vulkaan | zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:30 |
Ik heb hier plakjes bacon die tot 24-8 goed moeten zijn maar een gedeelte (kwart ongeveer) is een beetje groen uitgeslagen. Is dat schimmel? Het stinkt verder niet ofzo. Opeten, groene wegsnijen of wegooien? | |
Scarface2004 | zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:33 |
een soort glans erover bedoel je? | |
CantFazeMe | zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:35 |
Das niet goed ![]() | |
Stephan1237 | zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:37 |
Weggooien ![]() | |
Scarface2004 | zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:39 |
TS is al dood? | |
Tyke. | zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:40 |
Als je dat eet wordt je een schildpad. | |
mvdejong | zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:41 |
Bacon is varkensvlees. Groen betekent bedorven. Bedorven varkensvlees betekent een paar dagen permanente residentie op de porceleinen troon. Dit in tegenstelling tot rundvlees en wild, dat er zelfs wel eens op vooruit kan gaan als het wat bejaard is. Het is niet voor niets dat de godsdiensten in omgevingen waar vlees snel bederft varkensvlees verboden als onrein (Joden en Moslims). | |
Mirjam | zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:41 |
ik zou 't risico niet nemen eerlijk gezegd... | |
vulkaan | zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:44 |
quote:Ja een groene glans. Ik heb gegoogled maar werd niet veel wijzer. Maar grote kans dus dat het bedorven is? (is ong een week aangebroken de verpakking) | |
CantFazeMe | zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:45 |
Ja. | |
vulkaan | zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:53 |
Ok bedankt. Volgende week ff zeggen dat ze troep verkopen. Als het 3 dagen voor de datum al verkleurd is ![]() | |
drumstickNL | zaterdag 21 augustus 2010 @ 22:55 |
Och heb wel eens beschimmelde kaas gezien die vacuüm verpakt was en nog een maand goed zou moeten zijn. ![]() | |
kickert | zaterdag 21 augustus 2010 @ 23:01 |
quote:schimmelkaas? | |
opastokvis | zaterdag 21 augustus 2010 @ 23:03 |
je kunt ook wachten tot het weer gaat leven, dan kun je het weer vangen en slachten | |
Atreidez | zaterdag 21 augustus 2010 @ 23:04 |
quote:Na aanbreken is de datum op de verpakking niet meer echt te vertrouwen met dat soort producten. Of je moet het opnieuw sealen/goed inpakken. | |
Stali | zaterdag 21 augustus 2010 @ 23:05 |
quote:De houdbaarheidsdatum gaat meestal over onaangebroken verpakkingen. Je kunt geen pakje vleeswaar een week open laten liggen. Meestal moet dat binnen drie dagen wel op zijn. Ben in ieder geval blij voor je dat je het niet opgegeten hebt. | |
Schuifpui | zaterdag 21 augustus 2010 @ 23:05 |
Zo'n groene gloed heb je vaak bij gesneden vlees, vooral ham en bacon e.d. Was een tijdje terug op tv waardoor dat kwam, ben alleen vergeten wat het precies was. Als het is wat ik bedoel is het niet bedorven, maar nog prima te eten. | |
Stali | zaterdag 21 augustus 2010 @ 23:08 |
quote:Jij bedoelt die parelmoerglans? Dat is anders dan groen, vind ik. Maar ik eet het dan sowieso niet op en varkensvlees al helemaal niet. ![]() | |
Schuifpui | zaterdag 21 augustus 2010 @ 23:15 |
quote:Ja die bedoel ik, is een soort van glimmend groen in die richting toch. Weet niet hoe ik het moet omschrijven. ![]() | |
Papierversnipperaar | zaterdag 21 augustus 2010 @ 23:16 |
quote:Dat is goed voor runder- en paarderookvlees. Maar komt bij gekookte ham niet voor, dacht ik. | |
Papierversnipperaar | zaterdag 21 augustus 2010 @ 23:26 |
Groen vlees kun je best eten. Over biologisch vlees. quote: | |
stavromulabeta | zondag 22 augustus 2010 @ 00:14 |
quote:Nou ja, soms is het groen, soms blauw soms paarsig... Is een beetje afhankelijk van het licht... Maar als die glans zou betekenen dat het niet meer goed zou zijn, zou ik al héél veel bedorven vlees gegeten hebben. Qui est settante-dix-un ans? | |
drumstickNL | zondag 22 augustus 2010 @ 00:29 |
quote:Nee gewoon normale v/d C1000. | |
Stali | zondag 22 augustus 2010 @ 00:29 |
quote:Bruno Cremer zou dit jaar 81 geworden zijn. Helaas is hij zeven augustus jl. overleden. | |
golfer | zondag 22 augustus 2010 @ 01:45 |
quote:En intussen ook al een beetje over de datum en groen uitgeslagen. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 22 augustus 2010 @ 21:50 |
quote:Ja dat had ik ook een keer ![]() ![]() |