FOK!forum / Culinesse à gogo / Welk bestek bij lasagne?
Koeketrommeldonderdag 23 september 2010 @ 21:44
Als je in een duur restaurant lasagne bestelt, welk bestek hoor je er dan bij te krijgen?

Vork en lepel?
Of vork en mes?
habbeflatsdonderdag 23 september 2010 @ 21:44
mes en vork
Pietverdrietdonderdag 23 september 2010 @ 21:45
Mes en vork natuurlijk, een lepel is voor soep
Onverstoorbaardonderdag 23 september 2010 @ 21:45
In dure restaurant zul je geen lasagne aantreffen.
Koeketrommeldonderdag 23 september 2010 @ 21:46
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Mes en vork natuurlijk, een lepel is voor soep
Pasta eet je ook met vork en lepel hoor.
Pakspuldonderdag 23 september 2010 @ 21:46
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Mes en vork natuurlijk, een lepel is voor soep
Echt niet, ork ork ork soep eet je met een .... ?
Jojoortjedonderdag 23 september 2010 @ 21:47
Vork en een lepel.
Lkwdonderdag 23 september 2010 @ 21:48
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:46 schreef Koeketrommel het volgende:

[..]

Pasta eet je ook met vork en lepel hoor.
Doe ik ook inderdaad. Maar volgens mij hoort het officieel niet. Ik ben er wel eens door Italianen om uitgelachen in elk geval. Officieel hoor je het slechts met een vork te eten, waarbij je de spaghetti om de vork draait met behulp van de rand van het bord. Een lepel gebruiken vinden ze voor amateurs.
Geerddonderdag 23 september 2010 @ 21:49
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:45 schreef Onverstoorbaar het volgende:
In dure restaurant zul je geen lasagne aantreffen.
Die vind ik dan net zoals de mac naar een half uur heb je weer honger
Koeketrommeldonderdag 23 september 2010 @ 21:49
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:48 schreef Lkw het volgende:

[..]

Doe ik ook inderdaad. Maar volgens mij hoort het officieel niet. Ik ben er wel eens door Italianen om uitgelachen in elk geval. Officieel hoor je het slechts met een vork te eten, waarbij je de spaghetti om de vork draait met behulp van de rand van het bord. Een lepel gebruiken vinden ze voor amateurs.
Ik doe een horeca-opleiding en mijn leraren zeggen dat je pasta officieel met vork en lepel eet.
Je draait met je vork de pasta tegen je lepel aan. Pasta hoor je absoluut niet te snijden.
iPatdonderdag 23 september 2010 @ 21:51
Rijstgerechten eet ik ook met een lepel, terwijl iedereen het met een vork doet.
Lkwdonderdag 23 september 2010 @ 21:51
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:47 schreef Jojoortje het volgende:
Vork en een lepel.
Geintje zeker?
Pietverdrietdonderdag 23 september 2010 @ 21:52
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:46 schreef Koeketrommel het volgende:

[..]

Pasta eet je ook met vork en lepel hoor.
Alleen een vork en de rand van je bord.
Lkwdonderdag 23 september 2010 @ 21:53
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:49 schreef Koeketrommel het volgende:

[..]

Ik doe een horeca-opleiding en mijn leraren zeggen dat je pasta officieel met vork en lepel eet.
Je draait met je vork de pasta tegen je lepel aan. Pasta hoor je absoluut niet te snijden.
Nee, zeker niet. Daarom zeg ik ook nergens dat je zou moeten snijden. Maar goed, ik heb het van Italianen zelf, die geloof ik op zichzelf wel. Misschien verschilt het per streek in Italië.
Koeketrommeldonderdag 23 september 2010 @ 21:53
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:53 schreef Lkw het volgende:

[..]

Nee, zeker niet. Daarom zeg ik ook nergens dat je zou moeten snijden. Maar goed, ik heb het van Italianen zelf, die geloof ik op zichzelf wel. Misschien verschilt het per streek in Italië.
Italianen, klotevolk. :')
Pietverdrietdonderdag 23 september 2010 @ 21:53
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:45 schreef Onverstoorbaar het volgende:
In dure restaurant zul je geen lasagne aantreffen.
Nee? Goh, heb het toch echt in chique restaurants gegeten, met verse witte truffel,
BarraCupraCudadonderdag 23 september 2010 @ 21:54
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:44 schreef habbeflats het volgende:
mes en vork
Baalhaardonderdag 23 september 2010 @ 21:55
edit: nee.

[ Bericht 52% gewijzigd door Mirjam op 23-09-2010 22:08:55 ]
Pietverdrietdonderdag 23 september 2010 @ 21:55
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:49 schreef Koeketrommel het volgende:

[..]

Ik doe een horeca-opleiding en mijn leraren zeggen dat je pasta officieel met vork en lepel eet.
Je draait met je vork de pasta tegen je lepel aan. Pasta hoor je absoluut niet te snijden.
Ik heb ooit eens een koksopleiding gevolgd, toen ze me daar wisten te vertellen dat je bouillon maakt met poeder heb ik mijn geld terug gevraagd.
captainkiddonderdag 23 september 2010 @ 21:55
Sinds wanneer hebben Italianen verstand van pasta.
Pasta en ook Spaghetti eet je met mes en vork natuurlijk. Spaghetti paar keer doorsnijden en gaan.
Koeketrommeldonderdag 23 september 2010 @ 21:56
Ik weet het niet zeker omdat mijn moeder (die zelf in de horeca werkt) zegt dat als lasagne nogal warm geserveerd wordt heel zacht wordt en daarom misschien met lepel zou worden gegeten.

Maar volgens mij is lasagne toch nog best stevig?
MrTorturedonderdag 23 september 2010 @ 21:57
Rietje *O*
Koeketrommeldonderdag 23 september 2010 @ 22:00
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb ooit eens een koksopleiding gevolgd, toen ze me daar wisten te vertellen dat je bouillon maakt met poeder heb ik mijn geld terug gevraagd.
Inderdaad, onzin.
Ik zit nog maar pas op die school maar volgens mij gebruiken ze daar zo'n doek voor waar ze alle ingrediënten op gooien toch?
Pietverdrietdonderdag 23 september 2010 @ 22:01
quote:
Op donderdag 23 september 2010 22:00 schreef Koeketrommel het volgende:

[..]

Inderdaad, onzin.
Ik zit nog maar pas op die school maar volgens mij gebruiken ze daar zo'n doek voor waar ze alle ingrediënten op gooien toch?
Sorry?
Koeketrommeldonderdag 23 september 2010 @ 22:03
quote:
Op donderdag 23 september 2010 22:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sorry?
:') Om bouillon te maken?
Pietverdrietdonderdag 23 september 2010 @ 22:08
quote:
Op donderdag 23 september 2010 22:03 schreef Koeketrommel het volgende:

[..]

:') Om bouillon te maken?
Bouillion maak je door bv een soepkip met groenten en kruiden in water net tegen het kookpunt aan te houden, en hem regelmatig afschuimen, niet door zaken in een doek te gooien.
Koeketrommeldonderdag 23 september 2010 @ 22:09
quote:
Op donderdag 23 september 2010 22:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bouillion maak je door bv een soepkip met groenten en kruiden in water net tegen het kookpunt aan te houden, en hem regelmatig afschuimen, niet door zaken in een doek te gooien.
Oh dat dacht ik, zodat je het soort van zeeft ofzo. :')
Haquedonderdag 23 september 2010 @ 22:27
Spaghetti met een lepel, oke, maar lasagne............. nee
doe mij maar mes en vork
Doedezemaarvrijdag 24 september 2010 @ 01:21
Lasagne hoort zo stevig te zijn dat je het als taartpunten kunt serveren.
Nu eet ik sowieso eigenlijk niet met een lepel, maar hoe je er bij komt om lasagne met een lepel te willen eten...?
Onverstoorbaarvrijdag 24 september 2010 @ 01:22
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 01:21 schreef Doedezemaar het volgende:
Lasagne hoort zo stevig te zijn dat je het als taartpunten kunt serveren.
Nu eet ik sowieso eigenlijk niet met een lepel, maar hoe je er bij komt om lasagne met een lepel te willen eten...?
Slurp jij je soep dan op?
Doedezemaarvrijdag 24 september 2010 @ 01:24
Ik eet geen soep :P
Onverstoorbaarvrijdag 24 september 2010 @ 01:26
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 01:24 schreef Doedezemaar het volgende:
Ik eet geen soep :P
Kom op man, iedereen zou minstens 1x per jaar een deftig bord soep moeten eten. Al is het maar met kerst.
Koeketrommelvrijdag 24 september 2010 @ 17:55
Omdat ik dacht dat sommige lasagne nogal slap was. Maar goed, ik heb het aan mijn lerares gevraagd en die zei dat je het met mes en vork moest eten. :Y)
Curiosityzaterdag 25 september 2010 @ 23:31
Gewoon een mes en vork in een restaurant.


Thuis eet ik lasagne trouwens met een lepel en een mes, eet het handigste.
En wie dat niet vind kunnen, jammer dan, als ik maar lekker eet.
Blushedzondag 26 september 2010 @ 10:50
quote:
Op donderdag 23 september 2010 22:09 schreef Koeketrommel het volgende:

[..]

Oh dat dacht ik, zodat je het soort van zeeft ofzo. :')
Jij bedoelt zeker een kruidenbouquet, die bind je aan de handvat van een pan, en laat het meekoken in je soep/pasta en daarna haal je hem eruit. ?
motorbloempjezondag 26 september 2010 @ 13:16
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:46 schreef Koeketrommel het volgende:

[..]

Pasta eet je ook met vork en lepel hoor.
nee, pasta eet je alleen met een vork, als je 't goed doet :)
motorbloempjezondag 26 september 2010 @ 13:18
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 01:21 schreef Doedezemaar het volgende:
Lasagne hoort zo stevig te zijn dat je het als taartpunten kunt serveren.
Nu eet ik sowieso eigenlijk niet met een lepel, maar hoe je er bij komt om lasagne met een lepel te willen eten...?
nou, in een grijs verleden heeft mijn zusje eens lasagne geprobeerd te maken voor mij en mijn moeder.. op de lasagnevellen na was 't soep O+ :')
Spanky78zondag 26 september 2010 @ 13:32
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:45 schreef Onverstoorbaar het volgende:
In dure restaurant zul je geen lasagne aantreffen.
Onzin. En ja, je eet het met mes en vork.

In hele dure restaurants maken ze de lasagna vaak wel wat anders, met aparte smaken.