FOK!forum / Culinesse à gogo / Waar in Europa maakt coca-cola haar frisdrank?
Schenkstroopdonderdag 9 september 2010 @ 13:14
Ik dacht dat frisdrank fabrikanten hun frisdrank aanmaken (concentraat aanlengen en mengen) in het land waar het ook wordt verkocht. of dicht in de buurt. Wie weet waar coca-cola (oa van fanta en sprite) hun concentraat mengen en bottlen in Ueropa?

En nog een vraagje, wat voor water gebruiken ze weet iemand dat toevallig. Gewoon kraanwater? En doen ze daar nog wat mee om het te demineraliseren ofzo?
JJHdonderdag 9 september 2010 @ 13:17
http://maps.google.nl/map(...)oca+cola&hnear=&z=17

:)
Fattydonderdag 9 september 2010 @ 13:18
Kijk op het blikje / flesje zou ik zeggen, deze die ik hier heb zegt belgie
qlteldonderdag 9 september 2010 @ 13:22
In Dongen wordt het gemaakt (vermengd met water en gebotteld) voor Nederland. Geen idee waar het in andere landen wordt gemaakt.
Vankydonderdag 9 september 2010 @ 13:43
Is gewoon gezuiverd water met 22 klontjes suiker, wat kleurmiddelen en andere rotzooi die ongezond is.

En zuipen maar!
aarsschimmeldonderdag 9 september 2010 @ 13:53
quote:
Op donderdag 9 september 2010 13:43 schreef Vanky het volgende:
Is gewoon gezuiverd water met 22 klontjes suiker, wat kleurmiddelen en andere rotzooi die ongezond is.

En zuipen maar!
22? Het wordt steeds meer! :P
#ANONIEMdonderdag 9 september 2010 @ 14:13
Vrumona?
Beelzebufodonderdag 9 september 2010 @ 14:19
quote:
Op donderdag 9 september 2010 13:22 schreef qltel het volgende:
In Dongen wordt het gemaakt (vermengd met water en gebotteld) voor Nederland. Geen idee waar het in andere landen wordt gemaakt.
Een flink aantal jaren geleden was ik in Nepal waar net buiten Kathmandu een Coca-Cola aanlengfabriek staat.
Is toen nog een aanslag op gepleegd... ergens in 2002 ofzo.
ThePianoMandonderdag 9 september 2010 @ 14:19
Goed te drinken! :)

Pietverdrietdonderdag 9 september 2010 @ 14:29
Het is geen wonder dat de frisdrankfabrikanten light zo pushen, goedkoper te produceren (geen suiker) en veel minder volume voor het concentraat wat je met water aanlengt. De hoeveelheid droge stof van light cola moet eigenlijk verwaarloosbaar klein zijn als je het vergelijkt met de classic.
arj1o1donderdag 9 september 2010 @ 15:26
quote:
Op donderdag 9 september 2010 14:13 schreef Loveless85 het volgende:
Vrumona?
Dat is een concurrerende bottelaar (Pepsi etc.) , eigendom van Heineken
mouthmandonderdag 9 september 2010 @ 16:15
Mijn vriendin is fervent coca -cola drinkster.(Ik vind het goor kutspul.) Volgens haar smaakt het in ieder land anders. In Frankrijk smaakte het van de vakantie volgens haar al anders en in Azie (waar ze vandaan komt). Smaakt het helemaal anders.

Heeft zij gelijk, of stelt ze zich aan?
:{
Klaploperdonderdag 9 september 2010 @ 16:17
quote:
Op donderdag 9 september 2010 16:15 schreef mouthman het volgende:
Mijn vriendin is fervent coca -cola drinkster.(Ik vind het goor kutspul.) Volgens haar smaakt het in ieder land anders. In Frankrijk smaakte het van de vakantie volgens haar al anders en in Azie (waar ze vandaan komt). Smaakt het helemaal anders.

Heeft zij gelijk, of stelt ze zich aan?
:{
Ze heeft gelijk.
ThePianoMandonderdag 9 september 2010 @ 16:22
quote:
Op donderdag 9 september 2010 16:15 schreef mouthman het volgende:
Mijn vriendin is fervent coca -cola drinkster.(Ik vind het goor kutspul.) Volgens haar smaakt het in ieder land anders. In Frankrijk smaakte het van de vakantie volgens haar al anders en in Azie (waar ze vandaan komt). Smaakt het helemaal anders.

Heeft zij gelijk, of stelt ze zich aan?
:{
gelijk, hetzelfde is met Fanta.. in Frankrijk, Engeland, Scandinavie smaakt het allemaal anders.
Schenkstroopdonderdag 9 september 2010 @ 17:55
quote:
Op donderdag 9 september 2010 13:22 schreef qltel het volgende:
In Dongen wordt het gemaakt (vermengd met water en gebotteld) voor Nederland. Geen idee waar het in andere landen wordt gemaakt.
Ik las via google dat in Amerika bijv. de frisdranken nog best veel fluoride bevatten. Daarom vroeg ik me af waar de frisdrank-fabrikanten hun water vandaan halen voor de verkoop hier.

[ Bericht 0% gewijzigd door Schenkstroop op 09-09-2010 18:01:09 ]
Its-Jojo-4youvrijdag 10 september 2010 @ 09:02
gewoon leidingwater
mouthmanzaterdag 11 september 2010 @ 01:56
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 09:02 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
gewoon leidingwater
Gelukkig hebben we in Nederland zo'n beetje het beste leidingwater van Europa.
:{
Its-Jojo-4youzaterdag 11 september 2010 @ 08:45
en als het lokale leidingwater niet voldoen dan zal het door middel van filtratie en mineralen toevoeging op het gewenste niveau gebracht worden.
Ou-Tannuzaterdag 11 september 2010 @ 09:00
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 08:45 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
en als het lokale leidingwater niet voldoen dan zal het door middel van filtratie en mineralen toevoeging op het gewenste niveau gebracht worden.
denk niet dat dat nodig is :)

ons leiding water is nl behoorlijk schoon.. veel schoner vind je het eigenlijks niet :Y

( fuck Spa en ander fleswater.. een vers gevuld glas met gemeente pils :Y :Y )
Its-Jojo-4youzaterdag 11 september 2010 @ 09:12
Ik heb het ook niet over Nederland, maar in veel andere landen wel :)
rechtsedirectezaterdag 11 september 2010 @ 09:20
quote:
Op donderdag 9 september 2010 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is geen wonder dat de frisdrankfabrikanten light zo pushen, goedkoper te produceren (geen suiker) en veel minder volume voor het concentraat wat je met water aanlengt. De hoeveelheid droge stof van light cola moet eigenlijk verwaarloosbaar klein zijn als je het vergelijkt met de classic.
Piet, zullen de zoetstoffen niet duurder zijn dan normale suiker?
Pietverdrietzaterdag 11 september 2010 @ 10:05
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 09:20 schreef rechtsedirecte het volgende:

[..]

Piet, zullen de zoetstoffen niet duurder zijn dan normale suiker?
Per kilogram wel, maar op een liter cola denk ik niet, zeker niet als je kijkt naar de volumebesparingen voor je siroop en de opslag, transport en verwerking daarvan. Botteling wordt simpeler als het volume van je siroop enorm afneemt.
Curiosityzaterdag 11 september 2010 @ 10:31
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 08:45 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
en als het lokale leidingwater niet voldoen dan zal het door middel van filtratie en mineralen toevoeging op het gewenste niveau gebracht worden.
Of door een uv installatie.
Pietverdrietzaterdag 11 september 2010 @ 10:36
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 10:31 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Of door een uv installatie.
Desnoods een ontziltingsinstallatie en je gebruikt zeewater, zoals Heineken dat doet op de antillen.
rechtsedirectezaterdag 11 september 2010 @ 10:43
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 10:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Per kilogram wel, maar op een liter cola denk ik niet, zeker niet als je kijkt naar de volumebesparingen voor je siroop en de opslag, transport en verwerking daarvan. Botteling wordt simpeler als het volume van je siroop enorm afneemt.
true
SuperrrTuxxxzondag 12 september 2010 @ 22:36
quote:
Op donderdag 9 september 2010 15:26 schreef arj1o1 het volgende:

[..]

Dat is een concurrerende bottelaar (Pepsi etc.) , eigendom van Heineken
Oh dat verklaart een hoop.
Its-Jojo-4youmaandag 13 september 2010 @ 06:41
UV is voldoende als ontsmettingsstap.Zonder het verwijderen van de overige ongewenste componenten zal de cola niet smaken. Ontzilting is ook een filtratiesysteem :)
Pietverdrietmaandag 13 september 2010 @ 08:57
quote:
Op maandag 13 september 2010 06:41 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
UV is voldoende als ontsmettingsstap.Zonder het verwijderen van de overige ongewenste componenten zal de cola niet smaken. Ontzilting is ook een filtratiesysteem :)
Ontzilten doe je of met omgekeerde osmose, of met vacuumdistilatie.
Its-Jojo-4youmaandag 13 september 2010 @ 09:00
quote:
Op maandag 13 september 2010 08:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ontzilten doe je of met omgekeerde osmose, of met vacuumdistilatie.
wat dus effectief een filtratie is ;)
(en vacuumdistillatie is duurder dan RO)
Pietverdrietmaandag 13 september 2010 @ 09:26
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 10:43 schreef rechtsedirecte het volgende:

[..]

true
Volgens mij staat 11 Kilo suiker gelijk aan 23 gram van de zoetstoffen die ze gebruiken.
Ou-Tannumaandag 13 september 2010 @ 09:31
quote:
Op maandag 13 september 2010 09:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij staat 11 Kilo suiker gelijk aan 23 gram van de zoetstoffen die ze gebruiken.
nouja als je Aspertaam als zoetstof neemt.. :) dat is 160 tot 200x ZOETER dan suiker..


ga uit van 160x.. reken maar uit hoeveel gram Aspertaam je nodig hebt tov die 11 kilo suiker ;) ( oftewel voor 100 gram droge aspertaam.. heb je 16 KG suiker nodig

neem je Sacharine.. dan is dat 350x zoeter dan suiker :-)
(oftewel voor 100 gram droge sacharine.. heb je slechts 35KG suiker nodig :D
theKiDzondag 19 september 2010 @ 10:26
Coca-Cola --> Gebotteld hier in Dongen. Gedeelte van het drogestof gedeelte komt hier uit Tilburg vandaan.