quote:Waarom is mijn vraag niet goed en die van lui die vragen wat de lekkerste gehaktbal is wel?Op donderdag 21 oktober 2010 18:50 schreef Self-Catering het volgende:
http://www.lmgtfy.com/?q=forel+recepten
quote:Dan formuleer ik het anders; hoe vind jij het het lekkerst?Op donderdag 21 oktober 2010 18:52 schreef Self-Catering het volgende:
Ik heb je geholpen, wees blij..
quote:Op donderdag 21 oktober 2010 18:53 schreef Hydrogeny het volgende:
Weet je wel zeker dat het regenboogforel is? Gewoon zout peper en uitje in alufolie en dan even buiten vuurtje maken. Gezellig!
quote:Gestoomde forel met gember en bosuien
Dit klassieke Chinese recept van gestoomde forel met gember en bosuien, wordt dagelijks in vele Amerikaanse gezinnen van Chinese afkomst geserveerd. Het is heel eenvoudig en ontzettend lekker. Serveren met witte rijst.
ingrediënten (voor twee personen):
2 hele schoongemaakte forellen van ongeveer 200 gram per stuk
2 eetlepels gember, schoongemaakt en fijn gesneden
3 eetlepels gesneden bosuien, plus een paar voor garnering
2 theelepels Chinese sesamolie
2 eetlepels bakolie
4 eetlepels sojasaus
zout en peper
Bereiding:
Was de forel van binnen en buiten met koud water en droog de vis met keukendoek. Wrijf de vis aan de binnen en buitenkant in met de sesamolie en bestrooi de forel daarna met peper en zout. Vul de vis met een eetlepel gember en bosuien. Zet de vis op een bord in een stoompan en stoom de forel op hoog vuur gaar in 12 tot 15 minuten.* De vis is gaar als het vlees loskomt van de graat.
Sprenkel de sojasaus over de gestoomde vis.
Heet de bakolie op in een kleine sauspan en voeg de rest van de gember en de bosuien voorzichtig toe. Laat de gember en bosuien al roerend ongeveer een minuut bakken en giet het meteen over de vis. Bestrooi het geheel met wat witte peper en de forel is klaar.
*Voor het stomen van de vis kan gebruik worden gemaakt van een wok. Leg twee houten chopsticks parallel aan elkaar op de bodem van de wok. Vul deze tot de hoogte van de wok met water. Zet de vis op een bord op de chopsticks en breng het water aan de kook. Dek de wok af met een deksel of gebruik enkele vellen aluminiumfolie.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |