FOK!forum / Culinesse à gogo / Doner Kebab en warenwet
Miss_Virgodinsdag 19 oktober 2010 @ 18:50
Wat ik me nou al een tijdje afvraag is hoe het zit met zo'n grote rol vlees kebab wat de hele avond voor zo'n grill hangt... :@ Als het nou niet druk is in zo'n kebabzaak, staat die grill niet altijd heel hard aan.. Hoe zit dat met bacterieen, warenwet ed? Het zal wel mogen, maar snap niet helemaal precies waarom.. Is het vlees al gaar, zodat het minder snel voor bederf vatbaar is? :?
#ANONIEMdinsdag 19 oktober 2010 @ 18:53
Je gaat er snel aan dood, dat is alles wat ik weet.
Crutchdinsdag 19 oktober 2010 @ 18:54
Het heet dan wel kebab he? Maar stiekem is het toch gewoon varkensvlees of kip?
Ethnikosdinsdag 19 oktober 2010 @ 18:55
boeiend... snackbars bewaren gehaktballen in jus en eieren in water.
Miss_Virgodinsdag 19 oktober 2010 @ 18:56
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 18:55 schreef Ethnikos het volgende:
boeiend... snackbars bewaren gehaktballen in jus en eieren in water.
Boeit ook niet, ik eet het wel gewoon, maar vraag het me gewoon af.. aangezien de keuringsdienst best streng is op dat alles op de juiste temperatuur te bewaren enzz..
Papierversnipperaardinsdag 19 oktober 2010 @ 18:57
Kebab zijn toch aan elkaar geregen bacteriecoloniën? Daarom mag het ook niet te warm worden hoorde ik laatst van de Egyptenaar om de hoek.
Ethnikosdinsdag 19 oktober 2010 @ 18:57
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 18:56 schreef Miss_Virgo het volgende:

[..]

Boeit ook niet, ik eet het wel gewoon, maar vraag het me gewoon af.. aangezien de keuringsdienst best streng is op alles op de juiste temperatuur te bewaren enzz..
als dat vlees gewoon normaal verhit wordt is er geen probleem.
Daniel1976dinsdag 19 oktober 2010 @ 18:58
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 18:54 schreef Crutch het volgende:
Het heet dan wel kebab he? Maar stiekem is het toch gewoon varkensvlees of kip?
Niet als je naar goeie turk toegaat, eentje waar ook veel turken en mokro's binnen zitten
Ethnikosdinsdag 19 oktober 2010 @ 19:27
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 18:58 schreef Daniel1976 het volgende:

[..]

Niet als je naar goeie turk toegaat, eentje waar ook veel turken en mokro's binnen zitten
woon je in een dorp ofzo? iedere shoarma-handelaar in de grote steden hebben dat soort lui binnen zitten... en het is allang aangetoond dat er bijna nergens lamsvlees wordt verkocht. :') :o
xminatordinsdag 19 oktober 2010 @ 22:37
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 19:27 schreef Ethnikos het volgende:

[..]

woon je in een dorp ofzo? iedere shoarma-handelaar in de grote steden hebben dat soort lui binnen zitten... en het is allang aangetoond dat er bijna nergens lamsvlees wordt verkocht. :') :o
Ja maar wie maakt de fout? De kebab verkoper die zegt dat ze kalfs doner verkopen?
Ou-Tannuwoensdag 20 oktober 2010 @ 08:33
kip kebab :9
Chinlesswoensdag 20 oktober 2010 @ 08:36
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 22:37 schreef xminator het volgende:

[..]

Ja maar wie maakt de fout? De kebab verkoper die zegt dat ze kalfs doner verkopen?
Of de franchise organisatie welke er achter zit bepaald dat op hoger niveau.
LeeHarveyOswaldwoensdag 20 oktober 2010 @ 10:25
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 19:27 schreef Ethnikos het volgende:

[..]

woon je in een dorp ofzo? iedere shoarma-handelaar in de grote steden hebben dat soort lui binnen zitten... en het is allang aangetoond dat er bijna nergens lamsvlees wordt verkocht. :') :o
Bijna nergens puur lamsvlees, omdat dat lastig aan een rol blijft hangen, veel mensen het minder lekker vinden, etc.

Zo'n rol wordt opgebouwd uit een laagje vlees, laagje kalkoenvet, laagje vlees, laagje kalkoenvet. Bij lamsdoner moet je er dus vanuit gaan dat het vlees lams is, met daarbij kalkoenvet :)

En lamsvlees heeft een vrij sterke, herkenbare smaak.
Crutchwoensdag 20 oktober 2010 @ 11:56
quote:
Op woensdag 20 oktober 2010 08:33 schreef Ou-Tannu het volgende:
kip kebab :9
GeenWijnwoensdag 20 oktober 2010 @ 14:13
:W
Vleyczejturwoensdag 20 oktober 2010 @ 14:37
Bij veel kebabzaken hebben ze gewoon een grote frikandel met kruiden voor zo'n grill hangen. Die zijn net als mora hamburgers enzo al gaar, ze hangen puur voor de grill om knapperig te worden. ik heb niet vaak kebab gegeten waar het vlees door de kebabman zelf aan die stok was geregen, of dat het uberhaubt ''echt'' vlees was.
DaMayanwoensdag 20 oktober 2010 @ 16:14
quote:
Op woensdag 20 oktober 2010 10:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Bijna nergens puur lamsvlees, omdat dat lastig aan een rol blijft hangen, veel mensen het minder lekker vinden, etc.

Zo'n rol wordt opgebouwd uit een laagje vlees, laagje kalkoenvet, laagje vlees, laagje kalkoenvet. Bij lamsdoner moet je er dus vanuit gaan dat het vlees lams is, met daarbij kalkoenvet :)

En lamsvlees heeft een vrij sterke, herkenbare smaak.
Je moet ook geen lamskebab willen. Alleen wel eventueel lamsshoarma.
Vleyczejturwoensdag 20 oktober 2010 @ 16:22
Ik moet het wel willen.
rubjewoensdag 20 oktober 2010 @ 16:27
quote:
Kijk, zo :s) leer je nog wat.