FOK!forum / Culinesse à gogo / Regenboogforel, hoe klaarmaken?
-_Guitarist_-donderdag 21 oktober 2010 @ 18:47
Dag culinaire wonderen der fok!

Vandaag wezen forelvissen en 4 stuks van rond de 45 cm gevangen, maar hoe maak ik ze nou lekker klaar?

Ik heb ooit forel gehad met iets van Provençaalse kruiden ofzo en dat was volgens mij enorm lekker.
Wat raden jullie aan?

Alvast bedankt!
Self-Cateringdonderdag 21 oktober 2010 @ 18:50
http://www.lmgtfy.com/?q=forel+recepten
-_Guitarist_-donderdag 21 oktober 2010 @ 18:51
Edit; foutje
-_Guitarist_-donderdag 21 oktober 2010 @ 18:52
quote:
Waarom is mijn vraag niet goed en die van lui die vragen wat de lekkerste gehaktbal is wel? :{
Self-Cateringdonderdag 21 oktober 2010 @ 18:52
Ik heb je geholpen, wees blij..
Hydrogenydonderdag 21 oktober 2010 @ 18:53
Weet je wel zeker dat het regenboogforel is? Gewoon zout peper en uitje in alufolie en dan even buiten vuurtje maken. Gezellig!
-_Guitarist_-donderdag 21 oktober 2010 @ 18:53
quote:
Op donderdag 21 oktober 2010 18:52 schreef Self-Catering het volgende:
Ik heb je geholpen, wees blij..
Dan formuleer ik het anders; hoe vind jij het het lekkerst?
Stokstaartdonderdag 21 oktober 2010 @ 18:53
Kun je toch ook rauw eten. Op een stokbroodje ?
-_Guitarist_-donderdag 21 oktober 2010 @ 18:54
quote:
Op donderdag 21 oktober 2010 18:53 schreef Hydrogeny het volgende:
Weet je wel zeker dat het regenboogforel is? Gewoon zout peper en uitje in alufolie en dan even buiten vuurtje maken. Gezellig!
:Y heel zeker :)
Bedankt voor de tip!
balzakjantjedonderdag 21 oktober 2010 @ 18:55
http://www.forellenvijversdeepn.nl/recepten.html
Steven184donderdag 21 oktober 2010 @ 20:43
Op deze manier vind ik hem wel lekker:

quote:
Gestoomde forel met gember en bosuien

Dit klassieke Chinese recept van gestoomde forel met gember en bosuien, wordt dagelijks in vele Amerikaanse gezinnen van Chinese afkomst geserveerd. Het is heel eenvoudig en ontzettend lekker. Serveren met witte rijst.

ingrediënten (voor twee personen):

2 hele schoongemaakte forellen van ongeveer 200 gram per stuk

2 eetlepels gember, schoongemaakt en fijn gesneden

3 eetlepels gesneden bosuien, plus een paar voor garnering

2 theelepels Chinese sesamolie

2 eetlepels bakolie

4 eetlepels sojasaus

zout en peper

Bereiding:

Was de forel van binnen en buiten met koud water en droog de vis met keukendoek. Wrijf de vis aan de binnen en buitenkant in met de sesamolie en bestrooi de forel daarna met peper en zout. Vul de vis met een eetlepel gember en bosuien. Zet de vis op een bord in een stoompan en stoom de forel op hoog vuur gaar in 12 tot 15 minuten.* De vis is gaar als het vlees loskomt van de graat.

Sprenkel de sojasaus over de gestoomde vis.

Heet de bakolie op in een kleine sauspan en voeg de rest van de gember en de bosuien voorzichtig toe. Laat de gember en bosuien al roerend ongeveer een minuut bakken en giet het meteen over de vis. Bestrooi het geheel met wat witte peper en de forel is klaar.

*Voor het stomen van de vis kan gebruik worden gemaakt van een wok. Leg twee houten chopsticks parallel aan elkaar op de bodem van de wok. Vul deze tot de hoogte van de wok met water. Zet de vis op een bord op de chopsticks en breng het water aan de kook. Dek de wok af met een deksel of gebruik enkele vellen aluminiumfolie.

menjodonderdag 21 oktober 2010 @ 20:58
Niet te moeilijk doen, het is al lekker genoeg van zichzelf:
Het vel om de paar centimeter inkerven. Inwrijven met goede olijfolie, bestrooien met grof zout en versgemalen peper. Volproppen met schijfjes citroen en grof gehakte platte peterselie. Dan onder de hete grill, aan elke een minuut of 10 (ligt aan het formaat van de vis). Succes verzekerd!
FigureBirdStarsdonderdag 21 oktober 2010 @ 21:16
Met wat teriyaki saus op de barbecue of onder de grill is ook erg lekker.
Weltschmerzvrijdag 22 oktober 2010 @ 11:36
Volgens mij klassiek provencaals: Vis door de bloem, eventueel eerst insmeren met een beetje honing, amandelsnippers bruin bakken in boter, vis erbij in, en dan peterselie en citroenschil er overheen, citroensap erbij.