FOK!forum / Lifestyle / Wat kan je allemaal met komkommers doen?
Ulxvrijdag 28 juli 2000 @ 13:27
en voor that matter:

met Leverworst?
uitgeholde meloenen?
appeltaart?

Svart Rosevrijdag 28 juli 2000 @ 13:49
opeten.
lzandmanvrijdag 28 juli 2000 @ 16:33
Mmm... Hoort deze vraag niet thuis in de rubriek "sexualiteit"?
mirellawoensdag 2 augustus 2000 @ 14:44
Ik gebruik komkommer om mijn gezicht te verfrissen. op een zomer is het heel lekker met een gezichtscreme
Peppi-en-Kokkiwoensdag 2 augustus 2000 @ 14:58
quote:
Op 02 augustus 2000 14:44 schreef mirella het volgende:
Ik gebruik komkommer om mijn gezicht te verfrissen. op een zomer is het heel lekker met een gezichtscreme


Neem jij gezichtscreme's oraal in? schokkend.....
sataNwoensdag 2 augustus 2000 @ 16:05
Met sandwichspread!
Jezebeldonderdag 3 augustus 2000 @ 00:30
Met kommkommers niet zo heel veel... Is een gematigde winterwortel ook goed?
Isabeaudonderdag 3 augustus 2000 @ 01:24
Krabrondjes

16 hapjes

* snij 2 komkommers in 8 delen
* maak kuiltjes in elke ring, waardoor een bakje ontstaat
* bestrooi met zout en laat omgekeerd staan
* meng 170 g krab uit blik, 95 g zalm uit blik, 60 ml geklopte slagroom, 1 tl tomatenpuree, 1 tl citroensap, peper en zout door elkaar.
* vul de bakjes met dit mengsel

Gestoofde komkommer in kerriesaus

* schil 2 komkommers en snij ze in grote stukken.
* smelt 15 g margarine en schep de komkommer, 2tl kerrie en zout erdoor.
* 10 minuutjes zachtjes smoren
* schep de komkommer uit de pan
* meng 20 g bloem met wat koude melk
* doe 2 dl bouillon in de pan en breng het aan de kook
* bind de bouillon met de aangemengde bloem
* laat de saus heel eventjes doorkoken en voeg de komkommer weer toe

Komkommer oven schotel

* schil 1 grote komkommer en snijd deze in de lengte door
* haal het zachte deel eruit en snij de komkommer in stukjes
* snij 2 uien in stukjes en vermeng dit met de komkommerstukjes en wat zout en peper
* schep dit mengsel in een ingevette ovenschaal
* bestrooi de schotel met paneermeel en 50 g oude geraspte kaas
* schenk hier 1 dl melk overheen
* leg hier en daar een klontje boter op de schotel
* 35 minuten in de oven (175 graden)

Komkommersalade

* schil 1 komkommer en rasp het fijn
* los 1 tl suiker op in 2 el azijn en roer er eenhalve tl oregano door
* schep sausje door de komkommer

Komkommersalade met garnalen

* was 1 komkommer en snij deze in dunne plakes
* doe de plakjes in een vergiet en schep er 2 tl zout door, 30 min laten staan
* snipper 3 sjalotjes en snij een rode Spaanse peper in ringetjes.
* vermeng sjalotje met peper, 1 el limoensap, 2 el vissaus en 1 tl suiker
* schep de komkommer, de saus en 150 g garnalen door elkaar

Komkommersap

* neem een donkergroene, stevige komkommer
* pers deze in een sapcentrifuge
* 120-180 ml sap per halve kilo komkommer

toepassing: acne, artritis, eczeem, haaruitval, hoge bloeddruk, koorts, nieraandoeningen, overgewicht en psoriasis


Asphyxiondinsdag 8 augustus 2000 @ 13:24
niet dat ik het zelf eet, maar een komkommer met Boursin is echt lekker!

Snij de komkommer in de lengte door midden, maakr er stukjes van, Boursin erop en je hebt een heerlijke snack...

Juup©dinsdag 8 augustus 2000 @ 17:14
quote:
Op 08 augustus 2000 13:24 schreef Asphyxion het volgende:
niet dat ik het zelf eet, maar een komkommer met Boursin is echt lekker!

Snij de komkommer in de lengte door midden, maakr er stukjes van, Boursin erop en je hebt een heerlijke snack...



Leg mij eens iets uit,
Hoe kun jij oordelen of iets lekker is als jij het nog nooit geproefd hebt?
Asphyxiondinsdag 8 augustus 2000 @ 17:33
Simpel, ik heb het wel zelf gegeten vroeger, voordat ik veganist ben geworden...

Dus... Nu jij weer...