abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_85251902
Wat heeft dat nu weer voor nut?

Ik las het in een Surinaams recept en vraag me dus af waarom met azijn ?
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_85251975
Azijn wordt gebruikt om vlees dat lang moet sudderen, lekker mals te maken.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_85251980
Het maakt vlees malser of iets? Tenminste, daarom moet het bij stoofvlees.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 19:55:45 #4
97111 ukga
Siewosie baas
pi_85252316
Aha dus malser en schimmel doden.

Maar wordt het vlees dan niet zuur/bitter door de azijn? of moet je het heel vluchtig doen?
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_85253717
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 19:55 schreef ukga het volgende:
dood schimmels en bacterien
neen, het bevat een eiwit-splitsend enzym, waardoor bepaalde verbindingen sneller afgebroken worden, en het vlees dus sneller mals wordt
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_85253746
geldt als het goed is ook voor ananassap en kiwi
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_85253898
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 20:32 schreef Mirjam het volgende:

[..]

neen, het bevat een eiwit-splitsend enzym, waardoor bepaalde verbindingen sneller afgebroken worden, en het vlees dus sneller mals wordt
Dit.
Ik gebruik het ook regelmatig in kipmarinades. Een klein beetje en het vlees wordt nog malser. Niet te veel, anders heb je zure kip.. nie lekkah
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_85255072
Mijn moeder maakt de kip altijd met azijn schoon om de veren lucht weg te halen ofso.
Noodles
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 21:43:41 #10
97111 ukga
Siewosie baas
pi_85257129
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 20:32 schreef Mirjam het volgende:

[..]

neen, het bevat een eiwit-splitsend enzym, waardoor bepaalde verbindingen sneller afgebroken worden, en het vlees dus sneller mals wordt
Jaan, wij kregen vroeger alleen oud en beschimmeld vlees. dus het was noodzaak eerst met azijn te behandele
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 22:08:25 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85258482
Surinamers zijn sowieso niet goed wijs, die wassen al hun vlees. Niet alleen de kip.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 22:30:46 #12
97111 ukga
Siewosie baas
pi_85259746
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 22:08 schreef RobinOok het volgende:
Surinamers zijn sowieso niet goed wijs, die wassen al hun vlees. Niet alleen de kip.
behalve zichzelf dan
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 22:32:51 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85259870
Nee, zoiets banaal zul je mij niet horen zeggen.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 22:34:36 #14
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_85259972
Zijn wel meer mensen die hun vlees wassen hoor. Zo gek is het niet.

Een aanrader is trouwens een mooi stuk paardenvlees een week in een marinade van azijn, kruiden, rozijnen en appelstroop te leggen en dan te braden. Erg lekker.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 22:36:07 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85260052
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 22:34 schreef Tinkepink het volgende:
Zijn wel meer mensen die hun vlees wassen hoor. Zo gek is het niet.

Een aanrader is trouwens een mooi stuk paardenvlees een week in een marinade van azijn, kruiden, rozijnen en appelstroop te leggen en dan te braden. Erg lekker.
Rheinische Sauerbraten. Mannetje is daar gek op
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 22:36:11 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85260057
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 22:34 schreef Tinkepink het volgende:
Zijn wel meer mensen die hun vlees wassen hoor. Zo gek is het niet
Wel.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 22:37:22 #17
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_85260121
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 22:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rheinische Sauerbraten. Mannetje is daar gek op
Mijn mannetje ook. Maar dat is dan ook een Duitser :P
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 22:37:52 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85260154
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 22:37 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Mijn mannetje ook. Maar dat is dan ook een Duitser :P
Mijne ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 22:38:20 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85260183
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 22:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wel.
Ach mens, ga toch koken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 22:38:25 #20
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_85260187
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 22:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wel.
Als ik vers vlees haal bij mijn slager zitten er weleens botsplinters aan. 'Die was ik er dus toch mooi even af.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_85285214
Als het recept lam of geit bevat dan MOET je altijd het vlees eerst kort in azijn leggen en dan wassen!!

Lamsvlees en geit , stinkt. Period. En iedereen die beweert dat het niet zo is, heeft nooit gewassen lam of geit gegeten en is een fiespeukie.
Zowel lammetjes als geit gaat bij mij eerst 10 minuten in een azijnbad en daarna goed afspoelen. Daarna is die overheersende geur en smaak weg en blijft het mooie over.
Daarom lusten veel mensen ook geen geit of lam, ze hebben dan dat stinkvlees gehad. Die hoef ik ook niet.
Na de badjes mooi uitbenen en ontvliezen en je hebt echt parels vlees. Het mooiste rozerode vlees wat er is.
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 19:06:45 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85285247
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 19:05 schreef dalaiblama het volgende:
Als het recept lam of geit bevat dan MOET je altijd het vlees eerst kort in azijn leggen en dan wassen!!

Lamsvlees en geit , stinkt. Period. En iedereen die beweert dat het niet zo is, heeft nooit gewassen lam of geit gegeten en is een fiespeukie.
Zowel lammetjes als geit gaat bij mij eerst 10 minuten in een azijnbad en daarna goed afspoelen. Daarna is die overheersende geur en smaak weg en blijft het mooie over.
Daarom lusten veel mensen ook geen geit of lam, ze hebben dan dat stinkvlees gehad. Die hoef ik ook niet.
Na de badjes mooi uitbenen en ontvliezen en je hebt echt parels vlees. Het mooiste rozerode vlees wat er is.
:') :') :')
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85285283
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 21:02 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Mijn moeder maakt de kip altijd met azijn schoon om de veren lucht weg te halen ofso.
Klopt, versgeplukte kip moet je ook in azijnbad doen. Anders hangt er zo'n lijkenlucht omheen. >:)

Ik verbaas me erover dat mensen het niet weten. Of je eet dan alleen supermarkt vlees , of je bent dol op stinkvlees.
pi_85285301
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 19:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

:') :') :')
Sorry, ik spreek niet zo goed autistisch. Wat zit je dwars jongen?
  zondag 15 augustus 2010 @ 19:03:36 #25
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_85317434
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 22:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ach mens, ga toch koken
:D!
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')