Herfst40 | vrijdag 20 augustus 2010 @ 13:39 |
Hallo allemaal, Binnekort wil ik nieuwe koekenpannen/hapjespannen gaan kopen. Ik ben op zoek naar pannen om lekker vlees in te bakken, de gewone pot, maar waar ook een mooie vis niet in verpietert bijvoorbeeld. Dus een goede anti-aanbaklaag. Tefal ben ik helemaal klaar mee! Het moet wel kwaliteit zijn waar ik echt jaren mee vooruit kan. Ik wil ook niet naar een dure kookzaak waar ik met een pan van 200 euri de deur uitga waar niets in kan mislukken, dat is me te duur. Hebben jullie goede ervaringen met een bepaald merk en type? Het beste lijkt me toch de gebruikerservaring en niet het verkooppraatje. Ik hoor het graag. Herfstdame... | |
Sorella | vrijdag 20 augustus 2010 @ 13:42 |
http://www.braetpannen.nl(...)w=frontpage&Itemid=2 Ik heb er twee koekenpannen van en ben er zelf erg tevreden over. Maar de buitenkant brandt wel in bij mij (laat teveel er over heen komen denk ![]() | |
Reneuh | vrijdag 20 augustus 2010 @ 13:42 |
Waarom ben je klaar met Tefal? Ik heb een prima setje van Tefal. Niets bakt aan, makkelijk schoon te maken. | |
Soohr | vrijdag 20 augustus 2010 @ 13:44 |
Ik heb 2 pannen van de Ikea,![]() Grote pan en uit deze serie de iets kleindere | |
Herfst40 | vrijdag 20 augustus 2010 @ 13:58 |
quote:Reneuh, ik vind dat je voor Tefal wel verhoudingsgewijs veel geld moet neertellen en de kwaliteit is bij mij niet om over naar huis te schrijven. Ik doe het vuur niet voortdurend te hoog, dus oververhitting is niet het probleem. Daar kan geen enkele pan tegen lijkt me. Maar dat verhaal met die rode stip is onzin, dat werkt maar twee weken. Een pan is krom getrokken, meerdere pannen zijn de anti-aanbaklagen heel dof van geworden. Ik zit trouwens nooit met messen op de bodem en toch bladdert de pan. Ik doe er gemiddeld 2 jaar mee voordat ze slecht zijn! Goed schoon te maken is logisch bij anti-aanbak, maar als de bodem niet meer glad is en wel aanbakt, gaat dat ook minder makkelijk. Ja ik ben kritisch, maar daarom zoek ik ook eerst goed uit wat een goede pan is en ik hoop op veel adviezen!! | |
Herfst40 | vrijdag 20 augustus 2010 @ 13:59 |
quote:Hoelang/hoevaak gebruik je de pannen en wat vind je ervan? | |
TimeJumper | vrijdag 20 augustus 2010 @ 14:00 |
Ik heb laatst een koekepan bij de AH gekocht. Verbazend goed. Lekkere zware pan en goede anti-aanbaklaag. Maar dat is een paar maanden geleden, was een aanbieding voor een tientje | |
Reneuh | vrijdag 20 augustus 2010 @ 14:00 |
quote:Ok, logisch dat je dan een andere pan wilt. ik heb er zelf geen last van, maar ik zie je punt ![]() | |
Soohr | vrijdag 20 augustus 2010 @ 14:05 |
quote:Ik heb ze nu ongeveer een jaar, nog geen slijtage te zien op de bodem, blijft ook nooit iets aan plakken wat in andere pannen ook niet plakt, de kleine pan is nog helemaal kaarsrecht, van de grote pan heb ik het idee dat de bovenrand/buitenrand niet helemaal recht meer is, klein beetje ovaal is getrokken. maar de bodem van die pan is nog recht. En ze zijn lekker zwaar, kunnen ook in de oven gezet worden. | |
Banaan227 | vrijdag 20 augustus 2010 @ 14:21 |
edit: het is wel klaar met dat gespam [ Bericht 96% gewijzigd door Mirjam op 21-08-2010 11:41:02 ] | |
TimeJumper | vrijdag 20 augustus 2010 @ 23:40 |
reactie op spam [ Bericht 98% gewijzigd door Mirjam op 21-08-2010 11:41:19 ] | |
fruityloop | maandag 23 augustus 2010 @ 14:01 |
Wij hebben die RVS Berndes pannen die af en toe bij de AH voor half geld liggen, die zijn net even wat robuuster uitgevoerd dan de gemiddelde tefal pan, en hebben ook een dikkere bodem. Volgens mij zijn ze deze week ook weer in de aanbieding, ik zou zeggen ga eens kijken en voelen. ![]() | |
Erasmo | woensdag 20 juli 2011 @ 17:15 |
Kick+topickaap! Heeft er iemand hier ervaring met de Futura snelkookpan van Hawkins? ![]() Behalve dat ze echt prachtig zijn hebben ze ook een ander ontwerp waarbij de deksel in de pan ligt. | |
Resistor | woensdag 20 juli 2011 @ 17:35 |
Ik zou gewoon niet te dure pannen nemen waarbij je niet zo bang hoeft te zijn dat er een krasje in komt. Een goedkope pan is natuurlijk geen vrijbrief om het vlees al in de pan te gaan snijden, maar een ongelukje is niet zo erg. | |
Pietverdriet | woensdag 20 juli 2011 @ 19:54 |
Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr | |
CafeRoker | woensdag 20 juli 2011 @ 19:57 |
Een heel andere richting, maar ik vind de hapjespannen van het eigen merk van Blokker erg goed. Ze hebben een heel fijne vorm, ze zijn afgeronder aan de onderkant waardoor je makkelijk eten kunt omgooien. Wel vrij dus maar ze koken prima vind ik. De anti aanbaklaag zelf doet z'n werk goed maar na een jaar kwamen er wel wat scheurtjes in. Dus weer een nieuwe voor 12,95 ![]() | |
Redcoon | donderdag 21 juli 2011 @ 10:12 |
Ik ben ook best tevreden over de hapjespannen van de AH of Blokker. Die dingen gaan ook best lang mee mits je niet met ijzerwaar door je eten roert. | |
Bleie | donderdag 21 juli 2011 @ 12:26 |
Ik heb jaaaaaren gedaan met de pannen van de Hema. Heel fijn spul. | |
robber57 | vrijdag 22 juli 2011 @ 02:12 |
Dan laat je ze toch te heet worden... Teflon heeft het eeuwige leven maar 1 x (dus echt maar 1 maal) TE heet en de teflon verbrand en de levensduur van de pan is weg, na dat moment zie je er nog niet veel aan en lijkt er niets aan de hand maar de schade is aangericht. 1 keer spek uitbakken in een tefal pan is dus genoeg om hem stuk te maken, dat zie je niet direct maar duurt een tijdje voordat het bladderen en dof worden begint... | |
Dauthi | vrijdag 22 juli 2011 @ 09:26 |
Het lijkt me dat je over moet stappen op gietijzer. Pannen met dikke bodems en zonder teflon. De antiaanbaklaag maak je zelf wel door de pan goed in te braden, en gietijzer kan simpelweg niet kromtrekken. Daarnaast gaat het een levenlang mee. Ik zou kijken bij horeca groothandels, en niet bij kookdetailisten. Een tefal pan kost vaak het dubbele dan een vergelijkbare bij de groothandel en heeft praktisch dezelfde levensduur. | |
Redcoon | vrijdag 22 juli 2011 @ 09:40 |
Gietijzer is top inderdaad, maar best duur. Je krijgt er wel gespierde armen van. ![]() | |
Dauthi | vrijdag 22 juli 2011 @ 12:46 |
Het gaat een levenlang mee. 2 euro per jaar voor een pan is dan toch niet zoveel ![]() | |
Dennis_N-V | vrijdag 22 juli 2011 @ 12:48 |
Wat is je warmte bron? |