Hmm... inderdaad wat ik al dacht ja. Zo was mijn docent engels ook decaan, mijn mentor gaf ook wiskunde en biologie en de vertrouwenspersoon gaf ook nog iets.quote:Op maandag 11 oktober 2010 17:41 schreef TheSilentEnigma het volgende:
[..]
Ik wil je wel even uit de droom helpen; de functie van mentor beslaat gemiddeld zo'n 100 uur per jaar en is geen op zichzelf staande functie. Voor de functie van studieloopbaanbegeleider (ook wel decaan genoemd) geldt in principe hetzelfde.
Kun je dus beter een lerarenopleiding voor een 'echt' vak volgen en op die manier in allerlei functies rollen...quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 08:50 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
[..]
Hmm... inderdaad wat ik al dacht ja. Zo was mijn docent engels ook decaan, mijn mentor gaf ook wiskunde en biologie en de vertrouwenspersoon gaf ook nog iets.
Hehe toevallig heb ik vrijetijdskunde gedaan, na 2 jaar werd het hernoemd naar leisuremanagement. Sowieso inholland opleiding dus bagger en weinig werk in te vinden.. maar t is allemaal goed gekomen met deze jongenquote:Op zondag 10 oktober 2010 17:25 schreef Brawler het volgende:
[..]
Klopt!![]()
En dan heb je ook nog onderwijsinstellingen die het Leisure Management gaan noemen, want dat klinkt natuurlijk een stuk interessanter! Raap me op![]()
Dit dus, na wat ervaring als leraar en je doet het goed zul je vast wel kansen krijgen voor verschillende functies.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 21:59 schreef TheSilentEnigma het volgende:
[..]
Kun je dus beter een lerarenopleiding voor een 'echt' vak volgen en op die manier in allerlei functies rollen...
Hmm... Lastig. Heb wel wat ervaring met voor de klas staan en dat is het dus niet helemaal voor mij. Ik vind juist die specifieke nevenfuncties zo leuk.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 22:25 schreef Joosterd het volgende:
[..]
Dit dus, na wat ervaring als leraar en je doet het goed zul je vast wel kansen krijgen voor verschillende functies.
Als je als mentor of decaan aan de bak wilt, zul je dit in principe altijd doen naast de functie van leraar. Een andere optie is de ambulante begeleiding; dan begeleid je vanuit een Regionaal Expertise Centrum (REC) een leerling met leerlinggebonden financiering (LGF) op scholen. Ook kun je denken aan een functie bij het schoolmaatschappelijk werk (SMW). Voor dit soort functies kun je denken aan opleidingen zoals sociaal-pedagogische hulpverlening (SPH), maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) of een orthopedagogische opleiding.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 10:02 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Hmm... Lastig. Heb wel wat ervaring met voor de klas staan en dat is het dus niet helemaal voor mij. Ik vind juist die specifieke nevenfuncties zo leuk.
Hoe kom je nog meer op zulke plekken terecht, behalve vanuit een lerarenopleiding?
Leer jij eerst maar eens het woordje 'movie' (sig) foutloos spellen voordat je oordeelt over andere zaken.quote:
Je wilt niet weten hoeveel mensen er in het eerste studiejaar achterkomen dat de opleiding totaal niet is wat ze er van hadden verwacht. Dan kun je toch beter eerlijk aangeven dat je niets over de opleiding weet en er wel -desnoods via FOK!- achter probeert te komen...quote:Op woensdag 13 oktober 2010 15:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik moest ook al lachen bij het woord "omgangskunde"
Dit moet een troll zijn, je gaat niet zeggen dat je een opleiding wilt doen, vervolgens toegeven dat je er 0,0 vanaf weet en dan serieus proberen te zijn...
Ik wist trouwens niet eens dat deze studie bestond!
Ik ben er van overtuigd dat dit een hele grote groep is, ik weiger alleen vooralsnog te geloven dat mensen zich ervan over tuigen om een opleiding te gaan doen door alleen naar de naam van de opleiding te kijken. Je kan aan een naam echt niet afleiden of iets wat voor je isquote:Op woensdag 13 oktober 2010 15:54 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Je wilt niet weten hoeveel mensen er in het eerste studiejaar achterkomen dat de opleiding totaal niet is wat ze er van hadden verwacht. Dan kun je toch beter eerlijk aangeven dat je niets over de opleiding weet en er wel -desnoods via FOK!- achter probeert te komen...
Ik kan mij nog heel goed herinneren dat er in 'mijn lichting' een handjevol medeleerlingen voor de opleiding Vrijetijdskunde (was toen net nieuw) gingen omdat dat zo leuk en makkelijk klonk.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 16:46 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Ik ben er van overtuigd dat dit een hele grote groep is, ik weiger alleen vooralsnog te geloven dat mensen zich ervan over tuigen om een opleiding te gaan doen door alleen naar de naam van de opleiding te kijken. Je kan aan een naam echt niet afleiden of iets wat voor je is
Mijn vertrouwen in de mensheid, wat doe je !quote:Op woensdag 13 oktober 2010 16:53 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Ik kan mij nog heel goed herinneren dat er in 'mijn lichting' een handjevol medeleerlingen voor de opleiding Vrijetijdskunde (was toen net nieuw) gingen omdat dat zo leuk en makkelijk klonk.
Ow en wat is er mis met technische bedrijfskunde?quote:Op zondag 10 oktober 2010 17:41 schreef Watertornado het volgende:
Anders ga je gewoon elektrotechiek/werktuigbouw/informatica/wiskunde/natuurkunde doen.
En als het echt niet anders kan kun je altijd nog technische bedrijfskunde doen.
Dat tweede.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 16:59 schreef Frag_adder het volgende:
Edit: wacht suggereer jij nou dat je vrijetijdskunde gedaan hebt of moet ik leren begrijpend lezen
Nou ja je zegt jou lichtingquote:
Allebei fout. Ik doelde op mijn havo-klas.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 17:15 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Nou ja je zegt jou lichtingdat kan jou eerste jaar aan die studie betekenen of jou VWO klas, 50-50
Nee hoor, want dan had je nu wel 'me fouten' gezegd.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 17:32 schreef Frag_adder het volgende:
Ik ben iig consequent met mijn fouten
maar het zijn toch echt MIJN fouten hoorquote:Op woensdag 13 oktober 2010 17:33 schreef TheSilentEnigma het volgende:
[..]
Nee hoor, want dan had je nu wel 'me fouten' gezegd.
Thnx voor je reactie! Hier kan ik wel wat mee! Bedankt voor je uitgebreide toelichting!quote:Op woensdag 13 oktober 2010 11:54 schreef TheSilentEnigma het volgende:
[..]
Als je als mentor of decaan aan de bak wilt, zul je dit in principe altijd doen naast de functie van leraar. Een andere optie is de ambulante begeleiding; dan begeleid je vanuit een Regionaal Expertise Centrum (REC) een leerling met leerlinggebonden financiering (LGF) op scholen. Ook kun je denken aan een functie bij het schoolmaatschappelijk werk (SMW). Voor dit soort functies kun je denken aan opleidingen zoals sociaal-pedagogische hulpverlening (SPH), maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) of een orthopedagogische opleiding.
Ik heb zelf een lerarenopleiding gedaan, aangevuld met een orthopedagogische master. Ik sta 14 uur voor de klas, de rest van mijn baan is ingevuld met het mentoraat, zorgtaken, leerlingbegeleiding en stagebegeleiding. Dit zijn nooit op zichzelf staande functies. Wil je dus echt op een school in dit soort functies aan de slag, is een lerarenopleiding echt de beste keus. Zonder onderwijsbevoegdheid kun je het namelijk wel vergeten.
Geen dank.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 20:05 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Thnx voor je reactie! Hier kan ik wel wat mee! Bedankt voor je uitgebreide toelichting!
Waar denk je dat je voor geschikt bent? En wat is het probleem met voor de klas staan als ik vragen mag?quote:Ga zeker eens kijken naar de andere mogelijkheden want op zich lijkt het me superleuk en ik denk dat ik er ook wel voor geschikt ben maar het stukje dat je toch voor de klas moet staan ligt nogal lastig.
Ik durf niet te beweren dat de hele opleiding gebakken lucht is, daarvoor heb ik er te weinig verstand van. Als docent omgangskunde echter, zal het lastig zijn om een passende baan te vinden.quote:Het is me in elk geval wel duidelijk dat omgangskunde inderdaad gebakken lucht is waar je niks mee kan, mijn vermoedens zijn bevestigd. Vind het wel raar dat zo'n opleiding dan nog bestaat. Dan moeten er toch studenten zijn die die opleiding doen terwijl ze er eigenlijk niks mee kunnen...
Ik werk nu al met jongeren, in een coachingsproject. Weleenswaar een vrijwilligersproject maar ik ben er erg op mn plaats. Heb wel feeling met jongeren, kan goed luisteren(ook naar wat er niet gezegd wordt), ben goed in motiveren/stimuleren en oplossingsgericht. Ik vind dat jongeren tegenwoordig op jonge leeftijd al veel keuzes moeten maken en door het aanbod aan keuzes gaat het vaak mis. Daarnaast is het een groep waar veel vooroordelen over zijn waardoor een aantal jongeren in een vicieuze cirkel terecht komt.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 20:49 schreef TheSilentEnigma het volgende:
[..]
Geen dank.
[..]
Waar denk je dat je voor geschikt bent? En wat is het probleem met voor de klas staan als ik vragen mag?
[..]
Ik durf niet te beweren dat de hele opleiding gebakken lucht is, daarvoor heb ik er te weinig verstand van. Als docent omgangskunde echter, zal het lastig zijn om een passende baan te vinden.
Misschien HBO Pedagogiek iets voor jou ?quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |