FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / Tips voor bediening in eetcafé
Angelbiitchvrijdag 1 oktober 2010 @ 20:53
Morgen mag ik eindelijk beginnen in een eetcafé weet iemand misschien wat tips wat goed is of wat absoluut slecht is?
Lariekoekvrijdag 1 oktober 2010 @ 20:53
Goed: Leuk serveersterpakje aantrekken :Y
L-ascorbinezuurvrijdag 1 oktober 2010 @ 20:54
Slecht: Alles op de grond laten vallen of zelf alles opeten / drinken.
Karinavrijdag 1 oktober 2010 @ 20:57
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 20:53 schreef Angelbiitch het volgende:
Morgen mag ik eindelijk beginnen in een eetcafé weet iemand misschien wat tips wat goed is of wat absoluut slecht is?
Wat ik altijd irritant vind is dat ze niet opletten als je iets wilt bestellen of wilt betalen en zo je tafel voorbijlopen.
BasEnAadvrijdag 1 oktober 2010 @ 20:58
Chagerijnig kijken is fout. Vriendelijk kijken is goed.

Onverschillig zijn is fout. Alert en behulpzaam zijn is goed.
YebCarvrijdag 1 oktober 2010 @ 21:00
niet teveel praten met je collegas
niet teveel hangen bij de bar
niet gaan zitten als er gasten zijn
niet gaan eten waar er gastern bij zijn
blijf van je haar/oor/neus/bh/slip af
was je handen duidelijk na de wc
ga geen huisdieren aaien
kijk altijd vrolijk al krijg je geen ene rooie cent tip
ga niet om de 10 minuten naar de wc om te kijken of je er nog goed uit ziet
w/
Angelbiitchvrijdag 1 oktober 2010 @ 21:03
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 21:00 schreef YebCar het volgende:
niet teveel praten met je collegas
niet teveel hangen bij de bar
niet gaan zitten als er gasten zijn
niet gaan eten waar er gastern bij zijn
blijf van je haar/oor/neus/bh/slip af
was je handen duidelijk na de wc
ga geen huisdieren aaien
kijk altijd vrolijk al krijg je geen ene rooie cent tip
ga niet om de 10 minuten naar de wc om te kijken of je er nog goed uit ziet
w/
Juist :Y
Meddovrijdag 1 oktober 2010 @ 21:03
Fooien niet aannemen.
Spanky78vrijdag 1 oktober 2010 @ 21:06
1: wees vriendelijk tegen iedereen en blijf dat altijd.
2: goed opletten; je moet al je tafels in de gaten houden en opletten of mensen iets van je willen. Altijd fijn als je nog even vraagt of alles naar wens is net als de glazen de eerste keer leeg zijn, zal je baas ook waarderen...
3: hard werken. dan komt het wel goed.
Lotje-Plusonevrijdag 1 oktober 2010 @ 21:07
Niet gaan huilen als het je teveel wordt (sommige horecabazen willen je de eerste week een beetje testen op stressbestendigheid)

Oh en pak nooit glazen aan de rand op! En als het druk is graag een tandje harder werken
Pilesvrijdag 1 oktober 2010 @ 21:12
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 21:07 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Oh en pak nooit glazen aan de rand op! En als het druk is graag een tandje harder werken
Das een goeie idd :Y
Net als afruimen/opstapelen aan tafel :X Loop gewoon een keer extra.
Spanky78vrijdag 1 oktober 2010 @ 21:20
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 21:07 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Niet gaan huilen als het je teveel wordt (sommige horecabazen willen je de eerste week een beetje testen op stressbestendigheid)

Oh en pak nooit glazen aan de rand op! En als het druk is graag een tandje harder werken
Haha, ja. Arme meiskes die na de eerste avond huilend met pijn in hun dienblad-arm aan de bar stonden ;)

Inderdaad ff bikkelen, dan komt het goed :)
JumpingJackyvrijdag 1 oktober 2010 @ 21:38
Roken
Angelbiitchvrijdag 1 oktober 2010 @ 21:48
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 21:38 schreef JumpingJacky het volgende:
Roken
Ik rook zoiezo niet! :)
JumpingJackyvrijdag 1 oktober 2010 @ 22:19
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 21:48 schreef Angelbiitch het volgende:

[..]

Ik rook zoiezo niet! :)
Daarom mijn advies: Niet doen! ;)
Angelbiitchvrijdag 1 oktober 2010 @ 22:25
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 22:19 schreef JumpingJacky het volgende:

[..]

Daarom mijn advies: Niet doen! ;)
Ik vind het ook aso staan :X
erikkllvrijdag 1 oktober 2010 @ 22:28
Nouja. Volgens mij zijn de meeste dingen wel genoemd nu.

Nog één: Mensen die aan een tafel zitten geef je hun bord aan via hun rechterzijde, Je reikt dus niet links langs mensen naar de tafel.
YebCarvrijdag 1 oktober 2010 @ 22:30
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 22:28 schreef erikkll het volgende:
Nouja. Volgens mij zijn de meeste dingen wel genoemd nu.

Nog één: Mensen die aan een tafel zitten geef je hun bord aan via hun rechterzijde, Je reikt dus niet links langs mensen naar de tafel.
zeker iemand net van hotelschool. :')

Zo is het in theorie, maar in praktijk lukt het niet om je aan deze domme regel te houden.
heeft te maken met , gastenindeling,tafelindeling, drukte etc etc
aangezien het een eetcafe is en geen fine dining resto ...zou ik me daar helemaal niet mee bezig houden
Spanky78vrijdag 1 oktober 2010 @ 22:32
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 22:28 schreef erikkll het volgende:
Nouja. Volgens mij zijn de meeste dingen wel genoemd nu.

Nog één: Mensen die aan een tafel zitten geef je hun bord aan via hun rechterzijde, Je reikt dus niet links langs mensen naar de tafel.
Dat boeit toch niet in een eetcafe. Ik heb in toko's gewerkt waarbij je met met 1 bord per keer mocht lopen....en waar we met 5 tegelijk gingen. Hangt echt van de zaak af. En rechts inzetten, tsja, het hoort wel zo. Maar ik denk dat mensen in een eetcafe een informele relaxte sfeer verwachten, waar de serveeerster gewoon hallo of hoi zegt.
erikkllvrijdag 1 oktober 2010 @ 22:39
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 22:32 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dat boeit toch niet in een eetcafe. Ik heb in toko's gewerkt waarbij je met met 1 bord per keer mocht lopen....en waar we met 5 tegelijk gingen. Hangt echt van de zaak af. En rechts inzetten, tsja, het hoort wel zo. Maar ik denk dat mensen in een eetcafe een informele relaxte sfeer verwachten, waar de serveeerster gewoon hallo of hoi zegt.
Och. Ik denk ook niet dat de gasten er veel van zullen zeggen als je je er niet netjes aan houdt. Overigens heb ik niets gezegd over het al dan niet hallo of hoi zeggen. Dat kun je best combineren met rechts inzetten :P
erikkllvrijdag 1 oktober 2010 @ 22:40
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 22:30 schreef YebCar het volgende:

[..]

zeker iemand net van hotelschool. :')

:') Ik werk in de ICT :P
YebCarvrijdag 1 oktober 2010 @ 22:40
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 22:32 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dat boeit toch niet in een eetcafe. Ik heb in toko's gewerkt waarbij je met met 1 bord per keer mocht lopen....en waar we met 5 tegelijk gingen. Hangt echt van de zaak af. En rechts inzetten, tsja, het hoort wel zo. Maar ik denk dat mensen in een eetcafe een informele relaxte sfeer verwachten, waar de serveeerster gewoon hallo of hoi zegt.
5 borden??
heb jaren ervaring in de horeca en 4 borden is toch mijn max.
3 linkerarm 1 rechts aangezien je ze ook fatsoenlijk moet neerzetten :')

als ik er 4 op mijn linkerkant zet ga ik goochelen en word het wel risky :7
YebCarvrijdag 1 oktober 2010 @ 22:41
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 22:40 schreef erikkll het volgende:

[..]


:') Ik werk in de ICT :P
ik dacht dat icters alleen eten laten thuisbezorgen :') :P
fs180vrijdag 1 oktober 2010 @ 22:43
Ga niet vragen als mensen nog iets willen drinekn als hun glas nog halfvol zit, en dan na die ronde weer vragen, dat is zó kneuzig
erikkllvrijdag 1 oktober 2010 @ 22:51
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 22:41 schreef YebCar het volgende:

[..]

ik dacht dat icters alleen eten laten thuisbezorgen :') :P
Praten met zo'n bezorger vind ik wel wat eng :@

:P
YebCarvrijdag 1 oktober 2010 @ 22:58
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 22:43 schreef fs180 het volgende:
Ga niet vragen als mensen nog iets willen drinekn als hun glas nog halfvol zit, en dan na die ronde weer vragen, dat is zó kneuzig
dit alles heeft 2 kanten.

1> mensen gaan klagen dat obers niet opletten omdat ze geen of bijna geen drank meer hebben
2> mensen gaan klagen omdat de bediening de hele tijd gaat vragen of ze nog iets willen drinken

hetzelfde als

1> mensen klagen waarom de bediening hun wijn niet iedere keer bij schenkt
2> mensen klagen dat de wijnglazen de hele tijd vol worden geschonken.


het is op te lossen door:
1. ervaring...na een tijdje heb je wel aardig door bij welke gasten je moet gedragen
of
2. luister gewoon naar je baas. Als degene zegt altijd bijschenken dan doe je dat ook. Want hij/zij betaald immers je salaris.


en een ander regel is : Klant is koning............tot zover jij het vind
Angelbiitchzaterdag 2 oktober 2010 @ 21:22
ging helemaal goed, ik ben aangenomen! :Y