abonnement Unibet Coolblue
pi_91943482
Nou, ik ben echt onder de indruk hoe die politie dat allemaal voor elkaar heeft gekregen daar, goed geoliede machine!
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 27 januari 2011 @ 15:30:15 #152
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_91943580
BIld publiceert vrolijk verder:

quote:
Am Mittwoch hatten die Ermittler einen Familienvater (45) festgenommen: dringender Tatverdacht! Nach BILD-Informationen entdeckten sie auch die Leiche des Jungen offenbar schon gestern.

Nach BILD-Informationen handelt es sich um einen Vater von zwei Kindern aus Schwalmtal. Der Mann arbeitete offenbar bei der Telekom in Bonn und pendelte täglich zur Arbeit.

Er fuhr einen silbergrauen Passat mit Münsteraner Kennzeichen.

Nachbarn beschrieben den Mann gegenüber BILD als freundlich und völlig unauffällig.

Bereits gestern soll der Mann gestanden haben

Heute bestätigte die Polizei gegenüber BILD: Das Schicksal von Mirco ist geklärt.
Persbericht van Soko Mirco:

quote:
Soko Mirco steht vor dem Durchbruch; Tatverdächtiger festgenommen; das Schicksal des vermissten Mirco ist geklärt; Staatsanwaltschaft Krefeld und Polizei Mönchengladbach laden zur Pressekonferenz ein

Mönchengladbach - 27.01.2011 - 11:40 - Die Ermittlungskommission Soko Mirco steht vor dem Durchbruch der Ermittlungen. Nach der Festnahme eines dringend Tatverdächtigen konnte auch das Schicksal des vermissten Jungen geklärt werden.
Auf einer Pressekonferenz wollen Staatsanwaltschaft und Polizei umfassende Informationen über den Stand der Ermittlungen geben.

Sie sind zur Pressekonferenz am Freitag, 28.01.2011, 11:00 Uhr, in das Polizeipräsidium Mönchengladbach, Theodor-Heuss-Str. 149, Gebäude G (Hochhaus) herzlich eingeladen.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  donderdag 27 januari 2011 @ 17:42:43 #153
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_91949366
quote:
14s.gif Op donderdag 27 januari 2011 15:28 schreef Mercer het volgende:
Nou, ik ben echt onder de indruk hoe die politie dat allemaal voor elkaar heeft gekregen daar, goed geoliede machine!
Idd, zou de Passat nou echt de doorbraak zijn geweest? Nu hopen dat de straf levenslang is..
pi_91950157
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 17:42 schreef penny-wise het volgende:
[..]
Idd, zou de Passat nou echt de doorbraak zijn geweest? Nu hopen dat de straf levenslang is..
Volgens de media wel, hij wilde die auto verkopen in het buitenland. Of dat in NL of AUS is, is me niet helemaal duidelijk, maar daardoor is hij tegen de lamp gelopen. Politie hield natuurlijk elke Passat die te koop aangeboden werd in de peiling, en ze zullen dealers, autohandelaren allemaal wel ingelicht hebben. Wie nou uiteindelijk op het spoor van de dader is gekomen is nog niet duidelijk volgens mij. Degene aan wie hij de auto aanbood wellicht?
  donderdag 27 januari 2011 @ 20:34:55 #155
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_91957390
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 17:42 schreef penny-wise het volgende:

[..]

Idd, zou de Passat nou echt de doorbraak zijn geweest? Nu hopen dat de straf levenslang is..
:X Ik heb ook een zilvergrijze passat, woon in de regio en heb geprobeerd mijn auto te verkopen.....
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  † In Memoriam † donderdag 27 januari 2011 @ 22:04:41 #156
308148 Marie30
Perception is reality.
pi_91963248
Ik denk aan het boek van Alain Remue waarin hij schrijft dat het altijd goed is om een vermiste terug te vinden, ook al is de persoon niet meer in leven. Dit omdat een vermissing zonder einde ook een eindeloze marteling is voor de nabestaanden... Het verwerkingsproces kan nu beginnen voor de ouders van Mirco.

