Juist werkdagen zijn afhankelijk van 't aantal weekends. Kalenderdagen zijn 10 dagen, weekend of geen weekend.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 11:09 schreef EINZ het volgende:
Overbuurjoingen heeft een loonvordering op zijn voormalige werkgever, een uitzendbureau. Deze hebben de aanzegtermijn als bedoeld in de ABU CAO artiklel 14 lid 2 niet in acht genomen, waardoor het uitzendbureau de verplichting heeft om 10 kalenderdagen (>26 weken) te betalen. Maar wat betekenen nu kalenderdagen? Is dat afhankelijk van hoeveel weekends er in die 10 dagen vallen? Je zou toch zeggen dat het om een equivalent van 10 gewerkte dagen gaat zonder dat je afhankelijk bent van toevallig daarin vallende weekends?
De loonvordering betreft 10 kalenderdagen. Wil dat zeggen dat hij 10 dagen uitbetaald krijgt, of 10 dagen min de weekends die hij normaal gesproken ook niet werkte?quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 11:17 schreef Sjeen het volgende:
Ik begrijp je vraag niet helemaal, wellicht zijn er wat woorden weggevallen?
Anyway, kalenderdagen zijn (zoals het woord al doet vermoeden) dagen die op de kalender staan, dus ook de zaterdag en zondag. Dit in tegenstelling tot werkdagen, waarbij zaterdag en zondag niet meetellen.
Heb je het nu over gewerkte dagen of het je het over vertragingsrente, ik begrijp je vraag nog steeds niet.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 12:31 schreef EINZ het volgende:
[..]
De loonvordering betreft 10 kalenderdagen. Wil dat zeggen dat hij 10 dagen uitbetaald krijgt, of 10 dagen min de weekends die hij normaal gesproken ook niet werkte?
Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat hij in een branche werkt die 24/7/365 doorgaat zoals transport, horeca ed. Dan wordt er vaak over kalenderdagen gesproken ipv werkdagen daar, zoals Sjeen al aanhaalde, dit alleen maar de maandag t/m vrijdag is.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 12:31 schreef EINZ het volgende:
[..]
De loonvordering betreft 10 kalenderdagen. Wil dat zeggen dat hij 10 dagen uitbetaald krijgt, of 10 dagen min de weekends die hij normaal gesproken ook niet werkte?
Dat geeft niet, daar heeft TS niets mee te maken. De CAO voor uitzendkrachten gaat hier gewoon op omdat deze algemeen verbindend is verklaard. In de ABU CAO is opgenomen dat de schadevergoeding dient te bedragen:quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 13:13 schreef numero_uno het volgende:
[..]
Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat hij in een branche werkt die 24/7/365 doorgaat zoals transport, horeca ed. Dan wordt er vaak over kalenderdagen gesproken ipv werkdagen daar, zoals Sjeen al aanhaalde, dit alleen maar de maandag t/m vrijdag is.
Niet gewerkte dagen tellen trouwens ook niet mee
Kleine correctie: de overbuurjongen van TS. Maar hoezo wat hij voor de aanzegtermijn heeft verdiend? Een aanzegtermijn is toch altijd achteraf?quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 13:41 schreef sanger het volgende:
"gelijk is aan het feitelijk loon dat de uitzendkracht gedurende de niet in acht genomen aanzegtermijn zou hebben verdiend".
Oftewel, het bedrag is het bedrag wat TS in de laatste 10 dagen voordat de aanzegtermijn inging heeft verdiend.
Er wordt gekeken naar het salaris wat hij verdiende voor de aanzegtermijn inging. In de aanzegtermijn zelf verdiend hij nu niets, dus daar kunnen ze niet naar kijken.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 15:21 schreef EINZ het volgende:
[..]
Kleine correctie: de overbuurjongen van TS. Maar hoezo wat hij voor de aanzegtermijn heeft verdiend? Een aanzegtermijn is toch altijd achteraf?
Hij krijgt uitbetaald wat hij anders in 10 kalenderdagen verdiend zou hebben. Als hij gemiddeld van de 10 kalenderdagen 6 dagen zou werken (bv. een kantoorbaan) dan zou hij dus als vergoeding ook 6 dagen betaald krijgen.quote:Dan is de vraag, nu het uzb zich niet aan deze aanzegtermijn heeft gehouden, krijgt hij dan 10 dagen uitbetaald of 10 dagen min 2 dagen weekend?
Zoals ik Sanger lees, 10 dagen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |