Schenkstroop | donderdag 9 september 2010 @ 13:14 |
Ik dacht dat frisdrank fabrikanten hun frisdrank aanmaken (concentraat aanlengen en mengen) in het land waar het ook wordt verkocht. of dicht in de buurt. Wie weet waar coca-cola (oa van fanta en sprite) hun concentraat mengen en bottlen in Ueropa? En nog een vraagje, wat voor water gebruiken ze weet iemand dat toevallig. Gewoon kraanwater? En doen ze daar nog wat mee om het te demineraliseren ofzo? | |
JJH | donderdag 9 september 2010 @ 13:17 |
http://maps.google.nl/map(...)oca+cola&hnear=&z=17![]() | |
Fatty | donderdag 9 september 2010 @ 13:18 |
Kijk op het blikje / flesje zou ik zeggen, deze die ik hier heb zegt belgie | |
qltel | donderdag 9 september 2010 @ 13:22 |
In Dongen wordt het gemaakt (vermengd met water en gebotteld) voor Nederland. Geen idee waar het in andere landen wordt gemaakt. | |
Vanky | donderdag 9 september 2010 @ 13:43 |
Is gewoon gezuiverd water met 22 klontjes suiker, wat kleurmiddelen en andere rotzooi die ongezond is. En zuipen maar! | |
aarsschimmel | donderdag 9 september 2010 @ 13:53 |
quote:22? Het wordt steeds meer! ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 9 september 2010 @ 14:13 |
Vrumona? | |
Beelzebufo | donderdag 9 september 2010 @ 14:19 |
quote:Een flink aantal jaren geleden was ik in Nepal waar net buiten Kathmandu een Coca-Cola aanlengfabriek staat. Is toen nog een aanslag op gepleegd... ergens in 2002 ofzo. | |
ThePianoMan | donderdag 9 september 2010 @ 14:19 |
Goed te drinken! ![]() ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 9 september 2010 @ 14:29 |
Het is geen wonder dat de frisdrankfabrikanten light zo pushen, goedkoper te produceren (geen suiker) en veel minder volume voor het concentraat wat je met water aanlengt. De hoeveelheid droge stof van light cola moet eigenlijk verwaarloosbaar klein zijn als je het vergelijkt met de classic. | |
arj1o1 | donderdag 9 september 2010 @ 15:26 |
quote:Dat is een concurrerende bottelaar (Pepsi etc.) , eigendom van Heineken | |
mouthman | donderdag 9 september 2010 @ 16:15 |
Mijn vriendin is fervent coca -cola drinkster.(Ik vind het goor kutspul.) Volgens haar smaakt het in ieder land anders. In Frankrijk smaakte het van de vakantie volgens haar al anders en in Azie (waar ze vandaan komt). Smaakt het helemaal anders. Heeft zij gelijk, of stelt ze zich aan? ![]() | |
Klaploper | donderdag 9 september 2010 @ 16:17 |
quote:Ze heeft gelijk. | |
ThePianoMan | donderdag 9 september 2010 @ 16:22 |
quote:gelijk, hetzelfde is met Fanta.. in Frankrijk, Engeland, Scandinavie smaakt het allemaal anders. | |
Schenkstroop | donderdag 9 september 2010 @ 17:55 |
quote:Ik las via google dat in Amerika bijv. de frisdranken nog best veel fluoride bevatten. Daarom vroeg ik me af waar de frisdrank-fabrikanten hun water vandaan halen voor de verkoop hier. [ Bericht 0% gewijzigd door Schenkstroop op 09-09-2010 18:01:09 ] | |
Its-Jojo-4you | vrijdag 10 september 2010 @ 09:02 |
gewoon leidingwater | |
mouthman | zaterdag 11 september 2010 @ 01:56 |
quote:Gelukkig hebben we in Nederland zo'n beetje het beste leidingwater van Europa. ![]() | |
Its-Jojo-4you | zaterdag 11 september 2010 @ 08:45 |
en als het lokale leidingwater niet voldoen dan zal het door middel van filtratie en mineralen toevoeging op het gewenste niveau gebracht worden. | |
Ou-Tannu | zaterdag 11 september 2010 @ 09:00 |
quote:denk niet dat dat nodig is ![]() ons leiding water is nl behoorlijk schoon.. veel schoner vind je het eigenlijks niet ![]() ( fuck Spa en ander fleswater.. een vers gevuld glas met gemeente pils ![]() ![]() | |
Its-Jojo-4you | zaterdag 11 september 2010 @ 09:12 |
Ik heb het ook niet over Nederland, maar in veel andere landen wel ![]() | |
rechtsedirecte | zaterdag 11 september 2010 @ 09:20 |
quote:Piet, zullen de zoetstoffen niet duurder zijn dan normale suiker? | |
Pietverdriet | zaterdag 11 september 2010 @ 10:05 |
quote:Per kilogram wel, maar op een liter cola denk ik niet, zeker niet als je kijkt naar de volumebesparingen voor je siroop en de opslag, transport en verwerking daarvan. Botteling wordt simpeler als het volume van je siroop enorm afneemt. | |
Curiosity | zaterdag 11 september 2010 @ 10:31 |
quote:Of door een uv installatie. | |
Pietverdriet | zaterdag 11 september 2010 @ 10:36 |
quote:Desnoods een ontziltingsinstallatie en je gebruikt zeewater, zoals Heineken dat doet op de antillen. | |
rechtsedirecte | zaterdag 11 september 2010 @ 10:43 |
quote:true | |
SuperrrTuxxx | zondag 12 september 2010 @ 22:36 |
quote:Oh dat verklaart een hoop. | |
Its-Jojo-4you | maandag 13 september 2010 @ 06:41 |
UV is voldoende als ontsmettingsstap.Zonder het verwijderen van de overige ongewenste componenten zal de cola niet smaken. Ontzilting is ook een filtratiesysteem ![]() | |
Pietverdriet | maandag 13 september 2010 @ 08:57 |
quote:Ontzilten doe je of met omgekeerde osmose, of met vacuumdistilatie. | |
Its-Jojo-4you | maandag 13 september 2010 @ 09:00 |
quote:wat dus effectief een filtratie is ![]() (en vacuumdistillatie is duurder dan RO) | |
Pietverdriet | maandag 13 september 2010 @ 09:26 |
quote:Volgens mij staat 11 Kilo suiker gelijk aan 23 gram van de zoetstoffen die ze gebruiken. | |
Ou-Tannu | maandag 13 september 2010 @ 09:31 |
quote:nouja als je Aspertaam als zoetstof neemt.. ![]() ga uit van 160x.. reken maar uit hoeveel gram Aspertaam je nodig hebt tov die 11 kilo suiker ![]() neem je Sacharine.. dan is dat 350x zoeter dan suiker :-) (oftewel voor 100 gram droge sacharine.. heb je slechts 35KG suiker nodig ![]() | |
theKiD | zondag 19 september 2010 @ 10:26 |
Coca-Cola --> Gebotteld hier in Dongen. Gedeelte van het drogestof gedeelte komt hier uit Tilburg vandaan. |