quote:Dan heb je waarschijnlijk last van de oude versie disk creator icm de nieuwe ubuntu. Ik heb ergens iets daarover gelezen...Op zaterdag 23 oktober 2010 20:20 schreef jakkop het volgende:
[..]
Ik maak 'em in Ubuntu met boot disk creator (of hoe dat ook heet), en die geeft aan het eind een melding dat ik em nu kan gebruiken als boot disk. De ISO is gewoon de standaard 386 live-cd.
quote:Een ISO branden moet gewoon goed gaan. Met ieder willekeurig programma wat een ISO kan branden. Alleen het maken van een USB-stick ging idd met de alpha's van 10.10 niet goed.Op zaterdag 23 oktober 2010 20:49 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Dan heb je waarschijnlijk last van de oude versie disk creator icm de nieuwe ubuntu. Ik heb ergens iets daarover gelezen...
Probeer eens een usb te maken met een ander programma.
quote:Canonical stapt bij de volgende versie van zijn Linux-variant Ubuntu over op de eigen desktopomgeving Unity. Oudgediende GNOME wordt geloosd wegens onenigheid over het design.
Ubuntu stopt met ingang van versie 11.04, die in april uitkomt, na ruim 6,5 jaar met het leveren van de desktopomgeving GNOME. Dat heeft Canonical-oprichter Mark Shuttleworth gisteren bekend gemaakt op de Ubuntu Developer Summit in Florida. In versie 11.04 is Ubuntu voorzien van Unity, de desktopomgeving die Canonical zelf heeft ontwikkeld voor de netbookuitvoering van zijn Linux-distributie. Het maakt nu een op de desktop toegespitste versie van de Unity-omgeving.
'Uiteenlopende visies'
Volgens Shuttleworth komen de visies van Canonical en de GNOME-gemeenschap niet overeen. Hij voorspelt een groeiende kloof over hoe een desktopomgeving eruit moet zien en bediend moet worden. "We hebben een opvatting die afwijkt van die van de GNOME-mensen over de belangrijkste ontwerpkwesties. Bijvoorbeeld over hoe programmamenu's moeten verschijnen op het systeem, hoe men moet zoeken om applicaties te vinden en hoe iemands favoriete programma's gepresenteerd moeten worden", zegt Shuttleworth tegen Webwerelds Amerikaanse correspondent.
Volgens de Zuid-Afrikaan heeft Canonical wel meegediscussieerd over het ontwerp van de GNOME-desktopomgeving en heeft het bedrijf haar opvattingen daar duidelijk gemaakt. De ontwerpers van GNOME namen die opvattingen echter niet over. Als gevolg van deze designkwesties was de relatie tussen Canonical en de ontwikkelaars van GNOME al langer disharmonieus.
Beter dan Mac OS X
"Omdat Canonical de desktop-interface Unity al ontwikkelt voor netbookgebruikers, zijn we daar verder gegaan en ontwikkelen we nu ook een algemene desktop-interface voor de volgende release", zegt Shuttleworth. "In wezen is Unity een heel ander product uit de GNOME-shell", zegt hij, "Het organiseert dingen op een heel andere manier".
Volgens voorstanders zou de nieuwe desktopomgeving van Ubuntu uiteindelijk een betere gui moeten krijgen dan Mac OS X. Het open source Unity krijgt daarom ondersteuning voor hardwarematige versnelling via de grafische kaart. Voor videokaarten die het grafische geweld van Unity niet aan kunnen, komt er een lichtere versie.
Weinig upgrade-problemen
Ondanks de verschillen tussen GNOME en Unity belooft Shuttleworth dat huidige gebruikers van Ubuntu weinig problemen zullen krijgen met het overschakelen naar de nieuwe interface. Canonical blijft wel elementen van GNOME, zoals GTK+ integreren in Ubuntu.
Daarnaast belooft Shuttleworth dat alle GNOME en KDE-applicaties gewoon werken onder Unity. Gebruikers die echt niet zonder GNOME willen werken, kunnen de desktopomgeving later alsnog installeren via bijvoorbeeld Synaptic, stelt de ceo.
quote:Ja, ik had em ook al gepost in het ubuntu-topic.
quote:Waar wacht je op dan?Op woensdag 27 oktober 2010 15:36 schreef w8jij17 het volgende:
Grote kans dat ik op termijn ga overstappen. Eerst nog oriënteren en info verzamelen, maar ik wil van Microschoft af omdat ik een open-source toekomst wil.
(Verkapte TVP)
quote:In principe moet hij het gewoon out of the box goed doen. En met de proprietary drivers (die je gewoon via systeem -> beheer -> harwarestuurprogramma's kunt installeren) misschien wat beter.Op woensdag 27 oktober 2010 16:14 schreef punchdrunk het volgende:
hmm.. draai nu al een tijdje ubuntu, tot grote tevredenheid. is op bijna alle fronten beter en mooier dan windows. 1 probleem: ik krijg mijn radeon 9600xt kaart maar niet goed aan de praat. youtube stottert als een malle en pagina's met veel foto's vertragen het systeem enorm. al vanalles geprobeerd, maar geen zin om avonden te gaan zitten kutten op de commandline.
jammer, want het is verder echt top. maar als ik dit niet gefixt krijg houd het op.
quote:You'll be back.Op dinsdag 26 oktober 2010 16:20 schreef Rivalo het volgende:
Ubuntu is mij de afgelopen weken goed bevallen als vervanger voor Windows.
Maar ik gebruikte het meer omdat windows erg veel last had van BSOD i.v.m. Atikmdag.sys.
Dit is nu sinds ik een biosupdate heb uitgevoerd niet meer voorgekomen en ik zit er over te denken ubuntu weer totaal te vervangen met windows.
Toch allemaal bedankt voor het helpen met problemen en vooral in de beginfase met het dualboot krijgen van ubuntu en windows.
quote:Ik weet het niet. Heb ook windows altijd heel erg fijn gevonden, behalve de jaarlijkse schoonmaak
quote:Het zal geen packages zomaar verwijderen. Bestaande apps verhuizen dus gewoon mee.Op woensdag 27 oktober 2010 19:51 schreef Hondenbrokken het volgende:
Wat gebeurt er precies bij een upgrade van ubuntu 10.4. Laat het alle reeds geïnstalleerde programma's heel of zal het proberen F-spot te verwijderen?
Nu heb ik dit scherm gekregen, licentie van java.quote:sudo apt-get remove gnash gnash-common libflashsupport mozilla-plugin-gnash swfdec-mozilla && sudo apt-get install alsa-oss faac faad flashplugin-nonfree gstreamer0.10-ffmpeg gstreamer0.10-plugins-bad gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse gstreamer0.10-plugins-ugly gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse gstreamer0.10-pitfdll libmp3lame0 non-free-codecs sun-java6-fonts sun-java6-jre sun-java6-plugin unrar
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |