abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 16 augustus 2010 @ 06:51:47 #26
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_85337346
@pietverdriet, heb jij er ook een recept van? hoeveelheden etc? lijkt me leuk om te schroeien op de bbq.
pi_85345666
]Als het recept lam of geit bevat dan MOET je altijd het vlees eerst kort in azijn leggen en dan wassen!!

Lamsvlees en geit , stinkt. Period. En iedereen die beweert dat het niet zo is, heeft nooit gewassen lam of geit gegeten en is een fiespeukie.
Zowel lammetjes als geit gaat bij mij eerst 10 minuten in een azijnbad en daarna goed afspoelen. Daarna is die overheersende geur en smaak weg en blijft het mooie over.
Daarom lusten veel mensen ook geen geit of lam, ze hebben dan dat stinkvlees gehad. Die hoef ik ook niet.
Na de badjes mooi uitbenen en ontvliezen en je hebt echt parels vlees. Het mooiste rozerode vlees wat er is.[/me


Wat een onzin
  maandag 16 augustus 2010 @ 19:16:32 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85360173
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 06:51 schreef macferret het volgende:
@pietverdriet, heb jij er ook een recept van? hoeveelheden etc? lijkt me leuk om te schroeien op de bbq.
Waarvan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85361744
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarvan?
De sauerbraten denk ik zo ;)

En die wil ik ook. Ik denk dat mijn moeder een vreugdedansje maakt.
  maandag 16 augustus 2010 @ 20:02:07 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85362252
Rheinische Sauerbraten, Een stuk rundvlees marineren in rode wijnazijn en een kruidenmengsel (laurierblad, peperkorrels, mosterdzaad, wat kummel, jeneverbessen, piment) daar een dag of 4-5 in laten liggen. Dit laat je dan uitlekken, en dep je dan af. Aanbraden, en dan in de marinade stoven (eventueel met water erbij om het minder zuur te maken)
Vocht dan zeven en licht binden met wat verkruimelde Pompernickel of fries roggebrood, en rozijnen erbij doen. Afsmaken met appelstroop, melasse of stroop is ook lekker
Traditioneel is paardenvlees. Ik vermoed dat dit gerecht meegekomen is met de mijnwerkers naar limburg (suurvlees) , maar dat is slechts een vermoeden. Dit gerecht zie je in variaties namelijk in meerdere mijnstreken (kolen). Heeft er denk ik mee te maken dat er in de mijnen veel arbeiders zaten, en veel paarden. Dat waren meestal niet de beste knollen, en na dat ze zelfs in de mijnen waren afgeschreven is het zunt om ze te begraven of zo. Dus eet je ze op. Een oud mijnpaard lijkt me nogal taai en sterk van smaak. Dan help in azijn leggen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 16 augustus 2010 @ 21:01:38 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85365193
Dacht ook meteen "hee, zoervleis"! :9
  maandag 16 augustus 2010 @ 21:16:31 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85365930
Het is trouwens lekkerder half / half azijn te doen met rode wijn vind ik, maar dan is het geen mijnwerkersgerecht meer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85367280
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Rheinische Sauerbraten, Een stuk rundvlees marineren in rode wijnazijn en een kruidenmengsel (laurierblad, peperkorrels, mosterdzaad, wat kummel, jeneverbessen, piment) daar een dag of 4-5 in laten liggen. Dit laat je dan uitlekken, en dep je dan af. Aanbraden, en dan in de marinade stoven (eventueel met water erbij om het minder zuur te maken)
Vocht dan zeven en licht binden met wat verkruimelde Pompernickel of fries roggebrood, en rozijnen erbij doen. Afsmaken met appelstroop, melasse of stroop is ook lekker
Traditioneel is paardenvlees. Ik vermoed dat dit gerecht meegekomen is met de mijnwerkers naar limburg (suurvlees) , maar dat is slechts een vermoeden. Dit gerecht zie je in variaties namelijk in meerdere mijnstreken (kolen). Heeft er denk ik mee te maken dat er in de mijnen veel arbeiders zaten, en veel paarden. Dat waren meestal niet de beste knollen, en na dat ze zelfs in de mijnen waren afgeschreven is het zunt om ze te begraven of zo. Dus eet je ze op. Een oud mijnpaard lijkt me nogal taai en sterk van smaak. Dan help in azijn leggen.
Jum! :9 Ik heb nog een stuk veulengebraad in de vriezer liggen waar ik nog geen plannen mee had maar dit lijkt me wel wat. Of is dat zonde van een perfect stuk veulen? :@

Het komt van zo'n ouderwets slachthuis en zag er zo ontzettend mooi uit dat ik al besloten had dat het met me mee naar huis mocht voor ik wist wat het was. O+
There is no love sincerer than the love of food.
pi_85368668
azijn in de kipmarinade :Y
schijnt het malser van te worden aldus Rudolph van Veen :')
  maandag 16 augustus 2010 @ 23:06:52 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85371942
Ja, duhuh. Dat is het principe van marineren ja. Iets zuurs toevoegen.
pi_85379957
Zelfs yoghurt schijnt te werken om vlees malser te maken (werkt vooral bij nugget achtige dingen denk ik)
"Never forget that only dead fish swim with the stream." -Malcolm Muggeridge
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 06:40:55 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85380718
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 21:42 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Jum! :9 Ik heb nog een stuk veulengebraad in de vriezer liggen waar ik nog geen plannen mee had maar dit lijkt me wel wat. Of is dat zonde van een perfect stuk veulen? :@

Het komt van zo'n ouderwets slachthuis en zag er zo ontzettend mooi uit dat ik al besloten had dat het met me mee naar huis mocht voor ik wist wat het was. O+
Beetje zonde van het veulen, en ik ben stink jaloers dat je veulen hebt liggen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85382063
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 06:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beetje zonde van het veulen, en ik ben stink jaloers dat je veulen hebt liggen.
Ok dan doe ik er iets anders mee. Heb je suggesties? :9
Het is zo'n mooi stukje vlees dat zelfs mijn "je eet toch goddomme geen paarden!"-man geen nee kon zeggen toen ze zeiden dat het veulen was. En dan hebben we het over iemand die al paars aanloopt bij het zien van paardenrookvlees hè!
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 18:50:12 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85404253
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 09:15 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Ok dan doe ik er iets anders mee. Heb je suggesties? :9
Het is zo'n mooi stukje vlees dat zelfs mijn "je eet toch goddomme geen paarden!"-man geen nee kon zeggen toen ze zeiden dat het veulen was. En dan hebben we het over iemand die al paars aanloopt bij het zien van paardenrookvlees hè!
Welk deel van het veulen is het?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85404883
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Welk deel van het veulen is het?
Geen idee eigenlijk. :@ Het heette veulengebraad maar dat is een beetje nietszeggend.
Qua vorm van het enorme stuk waar ze dit afsneed zou ik zeggen dat het een zijstuk was maar het kan ook maar zo van zijn buik of kont gekomen zijn. Het is in ieder geval een heel mooi gemarmerd stuk vlees, in het midden wat dikker en naar de kanten wat dunner.
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 19:11:21 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85405097
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 19:06 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Geen idee eigenlijk. :@ Het heette veulengebraad maar dat is een beetje nietszeggend.
Qua vorm van het enorme stuk waar ze dit afsneed zou ik zeggen dat het een zijstuk was maar het kan ook maar zo van zijn buik of kont gekomen zijn. Het is in ieder geval een heel mooi gemarmerd stuk vlees, in het midden wat dikker en naar de kanten wat dunner.
Kruiden en zouten, aanbraden in een pan en dan in een oven van 140-150 graden garen met een thermometer checken kern zo een 55 graden.
Aansnijden en als het niet goed mals/gaar is temp wat hoger laten oplopen.
Let wel, ik ga uit van een mooi stuk, dat net als Kalfsvlees bij 55 graden mooi roze zou moeten zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85405165
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kruiden en zouten, aanbraden in een pan en dan in een oven van 140-150 graden garen met een thermometer checken kern zo een 55 graden.
Aansnijden en als het niet goed mals/gaar is temp wat hoger laten oplopen.

Dankje. ^O^
Heb je nog voorkeur qua kruiden bij veulen?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_85405194
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Let wel, ik ga uit van een mooi stuk, dat net als Kalfsvlees bij 55 graden mooi roze zou moeten zijn
Dat is het wel volgens mij. :Y
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 19:16:04 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85405321
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 19:12 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Dankje. ^O^
Heb je nog voorkeur qua kruiden bij veulen?
Zout, peper, foelie, paprika poeder, chili en heel weinig kruidnagel in een vijzel tot poeder stampen en daar mee inwrijven.
(of gebruik steakkruidenmix)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85405569
Merci.
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 19:24:11 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85405735
En ik ben nog steeds stinkend jaloers op je veulentje.
Damn
:9~ :9~ :9~ :9~
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')