Toch is dit maar een hele hele schrale troost vind ik... Ben er echt niet goed van. Ik heb ook een zoon van die leeftijd, heb er de tranen van in de ogen. Wat jammer dat zulk een jong kind, zulk een pril leven moet eindigen omdat één of ander monster zijn lusten wil botvieren... Bah bah! In wat voor een wereld leven we toch hé... :(
Are you fokking to me?
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 27 januari 2011 @ 22:19:23 #157
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_91964157
Bild

quote:
Grefrath - Der zehnjährige Mirco aus Grefrath ist tot sein mutmaßlicher Peiniger festgenommen. Am Donnerstagabend ist gegen den dringend Tatverdächtigen Haftbefehl erlassen worden.

Zum genauen Tatvorwurf wollte sich ein Polizeisprecher am Abend nicht äußern.
De dader is nu officieel gearresteerd, de precieze aanklacht is nog niet bekendgemaakt.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 27 januari 2011 @ 22:21:52 #158
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_91964285
Die Welt

quote:
Nun hat Thiel also recht behalten. Nach knapp 150 Tagen Ermittlungen der Erfolg: Olaf H., ein 45 Jahre alter Mann aus Schwalmtal bei Mönchengladbach, soll Mirco getötet haben, am Mittwoch nahm man ihn fest, "dringend tatverdächtig, nannte ihn die Polizei noch, bevor er jetzt dem Haftrichter vorgeführt wurde. Inzwischen wurde Haftbefehl erlassen. Der 46-Jährige soll nach Informationen der "Rheinischen Post" die Tat gestanden haben. Ein furchtbares Verbrechen scheint geklärt.

Zu erdrückend waren am Ende die Beweise gewesen. Nach Thiels Angaben fand die Polizei inzwischen auch Mircos Leiche und schaffte somit etwas, das von Anfang an zu den wichtigsten Aufgaben der Ermittlung gehörte: Der Familie von Mirco Gewissheit über das Schicksal des Zehnjährigen zu geben, damit sie Abschied nehmen, trauern kann.

Leiche von Mirco gefunden

Die Eltern waren immer in die Ermittlungen eingebunden, waren die ersten, die von der Festnahme erfuhren, vom Fund der Leiche ihres Kindes. Zwei Betreuer vom Opferschutz kümmern sich auch jetzt um Mircos Familie und schirmen sie von den Medien ab. "Es gibt viel für sie aufzuarbeiten, hieß es gestern bei der Polizei Mönchengladbach, "wir tun alles, um diese Zeit so einfach wie möglich für sie zu machen.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_91979766
Wat ik ergens las is dat de uiteindelijk dader vrijwel buurman was van een van de politie-agenten die al die tijd meegewerkt hadden aan het onderzoek naar die zaak:

Die politieagent werd in de media gequote met iets als: "Stel je voor dat je na het werk thuiskomt en je buurman tegen je zegt: 'ik hoop dat ze die klootzak snel te grazen nemen'. En nu blijkt juist die buurman de dader"'
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_91982462
De persconferentie is geweest:

quote:
AMSTERDAM - Olaf H. de verdachte in de zaak-Mirco heeft bekend het jongetje om het leven te hebben gebracht.
© ANP

Dat heeft de Duitse politie tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

H. heeft de toen 10-jarige Mirco op straat opgepikt en hem overgehaald bij hem in de auto te stappen. Hij is vervolgens naar een bos gereden en heeft het jongetje daar om het leven gebracht.

De politie gaat er vanuit dat er sprake is van seksueel misbruik. H. wordt dan ook moord en seksueel misbruik ten laste gelegd. Het lichaam van het jongetje is gevonden op ongeveer zes kilometer afstand van de plek van zijn verdwijning.

De politie deed geen mededelingen over de toestand van het lichaam.

Mirco verdween op 3 september 2010 na een middagje skaten met een vriend. Zijn fiets werd gevonden aan de rand van het plaatsje Grefrath, vlak over de grens bij Venlo. Later vond de politie ook kleding en de mobiele telefoon van het slachtoffer, maar de jongen zelf bleef spoorloos. De politie ging al uit van een geweldsmisdrijf.
© NU.nl
pi_91984810
Verschrikkelijk, waarom Mirco en familie dit moest overkomen.

Dader hoeft wmb nooit meer op vrije voeten.
pi_91985734
Vreselijk ;( en hij heeft zelf 3 kinderen :{
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_91985743
quote:
De verdachte is de 45-jarige Olaf H., vader van drie kinderen en bezig aan zijn derde huwelijk. Hij was woensdag door de politie van zijn bed gelicht. Zijn gezin was totaal verrast en geschokt door de aanhouding. De man werkte in Bonn bij een groot telecombedrijf.
Click here to find out more!

Toevallig slachtoffer

De jongen verdween vijf maanden geleden, vlak bij de Nederlandse grens. Justitie stelt dat hij een toevallig slachtoffer was van de vermoedelijke dader. De politie heeft na de vermissing van de jongen een van de grootste zoekacties uit de Duitse geschiedenis gehouden.

Volgens onderzoeksleider Ingo Thiel heeft de man de jongen ontvoerd en hem ontkleed. Daarna heeft hij geprobeerd seksuele handelingen te verrichten en toen gedacht: ''Die kan ik niet meer naar huis laten gaan''.
nu.nl
  vrijdag 28 januari 2011 @ 13:21:55 #165
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_91986297
Het is wel heel triest dat hij 6km van de plek waar hij ontvoert is is terug gevonden. Als je bedenkt dat daar een paar honderd agenten/GSG9-troepen hebben rondgelopen om het gebied af te struinen op eventuele informatie.
  vrijdag 28 januari 2011 @ 13:30:17 #166
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_91986599
L1.nl:

quote:
Verdachte moord Mirco handelde uit stress op werk

Olaf H. heeft de 10-jarige Mirco Schlitter uit Grefrath ontvoerd en vermoord omdat hij stress had op het werk. Dat heeft de Duitse justitie vrijdagmorgen bekend gemaakt op een persconferentie. De 45-jarige verdachte was geen bekende van de politie. Ook zijn omgeving vermoedde niets van de gewelddadige neigingen van de man. Op de avond van de ontvoering reed de overspannen dader doelloos rond, tot hij Mirco zag fietsen.

Hij dwong de jongen in zijn auto plaats te nemen en reed naar een landweg tussen Wankum en Geldern. Daar heeft hij de jongen seksueel misbruikt en omgebracht. Het lichaam verstopte hij een eind verderop. De Duitse politie kwam de man op het spoor via zijn leaseauto. Die werd via een Luxemburgse dealer op het vliegveld van Frankfurt gevonden. De man is woensdagochtend opgepakt en heeft bekend. Mirco werd sinds 3 september vermist. Politiekorpsen in de grensregio hebben maandenlang vergeefs gezocht naar de jongen.

Passat

De Duitse politie kwam de verdachte op het spoor via zijn leaseauto. Enkele dagen na de moord meldde zich een belangrijke getuige. Die had op de bewuste avond een verdachte Volkswagen Passat Station gezien. Daarop trok de politie 150-duizend auto's van dat type na. De auto van de verdachte werd via een Luxemburgse dealer op het vliegveld van Frankfurt gevonden. Mirco werd sinds 3 september vermist. Politiekorpsen in de grensregio hebben maandenlang vergeefs gezocht naar de jongen.
Stress :D Heel normaal om je dan aan een kind te vergrijpen ja.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_91987454
Stress op je werk. En dan vergrijp je op een onschuldige jongen. Hoe gek moet de wereld nog worden. |:(
pi_91987523
Nu maar hopen dat hij niks met z'n 3 kinderen doet. -O-
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_91987645
quote:
Op vrijdag 28 januari 2011 13:21 schreef TheThirdMark het volgende:
Het is wel heel triest dat hij 6km van de plek waar hij ontvoert is is terug gevonden. Als je bedenkt dat daar een paar honderd agenten/GSG9-troepen hebben rondgelopen om het gebied af te struinen op eventuele informatie.
een gebied met een in een cirkel van 6 km rondom een plek doorzoeken is een behoorlijk groot gebied... ook met honderden personen
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  vrijdag 28 januari 2011 @ 14:09:52 #170
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_91988192
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 13:55 schreef Pisces29 het volgende:
Nu maar hopen dat hij niks met z'n 3 kinderen doet. -O-
Als de rechter zijn werk goed doet dan krijgt hij daar de kans niet voor....
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_91988201
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 13:55 schreef Pisces29 het volgende:
Nu maar hopen dat hij niks met z'n 3 kinderen doet. -O-
Die kans lijkt mij uitgesloten vanuit de gevangenis. En mocht hij ooit vrij komen, zullen zijn kinderen volwassen zijn.
pi_91988490
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 14:10 schreef Mercer het volgende:

