quote:Een ISO branden moet gewoon goed gaan. Met ieder willekeurig programma wat een ISO kan branden. Alleen het maken van een USB-stick ging idd met de alpha's van 10.10 niet goed.Op zaterdag 23 oktober 2010 20:49 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Dan heb je waarschijnlijk last van de oude versie disk creator icm de nieuwe ubuntu. Ik heb ergens iets daarover gelezen...
Probeer eens een usb te maken met een ander programma.
quote:Canonical stapt bij de volgende versie van zijn Linux-variant Ubuntu over op de eigen desktopomgeving Unity. Oudgediende GNOME wordt geloosd wegens onenigheid over het design.
Ubuntu stopt met ingang van versie 11.04, die in april uitkomt, na ruim 6,5 jaar met het leveren van de desktopomgeving GNOME. Dat heeft Canonical-oprichter Mark Shuttleworth gisteren bekend gemaakt op de Ubuntu Developer Summit in Florida. In versie 11.04 is Ubuntu voorzien van Unity, de desktopomgeving die Canonical zelf heeft ontwikkeld voor de netbookuitvoering van zijn Linux-distributie. Het maakt nu een op de desktop toegespitste versie van de Unity-omgeving.
'Uiteenlopende visies'
Volgens Shuttleworth komen de visies van Canonical en de GNOME-gemeenschap niet overeen. Hij voorspelt een groeiende kloof over hoe een desktopomgeving eruit moet zien en bediend moet worden. "We hebben een opvatting die afwijkt van die van de GNOME-mensen over de belangrijkste ontwerpkwesties. Bijvoorbeeld over hoe programmamenu's moeten verschijnen op het systeem, hoe men moet zoeken om applicaties te vinden en hoe iemands favoriete programma's gepresenteerd moeten worden", zegt Shuttleworth tegen Webwerelds Amerikaanse correspondent.
Volgens de Zuid-Afrikaan heeft Canonical wel meegediscussieerd over het ontwerp van de GNOME-desktopomgeving en heeft het bedrijf haar opvattingen daar duidelijk gemaakt. De ontwerpers van GNOME namen die opvattingen echter niet over. Als gevolg van deze designkwesties was de relatie tussen Canonical en de ontwikkelaars van GNOME al langer disharmonieus.
Beter dan Mac OS X
"Omdat Canonical de desktop-interface Unity al ontwikkelt voor netbookgebruikers, zijn we daar verder gegaan en ontwikkelen we nu ook een algemene desktop-interface voor de volgende release", zegt Shuttleworth. "In wezen is Unity een heel ander product uit de GNOME-shell", zegt hij, "Het organiseert dingen op een heel andere manier".
Volgens voorstanders zou de nieuwe desktopomgeving van Ubuntu uiteindelijk een betere gui moeten krijgen dan Mac OS X. Het open source Unity krijgt daarom ondersteuning voor hardwarematige versnelling via de grafische kaart. Voor videokaarten die het grafische geweld van Unity niet aan kunnen, komt er een lichtere versie.
Weinig upgrade-problemen
Ondanks de verschillen tussen GNOME en Unity belooft Shuttleworth dat huidige gebruikers van Ubuntu weinig problemen zullen krijgen met het overschakelen naar de nieuwe interface. Canonical blijft wel elementen van GNOME, zoals GTK+ integreren in Ubuntu.
Daarnaast belooft Shuttleworth dat alle GNOME en KDE-applicaties gewoon werken onder Unity. Gebruikers die echt niet zonder GNOME willen werken, kunnen de desktopomgeving later alsnog installeren via bijvoorbeeld Synaptic, stelt de ceo.
quote:Ja, ik had em ook al gepost in het ubuntu-topic.
quote:Waar wacht je op dan?Op woensdag 27 oktober 2010 15:36 schreef w8jij17 het volgende:
Grote kans dat ik op termijn ga overstappen. Eerst nog oriënteren en info verzamelen, maar ik wil van Microschoft af omdat ik een open-source toekomst wil.
(Verkapte TVP)
quote:In principe moet hij het gewoon out of the box goed doen. En met de proprietary drivers (die je gewoon via systeem -> beheer -> harwarestuurprogramma's kunt installeren) misschien wat beter.Op woensdag 27 oktober 2010 16:14 schreef punchdrunk het volgende:
hmm.. draai nu al een tijdje ubuntu, tot grote tevredenheid. is op bijna alle fronten beter en mooier dan windows. 1 probleem: ik krijg mijn radeon 9600xt kaart maar niet goed aan de praat. youtube stottert als een malle en pagina's met veel foto's vertragen het systeem enorm. al vanalles geprobeerd, maar geen zin om avonden te gaan zitten kutten op de commandline.
jammer, want het is verder echt top. maar als ik dit niet gefixt krijg houd het op.
quote:You'll be back.Op dinsdag 26 oktober 2010 16:20 schreef Rivalo het volgende:
Ubuntu is mij de afgelopen weken goed bevallen als vervanger voor Windows.
Maar ik gebruikte het meer omdat windows erg veel last had van BSOD i.v.m. Atikmdag.sys.
Dit is nu sinds ik een biosupdate heb uitgevoerd niet meer voorgekomen en ik zit er over te denken ubuntu weer totaal te vervangen met windows.
Toch allemaal bedankt voor het helpen met problemen en vooral in de beginfase met het dualboot krijgen van ubuntu en windows.
quote:Ik weet het niet. Heb ook windows altijd heel erg fijn gevonden, behalve de jaarlijkse schoonmaak
quote:Het zal geen packages zomaar verwijderen. Bestaande apps verhuizen dus gewoon mee.Op woensdag 27 oktober 2010 19:51 schreef Hondenbrokken het volgende:
Wat gebeurt er precies bij een upgrade van ubuntu 10.4. Laat het alle reeds geïnstalleerde programma's heel of zal het proberen F-spot te verwijderen?
Nu heb ik dit scherm gekregen, licentie van java.quote:sudo apt-get remove gnash gnash-common libflashsupport mozilla-plugin-gnash swfdec-mozilla && sudo apt-get install alsa-oss faac faad flashplugin-nonfree gstreamer0.10-ffmpeg gstreamer0.10-plugins-bad gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse gstreamer0.10-plugins-ugly gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse gstreamer0.10-pitfdll libmp3lame0 non-free-codecs sun-java6-fonts sun-java6-jre sun-java6-plugin unrar
Nah doet het nu weer, na een restart. Zal wel komen door de installatie.quote:Op maandag 1 november 2010 11:15 schreef Joooo-pi het volgende:
ssh, smb of ftp??
Wat is het probleem?
applet "notifications area" toevoegen aan het panel want de volume zit daar inquote:Op zondag 31 oktober 2010 20:11 schreef Dale. het volgende:
ps. als iemand trouwens wel weet hoe je je volume knop in de taskbar terug krijgt dan zou ik het willen weten... En kom niet met dat ik die moet toevoegen, want ik had het programma verwijderd.
Ja die heb ik toegevoegd alleen ik heb het programma'tje van die sound applet juist verwijderd geloof ikquote:Op maandag 1 november 2010 11:56 schreef wdn het volgende:
[..]
applet "notifications area" toevoegen aan het panel want de volume zit daar in
Oh hoe doe je dat?quote:Op maandag 1 november 2010 12:03 schreef Dale. het volgende:
[..]
