abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_86314189
Hallo, even een noob vraag.

Ik dacht spinazie a la creme gekocht te hebben maar het bleek gewone diepgevroren spinazie te zijn. (normaliter eet ik óf versie spinazie, of diepgevroren a la creme).

Goed, nu vraag ik me dus af hoe ik met simpele huis tuin en keuken-ingrediënten een soort a la creme er van kan maken.

Ik denk dat creme gewoon room is, maar hoe maak ik room? :@
  zaterdag 11 september 2010 @ 15:07:11 #2
157634 Civilian
Better safe than Sony
pi_86314229
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 15:05 schreef Gulo het volgende:
Hallo, even een noob vraag.

Ik dacht spinazie a la creme gekocht te hebben maar het bleek gewone diepgevroren spinazie te zijn. (normaliter eet ik óf versie spinazie, of diepgevroren a la creme).

Goed, nu vraag ik me dus af hoe ik met simpele huis tuin en keuken-ingrediënten een soort a la creme er van kan maken.

Ik denk dat creme gewoon room is, maar hoe maak ik room? :@
Waarom zou je room willen maken als je 't kant en klaar in de winkel kan kopen? Gebruik iets als Creme Frache :)
I'm not good with advice.. Can i interest you in a sarcastic comment?
pi_86314324
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 15:07 schreef Civilian het volgende:

[..]

Waarom zou je room willen maken als je 't kant en klaar in de winkel kan kopen? Gebruik iets als Creme Frache :)
Ik had de verkeerde gekocht, en heb geen zin om wéér naar de supermarkt te gaan. Nu had ik nog een oud pak bij het oud-papier liggen en heb ik de ingrediënten eens vergeleken.

Bij a la creme zit daar meer in dan alleen maar room, ook allerlei e-nummers en dergelijk. Als het dus niet te moeilijk is, wil ik voortaan altijd zelf a la creme maken.

Maar creme fraîche heb ik niet in huis. Wel melk, yoghurt kwark, roomboter e.d.

edit: nu begrijp ik je post, je kan dus ook kant en klare room kopen? Maar goed, daar ben ik nu niet meegeholpen, maar dat is een goede tip voor de volgende keer.
pi_86314595
Heb je ook een koe dan? :P

quote:
Room bestaat uit melkvet en kleine hoeveelheden van andere koemelkbestanddelen. De melk wordt afgeroomd en de verkregen room wordt veel gebruikt bij het maken van toetjes en taarten. Melkvet bevat voor 60% aan verzadigde vetten.
Bron

als ik jou was zou ik gewoon ff een eitje koken en stukjes hardgekookt ei door je spinzie doen, beetje zout erbij. Dan maar geen room toch.
pi_86314771
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 15:22 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Heb je ook een koe dan? :P
[..]

Bron

als ik jou was zou ik gewoon ff een eitje koken en stukjes hardgekookt ei door je spinzie doen, beetje zout erbij. Dan maar geen room toch.
Zo eet ik normaal inderdaad spinazie (verse).

Maar nu was ik van plan het volgende te eten:

pasta, spinazie a la creme met gefruite knoflook en ui, en vegaballetjes.

ICM met pasta moet ik toch wat romigs hebben, anders vind ik het niet lekker.

Nou ja, misschien toch maar even naar de supermarkt zo.
pi_86315524
Slagroom vind ik het lekkerst erdoor, zeker voor de past. Niet kloppen uiteraard, je kunt het eventueel wel mengen met losgeklopt ei, of alleen met ei. Het moet alleen maar net verwarmd worden, niet te lang meekoken, de room niet maar het ei ook zeker niet. Vooral met gerookt spek is dat heel lekker. In de vegaballetjes ben ik niet thuis.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_86316835
Een ander forum noemt koffiemelk als alternatief.. Maar dat vertrouw ik niet, je kan het proberen met een klein beetje. :')
pi_86323990
Of van die . Dan erin mengen..... Smaakt net als a la creme. :Y)
pi_86324764
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 21:15 schreef summer29 het volgende:
Of van die [ afbeelding ]. Dan erin mengen..... Smaakt net als a la creme. :Y)
k vind spinazie + boursin niet echt als als spinazie a la creme smaken. maar lekker is het zeker
  zaterdag 11 september 2010 @ 21:47:24 #10
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_86325345
Mijn schoonmoeder gooit er altijd van dat poeder voor groentensaus doorheen.

Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_86543789
Ik ken iemand die gooit een schep mayonaise door zijn spinazie......Ik gruwel ervan, maar hij vind het helemaal tòp!
  vrijdag 17 september 2010 @ 21:13:26 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86551536
Ik snap niet waarom je het zou willen, bladspinazie is veel lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86551850
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap niet waarom je het zou willen, bladspinazie is veel lekkerder
:Y grof hakken en niet zo lang koken dat het een slijmerige boel wordt.

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 17-09-2010 21:20:52 ]
  vrijdag 17 september 2010 @ 21:23:20 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86551971
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 21:20 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

:Y grof hakken en niet zo lang koken dat het een slijmerige boel wordt.
eventueel even het vocht eruit drukken en serveren bij een steak als warme groente, heerlijk.
Volgens mij is spinazie a la creme voor mensen die niet van spinazie houden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86552032
Een goede, zelfgemaakte kan lekker zijn bij pasta.
pi_86552043
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 21:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

eventueel even het vocht eruit drukken en serveren bij een steak als warme groente, heerlijk.
Volgens mij is spinazie a la creme voor mensen die niet van spinazie houden.
Nouja, spinazie a la creme smaakt gewoon heel anders, maar óók lekker.
pi_86558958
feta door je spinazie doen, met een gebakken uitje. :9
  zaterdag 18 september 2010 @ 00:07:22 #18
127809 SuperrrTuxxx
Zwerver met een wekker
pi_86559063
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 16:54 schreef _Loki het volgende:
Een ander forum noemt koffiemelk als alternatief.. Maar dat vertrouw ik niet, je kan het proberen met een klein beetje. :')
Ik word misselijk bij het lezen van deze zin. :')
Heddegijdagezeedgehadjamindedawerkelukwoarhoedoedegijdahoedoedegijdahoeheddegijdagedoan.
Don't you ever get stuck in the sky when you're high?
pi_86603613
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 21:47 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Mijn schoonmoeder gooit er altijd van dat poeder voor groentensaus doorheen.

[ afbeelding ]
inderdaad lekker voor allerlei soorten groenten! :Y)
en Ik denk dat dit i.c.m. een beetje room of melk lekkere spinazie a la creme oplevert?
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')