Baklava en kadaifi hebben we besteld bij de Turk (dat ga ik niet zelf maken, nog nooit gedaan eigenlijk!)quote:Op woensdag 8 september 2010 19:06 schreef DarkElf het volgende:
baklava maken voor de zoete trek na het eten? en griekse yoghurt met honing en walnoot?
of gaat het alleen om hartige dingen?
is ook erg veel werk denk ik, en je hebt al genoeg te doen!quote:Op woensdag 8 september 2010 19:21 schreef Tezz het volgende:
[..]
Baklava en kadaifi hebben we besteld bij de Turk (dat ga ik niet zelf maken, nog nooit gedaan eigenlijk!)
Ik wilde net posten: een Turkse sarma is exact hetzelfde als een Griekse dolmadakia. Ze noemen het alleen anders. Er zullen vast ook wel wat turkse recepten tussen zitten, maar als ik tegen mijn ouders zeg dat het Grieks is geloven ze het ook. En inderdaad: wat maakt het uit.... Ik hou gewoon van de balkan-keuken qua smaak!quote:Op woensdag 8 september 2010 19:07 schreef dalaiblama het volgende:
Het is wel zo, meze zijn turks.
maar hoe je het ook wendt en keert, veel griekse specialiteiten zijn turks en kennen wij gewoon als zijnde Grieks.
Aardappels zijn ook zuid-Amerikaans. Who gives a fuck, behalve een paar nationalistische Grieken en Turken.
Ga je de Tarama zelf maken Tezz?
Ik mis nog tis skaras ortiki in je menu, net als de halloumien fava
met een mes?quote:Op woensdag 8 september 2010 19:26 schreef Tezz het volgende:
Dank allemaal voor het meedenken trouwens, keep up the good work zou ik zeggen, hihi!
Wel zie ik ook veel wat grotere dingen voorbij komen. Ik wil echt hapjes. Mousaka is bijvoorbeeld 1 van mijn favo-recepten en dat staat hier geregeld op het menu, maar ik zou niet weten hoe ik dat als hapje (als in tussen de vingers, hap-slik-weg) moet serveren.
Hihi! Ja. Zou kunnen inderdaad. Hmm. Eigenlijk toch best wel een goed idee ja!quote:
De watermeloensalade hou ik in optie. De spinazie-fetaflapjes staan al op het menu!quote:Op woensdag 8 september 2010 20:34 schreef Windigo het volgende:
Salade met watermeloen, feta en zwarte olijven. Spinazie-feta deegflapjes (is traditioneel Grieks, ben alleen de naam even kwijt), Raki (griekse anijslikeur), Gyros en pitabrood.
http://cpg.kokkieblanda.nl/Content/pid=1169.html gebakken sardientjes met knoflook, echt Grieks, heb ik daar ook gegeten.quote:Op woensdag 8 september 2010 20:41 schreef Tezz het volgende:
[..]
De watermeloensalade hou ik in optie. De spinazie-fetaflapjes staan al op het menu!
Pita gyros misschien in het mini?? Maar eigenlijk vind ik dat ik al genoeg vleesdingen heb. Ik wil eigenlijk nog iets met vis erbij!
Raki is turks, Ouzo is Grieksquote:Op woensdag 8 september 2010 20:34 schreef Windigo het volgende:
Salade met watermeloen, feta en zwarte olijven. Spinazie-feta deegflapjes (is traditioneel Grieks, ben alleen de naam even kwijt), Raki (griekse anijslikeur), Gyros en pitabrood.
Geen Griekse meze zonder octopus. Gegrild, met alleen olijfolie , zout en citroen als dressing. ( de tentakels dus )quote:Op woensdag 8 september 2010 20:41 schreef Tezz het volgende:
[..]
De watermeloensalade hou ik in optie. De spinazie-fetaflapjes staan al op het menu!
Pita gyros misschien in het mini?? Maar eigenlijk vind ik dat ik al genoeg vleesdingen heb. Ik wil eigenlijk nog iets met vis erbij!
Sorry heb de namen even door elkaar gehaald.quote:Op woensdag 8 september 2010 22:21 schreef dalaiblama het volgende:
[..]
Raki is turks, Ouzo is Grieks
Mijn moeder maakt regelmatig Griekse tomatenrijst, misschien is dat nog een idee? http://www.coeliakieforum.nl/index.php?topic=7789.0quote:Op donderdag 9 september 2010 07:23 schreef Tezz het volgende:
Rigini ga ik eens vragen bij de Turkse winkel. Ik ken het kruid helemaal niet? Ik breng mijn tomatenrijst altijd op smaak met gewone oregano (witte rijst koken in tomatensap en een gefruit uitje/knof en dan op het laatst op smaak brengen met oregano en zeezout).
Nee, eigenlijk wil ik geen gerechten zoals rijst, griekse salade, giros etc. Ik wil gewoon echt hapjes! En dan voor de 'vulling' brood met smeerseltjes. Ik had trouwens gisteren in de turkse winkel een enorm lekker smeerseltje van feta en walnoot gekocht. Dat smaakte echt super ! Die komt dus misschien ook nog op het lijstje...quote:Op donderdag 9 september 2010 07:25 schreef Windigo het volgende:
[..]
Mijn moeder maakt regelmatig Griekse tomatenrijst, misschien is dat nog een idee? http://www.coeliakieforum.nl/index.php?topic=7789.0
Dat gaat op de buitenbbq gebeuren! Als ook het opwarmen van de keftedes en het frituren van de calamaris! Mijn vader heeft speciaal een partytent gekocht om een buitenkeuken in te richten! Met partylichtjes enzo, hihi! Leuk hoor....quote:Op donderdag 9 september 2010 12:05 schreef Redcoon het volgende:
Kijk je uit met spetters tijdens dat "live grillen". Alleen het vlees moet heet worden, niet je gasten.
Thx voor de goede tips! Ik heb idd een recept met aardappel. Denk dat ik dat ook maar aanhoud, een neutrale(re) smaak is voor zoiets misschien het beste.quote:Op donderdag 9 september 2010 08:22 schreef dalaiblama het volgende:
Vwb de tarama, ik eet het heel vaak ( die van snoek kuit is bijna orgasmisch)
Er is echter een bizar verschil tussen bereidingswijzen. Mijn oma maakt het met miniscuul gesneden uitjes ( echt bijna gepureerd ) , een in melk geweekte boterham , de roze of spierwitte kuit, en dan olie druppelsgewijs toevoegen tot je een homogene massa hebt.
Turken doen er aardappel doorheen, ik vind het bah, maar het maakt de pasta wel neutraler. Minder visserig.
Het is makkelijk te maken, maar er is een wezenlijk verschil in smaak afhankelijk van je bindmiddel ( de aardappel of de melk boterham ). Toevoegen van zeer fijn gesneden ui geeft ook een andere smaak, pittiger.
Typisch een gerecht wat regio gebonden is qua bereidingswijze.
Raak ook niet teleurgesteld over het eindproduct; van een potje viskuit maak je voor 1 keer tarama. ( paar eitjes apart houden voor garnering, ziet er leuk uit! ).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |