abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 10:45:21 #1
177114 Demon_Hunter
Tell the truth and then run.
pi_85384270
Ik was een beetje aan het lezen over de strijd tussen de witten en de rooie in Rusland, kwam ik het volgende stukje tegen:


Een trieste balans

De oorlog werd aan weerszijden zeer wreed uitgevochten. De Witten vermoordden ca. 100.000 joden in georganiseerde pogroms. Generaal Wrangel liet Rode officieren executeren om hun soldaten over te halen zich bij zijn legers aan te sluiten, terwijl generaal Koltchak in Omsk een compleet Rood leger liet vermoorden. Witte kozakken sleepten Rode gevangenen aan lasso's over de grond, en kookten lastige guerrilla's in de ketels van locomotieven. De Roden roeiden hele dorpen uit en stichtten op de grondvesten van de tsaristische Ochrana de Tsjeka, die duizenden mensen doodde – als vergelding of als waarschuwing. Priesters werden op palen gespietst, en Witte officieren werden kooien met ratten op het lichaam gebonden, die vervolgens verhit werden waardoor de ratten zich door de lichamen heen een uitweg vraten. Klagers werden zonder pardon tegen de muur gezet. Ook werden de tsaar en zijn gezin vermoord, vermoedelijk op persoonlijk bevel van Lenin. Een van de grootste slachtpartijen vond plaats door de racistische Tasjkentsovjet die na de verovering van Kokand meer dan 10.000 soldaten en -vooral- burgers ombracht.
Kind van de rekening werden uiteraard de burgers. Rode en Witte terreur eisten miljoenen levens. Tevens braken er hongersnoden en ziekten uit. Alsof burgers van de Roden en Witten nog niet genoeg te vrezen hadden, moesten ze ook bang zijn voor elkaar: plunderingen, moord, berovingen en zelfs kannibalisme werden gesignaleerd. Men schat dat tussen 1918 en 1923 circa 15 miljoen Russen het leven hebben gelaten.
.


Nou vind ik dit wel heel gruwelijk, maar kennen jullie nog meer van dit soort dingen ? en dan bedoel ik niet meteen de concentratiekampen, maar doel meer op de gebroeders de Wit enzo..
Minds are like parachutes. They only function when open.
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 10:45:56 #2
177114 Demon_Hunter
Tell the truth and then run.
pi_85384293
Moord op Raspoetin.

De moord

Raspoetin werd in de nacht van 28 op 29 december 1916 door de Russische prins Felix Joesoepov in diens paleis te Petrograd vermoord.


Raspoetin en zijn bewonderaars, foto Karl Boella, 1914
Deze moord is onderwerp van speculatie. Het meest gangbare verhaal is dat Raspoetin door Joesoepov bij hem thuis werd uitgenodigd voor een feest. Een bevriende arts moest een overdosis kaliumcyanide (KCN), genoeg om een stier te doden, in het voor Raspoetin bestemde gebak doen. Verder was ook Raspoetins wijn vergiftigd. Raspoetin is daar echter niet aan overleden, maar voelde zich wel na vier gebakjes en drie glazen wijn slaperig en ging naar buiten. Daar vuurde Joesoepov een aantal kogels op hem af. Raspoetin viel maar toen Joesoepov het lichaam naderde zou Raspoetin zijn bijgekomen en hebben geprobeerd Joesoepov te wurgen terwijl hij 'stoute jongen' in diens oor fluisterde. De medesamenzweerders beschoten hem vervolgens opnieuw en Raspoetin viel wederom. Toen de samenzweerders bespraken wat ze met het lichaam zouden doen stond Raspoetin op en waggelde naar de groep toe. Hierop werd hij net zo lang met knuppels geslagen tot hij niet meer bewoog. Het lichaam werd vervolgens in het riviertje de Mojka gegooid. Uit autopsie bleek dat Raspoetin was verdronken. In het Erotica Museum van Sint-Petersburg staat een ca. 30 cm lange penis op sterk water, waarvan beweerd wordt dat die van Raspoetin is.[1][2]
Minds are like parachutes. They only function when open.
pi_85385403
Djengis Khan.
Nadat zijn veroveringstochten waarschijnlijk 5 miljoen mensen het leven kostten was het na zijn dood niet veel beter. Daar zijn verschillende verhalen over, waaronder deze:

"Toen Dzjengis Khan in 1227 overleed lieten zijn generaals honderden paarden de aarde boven zijn graf platstampen om de begraafplaats te verbergen. De grafdelvers en de duizenden bezoekers die de begrafenis van Khan bijwoonden werden door 800 soldaten vermoord. Ook die soldaten werden allemaal omgebracht om ervoor te zorgen dat de Khan eeuwige rust zou vinden."
Some weasel took the cork out of my lunch...
pi_85385542
De straf voor Balthasar Gerards:
quote:
"Zijn rechterhand waarmee hij het moorddadige feit heeft gepleegd zal met een gloeiende tang worden afgeknepen; vervolgens zal men met gloeiende tangen op verscheidene plaatsen op zijn lichaam het vlees afknijpen tot op het bot. Vervolgens vierendele men hem levend waarna het hart uit zijn borstkas gesneden en hem in het gezicht zal worden geworpen. Tenslotte zal men zijn hoofd afhakken waarna zijn vier uiteengetrokken delen op de Haagpoort, Oostpoort, Ketelpoort en de Waterslootsepoort tentoongesteld dienen te worden. Zijn hoofd moet op een staak gespietst en vervolgens bij het voormalige huis van de prins worden geplaatst."
pi_85385634
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 11:22 schreef klausmeister het volgende:
De straf voor Balthasar Gerards:
[..]


En daarvoor:
quote:
De schepenen besloten tot foltering over te gaan, een destijds niet ongebruikelijke stap. De eerste nacht in de gevangenis werd Balthasar met roeden geslagen. Zijn wonden werden met honing ingesmeerd opdat een bok met zijne scherpe tong al leckende zijn vel metten honich afschrabben soude. De bok had er echter geen zin in. De rest van de nacht bracht Balthasar door met zijn handen aan zijn voeten gebonden. De beulen hingen hem een half uur lang op met aan iedere grote teen een gewicht van 300 (of 150?) pond. Hij praatte nog steeds niet genoeg en men deed hem te kleine schoenen aan van nat ongelooid hondenleer. Ze zetten hem voor een groot vuur zodat de schoenen krompen en zijn voeten brandden. Ze hielden gloeiende fakkels onder zijn oksels en staken naalden en spijkers tussen zijn nagels, maar Balthasar gaf geen krimp. Uiteindelijk werd de Utrechtse beul Jacob Michielsz erbij gehaald, maar Balthasar bleef standvastig en ter zake antwoordend
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 11:34:28 #6
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_85385998
quote:
That's the reason of the now infamous "Chinese Torture." But it didn't include only cutting and laughing; it was much more. They also developed highly psychological tortures. Depriving sleep was one of the most commonly used.

"The Ball" was totally psychological. It consisted of fixing a person to a wall (in good cases with ropes, bad cases with nails) and tying a small ball all the way from the roof to the head of the victim. The rope would go back and forth hitting the person's forehead until it reached his brain--after many months--and he finally died. In the middle stage of the torturing process, the victim would be shouting in agonizing pain since he could feel how the blood from his forehead was reaching his eyes (sometimes causing blindness).

Chinese torture was very cruel.
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 11:39:42 #7
177114 Demon_Hunter
Tell the truth and then run.
pi_85386187
Gebroeders de Witt

Twee weken nadat Johans broer Cornelis op valse beschuldiging van verraad werd gearresteerd, trok hij zich terug als politiek leider. Op 21 juni overleefde hij al een eerste moordaanslag: hij werd neergestoken maar herstelde. Toen Johan zijn broer op 20 augustus bezocht, in de val gelokt door een vervalste brief, werden beide broers door het gepeupel vermoord; in feite ging het bij deze "spontane" aanval om een zorgvuldig geplande moordaanslag door de kliek rond de Orangist Johan Kievit, met medewerking van Willem III, en Willem Tichelaar. Aanvankelijk beschermde de cavalerie de gevangenis, maar ze kreeg van hoger hand het bevel te vertrekken onder het valse voorwendsel van een bericht over plunderende boeren. Daarna drong een groep volk de gevangenis binnen en sleurde de broers naar buiten. De Witt kreeg een nekschot; zijn lijk werd ontkleed, ondersteboven opgehangen, ontmand en ten dele opgegeten. Zijn hart werd door Dirck Verhoeff uit het lichaam gesneden en samen met het hart van zijn broer nog jaren tentoongesteld.
De duim en tong van de gebroeders de Witt zijn nu te vinden in het Haags Historisch Museum. Het verloop van het proces tegen Cornelis de Witt is nagespeeld en verfilmd. Deze film is te zien in Rijksmuseum de Gevangenpoort in Den Haag. Het standbeeld van Johan de Witt op de Plaats in Den Haag verwijst met zijn vinger naar de plek waar hij en zijn broer gelyncht zijn: het Groene Zoodje (de vaste standplaats van het schavot).
Minds are like parachutes. They only function when open.
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 11:45:15 #8
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_85386371
Het Nika-oproer, in Constantinopel in 532.
In een combinatie van hooliganisme, onvrede met het beleid van de keizer en onpopulaire belastingmaatregelen liepen de wagenrennen uit op een opstand waarbij de keizer bijna ten val werd gebracht.

De keizer wilde vluchten maar z'n vrouw overtuigde hem ervan te blijven. Uiteindelijk stuurde hij de legioenen op de verzamelde relschoppers in het stadion waarbij zo'n 30.000 doden vielen.
Keizer Justinianus stuurde zijn persoonlijk assistent naar het hippodroom waar de twee supportersgroepen op het punt stonden gezamenlijk een nieuwe keizer (de neef van Justiniaus) te kronen. Gewapend met een zak goud liep de eunuch naar de leiding van de Blauwen en vertelde ze dat de keizer altijd hen prefereerde boven de Groenen en verdeelde het goud.

De Blauwen verlieten kort daarop massaal het stadion waarna de legioenen de Groenen insloten en afslachtten. De rust keerde weer en de bloederigste rellen ooit kwamen tot een eind.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nika_riots
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_85389234
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 11:25 schreef Skv het volgende:

[..]

En daarvoor:
[..]


Dat zocht ik inderdaad.
pi_85389413
Misschien ook handig om erbij te vertellen wat die mensen precies gedaan hadden.

Ik bedoel de namen ken ik wel, maar het is nog vroeg en kan het even allemaal niet plaatsen precies :@
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 13:13:49 #11
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_85389941
Balthasar Gerards was de moordenaar van Willem de Zwijger, een fransman en streng katholiek.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_85389953
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 13:03 schreef vosss het volgende:
Misschien ook handig om erbij te vertellen wat die mensen precies gedaan hadden.

Ik bedoel de namen ken ik wel, maar het is nog vroeg en kan het even allemaal niet plaatsen precies :@
Je weet niet wat Balthasar Gerards gedaan heeft?
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 13:33:22 #13
85962 ioko
I Appear Missing
pi_85390899
quote:
Mao's bewind

De Grote Sprong Voorwaarts

De Grote Sprong Voorwaarts was typisch maoïstisch te noemen, omdat Mao via enkele "grote sprongen" China wilde omvormen tot een moderne, zelfvoorzienende en gecollectiviseerde natie en wilde daarmee met één sprong China tot Supermacht maken. Onafhankelijke boerenbedrijven werden afgeschaft en samengevoegd tot "volkscommunes". ....... Dit beleid leidde tot grote hongersnoden omdat de investeringen in de bewapenings-industrie t.b.v. Mao's Supermachtsprogramma betaald moesten worden aan de Sovjetunie en het Oostblok met het enige dat China kon leveren: voedsel dat massaal gerekwireerd werd bij de boeren en de bevolking zodoende op een tekort komend rantsoen gezet werd (met name aan calorieën en eiwitten was gebrek).

De Grote Mussen Campagne

De Grote Mussen Campagne was een van de eerste acties ondernomen als onderdeel van de Grote Sprong Voorwaarts. Er moesten met deze sprong voorwaarts vier 'plagen' worden uitgeroeid; ratten, vliegen, muggen en mussen. Mussen werden aan de lijst toegevoegd omdat ze graszaden eten en daarom de landbouw zouden verstoren. Er werd beslist dat alle boeren in China pannen en potten moesten gebruiken om lawaai te maken om de mussen in angst te doen wegvliegen. Ze zouden te bang zijn om te landen en uiteindelijk uit de lucht vallen van uitputting. Plichtsgetrouw volgden veel Chinezen dit bevel op. Het bleek zeer effectief en al snel was het land gevuld met tienduizenden dode mussen.

Zonder de mussen was de oogst duidelijk beter dan het jaar daarvoor, maar Mao had een belangrijk feit over het hoofd gezien. Zonder de mussen werden sprinkhanen niet meer opgegeten, en het jaar dat volgde werd het Chinese platteland getroffen door sprinkhanenplagen met zeer ernstige hongersnood als gevolg. Tussen 1959 en 1961 stierven 30 tot 40 miljoen mensen aan de honger als gevolg van de Grote Mussen Campagne en de collectivisatie van het boerenleven en de leveringen van voedsel aan de Sovjet-Unie.
Coincidence
Makes sense
Only with you
pi_85394357
quote:
Samen met Pompeius steunde hij Caesars kandidatuur voor het consulaat, waardoor het machtsblok werd gevormd: het Eerste Triumviraat (Driemanschap). In 54 v.Chr. ging hij als proconsul naar Syrië. Crassus leidde zijn troepen de woestijn van Mesopotamië in. Bij het plaatsje Carrhae, in het huidige noorden van Irak, werden de Romeinen ingesloten door Surenas, generaal van de Parthische koning Orodes II die het bevel voerde over 10.000 Parthische ruiters met gevaarlijke en zeer effectieve bogen. Zij bestookten de 40.000 Romeinse infanteristen van Crassus vanaf een behoorlijke afstand met hun dodelijke pijlen. Het was alsof de Romeinen in een gigantische dodelijke bijenzwerm terechtkwamen. Zijn zoon Publius Crassus sneuvelde hierbij. Crassus probeerde met de weinige overgebleven soldaten naar de Romeinse provincie Asia te ontkomen. De Parthen gaven voor te willen onderhandelen, maar toen hij daarvoor op de afgesproken plaats verscheen, namen ze hem gevangen. Onder de Parthen was bekend dat Crassus een zeer rijke Romein was en ze bedachten in lijn hiermee een zeer wrede vorm van terdoodbrenging: ze goten gesmolten goud in zijn mond. Naar verluidt zou de Parthische generaal die dit doodvonnis liet uitvoeren gezegd hebben: Hij is dol op goud? Ik zal hem tegemoetkomen: nu kan hij zoveel ervan drinken als hij opkan!
Zie daar weer!
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 16:39:38 #15
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_85398925
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 13:14 schreef klausmeister het volgende:

[..]

Je weet niet wat Balthasar Gerards gedaan heeft?
Nou ja, wellicht heeft Vosss het meer over de gebroeders de Witt, Gengis Khan of Raspoetin.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 16:47:40 #16
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_85399297
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 14:51 schreef Tjechov het volgende:

[..]


Marcus Crassus was ook niet de enige of de eerste. Eerst kwam Manius Aquilius die hooghartig tegen Mithridates bezig was. De Mongolen hebben het gedaan met één van de Arabische heersers en volgens mij overkwam het ook één van de Conquistadores.

Mithridates die trouwens een oorlog tegen Rome begon door de Romeinse provincies op te jutten 80.000 Romeinse burgers, vrouwen en kinderen af te slachten.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_85399491
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 11:34 schreef Yi-Long het volgende:

[..]


Nice...
Op donderdag 22 juli 2010 01:22 schreef xmamacitax het volgende:
mijn nederlands is 1000 x beter dan de joune
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 19:20:26 #18
271960 Niels1568
Grieks-mythologisch heiden.
pi_85405543
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 11:39 schreef Demon_Hunter het volgende:
Gebroeders de Witt

in feite ging het bij deze "spontane" aanval om een zorgvuldig geplande moordaanslag door de kliek rond de Orangist Johan Kievit, met medewerking van Willem III, en Willem Tichelaar.
Nooit bewezen meen ik, als ik zie wat er zoal plaats heeft onder invloed van alcohol- bij de rellen in Hoek van Holland werd er een lijk naar de politie gegooid- zou het best eens een combinatie van woede, angst en een dronken kop kunnen zijn, komt noch bij dat in 1672 de normen en waarden heel anders lagen.

Wat weer niet wegneemt dat dit wel een van de gruwelijkste dingen in de Nederlandse geschiedenis is.
Tot onze grote spijt was anders reageren niet mogelijk.
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 20:13:25 #19
288595 Fenrisúlfr
Waiting for Ragnarok
pi_85407902
De executie van de Perzische soldaat Mithridates (401 BC) d.m.v. 'scaphism':

quote:
And, therefore, the king decreed that Mithridates should be put to death in boats; which execution is after the following manner: Taking two boats framed exactly to fit and answer each other, they lay down in one of them the malefactor that suffers, upon his back; then, covering it with the other, and so setting them together that the head, hands, and feet of him are left outside, and the rest of his body lies shut up within, they offer him food, and if he refuse to eat it, they force him to do it by pricking his eyes; then, after he has eaten, they drench him with a mixture of milk and honey, pouring it not only into his mouth, but all over his face. They then keep his face continually turned towards the sun: and it becomes completely covered up and hidden by the multitude of flies that settle on it. And as within the boats he does what those that eat and drink must needs do, creeping things and vermin spring out of the corruption and rottenness of the excrement, and these entering into the bowels of him, his body is consumed. When the man is manifestly dead, the uppermost boat being taken off, they find his flesh devoured, and swarms of such noisome creatures preying upon and, as it were, growing to his inwards. In this way Mithridates, after suffering for seventeen days, at last expired.
We come and cry and that is life, we cry and go and that is death.
  woensdag 18 augustus 2010 @ 02:36:02 #20
111528 Viajero
Who dares wins
pi_85422802
Het Bloedbad van Nanking, ook wel bekend als de "verkrachting van Nanking", is een grootschalige massamoord aangericht door het Japanse Keizerlijke Leger tijdens de Tweede Chinees-Japanse Oorlog. Het bloedbad begon na de inname door Japan van de Chinese stad Nanking, na een beleg op 13 december 1937.
Een einde is niet goed aan te geven, maar de slachting duurde voort tot aan begin februari 1938. Tijdens de bezetting van Nanking beging het Japanse Keizerlijke Leger ontelbare misdaden, zoals verkrachtingen, plunderingen, brandstichtingen en moord op krijgsgevangenen en burgers. Alhoewel de executies begonnen onder het voorwendsel om als burgers verklede Chinese soldaten te elimineren, vielen er zeer veel slachtoffers onder de burgerbevolking. Veel mannen werden bewust ten onrechte geïdentificeerd als soldaat, maar nadat het moorden eenmaal was begonnen, werden er willekeurig mensen vermoord. Hierdoor werden ook talloze vrouwen en kinderen slachtoffer.

Het onderwerp zelf en de schaal waarop de moordpartijen plaats vonden is nog steeds het onderwerp van fel debat tussen Japan en China. In China wordt het aantal burgerslachtoffers geschat op 300.000.[1] Japanse schattingen lopen uiteen: van 100.000 tot 200.000.[2] Sommige extremisten beweren zelfs dat er slechts enkele honderden burgers zijn gedood of dat geen bloedbad heeft plaatsgevonden.[3] Over het algemeen erkennen Westerse landen de schatting van 300.000 doden.[4] Gedeeltelijk is dit te danken aan ooggetuigenverslagen en bewaard gebleven foto's en archeologisch onderzoek. Op basis hiervan achtte het Proces van Tokio het bloedbad bewezen. Het succes van Iris Chang's De verkrachting van Nanking versterkte de bekendheid van het bloedbad in het Westen en de schatting van 300.000 doden. Discussies over de massamoord zorgen nog steeds voor spanningen in de relatie tussen Japan en China.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Nanking
It really is just like a medieval doctor bleeding his patient, observing that the patient is getting sicker, not better, and deciding that this calls for even more bleeding.
pi_85429934
Over het concentratiekamp Jasenovac in Kroatie (gedurende WO II):

On the night of 29 August 1942, the prison guards made bets among themselves as to who could liquidate the largest number of inmates. One of the guards, Petar Brzica, boasted [81] cutting the throats of about 1,360 new arrivals with a wheat cutting knife that became known as srbosjek ("Serb-cutter"). Other participants who confessed to participating in the bet included Ante Zrinusic, who killed some 600 inmates, and Mile Friganovic, who gave a detailed and consistent report of the incident.[82] Friganovic admitted to having killed some 1,100 inmates. He specifically recounted his torture of an old man named Vukasin; he attempted to compel the man to bless Ante Pavelic, which the old man refused to do, although Friganovic cut off his ears, nose and tongue after each refusal. Ultimately, he cut out the old man's eyes, tore out his heart, and slashed his throat. This incident was witnessed by Dr. Nikola Nikolic.

....

Systematic extermination of prisoners

Besides sporadic killings and deaths due to the poor living conditions, many inmates arriving at Jasenovac were scheduled for systematic liquidation. An important criterion for selection was the duration of a prisoner's anticipated detention. Strong men capable of labor and sentenced to less than three years of incarceration were allowed to live. All inmates with indeterminate sentences or sentences of three years or more were immediately scheduled for liquidation, regardless of their fitness.

Systematic extermination varied both as to place and form. Some of the executions were mechanical, following Nazi methodology, while others were manual. The mechanical means of extermination included:

* Cremation: The Ustase cremated living inmates, who were sometimes drugged and sometimes fully awake, as well as corpses. The first cremations took place in the brick factory ovens in January, 1942. Engineer Hinko Dominik Picilli perfected this method by converting seven of the kiln's furnace chambers into more sophisticated crematories. Crematories were also placed in Gradina, across the Sava River. According to the State Commission, however, "there is no information that it ever went into operation.". Later testimony, however, say the Gradina crematory had become operational. Some bodies were buried rather than cremated, as shown by exhumation of bodies late in the war.

* Gassing and poisoning: The Ustase, in following the Nazi example, as set in Auschwitz and Sajmiste, tried to employ poisonous gas to kill inmates that arrived in Stara-Gradiska. They first tried to gas the women and children that arrived from camp Djakovo with gas vans that Simo Klaic called "green Thomas". The method was later replaced with stationary gas-chambers with Zyklon B and sulfur dioxide.

Manual methods, the Ustase's favorites, were liquidation that took part in utilizing sharp or blunt craftsmen tools: knives, saws, hammers, et cetera. These liquidations took place in various locations:

* Granik: Granik was a ramp used to unload goods of Sava boats. In winter 1943-44, season agriculture laborers became unemployed, while large transports of new internees arrived and the need for liquidation, in light of the expected Axis defeat, were large. Therefore, "Maks" Luburic devised a plan to utilize the crane as a gallows on which slaughter would be committed, so that the bodies could be dumped into the stream of the flowing river. In the autumn, the Ustase NCO's came in every night for some 20 days, with lists of names of people who were incarcerated in the warehouse, stripped, chained, beaten and then taken to the "Granik", where weights were tied to the wire that was bent on their arms, and their intestines and neck were slashed, and they were thrown into the river with a blow of a blunt tool in the head. The method was later enhanced, so that inmates were tied in pairs, back to back, their bellies were cut before they were tossed into the river alive.
* Gradina: The Ustase utilized empty areas in the vicinity of the villages Donja Gradina and Ustice, where they encircled an area marked for slaughter and mass graves in wire. The Ustase slew victims with knives or smashed their skulls with mallets. When gypsies arrived in the camp, they did not undergo selection, but were rather concentrated under the open skies at a section of camp known as "III-C". From there the gypsies were taken to liquidation in Gradina, working on the dike (men) or in the corn fields in Ustice (women) in between liquidations. Thus Gradina and Ustica became Roma mass grave sites. Furthermore, small groups of gypsies were utilized as gravediggers that actually participated in the slaughter at Gradina. Thus the extermination at the site grew until it became the main killing-ground in Jasenovac. Grave sites were also located in Ustica and in Draksenic.
* Mlaka and Jablanac: Two sites used as collection and labor camps for the women and children in camps III and V, but also as places where many of these women and children, as well as other groups, were liquidated at the Sava bank in between the two locations.
* Velika Kustarica: According to the state-commission, as far as 50,000 people were killed here in the winter amid 1941 and 1942. There is more evidence suggesting that killings took place there at that time and afterwards


Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Jasenovac_concentration_camp
pi_85430782
O mijn god, hoe ziek in je hoofd moet je zijn om zoveel onschuldige mensen te vermoorden :{
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_85459586
quote:
Het Bloedbad van Hebron was een bloedbad aangericht door Arabieren onder de Joodse bevolking van de stad Hebron in het toenmalige Britse mandaatgebied Palestina op 23 en 24 augustus 1929. Bij de massamoord kwamen 67 Joden om het leven.[1]

Het voor het Jodendom heilige Hebron kende vele eeuwen lang een Joodse aanwezigheid. In de jaren 1920 woonden er zo'n 800 Joden in de stad in doorgaans vreedzame omstandigheden met de Arabische bevolking. De toenemende spanningen in het mandaatgebied tussen de Joodse en Arabische inwoners begonnen gedurende dit decennium echter steeds vaker te ontaarden in gewelddadigheden.

Nadat bij een incident in Jeruzalem drie Joden en drie Arabieren waren omgekomen, begonnen geruchten de ronde te doen dat er op grote schaal Arabieren werden vermoord. In de tweede helft van augustus 1929 sloeg de vlam in de pan en braken er overal onlusten uit in Palestina.

In de namiddag van 23 augustus, op de Joodse Sabbat, begon een Arabische menigte met het gooien van stenen naar een Joodse religieuze Jesjiva. De enige student die er aanwezig was werd vermoord. De volgende dag bleven de gewelddadigheden voortduren. Sommige Joden kregen bescherming van hun Arabische buren of zochten bescherming bij de plaatselijke politiepost. Andere werden door de menigte vermoord. Na afloop van het bloedbad waren 67 Joden, waaronder 12 Sefardische Joden, vermoord.

De enige Britse politieagent die dienst deed in Hebron op 24 augustus verklaarde later hoe hij getuige was van een Arabier die met een zwaard het hoofd van een Joods kind aan het afhakken was. Nadat hij zelf doelwit werd schoot hij de Arabier neer. Ook zag hij iemand die hij als een Arabisch politieagent herkende met zijn zwaard een vrouw aanvallen.[2]

Een Amerikaans journalist, Pierre van Paassen, was een van de eerste buitenlanders die in Hebron aankwam na het bloedbad. Hij noemde later de slachtingen "vreemd en wreed" en vertelde over hoe hij onder meer in een huis die door Joden was bewoond de afgesneden geslachtsorganen en vrouwenborsten overal verspreid zag liggen.[3] Na terugkomst in Jeruzalem hoorde hij ontkenningen over het bloedbad van diverse bronnen en spoedde hij zich terug naar Hebron met twee artsen om bewijzen te verzamelen maar bij aankomst werd hem toegang tot de stad ontzegd.[3]

Het zou tot de volgende dag duren eer er Britse versterkingen in Hebron aankwamen om de orde enigszins te herstellen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Hebron

Moet je hier nog enig commentaar bij voegen vraag ik me af? Hoe wreed kunnen sommige mensen zich gedragen, er zijn nauwelijks woorden voor vind ik dan, wie zal het zeggen?
pi_85460863
quote:
Het dorpje Deir Yassin werd aangevallen door zionistische paramilitaire troepen waarbij ongeveer 120 Arabische onbewapende mannen, vrouwen en kinderen binnen een kleine half uur vermoord werden.

In het bloedbad kwamen tenminste 110-120 Arabische burgers om het leven. Na het bloedbad werden de gevangengenomen overlevenden in vrachtauto's naar Jeruzalem gebracht en in een soort overwinningsparade door de Joodse wijken aan de bevolking getoond. Vervolgens werden van de gevangenen ongeveer 25 volwassen mannen teruggevoerd naar Deir Yassin, waar ze in een steengroeve met geweren en mitrailleurs werden omgebracht. 53 kinderen werden wezen en zijn ondergebracht in het nieuw opgerichte Dar El-Tifl El-Arabi-weeshuis.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Deir_Yassin

In het aard van het beestje zullen we maar zeggen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Tjechov op 19-08-2010 03:07:33 ]
Zie daar weer!
pi_85461085
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 16:39 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Nou ja, wellicht heeft Vosss het meer over de gebroeders de Witt, Gengis Khan of Raspoetin.
Nee ik weet van ze allemaal hoe en wat, ik was alleen net koud wakker vanochtend na een nacht flink doorzakken en had een beetje kortsluiting in mn hoofd.

Lezen ging prima, nadenken voor geen meter. Dat gevoel zegmaar :')
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')