abonnement Unibet Coolblue
pi_87023758
quote:
Op donderdag 30 september 2010 13:08 schreef Juut_86 het volgende:
Overigens he, lees ik overal dat mensen na een week of 3 echt al voorruitgang zagen. Bijmij is het juist op dit moment alleen maar erger (ookin 3e week) Is dot normaal? MIjn lippen waren de 1e week ook veel droger dan ze nu zijn. (en ja ik smeer al 3 weken een lading vaseline ed)
Ik ga me afvragen of het wel werkt. Misschien moet ik me niet druk maken :P Maar zou wel een betje jammer zijn..
Verschilt heel erg per individu, de ene ziet na enkele weken al flink verschil, bij de ander wordt het eerst wat erger, etc. Je kan pas echt een oordeel vellen na 2-3 maanden vind ik. Is uiteraard ook dosis afhankelijk...

quote:
Op donderdag 30 september 2010 15:19 schreef Durnstic het volgende:

[..]

Zeker een nuttig stukje tekst, thanks!
Zal als ik verdere vragen heb over supplementen, wel even een ander topic opzoeken zodat het hier vooral over roa blijft gaan ;)

Het voelde gisteravond na het douchen/tanden poetsen echt vreemd om zonder ook maar iets op mijn gezicht te smeren mijn bed in te gaan, na jarenlang het één na het andere middeltje gesmeerd te hebben. Is die cetomacrogol-creme ook geschikt om gewoon 's ochtends en 's avonds over je gezicht te smeren als dagcreme, of alleen bedoeld om op lokale droge plekken te smeren?
Ook vraag ik mij af of er nog dingen zijn waar ik op moet letten omtrent scheren. Momenteel scheer ik gewoon nat met normale scheerschuim en daarna after-shave. Maar ik heb het idee dat de alcohol in de aftershave misschien niet goed is voor je huid tijdens ROA, of maakt dit niet uit?
Cetomacrogol kan je zoveel en wanneer je maar wilt smeren.

Scheren doe ik gewoon met 'n scheerapparaat, geen idee of alcohol slecht is voor de huid tijdens de kuur... Volgens mij kan het prima, maar als je meer irritatie merkt gewoon mee stoppen lijkt mij.
pi_87031352
Je huid wordt wel dunner en gevoeliger na verloop van tijd. Ik zou producten met alcohol niet gebruiken, dat is zowieso niet goed voor huid en je hebt kans dat het op den duur je huid gaat irriteren.

Mijn slechtste periode was 2-3 weken bij begin van roa en pas na een maand begon het echt zichtbaar te helpen. Pas bij 3 maanden ofso had ik echt het idee dat het werkte zoals het zou moeten. Ik slik 30mg/dag.

En over dat sporten, zorg eerst maar eens dat je een goed voedingsschema heb met de juiste kcal en e/k/v/ verhouding en een goed trainigschema en maximale uit je training haalt voordat je aan de crea gaat. Maar voor vragen over sport/supplementen en alles kan je beter kijken in andere topics op FOK of op DBB forum, daar zijn trouwens ook heel wat mensen die roa gebruiken (in een lage dosis, volgens mij vaak 10mg) om vooral schouders en de rest schoon te houden. Ik ben wel van mening dat bodybuilding niet altijd even goed voor je huid is, door de overdosis eiwitten en kcal die je lichaam met moeite continue moet verwerken.
pi_87031953
Ik gebruikte creatine vrijwel vanaf het begin dat ik ermee begon al.
pi_87033963
quote:
Op donderdag 30 september 2010 18:40 schreef Burnster het volgende:
Je huid wordt wel dunner en gevoeliger na verloop van tijd. Ik zou producten met alcohol niet gebruiken, dat is zowieso niet goed voor huid en je hebt kans dat het op den duur je huid gaat irriteren.
Denk dat ik inderdaad beter een soort alcoholvrije balsem kan gaan halen.

quote:
Op donderdag 30 september 2010 18:40 schreef Burnster het volgende:
En over dat sporten, zorg eerst maar eens dat je een goed voedingsschema heb met de juiste kcal en e/k/v/ verhouding en een goed trainigschema en maximale uit je training haalt voordat je aan de crea gaat.
Durnstic - woensdag 29 september 2010 @ 23:27:
Tot nu toe train ik zonder supplementen. Let er wel goed op dat ik veel koolhydraten en eiwitten uit mijn voeding haal. Maar zit sinds kort te overwegen om wel supplementen te gebruiken, omdat ik merk dat ik de laatste tijd minder vooruitgang boek

quote:
Op donderdag 30 september 2010 18:40 schreef Burnster het volgende:
Maar voor vragen over sport/supplementen en alles kan je beter kijken in andere topics op FOK of op DBB forum, ...
Durnstic - donderdag 30 september 2010 @ 15:19:
Zal als ik verdere vragen heb over supplementen, wel even een ander topic opzoeken zodat het hier vooral over roa blijft gaan.

quote:
Op donderdag 30 september 2010 18:40 schreef Burnster het volgende:
Ik ben wel van mening dat bodybuilding niet altijd even goed voor je huid is, door de overdosis eiwitten en kcal die je lichaam met moeite continue moet verwerken.
Zelf denk ik ook dat het voor mensen die al gevoelig zijn voor acné, gebruik van supplementen dit in sommige gevallen kan verergeren. Dat is ook wat mij er tot nu toe van weerhoudt om ze te gebruiken. Maar juist nu ik begonnen ben met ROA en er stiekem al vanuit ga dat ik helemaal van mijn acné af kom, overweeg ik om wel supplementen te gaan gebuiken ;)
pi_87034079
Ik slik nu 1 week 40mg ED(weeg 60kg), merk wel dat 't al iets rustiger wordt. Alleen balen dat die rode vlekken zolang blijven. Van de bijwerkingen heb ik nauwelijks last, misschien ook te kort om echt een oordeel te geven.
pi_87034764
@Durnstic
Betreffende supplementen; volgens mijn dermatoloog hoefde ik me alleen zorgen te maken over zuivel, als dat het al verergde. Whey, weightgainer, creatine en dextrose waren geen enkel probleem. En zuivel is het in mijn geval niet, ik merkte echt nooit verschil als ik veel zuivel nam of niet :P
pi_87043134
Zuivel is vaak de grote boosdoener, maakt je huid ook dikker. Wat betreft supplementen, er zijn verschillende soorten whey (je kan ze het beste met water nemen ipv melk). Ik weet ze niet precies op te noemen maar volgens mij was de whey isolaat of een andere de minst slecht voor je huid. Acne schijnt ook te kunnen komen door lactose (zit volgens mij veel in goedkope whey), er is ook lactose vrije whey (ga ik binnekort ook halen), dit is wel een stuk duurder. Voor een weightgainer moet je ook even goed zoeken, veel gainers werken goed, maar ze zijn niet allemaal even gezond. Vaak zitten ze boordevol met suikers. Best veel mensen beweren dat acne ook kan komen door veel 'snelle' suikers. Daarom twijfel ik ook daarnaast nog een beetje over dextrose. Weight gainer maak ik zelf met whey en brinta en (dextrose).
Het kost best veel tijd om het allemaal uit te zoeken, maar dan heb je ook wat ;)
Hoop dat acne voor mij ook wegblijft als de roa op is
pi_87159251
Bluh, Week 4 is van start gegaan, en het is alleen maar erger geworden dan vorige week. Ik heb last van allerlei bijverschijnselen, maar waarvoor? Ik zie geen verbetering. Integendeel zelfs, ik heb het idee dat ik er nog nooit zo erg last van heb gehad als nu. Volhouden word een mens zo wel erg moeilijk gemaakt.

Zo, ik wilde dit baal-moment even delen :P
pi_87160359
Doorzetten hoor, hierna wordt het allemaal beter. :Y
pi_87166695
Laten we het hopen. :)
pi_87170894
Na veel twijfelen of de bijwerkingen het wel opwegen tegen de voordelen heb ik toch besloten om voor de Roa te gaan. Vanaf mijn 15e al last van acné, alles al geprobeerd van de huisarts maar nu op mijn 21e lijkt het alleen maar erger te worden. Het lijkt me nu het best aangezien de komende half jaar het minste zon is.

Moet ik trouwens eerst een verwijzing van de huisarts vragen? Of kan ik zelf dermatologie bellen?
If I'm sad, I stop being sad and be awesome instead. True story
pi_87172200
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 15:21 schreef MaxC het volgende:
Na veel twijfelen of de bijwerkingen het wel opwegen tegen de voordelen heb ik toch besloten om voor de Roa te gaan. Vanaf mijn 15e al last van acné, alles al geprobeerd van de huisarts maar nu op mijn 21e lijkt het alleen maar erger te worden. Het lijkt me nu het best aangezien de komende half jaar het minste zon is.

Moet ik trouwens eerst een verwijzing van de huisarts vragen? Of kan ik zelf dermatologie bellen?
Maar je bent nog niet bij de dermatoloog geweest dus?
Ik ben naar de HA gegaan en die maakte voor me een afspraak bij de Dermatoloog. Denk dus wel dat je er een nodig hebt.
pi_87174285
Zonder verwijzing kan je niet bij een dermatoloog terecht, je hebt dus een verwijzing nodig van je huisarts ;)
pi_87181553
Wat is eigenlijk je dosis per dag, Juut_86?
pi_87197737
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 20:07 schreef Durnstic het volgende:
Wat is eigenlijk je dosis per dag, Juut_86?
Op het moment 30mg
Maandag moet ik weer naar de dermatoloog.
pi_87230640
Hallo allemaal , ik heb maar even een account aangemaakt

Ik ben 2 oktober begonnen met een roaccutane kuur (30mg/d) *O*

Ik heb vanaf me 16-17e af een toe een puistje , maar het is vanaf me 18e steeds erger geworden en ben nu al 20 !.

ik heb dan ook eindelijk een doorverwijzing van de huisarts gekregen voor de dermatoloog na verschillende middeltjes die nauwelijks werkte te hebben gebruikt (inderm, benzoyl , diffirin , doxycycline)


groetjes m
pi_87230717
Veel succes met je kuur. Wat is je gewicht?
pi_87237787
quote:
AJ1987 [] zondag 5 september 2010 @ 16:27 (#216)

Hallo iedereen,
Was op het internet op zoek naar info over dit middel en vond er een topic over..heel fijn

Ik heb nu al een hele tijd last van heftige folliculitis. Eerst werd gedacht dat het om acné ging. Heb ook alle antibiotica en zalfjes gehad. Niets heeft echt geholpen. Het was vooral in het gezicht en borst gebied. De laatste tijd is het probleem nu ook op mijn hoofdhuid te merken. Grote bulten die ontstaan. Deze doen enorm pijn, het liggen op een kussen is soms zelf niet te doen. Op de plekken van deze ontstekingen is nu ook al helemaal geen haargroei meer te merken. Ben nu bij een tweede dermatoloog en omdat de meeste middeltjes al geprobeerd zijn, heeft zij aangegeven het met een lage dosis Roaccutane te proberen. Het verminderden van de talgproductie zou een positief effect kunnen hebben. Als het goed is ga ik over twee weken beginnen met Roaccutane. De verhalen over alle bijwerkingen zijn zeker beangstigend, maar in alle gevallen had het middel wel effect, dus ik vind het zeker waard om het te gaan proberen.

Zijn er misschien nog andere dingen die ik zou moeten weten over dit middel die niet op internet te vinden zijn?
Alvast bedankt,

AJ1987
Daar ben ik weer. De dermatoloog wilde eerst toch nog een andere antobiotoca proberen. Ik heb voor ongeveer drie weken Ciprofloxacine gehad. Dit heeft geholpen tegen de ontstekingen op mijn hoofd. Deze zijn veel minder geworden, op mijn gezicht is dit echter niet het geval. Hier is het niet veel minder.
Deze kuur was vorige week klaar en sinds zondag merk ik dat er weer bultjes op mijn hoofd komen en dat het op mijn gezicht, vooral kin en neusomgeving, begint terug te komen.
Gister een consult gehad met de dermatoloog en die heeft aangegeven maar direct te beginnen met de Roaccutane, alles was al in werking gesteld dus kon het direct afhalen bij de apotheek.
Heb nu een kuur van 50 dagen en ik moet 40mg per dag slikken. Laten we hopen dat het gaat helpen...
pi_87238254
quote:
Op dinsdag 5 oktober 2010 23:18 schreef Diabox het volgende:
Veel succes met je kuur. Wat is je gewicht?
dankje , ik weeg op dit moment 63kg

ik zou in totaal 7560mg binnen moeten krijgen dus gaat nog wel even duren.
pi_87239559
Zo, vanmorgen bloed laten prikken (altijd leuk...) en ik moet iedere maand een zwangerschpstest doen (ook heel fijn, zeker omdat ik zelf al weet wat de uitslag gaat zijn...) Maar dit schijnt er bij te horen wil ik lid blijven van het ROA-clubje :P
Moesten jullie ook IEDERE maand bloed laten prikken? Of mocht daar na de eerste paar maanden een wat langere periode tusen zitten?

@mc123
succes met je kuur :) jij bent ook vers gestart lees ik.
pi_87239723
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 11:22 schreef Juut_86 het volgende:
Zo, vanmorgen bloed laten prikken (altijd leuk...) en ik moet iedere maand een zwangerschpstest doen (ook heel fijn, zeker omdat ik zelf al weet wat de uitslag gaat zijn...) Maar dit schijnt er bij te horen wil ik lid blijven van het ROA-clubje :P
Moesten jullie ook IEDERE maand bloed laten prikken? Of mocht daar na de eerste paar maanden een wat langere periode tusen zitten?

@mc123
succes met je kuur :) jij bent ook vers gestart lees ik.
Van mijn derma hoefde ik maar twee keer bloed te prikken. Voor de kuur en na de eerste maand van de kuur.
pi_87244985
Toch vandaag maar een afspraak bij de derma gemaakt, ontstekinkjes begin weer op te komen op mijn wangen en opeens ook op mn bovenarmen (??). Hoopte echt dat het weg zou blijven, heb er zelfs roken voor opgegeven :'(
Cause I'm a motherlover,
You're a motherlover.
We should fuck each others mothers
pi_87245164
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 14:05 schreef dreamzk het volgende:
Toch vandaag maar een afspraak bij de derma gemaakt, ontstekinkjes begin weer op te komen op mijn wangen en opeens ook op mn bovenarmen (??). Hoopte echt dat het weg zou blijven, heb er zelfs roken voor opgegeven :'(
Balen zeg. Hopen dat een tweede, wellicht kortere kuur een oplossing biedt?
pi_87245298
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 14:05 schreef dreamzk het volgende:
Toch vandaag maar een afspraak bij de derma gemaakt, ontstekinkjes begin weer op te komen op mijn wangen en opeens ook op mn bovenarmen (??). Hoopte echt dat het weg zou blijven, heb er zelfs roken voor opgegeven :'(
Meestal helpt een tweede kuur doorgaans vrij snel, als je niet van de bijwerkingen bent is 20mg per dag vaak al vrij effectief.
pi_87247103
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 14:10 schreef Blaxje het volgende:

[..]

Balen zeg. Hopen dat een tweede, wellicht kortere kuur een oplossing biedt?
Hoor ik allemaal volgende week wel, wel een teleurstelling nu ik weer in de spiegel kijk
Cause I'm a motherlover,
You're a motherlover.
We should fuck each others mothers
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')