Ja die heb ik toegevoegd alleen ik heb het programma'tje van die sound applet juist verwijderd geloof ik
Het is bekend dat suspend en hybernate niet altijd werken. Dus als je ingesteld hebt staan dat'ie dat gaat doen als je de klep sluit, dan kan het inderdaat zijn dat hij niet goed wakker wordt ofzo.quote:Op maandag 1 november 2010 13:37 schreef Gesloten het volgende:
Mijn laptop loopt erg vaak vast als ik de klep even sluit. Als ik de klep dan open doe blijft het beeld zwart, of blijft hij hangen in het scherm waar berichten staan als "Check battery state". Is dit een bekend probleem?
system > preferences > power management > general&on battery power > when laptop lid is closed... > blank screenquote:Op maandag 1 november 2010 13:46 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Het is bekend dat suspend en hybernate niet altijd werken. Dus als je ingesteld hebt staan dat'ie dat gaat doen als je de klep sluit, dan kan het inderdaat zijn dat hij niet goed wakker wordt ofzo.
Ja. Hibernate en suspend zijn vaak in de BIOS al fout gecodeerd waardoor Linux over de kop gaat (want die verwacht andere antwoorden etc etc). Met als resultaat dat wij als gebruiker soms tegen problemen aanlopen die niet standaard goed worden afgehandeld.quote:Op maandag 1 november 2010 13:37 schreef Gesloten het volgende:
Mijn laptop loopt erg vaak vast als ik de klep even sluit. Als ik de klep dan open doe blijft het beeld zwart, of blijft hij hangen in het scherm waar berichten staan als "Check battery state". Is dit een bekend probleem?
'vriend blocked pirania'quote:Op maandag 1 november 2010 14:44 schreef wdn het volgende:
[..]
Ja. Hibernate en suspend zijn vaak in de BIOS al fout gecodeerd waardoor Linux over de kop gaat (want die verwacht andere antwoorden etc etc). Met als resultaat dat wij als gebruiker soms tegen problemen aanlopen die niet standaard goed worden afgehandeld.
Indien je hibernate/suspend wilt gebruiken zul je moeten zoeken naar je type notebook etc. 99 van de 100x moet je ergens even een textfile aanpassen met een string speciaal voor jouw notebook.
Of je doet zoals vriend blocked PiRANiA post en ik ook doe
Ha dat is c/p van je naam (ik had wel het achterste gedeelte gezien en weggehaald:quote:
Linux Mint is gebaseerd op Ubuntu (en inmiddels hebben ze ook een Debian editie). MInt heeft als voordeel dat sommige meuk default wordt geinstalleerd die niet in Ubuntu zitten vanwege juridische redenen. Je gebruikt volgens mij gewoon de Ubuntu repo's met wat custom packages. Wmb is er geen betere, als je Mint vs Ubuntu vs Debian gaat vergelijken.quote:Op woensdag 3 november 2010 23:38 schreef cablegunmaster het volgende:
Ik dacht slim te wezen en linux mint te installeren. (iets ter overbrugging van win7 naar linux).
Toch blijft de vraag waarom is Ubuntu beter?
lspci/lsusb/lshw even uitvoerenquote:Op woensdag 3 november 2010 22:33 schreef Dale. het volgende:
Das klote... zie net dat ubuntu 10.10 geen dvd speler aangeeft in me laptop terwijl ik die wel heb...
Iemand enig idee hoe dit op te lossen (m.a.w. waar krijg ik de geschikte drivers vandaan?)
In 10.04 werd hij wel nog herkend trouwens.
Je maakt wel gebruik van tab?quote:ps. waarom wil de console trouwens lange bestandsnamen niet auto aanvullen of dir's waar je net bent geweest?
DVD herkent hij weer inmiddels geen idee waarom eigenlijk "opeens" toen ik gewoon bezig was met wat andere dingen was hij er weer.quote:Op donderdag 4 november 2010 01:21 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
lspci/lsusb/lshw even uitvoerenand report back. Overigens heb je een /dev/dvd oid?
[..]
Je maakt wel gebruik van tab?
Ah ok, tof, ben nu zelf ook bezig met CLI leren enzo, heb ook al een paar scriptjes geschreven en het lukt aardig kost alleen wat tijd voordat je alle commando's uit je kop kent.quote:Op vrijdag 5 november 2010 21:22 schreef PiRANiA het volgende:
ET draaide ik jaren geleden al op ubuntu. Zo heb ik de CLI geleerd, een Wolf:ET server installeren
Hmmmm goeie vraag ik heb dat ook soms, dacht dat het aan de video lag of codec maar blijkbaar jij dus ook last van...quote:Op vrijdag 5 november 2010 21:57 schreef w8jij17 het volgende:
Aaaargh, ik kan alleen video of muziek vloeiend afspelen zolang ik mijn muis beweeg. Iemand hier een oplossing voor? Ik gebruik Kubuntu.
Ik zit door dit echt te twijfelen aan m'n huidige setup. Ik wil Ubuntu development releases gaan draaien de komende tijd. Maar... Ga ik Ubuntu LTS of Debian testing/stable ernaast draaien?quote:Op vrijdag 5 november 2010 21:58 schreef KomtTijd... het volgende:
Best groot nieuws vanuit Canonical:
http://www.omgubuntu.co.u(...)land-display-server/
Ze gaan breken met X
Geen idee, wat wil je er mee doen?quote:Op vrijdag 5 november 2010 22:27 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
Ik zit door dit echt te twijfelen aan m'n huidige setup. Ik wil Ubuntu development releases gaan draaien de komende tijd. Maar... Ga ik Ubuntu LTS of Debian testing/stable ernaast draaien?
omgquote:Op vrijdag 5 november 2010 21:58 schreef KomtTijd... het volgende:
Best groot nieuws vanuit Canonical:
http://www.omgubuntu.co.u(...)land-display-server/
Ze gaan breken met X
Ze trekken er wel anderhalf jaar voor uit ofzo. Ik ken de techniek iniet zo, maar ik zie er wel wat in. Ze doen er gewoon alles aan om linux een stap verder te krijgen. Dan moet je soms dit soort beslissingen nemen.quote:Op vrijdag 5 november 2010 23:09 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
omgwaar zijn ze helemaal mee bezig bij ubuntu??
Ben benieuwd of dit goed gaat aflopen.
Eerst Gnome en nu X.
Hopelijk pakt het goed uit, anders is het snel afgelopen met ubuntu.
Leuk joh. Wayland heeft onder andere DRM, KMS, de GEM batchbuffer en nog wat andere dingen nodig die niet in de drivers van ATI en Nvidia zitten. Zij zullen dit ook niet gaan ondersteunen want dan moeten ze hun drivers open sourcen. Gaat nooit gebeuren.quote:Op vrijdag 5 november 2010 21:58 schreef KomtTijd... het volgende:
Best groot nieuws vanuit Canonical:
http://www.omgubuntu.co.u(...)land-display-server/
Ze gaan breken met X
Nou, gebruiken/draaien. Ik draai nu Ubuntu LTS en Debian unstable/testing met wat experimental shizzle. Thuis draai ik Debian en op werk Ubuntu LTS (tis een dualboot op een laptop).quote:Op vrijdag 5 november 2010 22:57 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Geen idee, wat wil je er mee doen?
Ik blijf gewoon lekker de normale updates volgen. En als ik zin heb in avontuur en positieve geluiden hoor, misschien een beta of alpha installeren.
Mooi! Ubuntu neemt weer eens het voortouwquote:Op vrijdag 5 november 2010 21:58 schreef KomtTijd... het volgende:
Best groot nieuws vanuit Canonical:
http://www.omgubuntu.co.u(...)land-display-server/
Ze gaan breken met X
Ik ben blij dat types als Linus Torvalds en Mark Shuttleworth deze mentaliteit niet delen, want dan zaten we nu met zijn allen nog op Windows Longhorn te wachten.quote:Op zaterdag 6 november 2010 00:39 schreef PalmRoyale het volgende:
[..]
Leuk joh. Wayland heeft onder andere DRM, KMS, de GEM batchbuffer en nog wat andere dingen nodig die niet in de drivers van ATI en Nvidia zitten. Zij zullen dit ook niet gaan ondersteunen want dan moeten ze hun drivers open sourcen. Gaat nooit gebeuren.
De maker van Wayland werkt bij Intel. Dus je kunt er van op aan dat Wayland zal werken op elk Intel mobo en op elk Intel grafische kaart.quote:Op zaterdag 6 november 2010 00:39 schreef PalmRoyale het volgende:
[..]
Leuk joh. Wayland heeft onder andere DRM, KMS, de GEM batchbuffer en nog wat andere dingen nodig die niet in de drivers van ATI en Nvidia zitten. Zij zullen dit ook niet gaan ondersteunen want dan moeten ze hun drivers open sourcen. Gaat nooit gebeuren.
Maar dan is ubuntu niet meer geschikt voor *iedereen*, zoals dat nu zou moeten zijn. De community wordt dan veel kleiner. Ik zou dan denk ik ook een alternatief zoeken, ipv nieuwe hardware aan te schaffen.quote:Op zaterdag 6 november 2010 09:41 schreef wdn het volgende:
[..]
De maker van Wayland werkt bij Intel. Dus je kunt er van op aan dat Wayland zal werken op elk Intel mobo en op elk Intel grafische kaart.
Indien nVidia/ATI niet mee willen is het resultaat dus dat we allemaal aan de Intel videokaarten gaan
quote:Op zaterdag 6 november 2010 09:41 schreef wdn het volgende:
De maker van Wayland werkt bij Intel. Dus je kunt er van op aan dat Wayland zal werken op elk Intel mobo en op elk Intel grafische kaart.
Indien nVidia/ATI niet mee willen is het resultaat dus dat we allemaal aan de Intel videokaarten gaan
Een gamer draait waarschijnlijk geen linuxquote:Op zaterdag 6 november 2010 10:14 schreef PalmRoyale het volgende:
[..]
![]()
Tuurlijk joh, want Intel grafische chips zijn uitermate geschikt om mee te gamen. Degenen die al een dure kaart van nVidia of ATI hebben zullen dan gewoon lekker bij Xorg blijven. En waarom ook niet, Xorg is de laatste tijd sterk verbeterd.
Gamen != Linux.quote:Op zaterdag 6 november 2010 10:14 schreef PalmRoyale het volgende:
[..]
![]()
Tuurlijk joh, want Intel grafische chips zijn uitermate geschikt om mee te gamen. Degenen die al een dure kaart van nVidia of ATI hebben zullen dan gewoon lekker bij Xorg blijven. En waarom ook niet, Xorg is de laatste tijd sterk verbeterd.
Wayland kan een X server hosten dus ik zie geen probleemquote:Op zaterdag 6 november 2010 10:01 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Maar dan is ubuntu niet meer geschikt voor *iedereen*, zoals dat nu zou moeten zijn. De community wordt dan veel kleiner. Ik zou dan denk ik ook een alternatief zoeken, ipv nieuwe hardware aan te schaffen.
Een van de sterke punten is toch nu wel de out of the box ondersteuning.
Hoeveel neemt een standaardinstallatie van Ubuntu eigenlijk (ongeveer) in beslag?quote:
Als je niets gaat installeren enzo heb je aan 5 GB ruim voldoende.quote:Op zaterdag 6 november 2010 17:53 schreef braddofiel het volgende:
[..]
Hoeveel neemt een standaardinstallatie van Ubuntu eigenlijk (ongeveer) in beslag?![]()
Ik ben overigens niet van plan veel programma's erop te installeren, ik houd het bij huis, tuin en keukengebruik..
Des ondanks, 10 Gb root slice is toch wel aan te raden (iig aan /usr zou ik 10 Gb doneren).quote:Op zaterdag 6 november 2010 18:04 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Als je niets gaat installeren enzo heb je aan 5 GB ruim voldoende.
Eens! 5 is krapjes.quote:Op zaterdag 6 november 2010 18:30 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
Des ondanks, 10 Gb root slice is toch wel aan te raden (iig aan /usr zou ik 10 Gb doneren).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |