben
Dan zou ik hetzelfde hebben met talen. Ik hoop op een betere verklaring.quote:Op zaterdag 6 november 2010 18:51 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Als je die getallenreeksen niet kunt dan ben je blijkbaar niet zo goed in wiskunde als je altijd gedacht hebt.
Dat maakt 't niet nepquote:Op zaterdag 6 november 2010 18:52 schreef JohnSpek het volgende:
http://www.mensa.nl/lid-worden/doe-de-thuistest
Nep, je krijgt geen eens een score als je de test maakt.
Dat zou kunnen natuurlijk. Je kunt je afvragen wat is goed. Maar t/m de MTS was wiskunde geen enkel probleem. Natuurlijk op de HTS had ik veel moeite. Maar je praat dan wel over een HTS wtb van 30 jaar geleden.quote:Op zaterdag 6 november 2010 18:51 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Als je die getallenreeksen niet kunt dan ben je blijkbaar niet zo goed in wiskunde als je altijd gedacht hebt.
Tja, HTS. Daar heb je het al.quote:Op zaterdag 6 november 2010 18:55 schreef Cherna het volgende:
[..]
Dat zou kunnen natuurlijk. Je kunt je afvragen wat is goed. Maar t/m de MTS was wiskunde geen enkel probleem. Natuurlijk op de HTS had ik veel moeite. Maar je praat dan wel over een HTS wtb van 30 jaar geleden.
Okies dat stelt me dan wel gerust. Maar vergeet niet dat het niveau van een HTS van 30 jaar geleden niet te vergelijken is met het niveau van het huidige HBO dat mbt tot diepgang minder zwaar isquote:Op zaterdag 6 november 2010 18:58 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Tja, HTS. Daar heb je het al.
Zijn deze testen niet eerder voor (boven) academisch niveau gemaakt?
Dat geloof ik zeker wel. Helemaal qua wiskunde enzo.quote:Op zaterdag 6 november 2010 19:02 schreef Cherna het volgende:
[..]
Okies dat stelt me dan wel gerust. Maar vergeet niet dat het niveau van een HTS van 30 jaar geleden niet te vergelijken is met het niveau van het huidige HBO dat mbt tot diepgang minder zwaar is
Ik was erg goed in Latijn en Grieks, wilde bijna klassieke talen gaan studeren, en toch scoorde ik op het onderdeel VAT van die test "slechts" in het 98e percentiel...quote:Op zaterdag 6 november 2010 18:58 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Tja, HTS. Daar heb je het al.
Zijn deze testen niet eerder voor (boven) academisch niveau gemaakt?
Mijn ervaring is dat betavakken naast dat ze moeilijker zijn, ze ook zwaarder zijn in werkdruk.quote:Op zaterdag 6 november 2010 15:53 schreef Zwansen het volgende:
Wel kunnen alfavakken zwaarder zijn qua werkdruk. Maar qua moeilijkheid winnen de betavakken het eigenlijk altijd.
Je bent hoogintelligent en toch kreeg je hoofdpijn van wiskunde? Misschien is dit gevoel voor niet-hoogintelligente studenten wel heel normaal!quote:Op zaterdag 6 november 2010 18:29 schreef Sosha het volgende:
[..]
Ik koos wel voor een pakket met alleen maar talen (op aardrijkskunde na) omdat ik nu eenmaal dol ben op talen. Maar ondanks dat ik écht hoofdpijn kreeg van wiskunde en het in de 5e maar heb laten vallen, scoorde ik op dat onderdeel bij Mensa wel hoog. Shit, ik weet die drie categorieën niet meer, heb jij ze toevallig nog paraat?
Het zijn vaak de zwakkere broeders die een C&M pakket kiezen en daarna psychologie en dergelijke gaan studeren. Om de uitval niet te hoog te maken passen dit soort studies het niveau naar beneden aan.quote:Op zaterdag 6 november 2010 18:24 schreef ShadyLane het volgende:
Het lijkt me niet dat mensen met een beta-belangstelling gemiddeld slimmer zijn dan mensen met een alfa-belangstelling, maar de alfavakken nemen genoegen met een lager blijk van inzicht bij de leerlingen en daardoor zullen degenen die meer moeite hebben met leren eerder voor die richting kiezen. Niet omdat ze zo dol zijn op talen, maar omdat je daar simpelweg de beste kansen hebt je diploma te halen.
Zo selecteert het zich. Dat zie je bij de profielen op de middelbare school, dat zie je bij de vervolgopleidingen.
Ik heb het echt geprobeerd met wiskunde. Het lag me niet en het was het enige vak waar ik moeite voor moest doen, wat ik ook echt gedaan heb tot en met halverwege de 5e, maar toen ging het niet meer. Ik snapte het alleen als mijn beste vriendin het me uitlegde ipv de docent, maar doordat zij me telkens moest helpen raakte ze achter. Op de een of andere manier zag ik het nietquote:Op zondag 7 november 2010 18:04 schreef Rubber_Johnny het volgende:
[..]
Je bent hoogintelligent en toch kreeg je hoofdpijn van wiskunde? Misschien is dit gevoel voor niet-hoogintelligente studenten wel heel normaal!
Ik kreeg er ook hoofdpijn van. Ik zag namelijk de oplossing niet meteen, en ook niet na 5 minuten staren.
Pas op de uni kwam ik erachter dat het normaal is dat je het niet meteen ziet. Dat dat niet betekent dat het een verloren zaak is. Dat er een manier is om ook dit soort dingen aan te pakken: Wat heb ik? en wat wil ik weten?
Dat heb ik op de middelbare en basisschool nooit geleerd. Nu doe ik wiskunde en informatica vakken, en nog steeds zijn ze taai. Maar ik verveel me geen moment. En ik heb me tijdens mijn (alfa) studie regelmatig verveeld..
[..]
Het zijn vaak de zwakkere broeders die een C&M pakket kiezen en daarna psychologie en dergelijke gaan studeren. Om de uitval niet te hoog te maken passen dit soort studies het niveau naar beneden aan.
Dat is waarom psychologie een pretstudie is.Jammer als je slim bent en alfa belangstelling hebt, dan moet je al haast naar een UC of aan de honours om nog wat uitdaging aan je studie te hebben.
Jammer ook voor het kennisniveau van de afgestudeerde psychologen.
Dat had ik ook, dat heb ik echt los moeten laten....quote:Op zondag 7 november 2010 21:25 schreef motorbloempje het volgende:
Mijn probleem: ik wil weten 'waarom' alles is zoals 't is. Hoe ze tot de afgeleiden zijn gekomen, etc. etc. etc. De steeds herhaalde vraag was 'ja, maar waarom is dat dan zo?'om moedeloos van te worden.
haha daar had ik twee jaar geleden eens test van gemaakt, als ik 18 was zou ik uitgenodigd worden voor een test met echte psychiaters.. ben benieuwd.quote:Op zaterdag 6 november 2010 18:52 schreef JohnSpek het volgende:
http://www.mensa.nl/lid-worden/doe-de-thuistest
Nep, je krijgt geen eens een score als je de test maakt.
Je doet volgens mij nu een beta studie? Ik had juist verwacht dat ze bij beta studies juist daar op in gaan.quote:Op zondag 7 november 2010 21:39 schreef Rubber_Johnny het volgende:
[..]
Dat had ik ook, dat heb ik echt los moeten laten....
dat valt dus tegen. dat soort dingen komen vaak uiteindelijk wel aan bod, maar vaak in totaal andere vakken. Je moet er eerst mee leren werken/redeneren.quote:Op zondag 7 november 2010 21:51 schreef JohnSpek het volgende:
[..]
Je doet volgens mij nu een beta studie? Ik had juist verwacht dat ze bij beta studies juist daar op in gaan.
Psychiaters nemen doorgaans niet zo'n test af, psychologen wel.quote:Op zondag 7 november 2010 21:41 schreef Sokz het volgende:
[..]
haha daar had ik twee jaar geleden eens test van gemaakt, als ik 18 was zou ik uitgenodigd worden voor een test met echte psychiaters.. ben benieuwd.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |