FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe lang kan je augurken in een pot bewaren als die geopend
Gulowoensdag 22 september 2010 @ 19:21
Hoe lang kan je een pot augurken bewaren die al een tijdje geopend is?

Ik heb een pot erwten die tot 2013 goed is. Daar staat echter bij dat deze na opening nog slechts enkele dagen goed is.

De pot augurken is goed tot 2012. Daar staat niet bij over houdbaarheid na opening. Blijft deze gewoon goed dan?
troveywoensdag 22 september 2010 @ 19:23
Als de azijn troebel gaat worden dan zou ik het voor gezien houden. Ook slijmige augurken is trouwens een teken. ;)
Flurrywoensdag 22 september 2010 @ 19:26
De augurken blijven goed, omdat ze in azijn en suiker zijn ingelegd, da's een conserveringsmethode. De erwtjes liggen gewoon in water :)
troveywoensdag 22 september 2010 @ 19:27
quote:
Op woensdag 22 september 2010 19:26 schreef Flurry het volgende:
De augurken blijven goed, omdat ze in azijn en suiker zijn ingelegd, da's een conserveringsmethode. De erwtjes liggen gewoon in water :)
Maar die houdbaarheid is niet eeuwig als de pot geopend is. ;)
Flurrywoensdag 22 september 2010 @ 19:31
quote:
Op woensdag 22 september 2010 19:27 schreef trovey het volgende:

[..]

Maar die houdbaarheid is niet eeuwig als de pot geopend is. ;)
Okee, maar wel een paar weken of zelfs een maand of wat. Met erwtjes zou ik dat niet doen :)
troveywoensdag 22 september 2010 @ 19:40
quote:
Op woensdag 22 september 2010 19:31 schreef Flurry het volgende:

[..]

Okee, maar wel een paar weken of zelfs een maand of wat. Met erwtjes zou ik dat niet doen :)
Dat klopt...als er wel eens een pot blijft hangen in de koelkast (wat trouwens zelden is) dan hou ik de doorzichtigheid van de azijn maar als graatmeter aan. 1 maal troubele azijn gehad en voor die ene augurk die er nog in zat heb ik het risico maar niet gelopen. :P
RemcoDelftwoensdag 22 september 2010 @ 19:53
Augurken zou ik gerust maanden in de koelkast laten staan. Net als zilveruitjes.
NutKeeswoensdag 22 september 2010 @ 20:40
Ik heb altijd zo'n joekel van Kesbeke in de koelkast staan. Als ik hem aanbreek, 3 weken op vakantie ga, en daarna nog eens een maand nodig heb om die pot leeg te krijgen smaken ze nog altijd perfect. Best lang dus.
Rianndonderdag 23 september 2010 @ 09:03
na een paar weken gooi ik het toch weg dat is meer het idee denk ik
Weltschmerzdonderdag 23 september 2010 @ 12:54
Bij dingen in zuur of olie let ik altijd op dat alles kopje onder gaat, dan kan er geen lucht bij en daarom conserveert het, of de deksel dan van de pot is afgweest kan volgens mij niet veel uitmaken.

Maar dat heb ik zelf zo bedacht en meestal is het na een paar weken toch wel op, ik ben er in ieder geval nooit ziek van geworden.
Lienekiendonderdag 23 september 2010 @ 13:09
quote:
Op woensdag 22 september 2010 19:53 schreef RemcoDelft het volgende:
Augurken zou ik gerust maanden in de koelkast laten staan. Net als zilveruitjes.
Idem.
Trustendonderdag 23 september 2010 @ 13:13
Het kan ook veel schelen of je ze er bijv uithaalt met een schone vork of met je vieze handen ;)
Lienekiendonderdag 23 september 2010 @ 13:15
quote:
Op donderdag 23 september 2010 13:13 schreef Trusten het volgende:
Het kan ook veel schelen of je ze er bijv uithaalt met een schone vork of met je vieze handen ;)
Absoluut. Schone vork! ^O^
Zwansendonderdag 23 september 2010 @ 13:16
quote:
Op donderdag 23 september 2010 13:15 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Absoluut. Schone vork! ^O^
Of schone handen. :+
El_Bassievrijdag 24 september 2010 @ 15:52
quote:
Op donderdag 23 september 2010 13:16 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Of schone handen. :+
Die bestaan niet. ;)
wendy-mobielvrijdag 24 september 2010 @ 17:57
quote:
Op donderdag 23 september 2010 13:13 schreef Trusten het volgende:
Het kan ook veel schelen of je ze er bijv uithaalt met een schone vork of met je vieze handen ;)
je hebt tegenwoordig ook potjes augurken met een soort mandje, kan je ze met je hand pakken zonder de rest te besmetten