[..]

Die kans lijkt mij uitgesloten vanuit de gevangenis. En mocht hij ooit vrij komen, zullen zijn kinderen volwassen zijn.
Ik bedoelde ook dat hij zijn kinderen niet al misbruikt heeft.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 28 januari 2011 @ 14:25:58 #173
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_91988808
Stukje van de Duitse versie van nu.nl

quote:
'Hier war eine Zeitbombe unterwegs'

Der Mann, Olaf H., habe ausgesagt, er sei am Tattag in beruflichem Stress gewesen. Sein Chef habe ihn "zusammengefaltet".

H. durchstreifte am 3. September die Region um Grefrath und sah Mirco gegen 22.00 Uhr. Nachdem er den Jungen mit seinem Wagen überholt hatte, parkte Olaf H. in einem Feldweg und lauerte Mirco auf. Danach forderte er Mirco auf, von seinem Fahrrad zu steigen und sich in das Auto zu setzen.

Der Täter fuhr in Richtung Wachtendonk weiter. Dort hielt er in einem Waldstück an und entkleidete den Jungen. Die Ermittler gehen derzeit davon aus, dass es sich um ein Sexualdelikt handele. Olaf H. würde beruflich unter Stress stehen, erklärte Thiel. "Hier war eine Zeitbombe unterwegs."

Entscheidende Spur

Die entscheidende Spur sei ein Kombi des Typs VW Passat gewesen. "Wir hatten Gott sei Dank einen sehr guten Zeugen", sagte Thiel. Die Polizei habe sich entschlossen, die Überprüfung der Autos bundesweit auszudehnen. Dadurch seien 150.000 Fahrzeuge in Frage gekommen.

Der Passat sollte nach Russland verkauft werden. Ein Autohändler aus Luxemburg wollte das Auto vermitteln. Nachdem die Sonderkommission das Spurenmaterial von Mircos Kleidung mit den Fasern aus dem Passat vergleichen konnte, wurde der Täter überführt.
Vreemde reactie op stress op je werk :X

Der Spiegel gaat daar wat dieper op in:

quote:
Überführt wurde der 45-Jährige nach Angaben der Ermittler letztlich durch Spurenmaterial an seinem früheren Leasing-Wagen, das mit Spuren von Mircos Kleidung identisch war. Auch an der Kleidung von Mirco wurden DNA-Spuren des Verdächtigen gefunden.

Der mutmaßliche Täter hat Polizeiangaben zufolge ausgesagt, er sei am Tattag beruflich gestresst gewesen. Sein Chef habe ihn "zusammengefaltet", danach sei er planlos in der Region Grefrath umhergefahren. Seiner Ehefrau habe er gesagt, er sei mit Bekannten unterwegs. Gegen 22 Uhr sei er auf Mirco gestoßen. Er habe ihn mit seinem Auto überholt, sei ausgestiegen, habe Mirco angesprochen und ihn aufgefordert, sich zu ihm ins Auto zu setzen. Nach bisherigen Erkenntnissen sei der Junge "ohne Gegenwehr" in den Wagen gestiegen. Das Fahrrad schob Olaf H. in den Graben - dort fanden es später Passanten.

Soko-Leiter Thiel sagte, der nahe Grefrath wohnende Mann habe den Jungen in ein Waldstück entführt, ihn entkleidet und versucht, sexuelle Handlungen vorzunehmen. Dem mutmaßlichen Täter sei es um einen Akt der Erniedrigung gegangen, der Mann habe seinen beruflichen Stress abreagieren wollen, so Thiel. Der sexuelle Missbrauch von Mirco war demnach zweitrangig.

"Er brauchte jemanden, den er kontrollieren kann"

Pädophile Neigungen wurden nach den Worten Thiels bei dem mutmaßlichen Täter in den bisherigen Ermittlungen nicht festgestellt. Es sei ihm darum gegangen, einen Mensch in seiner Gewalt zu haben und Macht über ihn auszuüben. "Er brauchte jemanden, den er kontrollieren kann." Thiel zufolge habe enormes Pech gehabt. Er sei ein Zufallsopfer geworden. "Sie können davon ausgehen, dass da eine Zeitbombe unterwegs war", sagte der Soko-Leiter.
En nog wat meer info over wat er gebeurd is en het onderzoek:

quote:
Die Leiche des Jungen legte der mutmaßliche Täter nach Polizeiangaben rund zwölf Kilometer vom Ort der Entführung ab. Sie war nicht vergraben. "Der Ablageort ist auch der Tatort", sagte Thiel. Auf der Fahrt nach Hause entledigte Olaf H. sich dann der Beweisstücke: Handy und Kleidung des Jungen.

Keine Gegenwehr geleistet

Der Mann war bereits am Mittwochmorgen um 6 Uhr festgenommen worden. Er habe keine Gegenwehr geleistet und die Beamten "wortlos" ins Polizeipräsidium begleitet, hieß es. Gegen ihn wurde am Donnerstag Haftbefehl erlassen.

Der Mann sei nach seiner Festnahme erleichtert gewesen, so Thiel. Völlig ruhig habe er erklärt: "Okay, dann sag' ich euch, wo der Junge liegt." Die Obduktion der Leiche Mircos in der Rechtsmedizin in Düsseldorf werde Tage dauern, sagte Thiel. Er äußerte sich deshalb nicht dazu, wie Mirco getötet wurde. Das Kind war seinen Worten nach am Tatabend vermutlich drei Stunden in den Händen des 45-Jährigen.

Eine wichtige Rolle bei der Suche habe das Auto des mutmaßlichen Mörders, ein VW Passat, gespielt. Das Fahrzeug war schon auf dem Weg nach Russland, weil der Leasingvertrag ausgelaufen war. In Frankfurt spürten die Ermittler den zwischenzeitlich abgemeldeten Wagen auf und fanden ein Faserprofil, das passt. Das Auto sei aber nicht der entscheidende Hinweis gewesen, erläuterte Thiel. Andere Tipps hätten die Ermittler auf die Spur von Olaf H. gebracht. Nähere Angaben machte der Ermittler aber nicht.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  vrijdag 28 januari 2011 @ 16:22:07 #174
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_91994067
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 13:58 schreef RM-rf het volgende:

[..]

een gebied met een in een cirkel van 6 km rondom een plek doorzoeken is een behoorlijk groot gebied... ook met honderden personen
NSS.
Meestal lopen ze met 100+ man naast elkaar elke richting op(waar mogelijk). Vandaar.
pi_91997760
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 16:22 schreef TheThirdMark het volgende:
[..]
NSS.
Meestal lopen ze met 100+ man naast elkaar elke richting op(waar mogelijk). Vandaar.
Wat betekent NSS?
Het vreemde is dat Mirco's lichaam dus niet begraven was zoals hierboven is te lezen. En op een afstand van (slechts) 12 km van Grefrath lag. Dat is wel opmerkelijk. Je zou toch zeggen dat ze in die straal alles (met honden) uit hebben gekamd.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')