FOK!forum / Culinesse à gogo / Vlees beetje groen
vulkaanzaterdag 21 augustus 2010 @ 22:30
Ik heb hier plakjes bacon die tot 24-8 goed moeten zijn maar een gedeelte (kwart ongeveer) is een beetje groen uitgeslagen. Is dat schimmel? Het stinkt verder niet ofzo. Opeten, groene wegsnijen of wegooien?
Scarface2004zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:33
een soort glans erover bedoel je?
CantFazeMezaterdag 21 augustus 2010 @ 22:35
Das niet goed :o
Stephan1237zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:37
Weggooien :)
Scarface2004zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:39
TS is al dood?
Tyke.zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:40
Als je dat eet wordt je een schildpad.
mvdejongzaterdag 21 augustus 2010 @ 22:41
Bacon is varkensvlees. Groen betekent bedorven. Bedorven varkensvlees betekent een paar dagen permanente residentie op de porceleinen troon. Dit in tegenstelling tot rundvlees en wild, dat er zelfs wel eens op vooruit kan gaan als het wat bejaard is.

Het is niet voor niets dat de godsdiensten in omgevingen waar vlees snel bederft varkensvlees verboden als onrein (Joden en Moslims).
Mirjamzaterdag 21 augustus 2010 @ 22:41
ik zou 't risico niet nemen eerlijk gezegd...
vulkaanzaterdag 21 augustus 2010 @ 22:44
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 22:33 schreef Scarface2004 het volgende:
een soort glans erover bedoel je?
Ja een groene glans.

Ik heb gegoogled maar werd niet veel wijzer.

Maar grote kans dus dat het bedorven is? (is ong een week aangebroken de verpakking)
CantFazeMezaterdag 21 augustus 2010 @ 22:45
Ja.
vulkaanzaterdag 21 augustus 2010 @ 22:53
Ok bedankt. Volgende week ff zeggen dat ze troep verkopen. Als het 3 dagen voor de datum al verkleurd is :r
drumstickNLzaterdag 21 augustus 2010 @ 22:55
Och heb wel eens beschimmelde kaas gezien die vacuüm verpakt was en nog een maand goed zou moeten zijn. :D
kickertzaterdag 21 augustus 2010 @ 23:01
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 22:55 schreef drumstickNL het volgende:
Och heb wel eens beschimmelde kaas gezien die vacuüm verpakt was en nog een maand goed zou moeten zijn. :D
schimmelkaas?
opastokviszaterdag 21 augustus 2010 @ 23:03
je kunt ook wachten tot het weer gaat leven, dan kun je het weer vangen en slachten
Atreidezzaterdag 21 augustus 2010 @ 23:04
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 22:53 schreef vulkaan het volgende:
Ok bedankt. Volgende week ff zeggen dat ze troep verkopen. Als het 3 dagen voor de datum al verkleurd is :r
Na aanbreken is de datum op de verpakking niet meer echt te vertrouwen met dat soort producten. Of je moet het opnieuw sealen/goed inpakken.
Stalizaterdag 21 augustus 2010 @ 23:05
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 22:44 schreef vulkaan het volgende:

[..]

Ja een groene glans.

Ik heb gegoogled maar werd niet veel wijzer.

Maar grote kans dus dat het bedorven is? (is ong een week aangebroken de verpakking)
De houdbaarheidsdatum gaat meestal over onaangebroken verpakkingen.
Je kunt geen pakje vleeswaar een week open laten liggen. Meestal moet dat binnen drie dagen wel op zijn.

Ben in ieder geval blij voor je dat je het niet opgegeten hebt.
Schuifpuizaterdag 21 augustus 2010 @ 23:05
Zo'n groene gloed heb je vaak bij gesneden vlees, vooral ham en bacon e.d. Was een tijdje terug op tv waardoor dat kwam, ben alleen vergeten wat het precies was. Als het is wat ik bedoel is het niet bedorven, maar nog prima te eten.
Stalizaterdag 21 augustus 2010 @ 23:08
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 23:05 schreef Schuifpui het volgende:
Zo'n groene gloed heb je vaak bij gesneden vlees, vooral ham en bacon e.d. Was een tijdje terug op tv waardoor dat kwam, ben alleen vergeten wat het precies was. Als het is wat ik bedoel is het niet bedorven, maar nog prima te eten.
Jij bedoelt die parelmoerglans? Dat is anders dan groen, vind ik.
Maar ik eet het dan sowieso niet op en varkensvlees al helemaal niet. :{w .
Schuifpuizaterdag 21 augustus 2010 @ 23:15
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 23:08 schreef Stali het volgende:

[..]

Jij bedoelt die parelmoerglans? Dat is anders dan groen, vind ik.
Maar ik eet het dan sowieso niet op en varkensvlees al helemaal niet. :{w .
Ja die bedoel ik, is een soort van glimmend groen in die richting toch. Weet niet hoe ik het moet omschrijven. :P
Papierversnipperaarzaterdag 21 augustus 2010 @ 23:16
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 23:08 schreef Stali het volgende:

[..]

Jij bedoelt die parelmoerglans?
Dat is goed voor runder- en paarderookvlees. Maar komt bij gekookte ham niet voor, dacht ik.
Papierversnipperaarzaterdag 21 augustus 2010 @ 23:26
Groen vlees kun je best eten.
Over biologisch vlees.
quote:
Over naar de verkrijgbaarheid. De Groene Weg kent 20 vers-slagerijen, vele met een gratis bezorgdienst en de keten levert ook aan circa 150 natuurvoedingswinkels. Waar het vlees altijd vacuüm verpakt wordt verkocht. Niet zelden groen uitgeslagen. . . Stan: “Een groene tint is doodgewoon als er geen zuurstof bij het vlees komt. Je ziet het ook wel bij plakjes rosbief, die als dakpannen op elkaar liggen. Groen vlees kun je gerust eten. De consument is alleen maar felrood vlees gewend, dat bewerkt is met conserveringsmiddelen en geur-, kleur- en smaakstoffen.
stavromulabetazondag 22 augustus 2010 @ 00:14
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 23:08 schreef Stali het volgende:

[..]

Jij bedoelt die parelmoerglans? Dat is anders dan groen, vind ik.
Maar ik eet het dan sowieso niet op en varkensvlees al helemaal niet. :{w .
Nou ja, soms is het groen, soms blauw soms paarsig... Is een beetje afhankelijk van het licht... Maar als die glans zou betekenen dat het niet meer goed zou zijn, zou ik al héél veel bedorven vlees gegeten hebben.

Qui est settante-dix-un ans?
drumstickNLzondag 22 augustus 2010 @ 00:29
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 23:01 schreef kickert het volgende:

[..]

schimmelkaas?
Nee gewoon normale v/d C1000.
Stalizondag 22 augustus 2010 @ 00:29
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 00:14 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Nou ja, soms is het groen, soms blauw soms paarsig... Is een beetje afhankelijk van het licht... Maar als die glans zou betekenen dat het niet meer goed zou zijn, zou ik al héél veel bedorven vlees gegeten hebben.

Qui est settante-dix-un ans?
Bruno Cremer zou dit jaar 81 geworden zijn. Helaas is hij zeven augustus jl. overleden.
golferzondag 22 augustus 2010 @ 01:45
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 00:29 schreef Stali het volgende:


Bruno Cremer zou dit jaar 81 geworden zijn. Helaas is hij zeven augustus jl. overleden.
En intussen ook al een beetje over de datum en groen uitgeslagen. ;)
#ANONIEMzondag 22 augustus 2010 @ 21:50
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 22:55 schreef drumstickNL het volgende:
Och heb wel eens beschimmelde kaas gezien die vacuüm verpakt was en nog een maand goed zou moeten zijn. :D
Ja dat had ik ook een keer :') ik was echt diep teleurgesteld, de verpakking was verdomme nog niet eens geopend en toen kon ik 'm al weggooien :{w