Koeketrommel | donderdag 23 september 2010 @ 21:44 |
Als je in een duur restaurant lasagne bestelt, welk bestek hoor je er dan bij te krijgen? Vork en lepel? Of vork en mes? | |
habbeflats | donderdag 23 september 2010 @ 21:44 |
mes en vork | |
Pietverdriet | donderdag 23 september 2010 @ 21:45 |
Mes en vork natuurlijk, een lepel is voor soep | |
Onverstoorbaar | donderdag 23 september 2010 @ 21:45 |
In dure restaurant zul je geen lasagne aantreffen. | |
Koeketrommel | donderdag 23 september 2010 @ 21:46 |
quote:Pasta eet je ook met vork en lepel hoor. | |
Pakspul | donderdag 23 september 2010 @ 21:46 |
quote:Echt niet, ork ork ork soep eet je met een .... ? | |
Jojoortje | donderdag 23 september 2010 @ 21:47 |
Vork en een lepel. | |
Lkw | donderdag 23 september 2010 @ 21:48 |
quote:Doe ik ook inderdaad. Maar volgens mij hoort het officieel niet. Ik ben er wel eens door Italianen om uitgelachen in elk geval. Officieel hoor je het slechts met een vork te eten, waarbij je de spaghetti om de vork draait met behulp van de rand van het bord. Een lepel gebruiken vinden ze voor amateurs. | |
Geerd | donderdag 23 september 2010 @ 21:49 |
quote:Die vind ik dan net zoals de mac naar een half uur heb je weer honger | |
Koeketrommel | donderdag 23 september 2010 @ 21:49 |
quote:Ik doe een horeca-opleiding en mijn leraren zeggen dat je pasta officieel met vork en lepel eet. Je draait met je vork de pasta tegen je lepel aan. Pasta hoor je absoluut niet te snijden. | |
iPat | donderdag 23 september 2010 @ 21:51 |
Rijstgerechten eet ik ook met een lepel, terwijl iedereen het met een vork doet. | |
Lkw | donderdag 23 september 2010 @ 21:51 |
quote:Geintje zeker? | |
Pietverdriet | donderdag 23 september 2010 @ 21:52 |
quote:Alleen een vork en de rand van je bord. | |
Lkw | donderdag 23 september 2010 @ 21:53 |
quote:Nee, zeker niet. Daarom zeg ik ook nergens dat je zou moeten snijden. Maar goed, ik heb het van Italianen zelf, die geloof ik op zichzelf wel. Misschien verschilt het per streek in Italië. | |
Koeketrommel | donderdag 23 september 2010 @ 21:53 |
quote:Italianen, klotevolk. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 september 2010 @ 21:53 |
quote:Nee? Goh, heb het toch echt in chique restaurants gegeten, met verse witte truffel, | |
BarraCupraCuda | donderdag 23 september 2010 @ 21:54 |
quote: | |
Baalhaar | donderdag 23 september 2010 @ 21:55 |
edit: nee. [ Bericht 52% gewijzigd door Mirjam op 23-09-2010 22:08:55 ] | |
Pietverdriet | donderdag 23 september 2010 @ 21:55 |
quote:Ik heb ooit eens een koksopleiding gevolgd, toen ze me daar wisten te vertellen dat je bouillon maakt met poeder heb ik mijn geld terug gevraagd. | |
captainkid | donderdag 23 september 2010 @ 21:55 |
Sinds wanneer hebben Italianen verstand van pasta. Pasta en ook Spaghetti eet je met mes en vork natuurlijk. Spaghetti paar keer doorsnijden en gaan. | |
Koeketrommel | donderdag 23 september 2010 @ 21:56 |
Ik weet het niet zeker omdat mijn moeder (die zelf in de horeca werkt) zegt dat als lasagne nogal warm geserveerd wordt heel zacht wordt en daarom misschien met lepel zou worden gegeten. Maar volgens mij is lasagne toch nog best stevig? | |
MrTorture | donderdag 23 september 2010 @ 21:57 |
Rietje ![]() | |
Koeketrommel | donderdag 23 september 2010 @ 22:00 |
quote:Inderdaad, onzin. Ik zit nog maar pas op die school maar volgens mij gebruiken ze daar zo'n doek voor waar ze alle ingrediënten op gooien toch? | |
Pietverdriet | donderdag 23 september 2010 @ 22:01 |
quote:Sorry? | |
Koeketrommel | donderdag 23 september 2010 @ 22:03 |
quote: ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 september 2010 @ 22:08 |
quote:Bouillion maak je door bv een soepkip met groenten en kruiden in water net tegen het kookpunt aan te houden, en hem regelmatig afschuimen, niet door zaken in een doek te gooien. | |
Koeketrommel | donderdag 23 september 2010 @ 22:09 |
quote:Oh dat dacht ik, zodat je het soort van zeeft ofzo. ![]() | |
Haque | donderdag 23 september 2010 @ 22:27 |
Spaghetti met een lepel, oke, maar lasagne............. nee doe mij maar mes en vork | |
Doedezemaar | vrijdag 24 september 2010 @ 01:21 |
Lasagne hoort zo stevig te zijn dat je het als taartpunten kunt serveren. Nu eet ik sowieso eigenlijk niet met een lepel, maar hoe je er bij komt om lasagne met een lepel te willen eten...? | |
Onverstoorbaar | vrijdag 24 september 2010 @ 01:22 |
quote:Slurp jij je soep dan op? | |
Doedezemaar | vrijdag 24 september 2010 @ 01:24 |
Ik eet geen soep ![]() | |
Onverstoorbaar | vrijdag 24 september 2010 @ 01:26 |
quote:Kom op man, iedereen zou minstens 1x per jaar een deftig bord soep moeten eten. Al is het maar met kerst. | |
Koeketrommel | vrijdag 24 september 2010 @ 17:55 |
Omdat ik dacht dat sommige lasagne nogal slap was. Maar goed, ik heb het aan mijn lerares gevraagd en die zei dat je het met mes en vork moest eten. ![]() | |
Curiosity | zaterdag 25 september 2010 @ 23:31 |
Gewoon een mes en vork in een restaurant. Thuis eet ik lasagne trouwens met een lepel en een mes, eet het handigste. En wie dat niet vind kunnen, jammer dan, als ik maar lekker eet. | |
Blushed | zondag 26 september 2010 @ 10:50 |
quote:Jij bedoelt zeker een kruidenbouquet, die bind je aan de handvat van een pan, en laat het meekoken in je soep/pasta en daarna haal je hem eruit. ? | |
motorbloempje | zondag 26 september 2010 @ 13:16 |
quote:nee, pasta eet je alleen met een vork, als je 't goed doet ![]() | |
motorbloempje | zondag 26 september 2010 @ 13:18 |
quote:nou, in een grijs verleden heeft mijn zusje eens lasagne geprobeerd te maken voor mij en mijn moeder.. op de lasagnevellen na was 't soep ![]() ![]() | |
Spanky78 | zondag 26 september 2010 @ 13:32 |
quote:Onzin. En ja, je eet het met mes en vork. In hele dure restaurants maken ze de lasagna vaak wel wat anders, met aparte smaken. |